2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
F1re #1663 rendes evő kanálal kell összekeverni
1 pupos kanál zsurlofüü,citromfü levél,szuros gyöngyajakfü,orvosi zsájalevél,gyermekláncfü
mindenbol 1 pupos evökanál ezt össze keveritek aztan melegitetek lábasba 1-1,5 liter vizet kb abba beletesztek kb 1 félpupos evőkanálnyit a keverékböl és ezt egész nap isszátok szét osztva szal reggel delbe este minden 1 poharral es kb 1-2 hét és már látni is a változást !! nekem tök csunya volt az arcom semmit nem hatott de ez segit most csak sima pattiajim vannak egyenlore es nem ien gyulladt vörös és ebböl is kevés -
jdavid5 #1662 azt nagyon megköszönném! -
F1re #1661 meregtelenito tearol jut eszembe h irtak nekem 1et pattanasra ! es nekem semmi nem hatott roa-t meg nem akartam szedni szal gondoltam kiprobalom es most ugy tunik szebb az arcom :) szal leirom majd nektek a receptet -
at16 #1660 inkább víz, de ha a tea amit iszol ilyen méregtelenítő tea, akkor inkább az is jó -
jdavid5 #1659 értem. Mondjuk nekem az is lehet a gond, hogy nagyon kicsi a dózis. 3 hete 2x 10mg kicsit kevéslem, pedig kellene az arcomra a nagy adag. Már most hétfőn elkelett vna mennem a bőrgyógyászhoz de beteg volt. Holnap megyek a hozzá, nagyon remélem hogy megemeli az adagomat.
Egyépként konkrétan vizet? vagy jó a tea is? mert igazából egész nap teán élek:D -
at16 #1658 ja meg igyál nagyon sok vizet! ásványvizet. -
at16 #1657 szia. hát nekem az első hónap végén már nagyjából szép volt az arcom. persze a kis piros pöttyök még ott voltak nekem is. utána fokozatosan tüntek el. -
jdavid5 #1656 at16. Neked a Sotret kúra alatt a harmadik héten már változott az arcod? Mert nekem nem igazán. Már nem azok a nagy gúgák jönnek ki, de ígyis sok van. Nekem inkább a két oldalt az arcomon jönnek ki, a szám, orrom körül ritkán. Sok piros pötty:( Szeretném ha már segítene a gyógyszer. -
at16 #1655 Sotret :)
ha visszaolvasol láthatod hogy nekem is az segített. 3 hónap alatt baba arcom lett...
olvass vissza -
Vendettahc #1654 Sziasztok. 17 éves srác vagyok. Már olyan 14 éves korom óta gondok voltak az arcommal. Mind a mai napig vannak is sajnos. A homlokom, a halántékon, a szám körül, és az orrom is néha pattanásos, mitesszeres. A vicc az, hogy az arcom két oldala teljesen hibátln, gyönyörű, ezen a kozmetikusom és a doki is csodálkozott. Rendszerességgel járok kozmetikushoz, 1 hétig jó is, teljesen hibátlan az arcom, azonban a fent említett idő után ismét ugyanolyan szétbombázott. A létező összes kenőcsöt kipróbáltam már, a Dalacin T-től kezdve, az izotrexin gélen át az Aloe Vera cuccokig mindent. De tavaly amikor utoljára voltam az sztk-s bőrdoki (80éves némber, a gerincemmel volt elfoglalva, nem pedig amivel kellett volna) nem engedte akkor még a belsőségi gyógyszert. Így lehet hogy az segíthet ? Most már mindegy is, két hét múlva megyek maszekhoz. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ha a doki felír nekem Sotretet, vagy egyéb kemény gyógyszert elmúlhat az arcomról a cucc ? Rengeteget olvastam a gyógyszerről, mellékhatásairól, és tapasztalatokról. Sok helyen Csodatevőnek hívják, máshol a mellékhatások miatt hordják le. Engem most már nem érdekel, inkább megveszem drága pénzért, ezt a szert ( mert ugye nem 5 forint), szenvedek egy keveset a melléhatásokkal ha úgy van, de jöjjön rendbe már az arcom. Barátaim szerint nem kéne vele foglalkoznom, mert nem vészes a helyzet annyira, de mégis, az önértékelésemnél rendkívül lehúz a tudat, hogy milyen az arcom. A szerencse az hogy nem mérges nagy állatok jönnek általában elő, hanem kisebb, visszafogottabbak, de zavar nagyon. A hegekről meg ne is beszéljük.
