2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
Tom Tom #1543 már volt nekem 4 hónapig 30 most 40 volt szal még két 60as hónap és vége lesz elvileg.Súlyos májproblémák..Mire való a vérvétel,ha valami nem okés rögtön le lehet állni. -
at16 #1542 szia.
én Sotretet szedek de lényegében ugyan az mint a Roa.
én napi 2x20 mg -ot szedek tehát 40mg-ot.
ha az orvos nem irt fel nagy dózist akkor valszeg nem is kell nagy neked.
magad ne döntsd el mert súlyos májproblémák jelentkezhetnek -
Tom Tom #1541 Van itt roás aki 40mg felett szed naponta gyógyszert?Kíváncsi lennék a tapasztalataira,mennyivel parásabb mint a kisebb dózisok?2 hónap alatt letudnám a kúrát ha most 60mg ket szednék.Engem most rakott rendbe a roa már csak ilyen kis piros nyomok vannak illetve szárazságok de az nem rossz dolog végülis.Sztem aki végleg le akarja tudni az egész pattanásos dolgát és már az életében is nagyon zavarja ez az egész akkor azt mondom vágjon bele,szedje rendesen a bogyót és akkor elvileg nem jön vissza az egész/testsúlyod*120 mg egy kúra.Ha orvosi felügyelet mellett csinálod bajod nem lehet belőle. -
#1540 ha nem gondolod hogy szerepet játszik, miért gondolod hogy a sok tartósítószer javítana a dolgokon? Ez egyáltalán nem jó logika, a saját szemléletedet egy kicsit módosítani kellene. És miért ne játszana szereped pl a cukor a faggyútermelésben? Honnan tudod hogy valakinél nem vált ki fokozott androgéntermelést? Igenis egyénenként változik ki hogy reagál a különböző makronutriensekre vagy adalékanyagokra.
A pattanás viszont tényleg jó üzlet, ettől függetlenül nincs csodagyógyszer, ha valami valakinek bevált, másnak lehet roszabb lesz tőle, hatalmas az egyéni szórás, a legtöbb szer specifukus. -
#1539 Fekete mitesszerek ellen mi a teendö? van pár :)
Amugy fél éve ettem utoljara chipset de elozo heten megkinaltak és ettem belole másnap reggelre lettek pattansok nem hulyeség a kajlas odak ell figyelni :) Üdv -
hodobaj #1538 Nem hiszem, hogy a fagyú termelésben bármi szerepet játszana a cukor, a koffein,a piros színezék vagy a gumiarábikum. Az meg, hogy mennyi különböző szer van nem jelent semmit fejfájásra is van vagy 15 féle gyógyszer. Egyszerű jó üzlet, pattanása mindenkinek van ezért lehet építeni a világ 500millió gyerekére akit érint ez a dolog. -
Tom Tom #1537 Ha ez lenne a frankó mindenkinél szerinted miért csak 500 ft lenne és miért lenne kismillió más pattanás elleni termék és gyógyszer a piacon?
Szerintem igenis van köze a kajához,hiába nincs tudományosan leigazolva,sztem sokan tapasztaltuk már hogy mégis lehet benne valami.
"Azzá válsz amit megeszel"Ha sok szart eszel akkor az a sok szar nem távozik belőled teljesen a nagy illetve kis dolgokkal,és aki hajlamos erre az kipattogzik. -
hodobaj #1536 Mert patika "made" kenőcs csak a patika neve van ráírva meg hogy külsőleg olyan alkohol szaga van de fehér és fel kell rázni. -
at16 #1535 500 ftos kenőcs?
a nevét miért nem irtad le ?:( -
hodobaj #1534 A Pattanásoknak semmi köze ahhoz, hogy mit eszel. Sőt ha sok tartosított kaját eszel akkor azzal csökkeni kéne mert tele van minden féle tartósítószerrel. Bőrgyógyászhoz kell menni ő megmondja mi a frankó és egy 500ft-os esti cuccal egy életre megszabadulsz a pattanástól.
Én mondjuk könnyen beszélek összesen van 3db pattanásom de a nővéremnek nagyon sok volt kapott egy ilyen cuccot este felkeni azt kész. És az se mindegy milyen bőrgyógyászhoz mész. -
sztikelin #1533 Lehet benne valami. Tele vagyunk méreganyagokkal és ha nem tud máshogy távozni akkor kénytelen az arcon. Pl én ittam egy bizonyos Aloe Vera gélt (mikor még szép volt az arcom) és ha nem ittam eleget, nem hagytam hogy a méreganyagok a vizelettel távozzanak akkor kipattogtam. Azt hiszem kipróbálom, veszteni valóm már nincs. -
Trandoshi #1532 Ezt próbálta már valaki? http://www.drnatura.hu/ -
sztikelin #1531 Halihó!
