2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • red13
    Én több mint három hete hagytam abba a gyógyszer szedését. Amint bejön a jó idő megyek is napozni, leszarom. Olyan rohadt fehér lettem hogy az nem igaz.
  • at16
    reggel mosakodás után bekened nagy faktorszámú napozókrémmel magad, és máris mehetsz kifelé :)

a lényeg hogy a legnagyobb faktorszámúval kend be magad.
    fél órát szabad lenni krém nélkül tűző napon.

ha krém nélkül mész ki, nagyon keményen leégsz, vörös leszel mint a rák, és nagyon fog fájni (tapasztalat)

szóval bekened magad reggel és mehetsz :)
    azért kell reggel mert ha közvetlen a napozás előtt kened be magad, nem ér semmit se.

reggel kötelező, de napközben is kenheted magad :)

annyira nem vészes ez a fényérzékenység.
    abból áll az egész hogy ha : Gyógyszer nélkül mész ki napozni 3 óra alatt lesülsz, gyógyszerrel 1 óra után már vörös vagy
  • Yepp
    nemsoká itt a nyár, lehet menni napozni, fürdeni, viszont...
    még 1 hónap van hátra isotrexin kúrábol (3 hónapos), amivel viszont elvileg nem szabad nagyon napra menni...
    a kérdésem, ezt mennyire kell komolyan venni? jo lenne kicsit barnulni, meg balcsi mellett lakom amugy is, szoval nem lenne tul jo ha nem mehetnék nagyon napra....
  • at16
    szia.

én Sotret-et szedem. nekem 2 és fél hónap alatt tüntette el a pattanásokat ez.
    Első hónapban még voltak nekem is gyulladtak, de fokozatosan tüntek el, ma már 1 darab se (3 hónap után) jön ki rajtam.
    a hegek is szépen begyógyultak, nagyon halványan lehet látni még a pajeszom alatt a régi pöttyöket de az is múlik már.

ha 2 hónap alatt nem javul neked akkor szerintem kérd meg a bőrgyógyászt hogy irasson fel Sotret kapszulákat.
    bár te nő vagy, én férfi, lehet nektek mást kell szedni.
  • amanda0020
    Sziasztok!Én 1 hónapja szedem az Aknenormint.napi adag 30mg.Eddig javulást még nem vettem észre,talán annyit hogy miteszereim már nincsennek,de a nagy begyulladtak azok mindig jönnek.A böröm nekem is szárad,a számról ne is beszéljünk,de ki lehet birni.közületek szedte már ezt a gyógyszert valaki???És mikor jelentkezett a javulás?Köszi a választ!
  • at16
    "kifogásod lehet sok, életed csak egy van"

:D:D

napi fél pohár bor , az egészséges.
  • EasyLife
    mindennap egy feles az miért lenne baj?
    bizonyos tekintetben lehet az is egészéges.
  • rebel7
    ahha értM. így már másabb a dolog. köszi
  • at16
    lehet sotret mellett alkoholizálni.
    2 orvos ismerősöm is mondta.

az hogy hétvégén kicsit berugsz, semmiben se befolyásolja a gyógyszer hatását, + nem károsít jobban mint gyógyszer nélkül.

persze ha minden nap megiszol 1 felest.... nem hiszem hogy jott tesz.
    de az amugy se tesz jót...
  • rebel7
    jaja a szájszárazság nem vészes tényleg, inkább a 2. ponttal volt több bajom:D mert kicsit hosszú már ez a böjt:D de azért köszi az infót...
  • EasyLife
    szájszárazság??? bazz vegyé labellót!!!! ha kevésnek érzed lehet kapni ilyen kis tégelyes vazelines száj kenegetőst azzal tuti nem szárad ki egy ideig.

