2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
Tom Tom #1503 Utánaolvastam enneka mosakodókrémnek,írtak róla jókat,és elég olcsó is,szal majd szerdától kipróbálom.
Hajzsírosságra ha szednéd őrült lennél.Túl sok mellékhatás nem ér annyit hogy ne legyen zsíros a hajad ráadásul nem is biztos hogy kis dózisnál hatna ahogyan te képzelnéd. -
Tom Tom #1502 Nem próbáltam még,de jövő héten megyek újabb gyógyszert feliratni és majd megkérdezem dokit mit ajánlana.Pirosság és szárazság is megvan,eddig 3 hónapig 30mg-t most 40et szedtem de még nem jó.. -
#1501 Tomtom próbáltál már mosdókrémet? kb 300 forint egy 50 grammos. általába ilyet írnak fel isotretinoin mellé, nem tömít és úgy hidratál mintha egy tűzoltócsövet szúrnának a bőröd alá.
lehet hogy már használod akkor elnézést, de ha nem akkor tehetsz egy próbát, megéri és a zsebed sem húzza ki az a 300 forint.
Unguentum Hydrophil Nonionic, amúgy Naturlandos, gyógyszertárba vagy eredeti dobozba adják, vagy ilyen kimérős kis fehér kenőcsdobozban. Ezzel tusoláskor vizes arcodat bekened, rajtahagyod két percig és leöblíted, olyan puha lesz mint a baba bőre. Ha nagyon vészesen száradsz akkor tudok más megoldást is, ami a pirosodást is megoldja, de rednek igaza van, egy idő után hozzászokik a szervezet az isotretinoinhoz, és nem fog száradni a bőröd annyira -
EasyLife #1500 roa szerintetek jó zsíros haj végett?
régen szedtem patikra de már úgy ahogy elmúltak viszont elég trágyán van beálva ez a zsírzó bigyóm mert pl zuhany után tökre kiszáradok mint egy szivacs utána meg 1-2 óra és ezerrel elkezdek zsírosodni :S
mondjuk csak a fejem a kezem az tök száraz... gondolom a testem nagyiparba mindenhova küldené de olyan mintha elakadna a fejemnél...:S
vagy most irtó nagy baromságot mondtam?
amúgy csak a hajam zavar estére már kenyeret lehet rajta kenni... de kajakra durva :S -
red13 #1499 Azért nem szappannal, mert itthon körömvirág szappan van és ez szárít. Más zsírosabb szappannal meg már rég nem merek mosakodni(bár nem hinném hogy ettől jobban jönnének a pattanások). Egy nagyon kicsit húzódik, de észre sem veszem. Csak az orrom piros, de azt ha kenem akkor is az, szóval tökmindegy.
Érdekes, hogy nekem a kézfejem is kurvára száradt, meg is jelentek azok a piros foltok amik a durva szárazság miatt jönnek ki, meg az arcom is az volt. Most meg semmi. Lehet megszoktam a 40mg adagot. -
Tom Tom #1498 csak sima víz reggel és este?és nem pirosodik??nem értem,nekem most rohadt száraz ráadásul piros is.. -
red13 #1497 Reggel és este meleg/forró vízzel, szappant nem használok. Hidratálót szintén nem használok. Valahogy nem érzem hiányát, annyira nem szárad az arcom már. -
Tom Tom #1496 No red akkor lenne pár kérdésem.
Arcmossást mien gyakran és mivel oldod meg?Milyen hidratáló krémet használsz és milyen gyakran? -
benkoszabi #1495 igaz, ha lenne ilyen mellékhatása, biztos ott figyelne a tájékoztatón, meg az is érdekes, hogy csak egyik oldalon ritukult meg a hajam..pedig mindenhol egyformán kenem... -
energon #1494 ami betegtájékoztatót olvastam neten abban nem írnak ilyesmit.. nem hiszem, hogy van köze hozzá, de nincs kizárva..
a roával nehéz összehasonlítani hiszen ahogy olvastam kb semmi közük egymáshoz, max annyi , h mindekettő gátolja a baktériumok szaporodását.
a roának kb 2,5 a4-es oldalnyi a tájékoztatója, amiből 2 oldal a mellékhatásokat sorolja.ennél tényleg minden előfordulhat, hajhullás is.nem egyszerű gyógyszer , kezdek tartani tőle...
de zinerytnél nem írták meg a hajhullást sem. -
benkoszabi #1493 na grat red...megérte
más: sztetek a zineryt okozhat kopaszodást, hajhullást? mert a halántékomnál észrevettem, hogy ritka a hajam, és amikor ott kenem az arcom, kerül oda is a szerből....lehet hülyeség, de pl. a rao sokaknál okozott hajhullást, erről olvastam..és hát ha a roa igen, akkor a zineryt miért ne...szteteK? -
red13 #1492 Olyan az arcom akár az álom :D De tényleg, nem jön már ki semmi, full sima minden, piros foltok is már alig vannak. Még az a pár zárt mitiszer van, de azt is 5-10 cm-ről lehet látni. Nem tudom hogyan hatott ilyen gyorsan, nagyon rendbe van. Remélem így is marad és még csak szebb lesz. Amikor megérintem az arcom vagy végig húzom a kezemet az egészen, teljesen bababőr érzés. :D 3200 mg-nál tartok.