Visszatértem. Marhára idegesítettek a piros foltok ezért beruháztam egy szuper gépre, s láss csodát.... A foltok napról-napra halványabbak, pedig csak 2 napja használom. Krémet, hatóanyagokat is lehet vele használni, mélyebbre juttatja a bőrben.
http://www.vivamed.hu/gybar380.htm
Ma 6 hónapja eszem a gyógszert (5900mg), egyátalán nem jön már elő új pattanás. A bőröm sima, már csak kicsit foltos. -
benkoszabi #1530 eszem csokit, sütit, tejes cuccokat, teát is, húst is, fűszeres cuccokat, füstölt cuccokat, szóját, mminden amit csak lehet, persze módjával, 2 hete, és semmi....chipsért meg nem vagyok oda, mert mindig tiszta ragacs lesz tőleg a kezem -
EasyLife #1529 vágjál be 2-3 zacskó chipset és már nem lesz olyan baba popsi pofikád :D -
benkoszabi #1528 a zineryt egy arcra kenhető szer, lemosható, olyan mint egy sima arclemosó...nem bevehető tabletta -
at16 #1527 :D nem 1-22 hanem ****** "1-2 hónapig is..."****** -
at16 #1526 hát ha az a Zineryt hasonló a Sotret nevű gyógyszerhez(amibe Isotretinoin van) akkor azért szép még az arcod mert a szervezetedben még mindíg bennevan, nem ürült ki a gyógyszer.
ugyanis a Sotret gyógyszer még a befejezése után 1-22 hónapig is a szervezetetben marad, csak utána ürül ki teljesen -
benkoszabi #1525 na emberek helyzetjelentés. mint tudjátok, kb. 4-5 hónapig használtam a zinerytet, és vagy 7-8 üveggel fogyasztottam el....az első 2 hónapban semmi változás nem volt, ám ezt követően tök szép lett az arcom..de tényleg...csak aztán bajban is voltam, mert nem tudtam eldönteni, hogy az arcom mitől is lett igazából szép. attól, hogy a zineryt a 2. hónap után fejtette ki a hatását, vagy esetleg attól hogy ebben az időben nem ettem semmi fehértartalmú kaját?
no mindegy, így hát belevágtam egy elég kockázatos dologba. miszerint már 2 hete nem használtam zinerytet, normálisan étkezem, fehérjét is, és lás csodát az arcom 2 hete mérgespatti mentes. MI ERRE A MAGYARÁZAT? -
at16 #1524 hali.
én ma kezdtem el a sotretet.
már jelentkezik is a szájszárazság egy picit szal hat már elvileg :D ennek örülök.
remélem nem lesz komolyabb mellékhatása mert akkor abbahagyom .
bőrgyógyászarta elmentem , vérvizsgálat, felirta, megvettem (3900ft) de 2 dobozt kaptam amibe 30-30 db van. doki mondta hogy reggel 1 meg este 1 , így 30 napig elég a 2doboz.
várom az észrevételeket még aki most kezdi/vagy most kezdte el nemrég, hogy mire számíthatok.
köszi -
EasyLife #1523 én az enyémet csütörtökön hívtam és kövi hét keddre kaptam időpontot.
a roa vagyis sotret pedig havi 2 e ft körül van :) -
error56 #1522 Elolvastam ezt a hozzászólást.Nekem is már a legelején problémák vannak a bőrgyógyászattal.Ma délelőtt kértem időpontot.Március 21-re kaptam.No comment...
Megpróbálom elkérni én is ezt a roát,vagy sotretet tőle,ha ilyen sokan bíznak benne,remélem ad majd.Igazság szerint nemcsak szeretnék jobban kinézni,de szt a szar PS-t is szeretné,m abbahagyni,mert 8-9e ft havonta.
Kösz a segítséget! -
Trandoshi #1521 error56! A problémáddal nem vagy egyedül! Én egy évvel vagyok idősebb nálad, de szintén küzdök a pattanásokkal. Bár inkább múltidőben kellene írnom, hisz már kb 2 hónapja mondhatom, hogy meg vagyok elégedve az arcommal. (hála a sotretnek!) Ha rám hallgatsz, menj el minél előbb bőrgyógyászhoz! Olvasd el energon #1462- es hozzászólását!
kb. 40 napja szedek napi 20 mg- ot. feb végén megyek vissza a dokihoz, azt mondta legutóbb, hogy lehet nem is kell tovább szednem. Hááát én azért szeretném, mert nem akarom hogy 1hónap után visszajöjjenek a kis adag miatt... -
EasyLife #1520 Hősök terén van egy jó bőrgyógyász kedden voltam nála le is rántott 4kilóval azért a két percért amíg megnézte a problémámat és felírta a roát vagyis sotret :)
amúgy pozitív tapasztalat hogy a nővérke valami ku*va jól néz ki :D
meg hogy gyakorlatilag roa segít. :) -
error56 #1519 Sziasztok,sajnos nekem is pattanásaim vannak.Eddig Proactive Solutiont használtam,elég sokat használt,de még mindig nem az igazi.Eddig nem akartam bőrgyógyászhoz fordulni,mert nem bíztam bennük,de most lehet hogy mégiscsak megpróbálom.Van valakinek pozitív tapasztalata a bőrgyógyászokkal kapcsolatban?
