2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
red13 #1744 Huh, hát mellékhatások. :) Eleinte, főleg a 2-3. hónapban több pattanás jött ki, de ez személy függő. Mivel én eléggé fehér bőrű vagyok és októberben kezdtem el szedni ezért az orrom és a szemem alatt állandóan piros volt a bőröm, de máshol is rohadtul elvékonyodott. Szájszárazság eléggé durva volt, ez is a kb. 40mg adagnál kezdődött el. Fejem a vége fele fájt, de iszonyatosan minden nap. Nyakam, vállam, hátam i rohadtul tudott fájni. De megérte és elviselhető volt. Bár a 5. hónaptól a fejfájás kimaradhatott volna. :D -
Vendettahc #1743 barnulááás. én bolond :D igen kicsit pirosabb, az arcom és a hátam állapota romlott de ez benne van. Kicsit szédelgek is de ezt betudom a melegnek :) na megyek beszedem a Roa-t :P -
BlackWolf #1742 barnulas azt nemnagyon vagom esetleg pirossag :) nem? hat fejfajas meg faradtsagerzet nekem megvolt folyamatosan mig szedtem persze az eletmodomtol is fuggot de sokkal faradekonyabb voltam mig szedtem.+ ugye az alando szaj/arc/testbor szarazsag is megvolt, es ez meg nem minden nekem az izuleteim is fajtak a kura alatt foleg a bokam es a hatam de megeri mert segit mindenkinek es elviselhetoek meg ezek a mellekhatasok -
Vendettahc #1741 Srácok. Ez a második nap a kúrámból, és olvastam a tájékoztatón is hogy enyhe fejfájás, fáradtságérzet, arc barnulása előfordulhat. Ezeket ma már mind észleltem, és azt szeretném kérdezni hogy ezek idővel azért elmúlnak ?
Köszi a választ előre is.
Az ajkam meg már szárad rendesen, ezt Labelloval könnyű kompenzálni szerencsére :) -
red13 #1740 Voltam Mora terápián ami mindent kimutat. ha jól emlékszem 5 féle candida gombám volt. CSináltam a diétát, szedtem ami kellett, de semmi haszna nem volt. Antibiotikumot is szedtem. Aszem Nistatin volt a neve, Magyarországon nem kapható. -
bounty88 #1739 értem..persze a roa, vagy a sotret jó...de nem vizsgáltattad ki magad, hogy mégis mi okozhatta? ugyértme, hogy ezeket nem csak a hormonális dolgok meg az életmód, az ételek okozhatják....baktériumok is nem? legalábbis úgy olvastam ,hogy az aknét okozhatja...akkor pedig antibiotikum a megoldás.... -
#1738 figyelj ma megkérdezem, és leirom pontosan :D -
red13 #1737 bounty88: azok a duzzadt pattanások amit leírtál, az talán a acne vulgaris. Bár ez már eléggé dura, sztem vagy a nodus(ez ilyen nagyobb gyulladt csomó) vagy pedig a pustula(ez pedig nagy, de gennyes).
Egyébként nekem is ilyen rohadék pattanások jöttek ki, mint amit leírtál. Mindent kipróbáltam közel 5 év alatt. És rengeteg pénz elment. Ilyen olyan vizsgálat, tabletta, teák, kenőcsök. Amit a gyógyszertár feltud kínálni én azt mind kipróbáltam szinte, ugyanez vonatkozik a gyógynövényes, herbáriás tökömtudja mire. Kozmetikus, lúgosítás, méregtelenítés, az kajálás megreformálása. Napozás, szolárium. Amit eltudsz képzelni. Majd elegem lett és felírattam a roát. Első 3-4 hónapban szidtam a kurva eget, hogy nem használ, majd hirtelen mind eltűnt. Azóta se nagyon jön, ha mégis akkor ezek a nagyon aprók amik kb. egy nap alatt elmúlik. Mint minden más embernek. Orromra úgy ahogy visszajöttek a mitiszerek, de ott is szinte mindenki másnak van. Amit talán negatívumként tudnék mondani az a arcbőröm zsírossága. Visszaállt olyanra mint a gyógyszer beszedése előtt volt. Bár ha jól bele gondolok, annyira azért már nem zsíros. Én ha 100szor élnék és 100szor pattanásos lennék, 100szor felíratnám a roát. -
jdavid5 #1736 mit mesélt róla apád?