Egyébként vettem végre villanyborotvát, amivel sokkal könnyebb borotválkozni,sima lesz és ami fő, egyáltalán nem irritálja a bőröm. -
energon #1491 igen, írtam pár helyre, kétségbeesetten próbálok keríteni egy jó dokit, de vagy kiskunhalason van, vagy magánrendelőt ajánlanak, eddig kb ezek voltak.. egyébként a többség nem teljesen elégedett a dokijával.. -
Tom Tom #1490 energon látom írtál egy másik Fórumra is roa ügyben,végigolvasom hátha van benne valami érdekes.
Red mi a helyzet veled? -
benkoszabi #1489 jah hát pénzt nem adok érte, jó lesz nekem az sztk..nincsenek rossz tapasztalataim vele...sose voltak...amúgy azért akarom kivizsgálni, mert már 3 hónapja szép az arcom mint írtam..de ne mtudom hogy mitől volt rossz régen, és mitől javult meg...rá akarok jönni, mert nem akarok feleslegesen nélkkülözni ételeket, vagy adott esetben feleslegesen kenegetni az arcom zineryt-el... -
energon #1488 a liszttől a krómig, a portól a fényig, a víztől a fehérjéig, virágporokig bármire allergiás, érzékeny lehetsz. bármilyen ételre, fémre, anyagra ami a környzetetdben van. én is elmentem anno vizsgálatra de kivizsgáltak 20 dologra aztán adios... nálam konkrétan tejérzékenységre gyanakodtak, de csak azért, mert kiskoromban tejallergiás voltam, de aztán elmúlt... nem is az a ludas, hogy mi az a mai napig nem derült ki...
ha valamilyen allergiás vizsgálatra mész annak ne legyen köze az sztk-hoz, mert azzal úgysem mész semmire.
vannak mindenféle egyéb allergiavizsgálatok, azoknak kellene utána olvasni... nyilvány nem 20 fillér, de ha ilyen fontos lehet hogy megéri... -
#1487 nem mondanám hogy többre mész vele, de konkrétabban megértheted a kipattogásod okát. Meg persze megkíméleg magad attól a szenvedéstől hogy összeeszel mindent csak hogy megtudd mi az ami kicsapja az arcod, erre megtalálod és kész az arcod már ott van hogy begyulladt, és hiába nem eszed, a baktériumok vándorolnak ide oda a pórusok között. Szóval ha mindezektől meg akarok kímélni magad és konkrétan tudni akarod azt az anyagot amire érzékeny vagy akkor vizsgáltasd ki magad. Ha például észreveszed hogy a kakaószármazékoktól kipattogsz akkor ott megmondják neked hogy konkrétan a pl a kakaóvaj a dolog. Persze ez a dolog összetettebb, először a szervezetedet kell feltérképezni, hogy nem belül van e a gond, aztán jöhet a táplálékkal bevitt allergének satöbbi -
benkoszabi #1486 tehát ha szép az arcom, tiszta meg minden, akkor nem érdemes megkockáztatni...
nade, hogy tudom kideríteni, hogy a fehérjétől, vagy adott esetben más kajától lehetett anno. pattis az arcom? étel allergiavizsgálattal? és az megbízható, ugyértem, hogy ez a vizygálat bármilyen, étellel kapcsoaltos rendellenességet kimutat a szervezetemben, tehát többre megyek vele, minthogy itthon magam tesztelgetem, meg figyelgetem, hogy mitől pattogok ki? -
#1485 a zyneritből csak a cink meg az alkohol ami felszívódik, az erytromicyn mire a vérbe jutna lebomlik szerencsére... ez azt jelenti hogy a zynerit kb addíg hat amíg nem éri újra víz az arcodat vagy míg az antibiotikum el nem oxidálódik valami miatt. Tehát amint leteszed másnap akár már jöhet is vissza, sőt azok már rezisztensebbek lesznek tehát ha újrakezded már nem biztos hogy ugyanolyan sikeres lesz a zynerit másodszori használata, mint az első. Ha az ok ami miatt kipattogtál, nem szűnt meg akkor nagyon hamar újra előjöhetnek a tünetek. Ez a fehérjés dolog meg nem így megy, ha valami olyan fajta fehérjét viszel beamire allergiás vagy, esetleg érzékeny, az igen kicsaphatja az arcod, de így van ez a zsísavakkal, sőta szénhidrátok is képesek erre(túl sok cukor). Ha valamelyikből több van, felborul az egyensúly és az arra érzékenyeknél ez az arcon is megjelenhet. Ezért fontos az egyénre szabott tudatos táplálkozás. Lényegében mindent szabad csak keveset (ha csak nem vagy érzékeny rá).
