2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
#1583 Vannak rá krémek... Haverral is ezvolt hogy füle alatt hámlott. Rákente, egy hét múlva eltűnt.. -
#1582 Hello srácok!
Tegnap előtt írt ki doki torokgyulladásra Klacid Uno nevű gyógyszert,bevettem este.Tegnap reggel arra keltem, hogy vakarózok minden fele,meg a bajszom(ami nincs de ott körül)csomó ilyen kis fehér pattanás jött ki,ugyan ez középen ahol a 2 szemöldököm közt,de kibaszott sok.Illetve nagyon kivolt száradva a szám,meg az egész arcbőröm.(Eddig sose volt ilyen problémám)
Ma szintén ezek a tünetek,viszont ilyen kurvasok bőrdarab van a szemem alatt,meg a szemöldököm körül(Mint a sajtreszelő:D)és kurvára idegesít,orrom meg a szemem alatt megmostam eltünt 5percre rá megint tele volt vele az arcom.Mintha "korpa" lenne vagy nemtudom.Nem tudjátok mivel lehetne eltüntetni őket?
Az szerintem tuti, hogy a bogyótól van azt abba is hagyom. -
at16 #1581 persze hogy ha napi 2 tábla csokit begyürsz akkor , 100%-ban a te hülyeséged miatt jön pati :D -
at16 #1580 figy én majdnem egész nap kintvagyok a levegőn és mégis kijöttek rajtam a vörös szarok.
de mióta szedek rá gyógyszert sokat javult.
csokit teljesen vedd ki az étrendedből! semmilyen fajta csokit ne egyél meg mert bizonyitott hogy fél tábla 1 tábla csokikától másnap egyből jönnek a patik.
igyál sok folyadékot, teát, ásványvizet(szénsavmenteset)
hormonális ez az egész dolog szóval te amit hozzáteszel a pattanásokhoz az ugy kb 10%. a többi belül dől el.
menj el bőrgyógyászhoz, és felir gyógyszert. meg simán be is mehetsz oda érdeklődeni hogy mitől jönnek ki vagy hogy mit lehet ellene tenni, aztán meg ha ir valami gógyszert legfeljebb nem váltod ki. -
#1579 Kajához meg életmódhoz van köze ! Például egyik ismerősöm ( csaj ) túl sokat piált másnap kijött a homlokán egy csomó pati...
Menjél haverokkal város... napozzatok téren, vagy mittudomén xD -
bounty88 #1578 csakmert ugye itthon vagyok egészt héten....városban sem voltam, mert nem volt dolgom...az udvaro nem sok tennivaló van, tanulnom sem kell..hát mivel üssem el az időt, mint tévézéssel, meg netezéssel, meg játszogatok is....kinn is csak annyit vagyok, hogy fél/1 órát egy nap....mozogni meg hát amennyit otthon szokás....de például kényesen ügyelek az étkezésemre, normálisan étkezem....változatosan, kerölüm a mesterséges kajákat...mégis kijött egyszerre 3 nagy mérges patti...akkor nem ezektől? semmi köze a kajához illetve az életmódhoz (mozgás, friss levegőn tartózkodás, gépezés)? -
BlackWolf #1577 ez butasag :D -
bounty88 #1576 üdv. srácok van abban ráció, hogy azt gondolom, hogy azért jönnek ki rajtam mérges és gyulladt vörös pattik (ilyen pirosak/vörösek), mert:
- keveset mozgok...nem sportolok, itthon viszont mászkálok, tehát nem fexem egész nap, és az udvaron is szoktam lenni...
- keveset vagyok a szabad levegőn....általában mindig szoktam kinn ténykedni jó időben 30percet minimum, vagy 1 órát is....