-
#1735 Most beszéltem apámmal, és azt mondta nehogy beszedjem azt a szart mert hormonokat tartalmaz és magyarázta hogy mifaszt csinál, mondom neki úgyis csak bőrgyógyász irhat fel ilyet vagy efélét... de azt mondta tőle kérdezzem emg mit szedhetek be és mit nem... (ő is orvos) Most nem mintha megtiltaná, akkor nem szedném (azaz szedném :D) de azért hiszek neki, mert nem hülye, de most még reméykedek hogy hatni fog a krém :))
de mindenesetre köszi a tippet :) -
jdavid5 #1734 Jag: azt hogy igyál sokat, ne egyél sok zsírosat. Csokit, édességet felejtsd el. Levegőzz, mozogj. Sok zöldség gyümölcs. Ne idegeskedj, ne streszelj!! -
bounty88 #1733 valaki írja meg nekem, ak itudja, hogy ennek a mérges, vöröses, duzzadt, kinyomhatatlan, inkább csak gennyes pattanásnak, vagy kiütésnek...amit ugye egyszerűen ne mtudsz kinyomni, mert nicns közepes sem, csak egy vörös bub...szal ez mi orvosi szaknyelven? ez volna az akne? vagy a furunkulus? vagy mi, mert olvastam, hogy ezeket okozhatják baktériumok is.....tehtá az is lehet hogy nekem sem feltétlenül a roa vagy a sotret lenen a megoldás..perswze ezt egy alapos orvosi vizsgálat minden bizonnyal kideríti, csak érekel...hogy amiről szó van az más, vagy ez az akné és a furunkulus? -
Vendettahc #1732 Keményebb kúránál a testsúlyod 120 szorosát kel bevenni. Az nálad annyit tenne hogy 9600 MG :)
Amúgy nálam is az alant olvasható probléma állt elő, csak 20 MG-os Sotret volt, és 10-esből meg Roat kaptam. Akkor ez ugye nem probléma, mert végül is ugyanaz a hatóanyag.
És akkor azt mondjátok hogy 4-5 hónap után tényleg sokkal szebb lesz az arcom ? :) -
bounty88 #1731 ez a sotret ugyan az mint a roa? csak mert eddig mindig roával volt tele a topik, msot meg soka a sotretet preferálják...pedig ha egy és ugyanaz a 2 cucc összetevőkben...vagy a sotret oclsóbb valamivel?
amúgy az orvos a eveendő mennyiséget mi alapján határozza meg? úgy tudom a testsúly alapján....azt nem is veszi figyelembe, hogy mennyire szar az ember arca? ugy értem ,hogy ha valakinek annyira nem pattis, de vagy 80kiló, akkor 80mg? vagy lehet kevesebb is pont azért, mert az arca nem durv? -
#1730 életmód és táplálkozás alatt mit értesz?
Sok viz, Sok mozgás, Napfény ezek úgy tudom jót tesznek. -
DonSzykla #1729 De a bőrgyógyász írta fel, csak nem tudom felhívni mivel nyaral augusztus 1-re vagyok vissza rendelve akkor kell újra mennem.
Majd akkor meg kérdem tőle addig is akkor szedem azt a fajtát. -
jdavid5 #1728 Ugyan ebben a cipőben járok mint te! Elfogyott a gyógyszertárban a Sotret és Roát adtak. Felhívtam az orvosom és azt mondta, hogy szedhetem gond nélkül. Hívjátok fel a Bőrgyógyászotokat.
De bőrgyógyász írta fel nem? -
DonSzykla #1727 Üdv lenne 1 olyan kérdésem hogy már 2 hónapja szedem a Sotret 10 MG kapszulát napi 1x délben és mivel már csak 1 levélnyi van így pénteken elmentem a gyógyszertárba hogy vegyek és nem volt nekik azt mondta a gyógyszerész hogy keddre ( mára ) meg hozzák menyek vissza, vissza is mentem és azt mondták hogy ilyet nem tudtak hozni mert nincs sehol így attak helyette ( Roaccutan 10 MG )
Így hát az lenne a kérdésem hogy kinek mi a tapasztalata nem lesz baj hogy most mást szedek? -
jdavid5 #1726 Vendettahc! Én elkezdtem szedni a gyógyszert és másnap mentem el vérvételre. A leletet meg 2 hét mulva kelett megmutatni a dokinak. Nekem nem lett bajom, gondolom a bőrgyógyász is igy gondolta h szedjem.
És bárki akármit is mond a Sotretról meg a Roáról, mennyen el a bőrgyógyászhoz és az elmnondja mia helyzet. Aki nyávog, hogy milyen dúrva, annak biztos nem vészes az arca. Legalábbis engem már nem érdekelt, hogy mit szedek annyira akartam a változást.:D Májatokról meg annyit, hogy azé vesznek mindíg vért, hogy végigkísérjék a kúra alatt, hogy mivan veled.
