2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
#1303 b5 vitamint és l-karnitint veszek akkor ! egy linket kérek szépen,hogy hol érdemes rendelnem interneten ! köszi az infot ! meg a linket is !
-
Old Stager #1302 A jelenlegi legjobb megoldás: B5 vitamin + L-karnitin (lásd a korábbi hozzászólásom!), ezeket általában önállóan nem lehet gyógyszetárban kapni, webáruházból, interneten érdemes megrendelni, postai utánvéttel. -
#1301 üdv...én is küszködök pattanásokkal,probálom már 2-3 honapja leirtani az arcomrol öket,de mindig jön ujabb és ujabb :D jó lenne ha végre nem lenne egysem...amit cselekedek:
mindennap reggel-este arcmosás vizzel,és ezzel[jobb oldali fajtával] tisztitom le az arcom...néha pedig ezzel dörzsölöm az arcom...javulás látható,de nem vagyok teljesen megelégedve...de talán néha a kis idegességek is kihozhatják belölem,lehet azért...szoval ötleteket,tanácsokat kérekszépen,mert biztos van ennél jobb "pattanások elleni szer". -
CrW #1300 Leginkább azért, mert az orvos mondta :D
Nekem sajna a roát súlyos fejfájás miatt abba kellett hagynom... -
#1299 Huhh... Akkor majd meglátom :D
Yepp: Most én is azzal kenem este. Reggel pedig a Dalacin T -vel... Véleményt még nem tudok mondani, mert most kezdtem 3 napja (de mintha már most jobb lenne :) ) -
red13 #1298 Nem valami jól. Ez a száj szárazság már kezd eldurvulni, meg az állandó fáradtság. Pattanások meg vannak. De a szám szélén, a szemem között az orromnál, a homlokom bal oldalán vannak ezek a zárt mitiszerek, amiket nem lehet kinyomni. Ilyen kis fehér dudorok, szinte nem is látni. Niggereknek szokott ilyen lenni :D Na és ezek gyulladnak be állandóan így az elmúlt 2-3 hétben. Azóta gáz is az arcom, de sztem ezt a roa hozza ki.
Karácsonyra, de max új évre tervezem, hogy kitisztul az arcom :D
-
Tom Tom #1297 "Én 1 évvel ezelőtt szedtem nagy mennyiségű A vitamint kb. 1 hónapig és semmilyen észrevehető hatása nem volt. Ha roaból szednél ennyit a 2. hetet már nem érnéd meg :)"
Ha nem volt észrevehető hatása akkor mi értelme volt?:)Én jövő héten kezdem majd el a 3.havi roa adagom és nincs semmi bajom..
És ha elég roát szedtél a kúra során nem jönnek már vissza a pattanások.
A csoki meg tabu nálam is,8tábla csoki és csomó másik kis csoki van egy szekrényem alján,már 3hónapja "gyűjtöm",most mikuláskor persze dukál ilyenkor egy tábla minimum hát a hatása meg is van,4-5 dudor..
Red hogy állsz roával? -
F1re #1296 akkor asszem bemek 1ik nap a gyogyszertarba aztan veszek pár b5 vitamint:D -
Old Stager #1295 A javaslatomra írt hozzászólásokra szeretnék reagálni. Amit leírtam, az a saját tapasztalataim alapján tettem,amit alátámasztanak a külföldi eredmények is. A B-vitaminok közül a pantoténsav (B5)alkalmas leginkább a pattanásos bőr kezelésére. Erről már 10 éve beszámolt egy kínai orvosprofesszor, Ő igen nagy dózisban alkalmazta (napi 5- 10 g, ami 5000 -10000 mg). Ez túl nagy dózis (bár ennek sincs jelentős mellékhatása), ehelyett én a napi 500-1000 mg-ot ajánlom, 4-5 részre osztva,az A-vitamin helyett a kezelést ki lehet egészíteni L-karnitinnel (napi 3x 250 mg),ami szintén teljesen ártalmatlan és igen jó zsírégető és energetizáló, a B5-tel együtt. Meglátjátok, csodát művel! Különösen jó az eredmény a roaccutános kezelés után, a kiújulás elkerülésére! Próbáljátok ki és számoljatok be az eredményről! Persze nem azonnali az eredmény, de pár hét után látványos lesz a javulás (90 %-os a siker, a szakirodalom szerint is). A legtöbb orvos nem ismeri ezeket az új eredményeket... -
CrW #1294 Csokira én is így reagálok... mostanában már egyáltalán nem is eszek. (Ha igen akkor fehércsokit) Utóbbi meg szerintem kenőcs függő. Pl. a benzoyl peroxidból minél többet kenek fel annál jobb hatást érek el :) És ezzel rengetegen vannak így. Differin is hasonló volt nálam. Írták, hogy vékonyan, de ha többet tettem fel akkor jobb volt :) -
Yepp #1293 Én kb egy hete elkezdtem azt csinálni, hogy a neogranormon nevü gyulladáscsökkentő krémmel vékonyan bekenem az arcom este és reggel. rég volt olyen szép a bőröm mint utána egy két hétig, azonban tegnap (mikulás:) megettem vagy 2 nagy mikuláscsokit, és ma reggelre olyan brutálisan kipattogzott a bőröm, mint talán még soha...