- mostanában sokat ülök a számítógép előtt...mármint van hogy ittragadok 2 órára is anélkül hogy szünetet tartanék, vagy kimennék...
azért kérdem, mert eddig nem zavart a dolog, 2hetente jött ki nagyon enyhe patti, de most egyből 3 is jött a homlokomra, és keresem az okokat....vagy mérges pattanás ezektől nem alakulhat ki? belső problémának kell lennie? -
BlackWolf #1575 szerintem ez a borcsiszolas a regen pattanasos avagy heges serult bort hivatott javitani szebbe tenni a sotret az aktiv pattanasos borre illetve egyeb gyulladasokra van , hogy a fagyutermeles atalitasaval es egyeb nyalanksagokkal rendbehozza a bort.Azonban akinek regen pattanasos volt a bore es a sotret/roa/aknenormin vagy egyeb isoterin tartalmu keszitmenyek helyrehoztak azt attol meg a hegek megmaradnak..sajnos.. Szoval ez a borcsiszolas tema engem is erdekel , de meg a kuram kozepen vagyok. Majd utana.. -
F1re #1574 bameg hallod én nem félek az injekciotol megse érzem szó szerint !! volt h 6 injekciot kaptam combba nem is ereztem de baz.eg a vérvételtöl ugy fosok h nem jön belölem a vér :S multkor olyan volt elfordulok majdnem elajultam :D meg szurnak nem találják a vénám :S elkezdi forgatni a tüt 1 csepp vér jött ki.. erre meg szúrja a másik kezem onnan se jött utána az uj hegyembol szedet 1 nagyon kicsit ami meg ép h elég volt :S :D meg olyan h elmek vervetelre azt utana majdnem osszehanytam magam :D suliba se mentem 1. oraba annyira szarul voltam :D nem tom mi van velem :D -
at16 #1573 hát eléggé fontos lenne elmenni vérvételre mert ha allergiás vagy erre a szerre akkor baj van.
de bazz :D én is tudod hogy fostam? lol hát remegett a lábam mikor bementem a nőhöz.
jobb kezembe kértem (az erősebb) meg megkértem a nőt hogy fujja be érzéstelenitővel mert utálom a tüt.
elfordultam, visszanézek már jön is a vérem nem is éreztem hogy belémnyomta. utánameg kihuzta :D azt se nagyon éreztem.
csak szar utána bedagad egy picit ott az ered. de semmi vész 1 óra és elmulik. másnap már nem is érzed a helyét.
menj el :) -
F1re #1572 ha sotretet nyomatok akkor kell mennem vérvételre ?:D mert én csak amiat nem akarok mert 1xuen meg halok a vérvételeknél :D -
#1571 Én 3 hónapig kentem, kezdetben nem volt sok javulás, aztán később némileg igen(kb 2 hónap után), de aztán abbahagytam, mert nélküle sem jött ki újabb pati, vagy legalábbis heti 3-4 max, de hamar elmúltak. Most a neogranormont használom megint, ennek jobban látom a hatását, csak a bőröm elég érdekes, mert reggelre szinte látszanak az orromon az apró ?zsírcseppek?, de alapjában véve, csak a homlokomon és az államon jönnek ki a patik. Tehát most gondolkodtam valami új krémen, mert a hegek igencsak meglátszanak:S -
at16 #1570 NoName!
Sotret! Menj el szépen bőrgyógyászhoz és irattasd fel.
én kb 1,5 hónapja szedem, és valami eszméletlen a javulás. már vagy 4 hete nem jött ki guga.
sotret + ajakzsír + nivea KÉZKRÉM. igen kézkrém. az a kék tetejű, fehér testű tubus. jó zsíros kenőcs, az mellett hogy egyből látható a hatás miután felkented, a bőr ugy érzi mintha zsiros lenne ezért nem termel annyi anyagot, ergo nem jön ki annyi pattanás .
napról napra szebb a bőröm :)
a piros foltok is mulnak el szépen már láthatóan halványabbak :) -
Trandoshi #1569 Lehet hogy eltűnnek tőle a hegek, de sajnos a pattanásokat kiváltó okot nem szűnteti meg! Utánna ugynúgy ki fognak jönni! Bár már az is elég jó, hogy a régiek helyét eltűnteti. -
#1568 Bőrcsiszolásról hallottatok már? Nekem most a fodrászom ajánlotta, aki mellett persze kozmetikus is van stb, ahogy kell. Tapasztalt csaj, képben van és nagyon jó a szakmájában, és mivel 1 szoba választja el a kozmetikustól, az eredményeket és az infókat is tudja.