Összefoglalva: a zyneritet csak akkor tedd le ha biztos vagy benne hogy nem jönnek ki újra, ha viszont pont ezt szeretnéd megtudni, akkor készülj fel arra, ha neadjisten' újrakezdenéd a zyneritet, már nem biztos, hogy a hatása újra érvényesül, ergo más gyógyszer után kell nézned. A fehérjéket is csak akkor okold ha biztos vagy benne.
Ha leteszed a zyneritet, és súlyosan visszajönnek, menj el bőrgyógyászhoz, és kivizsgálásra. -
benkoszabi #1484 sziasztok. a véleményetekre volnék kíváncsi. szóval, fél éve használom már a zynerít-et...és a 2. hónaptól fogva éreztem javulást..jelentős javulást...ez eddig oké...de most szeretnék rájönni, hogy tartós maradt-e a hatása, illetve hogy mitől jött rendbe az arcom, ezért úgy döntöttem, leállok a szer használatával..és itt érdekelne a ti véleményetek!
szóval, ha abbahagyom a zineryt használatát, akkor sztetek mennyi az az idő, amikor újra kipattog a bőröm (feltéve ha a gógyszertől volt szép)....úgyértem, mivel a zineryt külső gyógymód, a bőrben szívódik fel, ezért mennyi idő alatt ürülhet ki onnan? mert az az igazság, hogy szeretném megtudni, hogy nem-e a fehérjétől volt régen pattis az arcom, és ehhez le kell állnom a szerrel....szóval ha abbahagyom, akkor adott esetben mondjuk a fehérjéktől mennyi idő alatt pattoghat ki az arcom újra? -
#1483 Már szinte csak piros foltok vannak (hegek). Jó, nem azt mondom, hogy most már 1se jön ki, de elég elenyésző számban és ilyen gyulladt duzzadt izés már nem is :P :) -
#1482 Mázlista =) -
#1481 Nekem kb. a fele fogyott el. De nekem szépen rendbe tette :) -
#1480 Semmi hatás... Nekem már majdnem elfogyott, reggelre mondjuk lehozza, de más nap ugyan olyan estére az arcom. -
#1479 Most már abbahagytam mindent :/ Már csak Dalacin T használok. Már meguntam, hogy reggel Dalacin, este fürdés előtt arcpakolás (rejuvenál) aztán fürdés után neogranormon. Nem mondom, téleg elég szépen rendbehozta, de már nagyon unom... :/ Úgyhogy most meglátjuk milyen lesz csak a Dalacin. -
Tom Tom #1478 Én se tom most mifasz van 4.hónapom vége lesz jövő héten,már "csak" a szám körül és az orromnál van pattanás,asszem túl zsíros krémet tettem rá mert hámlott,szal most ha nem kenem hámlik és pirosabb ha meg kenem nem olyan piros az arcom de kipattogzik.Patthelyzet.Bármit kenhetek én is az arcomra piros lesz és marad,fene se érti,majd kérek valami cuccot dokimtól szerdán hátha.Marad az hogy heti 1 arcmosás és akkor nem lesz olyan irritáltan piros..
Én még bizakodom mert két hét alatt egy kezemen meg tudom számolni hány pattanás jött ki,és ennek sztem a szombati 6dl tej vagy fokhagymázás lehet az oka mert ezek nem azok a kis baráti pattnások.. -
thebunny #1477 Nekemmeg elég alap a szisztéma: pattanásos vagyok:). Bőrgyógyász adott kenceficét :D de azért valami extra cuccot szakértőktől várok. :) Timár csak tudjátok :P Meghogy céplegyek XD -
#1476 De...rendkívül száradt, legalábbis bekenés után...később már egyáltalán nem. Szóval most fogalmam sincs mi lesz...ahogy van ez így még tűrhető állapot, remélem hatása is lesz...mármint ennek a váltogatós módszernek. -
sztikelin #1475 Marhára unom már ezt a gyógyszerszedést! A derekam már rendbejött, viszont a bőröm olyan vékony lett az arcomon... Az orrom folyton piros mintha meg lennék fázva, a szemem alatt karikák jelentek meg, a szemem száraz és fáradt, úgy nézek ki mint egy drogos. Mindenki azzal jön: Beteg vagy? 50-52kg vagyok és még csak 4800mg-ot ettem meg (napi 40). Az összes eddigi pattanásnak meglátszik a helye vörös folt képében. Megállapíthatom, az egész arcom vörös, kenhetem bármivel... -
Trandoshi #1474 Isotrexin nappalra? Nem szárítja ki a bőrőd nagyon? Nekem iszonyatosan hámlott tőle. Csak ritkán használom már. -
#1473 Nálam úgy 1, másfél hónap után már látszott javulás, bár 2 hónapja áttértem az isotrexinre, nem nagyon használt(igazából annyira nem pattanásos a bőröm, de a homlokom néha elég durva, meg vörös foltok is meglátszanak nagyon) szóval reggel, este trexin, de mostmár este neogranormon, nappal trexin lesz, hátha...:) -
energon #1472 hát figyelj én szarok rá mit gondolnak az orvosok, de a szerintem a használati útmutatóban nem véletlenül van 0,5-1 mg írva kezdő adagnak amit növelni kell.. így kísérletezték ki !