Akinek meg nem segített az nyilván a gyógyszer szedésén kívül semmit nem tett az arcáért.(élemód, táplálkozás) -
#1725 Gec ez a Sotret nagyon durva lehet ha mindeki ezt nyomatja :D Nekem szerencsére a hátamon szite alig van, de az arcom idegesit... Haverok szerint le kéne szarnom, de engem érdekel :$ :D -
Vendettahc #1724 Sziasztok. Ma végre sikerült elmennem a közeli meszek bőrgyógyászhoz. Nagyon rendes ember, amint beléptem már kérdezte hogy mi a probléma. Mondtam, hogy az arcom és a hátam szét van bombázva, és szeretnék valami belsőségi gyógyszert, mert mindent kipróbáltam már, ami nem belsőleg hat. Ő helyeselt, és már írta és ecsetelte is a Sotret tulajdonságait, mellékhatásait, és eredményességét. Most 1*20 és 1*10 adagnyit írt fel, reggel a 20 MG-és, este a 10-es. Elvileg 4 hónapig kell nyomatnom, mert annyira nem vészes a helyzet, de majd kiderül. A héten megyek vérvételre is, szerintetek addig elkezdhetem a gyógyszer szedését, vagy várjak vele a vérvétel utánig ?
köszi a választ előre is. -
at16 #1723 de például mi sántít itt ott ? :) -
at16 #1722 lol nem sértődöm meg de szerinted én nekem nincs "háttértudásom " ?
többet foglalkoztam a pattanásokkal mint bármi másnál 3 éven keresztül, mertmár annyira idegesített hogy nem birtam ki.
"Akinek komoly pattanasai vannak borgyogyasz es beszelje meg vele akinek meg csak 1-2 az menjen el kozmetikushoz ."
akkor törölhető is a topic , mert ennyi a lényeg... -
BlackWolf #1721 Ertik szerintem , hogy neked a sotret segitett es te is csak segiteni akarsz, csak megfelelo hattertudas nelkul ne akarj mar ilyen informaciobank lenni hanem kicsit olvass utana a dolgoknak eloszor.Ezt ne ertelmezd felre nem sertesnek szanom tenyleg csak itt ott par dolog santit es nemjo ha felreinformalodik az ember. Akinek komoly pattanasai vannak borgyogyasz es beszelje meg vele akinek meg csak 1-2 az menjen el kozmetikushoz -
at16 #1720 nem tudom, kéne látnom az arcod :D. sírjál egy kcisit neki hogy nagyon zavar meg minden aztán kérdezd meg tőle hogy esetleg felírná-e neked -
bounty88 #1719 akkor sorstárs vagy, csak nekem kevesebb van...volt, eddig 2hetente egy, de most már ebben a melegben minden nap egy, így most a homlokomon van egy érett, meg 2 ami lényegében seb, mert nem bírtam magammal, és "megerőszakoltam" -
amúgy ha elmegyek bőrgyógyászhoz, akinél már mellesleg jártam, csak ezelőtt a zinerytet írta fel...szal 2 ilyen mérges pattira felírja nekem a roát? vagy erre nem vagy bármiylen gyógyszert? -
at16 #1718 de nem akarom ráerőltetni a Sotretet senkire, inkább csöndbe maradok.
annyi a lényeg hogy nekem segített, 3 hónap alatt rendbe hozott, és nem haltam bele. -
at16 #1717 4ezer ft-ba került egy havi adag. 40mg 1 napra, ami igencsak nagy dózis!
mellékhatás... igen kiszáradsz mint a kutya!
és vérezni is fog az orrod egy héten vagy 2x! mert kiszárítja az orrüreged. szemed is száraznak fogod érezni, a szád meg is száraz lesz. ez mindenkinél elő fog jönni! nem kérdés.
ezért írtam hogy sok vizet kell inni...
de mire való a szemcsepp?? mire való a labelló?? mire való az orrcsepp??
szal ennyit a mellékhatásokról.
gondoljatok már bele, ha a májadat tönkreteszi ez a gyógyszer akkor mit keres gyógyszer tárakban? tudom károsítja a májadat, ez sem kérdés. kb annyira mintha berúgnál.
ha allergiás vagy valamelyik összetevőjére nem írják fel. ezért vesznek vért mielőtt kiállítanák a receptet neked.
nem kell a gyógyszertől félni, mert Gyógy Szer.