Azt mondta, legyen bárkinek bármilyen ronda heges vagy pattanásos (igen, pattanásos tehát akár gyulladt fejjel is el lehet menni!!) feje, a hegek mélységétől függ a kezelés időtartama. Elvileg nekem az arcomra kéne úgy 6 kezelés, a hátamra pedig 2-3. Szerinte 2 hónap után a telljesen tiszta arc sem kizárt, bár azt azért kijelentette, hogy baba arcot ne várjak.
Amióta ezeket elmondta, azóta pörgök ezen és azon tűnődöm, hogy hol ebben a buktató. Összeszámolta a fodrászom az anyagiakat is, és a kezelés költsége kb 60 ezer Ft, ami nem sok végülis mert 1 hónap nyári melóval megvan, és ez a legkevesebb áldozat egy szép bőrért. Nektek mi a véleményetek erről a bőrcsiszolásról? Ha a fizikát és a biológiát nézzük akkor telljesen korrekt...leszedik a felső bőrréteget és a helyére szép egyenletes bőr nő és eltűnik a heges gyulladt vacak. Remélem azért nem hiába reménykedek...jelenleg nem sok dolgot akarok jobban minthogy a pattanásaimtól megszabaduljak lehetőleg még az aktív fiatalkoromban.
Na és mi a ti véleményetek/tapasztalataitok? -
#1567 Én nem szedek roát, úgyhogy nekem mástól van :/ Meg nekem kiütés is van... -
at16 #1566 nekem orrom alatt már nem hámlik. csak akkor hámlott amikor náthás voltam, de akkor piszkosul. ha kentem ha nem mindíg rohadt randa volt :D
mind1 most jelenleg normális az arcom (lekopogom) nincs egy pati se meg se guga se :)
voltam kontrollon aztán egy másik bőrgyógyásznő volt, mondta hogy a napi 2x20 mg (reggel este) az kicsit sok.
ugyanis ennyit irt föl a másik nő.
ez felirt estére 20mg-ot reggelre 10-et. azt mondta hogy ugyanugy hatni fog csak nem fog annyira száradni a böröm.
hát remélem hogy hatni fog... -
Tom Tom #1565 üdv
Jelentem nem a kabátod a bűnös hanem a bogyó.Én roát szedek és ugyanaz a gondom.Csak nekem van jó öreg patikai szteroidos krémem hogyha 2 napig kenem böcsülettel már el is múlik.Néha viszont tök hamar csak úgy előjön kb éjszakázások után,alkohol vagy a hideg is ludas lehet nemtom..
Orrom alatt nekem is hámlik,nincs mese be kell kenni. -
at16 #1564 én kenegetem zsíros kézkrémmel és mintha múlna már el. :)
száraz is volt ott a környékén a bőröm -
#1563 Nekem se fáj, nem is viszket, csak engem is rondít :)
Nem, már vagy fél éve nem voltam megfázva :)
Anyám mondott valami kenőcsöt, csak nem tudja most így hirtelen a nevét. Majd meglátjuk -
at16 #1562 csáó
nekem a kezemen jelentek meg most vmi kiütések vagy mik. mindkét kezemen a kézfejen a nagyujjam és a mutatóujjam közötti részen.
a szőrszálaknak a tövei be vannak birosodva és eléggé száraz is ott a bőröm. kiütés szerü nekem is. nem fáj nem viszket nem is érzem de csunya :S
Sotret kapszulát szedem. amugy lehet hogy nekem a kabát dörzsölte ki de a franc tudja.
te nem vagy véletlenül megfázva? lehet kidörzsölte a zsebkendő vagy vmi.