Ha Te 60kg vagy, már minimum 60mg-nál de lehet 80-nál kéne tartanod.
Figy, nekem sem tűnt el rögtön minden mikor elkezdtem szedni, elősször még rosszabb is volt, aztán lassan jobb lett. nem múlt el, de kevesebb lett és nem annyira durvák. mindezt 20mg tette. nyilván ahogy nő az adag nem múlik el rögtön minden, de lassan javulnia kéne.
Ha nagyon nem jön be a dolog verd az asztalt a dokidnál, hogy nem elég, nem elég, mit csinálj... -
red13 #1471 Már végig nyálaztam egy csomó roás fórumot, de mindenkinek elég hamar jött a változás tőle. Nos nekem így 3 hónap és 3000mg elteltével nyugodtan kimondhatom, hogy az eredmény: Lófasz!!
Annyi, hogy tisztább az arcom, de pattanások ugyanúgy jönnek.
Érdekes, hogy már minden gyógymódot végig jártam, de semmi nem hozott változást. -
#1470 Kb 1 hónapja. De azóta már volt jó pár nap kihagyás... -
#1469 Milyen rég használod? Mert kezdetben nálam rosszabb lett a helyzet mint volt, de idővel hozzászokott a bőröm vagy mi, és látható javulás jelentkezett. -
isi #1468 a contracttubex nekem faszán allergiás reakciót hozott ki :d viszket a pofám :D -
energon #1467 Tom Tom!
Írtam levelet, nem tudom megkaptad-e légyszi ha igen, akkor majd válaszolj :) benned van minden reményem pillanatnyilag :D...
-
red13 #1466 Én ma voltam felíratni, azt mondta nagyon szép az arcom, már nem kell sok hogy a többi is elmúljon. Ismét 40mg-ot írt fel és mehettem vérvételre is, immár harmadszorra.
7200mg-ot kell beszednem, de lehet egy 20-al többet szedek be.
energon, amúgy én a nlc fórumon Desmond néven vagyok fent. -
Tom Tom #1465 Szia energon!
Nos én erről a citrus meg édesség diétáról egy grammot nem hallottam,betegtájékoztatón sincs róla semmi(valszeg)
Nekem volt 3 30mg-s hónapom,a negyedikre nem az én dokim volt így ő cask ua. az adagot írta fel,de most önszántamból szedek 40et.75kg körül vagyok talán még ez az adag is kicsi..Az én dokim figyelmes és okos,3 vérképem volt eddig most 4.re nem kért direkt mert eddig minden oké volt,mondta a mellékhatásokat meg írt volna még föl krémet,amit akkor nem kértem de most már lehet hogy szükségem lenne rá.Komoly kezd lenni ez az arcpirosság,4-5 régi pattanáson és 1-2 újabb alágyulladásuk óta nem volt újabb pattanásom.
Amúgy a sima teafaolaj-t ha rákensz a pattanásra egész meglepően lehozza a pattanásokat 2 nap alatt. -
energon #1464 pedig nem végeztem orvosin, csak elolvastam a betegtájékoztatót és a szóró anyagokat meg a tapasztalatokat. ez a gyógyszer már több mint 8 éve létezik, legalábbis találtam róla 8 éves postokat, szóval ennyi idő alatt bármelyik orvos szerezhetett vele tapasztalatot..
Remélem Te is kifogsz egy normálisat, én is azon vagyok, ha sikerül légyszi mond el a nevét én is igyekszem majd minél többet népszerüsíteni azt a dokit aki engem egyszer rendbehoz...
1 jó tapasztalatról már kaptam levelet, de magán klinikán kezelték az illetőt, valószínűleg ki sem jönne 150-200ezer alatt...
de bízom a szerencsében, a háziorvosunk is nagyon becsületes rendes és nem a pénzért teszi, talán találok egy ilyet bőrgyógyászban is...