Köszönöm előre is a tanácsokat. -
jdavid5 #1653 Visszaolvastam de csak most nyugodtam meg.
at16 köszi az infót. -
BlackWolf #1652 ha visszaolvasnal -
at16 #1651 első 1-2-3 hétben erősödhetnek a gugák/pattanások. utána kezd csak enyhülni -
jdavid5 #1650 (nyáron kedztem el szedni mert már egy vliág omlott bennem össze) -
jdavid5 #1649 Csákó!
Én 2 hete szedem a Sotret nevezetű bogyókat és azóta csak durvább lett az arcom állapota. 16 éves vagyok és napi 2x10mg ot szedek be reggel és este. Aki szedte ezt a gyógyszert(vagy aki tud róla valamit) mondana pár szót, hogy neki hogy hatott első hetekben?!
A válaszokat előre is köszönöm. -
Kenedi #1648 Az sem baj különösebben. A szervezet és a bőr hozzá tud szokni, akkor kevésbé reagál érzékenyen ezekre. Az első pár hónap a nagyon kritikus ezért nem szabad a nyári hónapok alatt kezdeni. -
rebel7 #1647 az fasza én tavasszal kezdtem........ -
Kenedi #1646 Hát ezt nyáron nem nagyon szokták felírni csak ha valaki rááldozza a nyarat.Ha tényleg rendesen elkezded szedni hogy érjen is valamit akkor a napozást el lehet felejteni,standra még úgy nem mehetsz olyan brutális az UV. Egyszóval leégsz percek alatt mindegy hogy van rajtad krém vagy nincs mert olyan vékony lesz a bőröd.
Ezért szokták ősszel vagy télen elkezdeni. -
coq #1645 ajánlott most a nyári szünetbe elkezdeni a sotret kezelést ?
akkor is kiírja az orvos, ha nem vagyok annyira vészesen most pattanásos? de néha olyan durva szintig megy ááá... -
royalfeco #1644 30 éves férfi vagyok,seggemen pattanások vannak,tudom hogy az izzadástól van probálok mindig vékony szellös rövidnadrágot hordani,szerencsére a munkahelyemen is lehet rövid nadrágba dolgozni.De csak nyáron vannak ilyen gondjaim.kenöcsök vagy pattanásra való arc szeszek jók erre a problémára??? -
at16 #1643 már 3 hete abbahagytam a kúrát, és nem jönnek ki pattanások, és nem is zsírosodik az arcom.
(ugyais nekem nagyon zsíros volt, azért jöttek ki a pattanások) -
at16 #1642 az első 1-2 hétben még erősödhet a pattanásosság, ez le van írva a tájékoztatójában is.
Reps0l: nekem eltüntette teljesen a patikat, de igy igaz nem vettem be a testsúlyomnak 100x-sát.
kb 4000 mg-ot szedtem be. 83 kg vagyok.
hétfőn megyek orvoshoz, megkérdezem hogy folytassam e... -
zedda1 #1641 Sziasztok!
Rég nem írtam.. Én befejeztem az aknenormin kúrát, mert bőrgyógyászom szépnek ítélte meg az arcom. 2100 mg-ot szedtem be 65 kg-ra. Azóta szép az arcom, pattanásaim nincsenek, DE mindig zsíros, a hajam naponta lehet mosni. És mitteszerim is újra vannak, de nem vészes. Nem tudom kihez forduljak, mert bőrgyógyászom nem hajlandó felírni újra az aknenormint, mert az mondta, hogy az nem zsíros arcra van... :-( -
#1640 elég gáz hogy már kb 2 hete szedem, és mintha ellentéte jönne ki rajtam? a szám nem szárad, hanem az ellentetje, és pattanások is pirosabbak, begyulladtak :o -
Kenedi #1639 Szia,
Én csak azt akarom mondani,hogy 3hónap alatt nem hinném hogy bevetted a testsúlyod minimum 100x-át mg-ban. Pár hónap alatt normális ha tiszta lesz de nem hülyeségből kell annyit bevenni,sőt ha nincs komolyabb mellékhatás a kúra végén sem még ajánlani szokták hogy nyugodtan adjad még magadnak mert annál biztosabb. -
rebel7 #1638 at16,
ha 3 hónap után abbahagyod nem jönnek vissza a pattanások? én is kb 3 hónapja szedem az arcom is eléggé jó már szinte tökéletes... most voltam bőrgyógyásznál és azt mondta h szedjem még tovább meg menjek még vissza augusztusban meg h elvileg a testsúlyod 120X-osát be kell venni.. te erről mit tudsz? -
#1637 hát mivel napi 2t veszek be, és 1 az 20mg, akkor ha jólszámolom napi 40 :)
köszi a rövid leírást, remélem nálam is hatásos lesz! -
at16 #1636 mennyi mg-ot szedsz?
ne ijedj meg nem ettől szédülsz :)
én is sotretet szedek/szedtem, 3 hónap után abbahagytam, mert már szép tiszta az arcom.