-
#1561 Üdv!
Nem nagyon tartozik a témába, de hátha már valaki találkozott ilyen problémával... Szval nem rég az orrom alatt megjelentek piros kiütések + még a bőr is hámlik a kiütések helyén. Kb. 1 ujjnyi területen van mind 2 orrlyukam alatt. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? :S -
Yepp #1560 valakinek van vmi tapasztalata az isotrexin gél-ről?
tartós-e a hatása pl?
nekem azt irta fel doki, kb 2 hete szedem
eddig elég szép a bőröm, már csak olyan 1-2 naponta jön ki egy pati, de neogranormonnal azt is egy nap alatt el tom távolitani.
viszont a piros pöttyök nem múlnak, elvileg napozással hamarabb eltünne, csakhogy ezzel a krémmel nem nagyon szabad napozni : /
-
at16 #1559 bőrgyógyász felirna neked ilyen szárító kenőcsöt vagy vmit 1 nap alatt lerohadna a helyéről az a piros guga :D
vagy van a tévében az a Garnier pattanáseltávolítóóóó :D elvileg a piros gugát visszaszoritja már 4-5 óra alatt...
csak kérdés hogy ezzel mennyit ártunk vele a bőrnek.. mert ha 2 hét mulva meg megint ki akarna jönni akkor meg 5x akkora lesz lehet :D:D:D
és Sotret tablettát szedek már 1 hónapja, most megyek vissza a bőrgyógyászhoz aki felirta.
a szám szárad mint disznó + arcom is picit, pattanások kezdenek már visszafejlődni, nagy guga se volt már 3 hete az arcomon.
most a hátamon van 1 de az bazz iszonyat nagy, és érdekes nem fáj ha nyomkodom. még nem érett még de baszott nagy ám :D
-
bounty88 #1558 nem:D - azért nem, mert annyira brutális, hogy nem tudám neki megmutatni, mert én így emberek közé nem megyek az tuti....meg azért sem, mert elvétve jön ki, de megyek majd hozzá gyógyszeriratni, akkor rákérdezek
-
at16 #1557 arra még nem gondoltál hogy elmész bőrgyógyászhoz? :) -
bounty88 #1556 köszi, de ez még brutálisabb sztem mint ha a homlokodon lenne, mert oylan vörös volt reggel az arcom, mintha bepálinkáztam volna...sztem 10 méterről is virított...aztán kinyomtam...vagyis megerőszakoltam finoman szólva:D - aztán azóta kenegetem, talán reggelre lesz oylan szalonképes, hogy kimenjek itthonról:D -
BlackWolf #1555 Par eve nekem is volt ilyen en is mindig meggyilkoltam aztan 1 ido utan eleg szepen nezett ki az orrom ,de elmult.Mitol es , hogy nem tudom de nemvolt alja ugy mint a tobbi pattanasnak egyszeruen gyulladas volt es olyasmi jott ki belole mint amit te is leirtal.Volt ilyen eletemben vagy 3 szor mostmar szerencsere nincsen.Tudom nem sokat segitettek csak leirtam a tapasztatalatom :) -
bounty88 #1554 vmit mondjatok meg! - nincsenek pattanásaim, jóformán egy darab sem, de időről időre, durván havonta az orrom elég durván bedagad...ezt úgy kell elképzelni, hogy egyszer csak azt érzem ha az orromhoz érek, hogy nagyon fáj, mintha orbavágtak volna (gondolom tudjátok milyen érzés:)) - na szóval fáj amikor nyomom, és belenézek a tükörbe, mit látok, hogy piros az orrom hegye (de mindig ugyan ott szinte) - tök ideges lettem hogy akkor ez most mi a szar...és meg is van ott dagadva rendesen...fel van púposodva...nem bírtam magammal, megnyomkodtam elég keményen a rohadékot, és ilyet gennyszerű folyadék jött ki...ez most akkor mi? mérges pattanás, ami még nem érett meg (na de miért pont az orromon) esetleg mittpmén, szőrtüszőgyulladás, vagy vmi más? -
EasyLife #1553 basszus kennyétek a pofátokat krémmel, nive vagy akár mi és akkor nem lesz száraz bakker....