alkohol kérdésre pedig. elvileg nem mert májat amúgyis leterheli, de sztem ha nem iszogatsz minden nap csak mondjuk heti 1x-2x akkor nem lesz bajod :D
  • rebel7
    sziasztok!
    kb 2 hónapja szedem a sotretet és abszolút pozitív tapasztalataim vannak. új pattanások már szinte nem is jelennek meg a régiek helye is fokozatosan javul. annyi a negatívum h kicsit szárítja a szám de ez is tűrhető. igazából két kérdésem lenne hozzátok, az egyik az h mennyi ideig kell ezt szedni kb (napi 30 mg-t szedek most)? mert hallottam olyat is h fél évig kell, ami azért elég húzós. illetve a második kérdés az h igaz e h nem lehet a gyógyszer mellett alkoholt fogyasztani? mert lassan jön a nyár, jönnek a fesztiválok:)
    előre is köszi
  • at16
    én abbahagytam a sotretet...
    egyszerüen gusztustalanul kiszárította a számat. nemtudom hogy folytassam e. a pattanások szépen eltüntek+ sima a bőröm.
    lehet azt fogom csinálni hogy visszaveszek az adagból. napi 20mg ot veszek be és kész.
  • red13
    Száj, bőr szárazság, az orrom belül mindig varas volt(még jelen időbe beszélhetnék hisz 3 napja hagytam abba a kúrát), ízületi fájdalmak, fáradtság, naggyából ennyi. Elvileg ritkulhat a haj a kúra alatt, de utána vissza áll. Én nekem nem volt semmi, csak száraz most is, hetente mosok hajat, de míg így is nagyon az.
  • Willenbrock
    Én Roaccutant használtam kb. 8 évvel ezelőtt.Erős mint a lórúgás,mindíg száraz volt tőle a szám,de nekem teljesen eltűntette a pattanásaimat pár hét alatt.Kb 1 hónapra rá viszont észrevettem hogy egy helyen ritkulni kezd a hajam,ez azóta is tart és eleinte azt hittem a szer mellékhatása lehet.De ha amiatt lett volna meg kellett volna állnia gondolom.
    Valakinek van Roaccutannal tapasztalata-milyen mellékhatásokat vettetek észre?
  • pixelek
    Valaki szedett már supplin nevű szert? Mik a vélemények?
    És nekem azt tanácsolták, ne igyak rá. De ez egész adig érvényes, amig be nem szedtem az összeset, vagy ha pl egy napot kihagyok, akkor aznap belefér az ivás?

Köszi a válaszokat
  • red13
    Ha meg lesz akkor a 120szorosát szedem be, azaz 7200 mg. Én már több mint egy hónapja a 60 mg-ot nyomom, annyira nem durva.
  • Tom Tom
    Csöcs red!
    rég jártál erre.Nekem is ez az utsó hónap 3*40mg-s és 4*30mg-s hónapom volt még kb 2 hét és annyi.
    Teneked be van szedve a testsúlyod 100szorosa mgben,mert ha nem visszajöhet,azt olvastam.
    Ugyanez van nálam is már pattanás nincs,szám száraz fényérzékenység olykor megkönnyeztet csak úgy miért ne alapon,de én azt mondom megérte.

• red13
    Teljesen ugyanaz mint a roa.

Jelentem nekem én már a 7. hónapnál tartok és még 8 nap van hátra. Teljesen rendbe hozta az arcomat. Piros foltok amik a pattanások után maradtak már nem is látszódnak, alig alig egy két helyen. A gáz csak hogy vékony lett nagyon a bőröm és piros, fehér. De majd elmúlik. Szóval királyság. Kop kop.
  • kisnorbi5
    vis gyógyszert bocsi:)
  • kisnorbi5
    háááát ez érdekes de télleg 3hétig kb nincs semmi pattanás aztán fogja magát 4. héten 2 napon belül kiad vagy 12t de azok 2nap után már gyógyulgatnak is befele és nemis mérges pattanások ( csak ált az ami a homlokomon jön ki de ott nagyon kevés jön ki ) am ha megveszem azt a kenőcsöt akkor nemlesz az mint a roánál ( nem használtam cska olvasgattam iss ) h első 2 hónapban rosszabb lesz a helyzet?
  • at16
    bőrgyógyász.

ugyan ez volt nálam is :D
    én is már sok éve szenvedtem velük, használtam lemosókat ami részben segitett részben nem.
    sok pattanás jött majdnem minden nap. minden másnap volt egy mérges is.

elmentem bőrgyógyászhoz, felirt gyogyszert: Sotret a neve.

ma fejeztem be a második hónap sotret kúrát és nem jönnek kia a pattanások ! EGY SE! a piros foltok is halványultak, szinte már alig látni. a bőröm megszépült simább lett.

ajánlom neked is a Sotret kapszulát.
    mellékhatása van sajnos de nem vészes: az első pár hétben az arcod szárazabb lesz nagyon (krémmel sima ügy korrigálni). a szád száradni fog (labello és észre se venni)
    ennyi