Egyébként nekem mindenki azt mondja, hogy ha bekenem kicsit vastagon a böröm akármilyen krémmel, akkor az akármennyire antibakteriális vagy sebgyógyító, hosszútávon csak ront a dolgon, eltömíti a pólusokat etc, és csak annyit kellene megpróbálnom, hogy napi 4-5ször baba szappannal letisztítom az arcom....
valakinek tapasztalat? -
Trandoshi #1292 A vitaminokkal kapcsolatban a saját tapasztalatom: Idén február végén kezdtem el szedni a Dr. Lenkei féle alap vitamint. Akkoriban szinte egyáltalán nem voltak pattanásaim, még hatott a Duac gél (amire aztán immunis lettem). A vitamin szedése után kb. egy hónappal nagyon durván kezdtem kipattogni. Ilyen mértékben talán még soha! Ekkor a bőrgyógyász azt mondta, hogy a B vitamintól kijöhetnek! Ezt most is megemlítettem a másik bőrgyógyásznak, aki szintén egyetértett ezzel. Ezt az észrevételemet megírtam Dr. Lenkeinek is, aki egy sablon levéllel válaszolt, aminek az volt a lényege, hogy amikor kezd kialakulni a vitaminoktól az egyensúly a szervezetedben, akkor előjöhetnek félig kezelt, lappangó betegségek. Amik aztán az egyensúly teljes beálltakor elvileg el is múlnak. De én nem mertem folytatni, mert mint írtam brutális pattanásokat idézett elő. De a nagy kérdés, hogy tényleg a vitamintól jöttek ki? Vagy csak véletlen egybeesés? Ezt ha valaki meg tudná mondani... Most az isotretinoin mellett nem szedhetném amúgy sem, de utána lehet hogy meg kéne próbálnom újból? Old Stager? Vélemény? -
#1291 Körülbelül 1 hete -
CrW #1290 Azért az A vitamin és A vitamin származék közt hatalmas különbségek vannak. Elég ha az adott molekulán csak 1-2 helyen változtatnak, de a szervezeted ezt már teljesen máshogy fogja érzékelni. Én 1 évvel ezelőtt szedtem nagy mennyiségű A vitamint kb. 1 hónapig és semmilyen észrevehető hatása nem volt. Ha roaból szednél ennyit a 2. hetet már nem érnéd meg :)
Spec. most a bp mellett én is a vitaminokra esküszöm. Kis E vitamin és cink nem árt rövid távon (E vitamin hosszabb távon se... kb. 3500mgnál kezdődik a túladagolás és nem csak a pattanásokra jó :) ) Itt tényleg csak a betegtájékoztatóban leírtakra kell figyelni. Ha aszondja max 50mg akkor ne menjünk felé és nem lesz bajunk :) Azért a vitamin alapvetően mégis csak "jó".
Lehet majd én is megpróbálom a b5-t. Köszi a tippet Old Stager! -
Tom Tom #1289 Csáó old stager!
Nos én is olvastam a nagy a vitamin dózist,de hogy is kezdődik a roa betegtájékoztatója??"A Roaccutan hatóanyaga az izotretinoin, egy A-vitamin származék, mely a retinoidok gyógyszercsoportjába tartozik.."
A nagy a vitamin dózis ua mint ha roát szednél,ha az a vitamint ugyanúgy szeded mint a roát garantálom a májfunkció zavarokat.Nomeg a sok túladagolt vitaminnak is megvan a maga mellékhatása ne felejtsd el!
A roával csak az Avitamin származékot növeled és "csak" annak a mellékhatásait viseled..