amint érzed h kezd kiszáradni jöhet az újjabb adag. nekem egy napot simán kibír a pofám. -
#1552 Lehet rosszabb is, jobb is, de én Roás cuccot nem fogok beszedni az biztos ;) :D -
BlackWolf #1551 lehet hogy ugyanaz az alapja mint a Roanak de nem 100% ig ugyanaz van benne nekem pl a borgyogyaszom kifejezetten nem ajanlja senkinek az Isotretinoin Hexal-t mert csak rossz tapasztalatai vannak eddig vele,nemertek hozza lehet butasagot mondtam de nekem a dokim eztmondja akihez mar 2-3 eve jarok -
#1550 Gondoltam... Akkor ennyi. Én be nem szedem a Roát :D Nekem már nem nagyon vannak pattanásaim, inkább csak hegek. Arra meg felesleges...
Amúgy igen, írt ki kenőcsöt is. Most meg nem mondom mi a neve, mert nem emlékszek és nem is tudom megnézni, de ezt szerintem fogom használni... :) -
red13 #1549 5. hónapban járok énis, ha ez meg lesz akkor 5400 mg. Elvileg 7200 kell beszednem, ez a testsúlyomnak megfelelő adag(x120). De már nagyon a tököm tele van a szárazsággal, meg hogy olyan rohadt vékony a bőröm. Más mellékhatást nem is nagyon tudnék mondani. Ja de, eltüntette az összes pattanást. :) Baba bőröm nincs, mivel mindenütt tiszta száraz, piros így nem a legszebb, de remélem az lesz ha leállok róla. Jó lenne ha következőnek 60mg-ot írna fel, akkor meg is lennék. De esélytelen, amilyen köcsög ez az orvos. Bírom hogy hírdetgeti mindenütt magát, de eddig akármivel mentem oda meg mások is mindenre felír egy kenőcsöt és azt mondja ha nem múlik el akkor jöjjön vissza egy hónap múlva. -
sztikelin #1548 Rooney!
Légy nyugodt, ugyanazt szeded mint a Roa.
A gyógyszergyártás nagy biznisz. Van egy bevált gyógyszer (Roa), add ki másnévvel olcsóbban és kész...
A Roának is isotretinoin a hatóanyaga. Én is ezt szedem. Első hónapban napi 20mg, második hónaptól napi 40mg. 2 hónap után vérvétel. 5 hónapja szedem.
Valami kencét adtak mellé? -
EasyLife #1547 nekem még anno azt mondták h a roa megszünt és ez lett helyette.
amúgy meg ha ez igaz amit írsz akkor ugyan azt szeded mint a roa rooney :))) -
#1546 Üdv!
Ma voltam bőrgyógyásznál és fölírt Isotretinoin Hexal-t. Lejjebb olvastam, hogy ez ugyan az, mint a Roa, csak más néven. De nekem se vérvétel meg semmi nem volt... (egyébként 20mg-ot írt fel)
De én amúgy se szeretnék Roa-t szedni, mert... mert nem és kész :) -
Tom Tom #1545 Baromság..Sok gyógyszergyártó látott eben üzletet a roa után,így ők is piacra dobták az ugyanazt a hatást keltő bogyóit csak más néven és olcsóbban.(Sotret,isotretinoin,acnefugel...) -
EasyLife #1544 jó hogy uugyan az mivel megváltozott a roa gyártója és új nevet adott neki sotret.