:)
  • kisnorbi5
    hello mindenkinek!
    17 éves leszek hamarosan és már kb 4-5 éve küszködök a pattanásokkal fél éve mosom naponta 2x 3x az arcom és tonikozom és szerencsére változott pozitív irányba csak annyit szeretnék kérdezni h nálam van az hogy minden hónapban kb 2 nap alatt kijön vagy 10-13 pattanás? ( közepesek nem mérgesek ) csak ennyi zavar mert szerencsére az arcmosással már annyit elértem h szépül az arcom és van olyan hogy 2 2,5 hétig 1 pattanás sem jön ki
  • BlackWolf
    ettem en az elesztot kilora sok hatasa nemvolt csak megkerdeztem mi a velemenye rola es mondta , hogy felejtos
  • Viktorr
    Hát persze,azért,hogy szedjétek a sazr gyógyszereket és minél többször kelljen vissza menni kontrolra,az neki plusz pénz!:)
  • BlackWolf
    nekem aztmondta a borgyogyasz hogy az eleszto felejtos
  • Viktorr
    Akkor még azt próbáld ki ,hogy egyél minden nap élesztőt. Nekem ezt a nagymamám tanácsolta,gondolom nem hülyeséget beszél,és az jó másra is, pl:erősíti a hajat.
  • at16
    18 vagyok

elég régóta csúnya a bőröm. és hát másra nemnagyon tudnám fogni mivel ugyanugy ettem azon a napon is mint a többin.
    mindent megvontam magamtól mindenféle zsíros, fűszueres cuccokat, de bedobtam fél tábla csokit és neszeneked :)
  • Viktorr
    Nem lehet,hogy mástól jött ki?
    Az persze hozzá tartozik a történethez,hogy ez a teszt arról szólt,hogy egy 35 év körüli férfi bőrének mérték a faggyú tartalmát és,ahogy ette a csokit úgy csökkent a faggyú tartalom :)
    Mondták is,hogy a tinédzser korban sokkal jobban jellemző a pattanás.
  • at16
    tévhit a csoki?

3 napja szembesültem ezzela "tévhittel " :D
  • Viktorr
    Most volt a Spektrumon szó a pattanásokról.

Az tévhit,hogy a csokitól jönnek ki a pattanások.Cukros ételektől,szénsavas italoktól,süteményektől jön ki,azokból igyatok,egyetek kevesebbet.
  • Senkkik
    Olvastam erről a benzoyl peroxid-ról. Hol lehet ilyet rendelni?
  • pista007
    Hegesedésre és piros foltokra, amik a roa után maradtak, mit ajánlanátok?
  • Tom Tom
    Így van!Csoki nálam is sztornó még így a 6. hónap roa hónap után is,és fehérjét is kicsit visszafogtam,biztos ami biztos.
    De csoki bűnös,ne egyétek.
  • at16
    lassan 2 hónapja szedem a Sotret-et.

4 hete egy pattanás nincs rajtam aminek rohadtul örülök :D

tegnap tettem 1 kísérletet: megettem egy fél tábla bocicsokit, és lám reggelre szépen az államon meg is jelent 2 közepesfajta pattanás :D

csokit nem szabad enni, egy kicsit se! :D
    használok még ilyen Aloe Vera spray-t az arcomra . elméletileg gyógyitja a szöveteket + fertötlenít.
    reggel nyomtam ki a pattanást, utána be fujtam vele az arcom, mostmár szinte nem is látszik a pattanás helye :)
  • Tom Tom
    Nekem alllergiás volt rá a bőröm so úgy belobbant hogy 3 napig ki se mentem otthoról,de amúgy olyan mint a zineryt,hatás sokaknál,prbáld ki és ha nem hat akkor menjen a bogyó.
    Utsó hónap roaccutannal nem volt nálam semmi komolyabb gond.
  • zsolesz84
    Sziasztok!

MEROMYCIN-ratiopharm 25 ml oldatot vásároltam. Hadd kérdezzelek meg Titeket, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel az oldattal kapcsolatban?

Üdvözlet,
    Zsolti
  • Viktorr
    Sziasztok,
    Nekem a doki most írt fel antibiotikumot,mondta is,hogy csak pár hónapra fogja megszűntetni,de nekem ez is elég,mert csak a hátamon van pár,de nem vészes...Nektek az antibiotikumról mi a véleményetek?
  • Scottt
    Az én dokim az vmi szaros konferencián van külföldön,jöv. héten jön haza..Ez valami helyettes volt,de már kidobtam a bogyókat.Egyébként hatni hatott már nem fáj a torkom:D
  • at16
    torokgyulladásra melyik elmebeteg orvos ad Gyógyszert?????

arra max adnak egy spray-t és kész, meg különben is elmúlik magától.
    dobd ki a francba azt a gyógyszert és menj vissza az orvoshoz, kérdezd meg tőle hogy normális e!