A depresszió meg relatív,a legtöbb embernél nem is jön elő,mint a klegtöbb tünet ami a betegtájékoztatón van.
Nomeg ha csinálod a vérképet nagy baj nem lehet.
És vannak még lelkiismeretes jó dokik akik nem rögtön a "vényt nyomtatják és menj isten hírével fiam ne is lássalak.." -
Old Stager #1288 Helló Fiúk!
Én már jóval idősebb vagyok, sok problémát okoztak a pattanások régebben, nagyon nehezen szabadultam meg az aknétől
A roaccutan hatásos, de sok a mellékhatása (vérkép romlás, májfunkció zavar, depresszió, stb.). Az antibiotikumokkal ugyanez a helyzet, inkább csak tüneti kezelésre és rövid ideig jók, emellett veszélyesek!
Az orvosok egyébként a gyógyszerek felírásában érdekeltek...Hosszas kutatás után tapasztaltam ki gyakorlatilag egy ártalmatlan módszert, ez pedig a nagy dózisú B5 vitamin (pantoténsav) (napi 500-1000 mg), ezt lehet és kell is folyamatosan szedni (interneten is megrendelhető), kezdetben és makacs esetben célszerű rövidebb idejű A-vitamin kúrával kombinálni(pl. Bioextra-A, 50000 NE), egy hónapig napi 1 tabletta, majd legalább 1 hónap szünet. Az A-vitamint nem szabad sokáig szedni, mert zsírban oldódó és felhalmozódhat a májban, de jóval ártalmatlanabb, mint a Roa...Egyébként nem vagyok orvos, de tudok angolul, a neten sok valós információ jelenik meg angolul, amit itthon elhallgatnak. Pl. a C-vitamint is lehet nagy dózisban szedni (napi 1000 mg), télen különösen hasznos, a bőrnek is jót tesz. Örülnék, ha valakinek (és minél több kínlódó embernek) segíthetnék a tapasztalataimmal!
Levélben is fordulhattok hozzám, további részletekért, vagy személyre szabott tanácsért! -
isi #1287 én a Nyírsulinál azaz a Szparinál fociztam hetente 5 edzés + meccs és nem volt jobb a szitu bár már már nincs ragyám -
#1286 Egyesületnél vagyok heti 3 edzés + hétvégén meccs... :) És igen szakad rólam a víz ezésen -
error56 #1285 A foci az nem sport.Pattanások szempontjából csak akkor ér valamit egy edzés,ha SZAKAD a víz az emberről. -
#1284 2 éve focizok, de se jobb, se rosszabb nem lett :) -
error56 #1283 Ja,és még valami.Ha semmi nem segít,még az én tanácsaim se,akkor még mindig van egy mentőöv:reggelente 2 kiló sötétbarna alapozó garantáltan eltüntet minden bőrhibát,méghozzá azonnal! -
error56 #1282 Régebben nekem is gondjaim voltak a pattanásokkal,de mára sikerült leküzdenem.Eleinte én is külső kezelésekkel próbálkoztam,mint itt a legtöbben,de nem sok eredménnyel.Aztán rájöttem,hogy a megoldást inkább
belül kell keresni.
Az arcbőr túlzott zsírosodást szerintem legfőképpen a vese túlterheltsége okozza.A szervezetet ezért intenzíven méregteleníteni kell,de nem teákkal,meg ehhez hasonló hatástalan baromságokkal,hanem elsősorban izzadással.
Amikor elkezdtem Thai-boxolni,már elég sokat javult az arcbőröm(heti 1-2 edzés alatt kb.1,1.5 liter vizet vesztettem).Aztán amikor még ez mellett elkezdtem szaunázni,akkor már teljesen kitisztult az arcom,pedig korábban alig tudtam valami eredményt elérni a legdrágább kozmetikumokkal is.
Persze tudom,a legtöbb tizenéves nem tud havi 10-15.000 Ft-ot költeni
szaunázásra,ezt én se engedhettem meg magamnak,csak úgy tudtam a dolgot kivitelezni,hogy vettem magamnak egy SPA Szauna gépet,amit otthon használok.Ez kb.20.000 ft-ba került. -
#1281 :D És mióta használod? -
#1280 Nekem is ezt írta fel a doki, hát mintha száradna tőle a pattanás, de lehet csak bebeszélem -
#1279 Sziasztok!