meg már nagyon szárította a számat :S hiába labelloztam , fél perc alatt ugyanugy száradt volt.
kb 1,5 hónap mulva már nem fog kijönni rajtad 1 darab pattanás se és látni fogod a javulást is :)
utána meg egyre jobban csak halványodni fognak a piros pattanások, míg végül eltünnek.
nekem kicsivel több mint 3 hónapba telt míg eltüntek, mostmár mindenki azt mondja hogy normális az arcom.
a kúra előtt sok pattanásom volt, gyakran nagyobb gugák is kijöttek...de már vége :)
lehet sok időnek hangzik ez a 3 hónap, de ha meg nem kezdesz bele soha nem fogsz meggyógyulni :)
és hidd el nem is olyan sok idő ez :)
-
#1635 jah és dohányzással jó viszonyban van? gondolom nem gáz rá, csak az alkohol -
#1634 Üdv!
Sotretről ki-mit tud? :)
ma kezdtem el szedni, most vettem be az elsőt, kicsit mintha szédülnék, nemtudom hogy a mellékhatása-e. -
rebel7 #1633 azt olvastam h a sotret + alkoholnál az a gáz, hogy a sotret meg az alkohol vetekszik az anyagcserében es altalában az alkohol nyer
es akkor nem hat viszont... irritalhatja a majat ami emelt majenzimhez vezethet
szal ez az alkoholtilalom mégsem kamu...:S -
pixelek #1632 Én supplin-t szedek és mellette izotrexin.
Nekem is azt tanácsolták, hogy este bekenem izotrexinnel, reggel alaposan lemosom, és rögtön utána Hidratálós nagy faktoros krém. Elég sokat vagyok napon, meg a bőrőm is elég fehér, de még 1x sem égtem le, mondjuk az 1. héten még ne nagyon erőltessétek a napozást.
Valamint azt mondták hogy a supplin-ra ne igyak, mert nagyon nagy gáz lesz, multkor ittam rá 2 felest, de eléggé beütött, olyan mintha fájdalomcsillapítóra innál,. -
#1631 Ugyan ez... Egy kissebb ( kisseb?? :S ) alkoholmérgezős, kórház, egésznapos hányás... és az arcom mintha letisztult volna! Lehet hatásos kúra XD -
red13 #1630 Egyébként 2 napja kijött egy marha nagy pattanás a homlokomra, az a igazi gyulladt, vörös és még mindig ott van. Ma reggel mosakszom, és érzem hogy a halántékomon jön még egy. Van egy olyan érzésem hogy kezdődik az egész elölről. Nem baj, volt egy kb 4-5 hónapom amíg élvezhettem a pattanásmentességet. Persze mellette a mellékhatásokkal. Ha most visszajönnek, akkor azt mondom, hogy szinte 100% hogy egész életemet végig kísérik. -
Tom Tom #1629 Én anno még mikor voltak pattanásaim/kipkopp már azt se tom hogy néz ki:)/
megfigyeltem hogy másnaposságkor ugye dehidratáció meg esetleges hányás-ok kor mintha jobb lett volna a helyzet.Persze ne a heti 7 másnapos dehidratációtól várjátok a pattanásmentes létet csak mondjuk egy durva fesztivál tavaly kb olyan volt mint a mostani roa kúra:) -
F1re #1628 amikor hanyas izebizem volt :D akkor nekemse voltak utana pattijaim szal lehet attol :S de biz benne h a szappan is hat -
BlackWolf #1627 nekem anno sokat nemsegitett ha belso eredetu a problema azt kulsoleg nemtudod lekezelni -
#1626 Valaki használt már "kénes szappant"? Körülbelül egy hete használom... És mintha hatott volna, visszahúzódtak a patik, és csak a foltok vannak nagyrészt... Vagy az lehet csak azért van mert a szervezetem kitisztult "betegség" miatt?? ( hányásos izébizé... nemenjünk bele... ) -
Tom Tom #1625 én ma meg tegnap voltam tűző napon focizni 3-6ig kb de annyira nem vészes,egészségesen lepirultam,de valszeg veszek én is valami faktorosat ha direkte napozok.Nekem a szélnél szokott az lenni hogy akkor kb sírok úgy irritál.Metróból felfele.Durva.
Alkohol egyáltalán nem sztornó még roa alatt se,csak mértékkel,azt olvastam hogy mérgező dolgok keletkeznek ha keveri az ember,de hát ami nem öl meg az erősít:)
4 nap nekem márcsak. -
Yepp #1624 jo ezt olvasni, ezekszerint ez sem olyan véresen komoly, mint pl az alkoholtilalom :)
meg amugy is, isotrexin gél nem olyan durva cucc mint roa v sotret