Egyébként már 23 éves vagyok,ilyen öregen nem szokott már csökkenni az arcbőr zsírosodása? -
F1re #1518 jah en is kivi lennek erre -
Yepp #1517 akkor is lehet szedni, ha nem szedem (és nem szedtem) roát? plusz elég zsíros bőrű is vagyok... :)
viszont kipirosodás ellen kipróbálnám -
Tom Tom #1516 roaccutan kúrára való krém ez kifejezetten.Jó mert baromijól hidratál pirosságot csökkenti és nem tömíti el a pórusokat mert nem zsíros.
Egyszóval jócucc,végre valami ami megéri az árát/szerintem. -
F1re #1515 de ez nem a pattanasok ellen van :) hanem a szarazsag meg a kipirosodas ellen monnyuk ez nem artana nekem mert nekem a pirosodas a bajom igazan -
Tom Tom #1514
* Intenzíven hidratálja az isotretinoin tartalmú kezelések következtében kiszáradt és érzékennyé vált zsíros bőrt
* Pótolja a hiányzó lipideket
* Csökkenti az irritációt és a kipirosodást
4000ft.De csodákra képes,kurvajó cucc,el se hiszem hogy valami használ és megéri az árát. -
sztikelin #1513 Nekem azt mondta a bőrgógyász hogy ha majd abbahagyom a gyógyszert és kiürül a szervezetemből akkor elmúlnak a foltok. Ja, de ha jól számolom az nekem még kb 4 hónap
Jó lenne valami megoldás...
-
Yepp #1512 már irtam ide párszor, most megint tanácsot kérnék:
a hegekkel mit lehet kezdeni?
esténként (és néha napközbe ha tutira nem meek sehova) bekenem neogranormonnal, ami hát részben segít, de nem teljesen
amugy is elég fehér bőrű vagyok, szóval elég rendesen foltozódom :) -
Trandoshi #1511 Jaja! Nemrég a születésnapomra kapot csokikat zabáltam, és nekem is lett 2 "szép" nagy. A halántékomon még most is megvan, már vagy 5 napja, de nem akar történni vele semmi. Fáj, óriási, de nem akar rajta megjelenni a kis fehér pont hogy véget tudjak vetni neki... Pedig már vagy 1 hónapja semmi. Mondjuk a hegek még a bioptron lámpa folyamatos használata mellett is nagyon nehezen akarnak halványodni, de a régi helyzethez képest most elég szép az arcom. -
EasyLife #1510 szerintem a sok hülyeségnek köszönheted :D
én már nem küszködök hasonló problémákkal de ha sok ilyen okosságot zabálok nekem is előjön 1-2 nagyobb darab :S :D
-
red13 #1509 Na tessék, mára a homlokom felső részén egy nagy gyulladt pattanással lettem gazdagabb. Valamint ugyanekkora a tarkómon és egy a hátamon. Most vagy annak tudom be, hogy az elmúlt 2-3 napban csokit és egyébb hülyeségeket ettem, vagy már a f@szom kivan. Nem idegesítem fel magam, csak nem értem hogy másnak miért használ szinte egyből a roa? Legközelebb 60mg-ot íratok fel, ha azt mondja hogy nem íja fel ezt az adagot, lehet abba hagyom. -
pista007 #1508 Én biztos leborotválnám a hajam...:) -
sztikelin #1507 Engem marhára zavar, hogy mindig piros az orrom és mivel vékony a bőröm karikásak a szemeim. Úgy nézek ki mint saját öreganyám :-(
Mindenki megkérdezi: Beteg vagy?
-
#1506 hozzáteszem, a hajad is csak addíg lenne szárazabb, amíg az isotretinoin ki nem ürül a szervezetedből, ami kb a kúra abbahagyása után 2 hónap, plusz ami nyomokban marad, ami nem számít igazán. Tehát felületes megoldás, eltakarás képpen egy időre jó, de a probléma okának megszűnéséig azért nemhiszem hogy szeretnéd szedni. Használj csalános hajvizet, meg szedjél cinket min 50 mg-ot (ha mégjobban akarunk figyelni az arányokra, b6 vitamint és egy kis c-vitamint is kellene hozzá) hátha segít. -
Tom Tom #1505 hát szerintem a hajzsírosság nem egy olyan dolog hogy emiatt bevállald azt a két hatalmas oldalnyi mellékhatást.biztos van erre több alternatíva mint a pattanásra.Hmm,sajtreszelő?Ismerős.. -
EasyLife #1504 pedig eléggé szárít meg épp az az értelme hogy helyre vágja a faggyú termelést, nem? nem emléxem mellék hatásra leszámítva hogy labello ezerrel :D meg volt valami fasza arc krémem amit nővéremtől kaptam az mindig helyre rántott :) mondjuk emléxem volt hogy elfelejtettem bekenni az arcom suliba meg mindenki megbámult aztán rájöttem hogy olyan a pofám mintha sajtreszelővel végigmentek vólna rajtam annyira ki volt száradva :D