Én most megvettem a Dalacin T nevezetű szert... Valaki használta már, van róla tapasztalatotok? -
CrW #1278 Én 6 hónapig használtam zyneritet és nagyon jó volt... aztán immunis lettem rá és xart sem ért utána :( Sajnos az antibiotikumos cuccokkal ez a baj.
Egyébként azt kell, hogy mondjam ez a benzoyl peroxid csodákra képes :o. Hetek óta nincsenek pattanásaim. Differin stb. ehhez képest semmi volt. Egyedül annyi a hátránya, hogy még mindig kicsit megviseli a bőrömet néha, szal enyhén piros, de nem feltünő és még mindig sokkal jobb, mint a pattanások. :) Nem zsíros, sokkal simább. acne.org-n leírtak alapján folyamatosan növelem az adagot. Szerintem aki teheti próbálja ki :). -
benkoszabi #1277 én ám a zineryt-nek a 6-7 kúráját használom....szal sokan irták hogy használták 2 hónapig, nem vállt be....hát akár ez is lehet az oka, hogy nem 2 hónapig kell ahsználni, hanem mondjuk másfél évig..én már a 6-7 üveget fogyasztom a héten....és ősz elött kezdtem szedni... -
F1re #1276 lehet hogy neki a zineryt volt hatásos nekem is hasznalt vmennyire haveromnak meg total eltuntette mindet szal pattanás fuggo -
Trandoshi #1275 Biztos nem a zineryttől! :-) Én használtam elég sokáig, de magában nem használt semmit, cak ha szedtem mellé valamit. Talán annyiban jó a zineryt, hogy gyorsabban elmúlnak tőle a pattanások, de sajnos nekem az újak ugyanúgy kijöttek. -
benkoszabi #1274 másfél hónapja tükörsima az arcom, és pont ennyi ideje nem eszem tejtermékeket - (fáj is a hátam a fehérjehiánytól rendesen meg az izmaim...) - de az is igaz azonban, hogy pont ennyi ideje használom már elég folyamatosan a zineryt nevű arctisztitó gyógyszert. Na most akkor mitől volt tiszta az arcom? hamarosan kiderül, ugyanis ezen a héten csak a tejet tesztelem....iszom minden nap, és majd elválik...utána meg a sajtokat, túrókat, tejfölt, tejszínt, szóját.... -
Trandoshi #1273 Ha a tejtermékek okoznák, akkor nekem nem lenne egy sem! :-) Tejet egyáltalán nem iszom, mondjuk más egyéb formában azért ritkán bekerül a szervezetembe. Ma elmentem egy újabb bőrgyógyászhoz. Előadtam az eddigieket, és azt mondta, hogy nem kell egy full roa kúrát lenyomnom, csak egy emlékeztető jellegűt. Felírt két hónapra való adagot a Sotret kapszulából. Ebben is isotretinoin van, mint a roában. Napi 20 mg- ot tolok. Ha egy hónap múlva nem reagálok rá, akkor növeli az adagot. Írt még Isotrexin krémet, ez is isotretinoin tartalmú cucc. Meg valami tonikszerű kamillás löttyöt, amit a gyógyszertárban kevertek. Van benne alkohol is, kissé szárítja a bőröm, de legalább jó kamilla illatú. Ez az utolsó esélyem. Ha ez sem nyújt hosszú távú megoldást, akkor én is kivizsgáltatom magam, hátha nekem is "takony" van az arcüregemben... Ja és azt mondja a doki, hogy a koromnál fogva úgyis csökkenni fog a pattanásokra való hajlamom. 24 vagyok, nem nyugtatott meg. Láttam én már harminc egypár éves embert, aki sokkal durvábban pattanásos volt mint én valaha is! :-( -
pista007 #1272 *tudta -
pista007 #1271 Szerintem sem. Rokonom mesélte, hogy neki még a roa is csak enyhíteni a pattanásait, ezért a bőrgyógyász elküldte Isten tudja mennyi kivizsgálásra, és kiderült, hogy egy régi megfázásból felgyülemlett a "takony" az arcüregében, és az okozta a pattanásokat. Szerintem egy próbát megér... -
#1270 sztem se ez okozza. -
red13 #1269 "Akne például általában a tejet és tejtermékeket bőven fogyasztó emberek bőrén látható."
Ez is egy elég röhejes kijelentés. -
red13 #1268 Csak rá tudok cáfolni. Voltak nekem ilyen "kipróbálások", hogy na akkor 1-2 hétig nem eszek tejterméket, húst akármit, hátha ezek okozzák. Aztán ugye jött az a időszak amikor szinte semmit nem ettem csak a sok zöldség, gyümölcs, magvak stb dolgokat. Ekkor volt az hogy 15 kilót lefogytam. Semmi haszna nem volt.Mérégtelenítés, béltisztítás meg pont arra jó amit a cikkben leírnak. Én normogast béltisztítót szedtem, ami elvileg nagyon jó, de az arcomon semmi javulás nem volt észrevehető. És ezeket a dolgokat nem 1-2 hónapig csináltam, hanem másfél évig.
Hogy a cikkre is válaszoljak, az a része igazak valamilyen szinte, ami nem az arca vonatkozik. De hogy ezek miatt jöjjenek ki a pattanások...
Most vegyünk egy normál embert. Egy normál ember ugye minden szart megeszik :D hamburger, zsíros kaja, rengeteg édesség, csoki, sok tejtermék stb. A nagy részük még csak nem is hallott a méregtelenítésről és az ehhez hasonló dolgokról, pattanásokról meg méginkább :) Szóval akkor nemigazán értem, hogy mi van. Nagyon sok ismerősöm össze zabál mindent, iszik, cigizik és baba arca van. Lemerném fogadni, hogy akik szembe jönnek az utcán és ilyen arcuk van azok sem teljesen biok. Oké lehet öröklött tényező, hogy valakinek gyengébb a szervezete... na mindegy.
"Akinek pedig jól működik az emésztése, az az arcán is látható, bőre fiatalabbnak tűnik."
Na persze.
Ezek az én véleményeim. Attól lehet hogy másnak használnak ezek a dolgok, de nekem egyáltalán nem használt semmilyen egészséges kaja, méregtelenítés stb. Még ha saját szememmel látnám is, ha valakinek ez miatt jött rendbe az arca akkor sem hinném el.
Kezd idegesíteni ez a roa :D Most is elég szar az arcom. Bár aminek ki kell jönnie az úgyis kijön. Leginkább az orromon meg a szemem alatt látom a változást, mert nagyon szépen eltűntek a mitiszerek, meg a pólusaimat is alig látni. De a homlokam :D -
Tom Tom #1267 Hvg-s cikkből:
"A problémás bőr egyértelmű bizonyítéka annak, hogy valami gond van odabenn. Akne például általában a tejet és tejtermékeket bőven fogyasztó emberek bőrén látható. Egyes szakemberek szerint a tejtermékek (nem a nyers tejszármazékok) csupán pangnak az emésztőrendszerben; rosttartalmuk nulla, ellenben nehezen emészthető fehérjét tartalmaznak. Miután bekerültek az emésztőrendszerbe, előfordulhat, hogy hosszabb időre megakadnak, ami a vastagbél falát terheli, és ugyanez történik a bőrön is: megjelennek az aknék. Ha faggyúmirigy-gyulladástól szenvedünk, próbáljunk ki egy harmincnapos tejmentes diétát: garantált, hogy a pattanások eltűnnek.
Ha a vastagbél egészséges – azaz nem tartalmaz elrothasztott, emésztetlen táplálékot, hanem olyan gyógyító-tisztító fitotápanyagokat, mint a friss gyümölcsből és zöldségből származó klorofill –, jól fog működni. Akinek pedig jól működik az emésztése, az az arcán is látható, bőre fiatalabbnak tűnik."
red,neked ezzel mien tapasztalataid vannak,te sokminden hasonlót csináltál.. -
#1266 Nálam használt...nem mondom, hogy másnapra gyógyul is, de 2-3 nap és láthatóan halványabbak lesznek, illetve nálam simán a pattanásokra is használt...jóval kevesebb jött ki ahol bekentem.
Én esténként használtam csak, bár szerintem érdemesebb reggel-este vékonyan bekenni. -
#1265 és ezzel mien hamar gyugyulnak? Meg mien időközönként hatásos használni? -
red13 #1264 Jól van elszóltam magam :D Mára kipattogtam. Pedig már kezdtem élvezni :(
Egyébként már 40mg-ot szedek, lehet az miatt jött megint ki hogy növelték az adagot. Nem tudom. Orvos azt mondta, hogy első hónaptól ne is várjak semmit. Mondjuk az acne org-on szinte mindenkinek az első hónap után eléggé tisztult az arca. De ha jól tudom külföldön(pl. Amerika) már egyből nagyobb dózist írnak fel.