nekem sem fehér pattanások voltak ám az arcomon hanem piros gugák. ajkamon kisebbek de sok. homlokomon, orromon, oldalt nagy gugák. a nagyokat én sem tudtam kinyomni, de ha piszkáltam másnapra 2x akkora lett. sőt, ha sikerült is kinyomnom, másnapra újból ugyanott jött ki. -
bounty88 #1716 hmm...sok okosságot írtatok...lényegében tényleg a legegyszerűbb lenne a gyógyszer...de ezzel kapcsolatban is van itt pár dolog.....ugyebár itt vanna ka mellékhatások, amikről igencsak megoszlanak a vélemények itt a topikban is...van aki szedte a roát, és semmi baja nem lett tőle, van aki meg kiszáradt mint egy aszaltszilva, de azt is hallani, hogy a májat is eltudja baszni, de a legdurvább, hogy egyes esetekben még nem is használ....csak addig amíg szedi az illető, ráadásul úgy tudom, hogy ezek a gyógyszerek nem is 1-2 ezer forintba kerülnek....
jogos, hogy akinek 1-2 pattanása van, ne siránkozzon....de ezek a gyulladt pattanások tudod mennyire kikészíthetik az embert? sztem sokkal gázabb egy nagy piros folt a homlokon, mint több kisebb, mert az mások figyelmét is egyből oda irányítja....kérdés, hogy a bőrgyógyász 1-2 ilyen pattira felirna-e oylan erős gyógyszert, mint a roa....vagy más egyéb.... -
at16 #1715 a nap hasznos annak akinek egészséges a bőre. -
at16 #1714 "Igyál sok vizet... Mintha az hatna valamennyit:D "
akkor ne igyál. én csak próbáltam segíteni... -
at16 #1713 "csak az hogy a bőröd kevesebb faggyút fog termelni " ************* -
at16 #1712 a génektől vannak a pattanások, már magyarázatot ne keress, nincs!
valakinek egész életében nem jön ki 1 darab pattanás se. valakinek 30 évesen lesz teli az arca, és van akinek egész életében olyan az arca, hacsak be nem avatkozik gyógyszeresen.
nemértem mit kell fosni a gyógyszertől. ebben NINCSEN HORMON . nincs benne semmi se, csak az hogy a bőröd kevesebb faggyúmirigyet fog termelni--> ergo nem fog kijönni pattanás. ha sokáig van szedve ez a gyógyszer (fél év- 1 év) akkor "beállítódik" arra a szintre a bőröd, és miután abbahagyod a gyógyszert, ugyanolyan kis mennyiségben termelődik tovább.
a Sotret ezt műveli. a Roa azt nemtudom mit de hasonlót.
Sotretet kell szedni ennyi.
gondolom ide csak azok írnak akiknek eléggé pattanásos a bőre. azoktnak szól az hogy GYÓGYSZER NÉLKÜL NINCS JAVULÁS!
és akinek meg 1-2 pattanás jön ki 2 hetenként az meg menjen el a francba (már elnézést ) :D az nem pattanás, tudnátok nekem mi volt... katasztrófa.
akinek csak 1-2 jön ki AZ kezelje krémekkel. de nem is értem akinek 1-2 van hogy mit foglalkozik vele :S -
jdavid5 #1711 Hát én rég óta próbálok rájönni, hogy mitől vannak ezek a gecik az arcomon. DE nem sikerült!! Felesleges keresgélni, hogy mitöl vannak. Hormonok. Én azt teszem, hogy nem eszek csokit édességet egyátalán, zsírosat csak módjával. Sok zöldséget gyümölcsöt eszek és sokat iszok. Próbálok nem idegeskedni és mindezek melett szedem a gyógyszert.
Ja meg esténként kamillateával borogatom az arcom ami soakt segít.
És ez a sotret meg a roa az egyetlen oylan gyógyszer ami jó a patanásokra. 3 hónap alatt megszépül az arcod.
-
bounty88 #1710 persze valószínűleg ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás....DE! - én rá akarok jönni, mitől vannak ezek a pattanások, még mielőtt olyan gyógyszert veszek be, ami nem is ér semmit...teszem azt ha ételallergiám van, vajmi keveset fog érni a ROA...most mgé megnézek 1-2 dolgot, amiről úgy gondolom, okozhatja pattanások kialakulását, aztán utána elmegyek egy szakorvoshoz...
Viszont volna hozzátok még egy fontos kérdésem....mit gondoltok, a mérges, gyulladt, kinyomhatatlan és rohadtul fájó vörös pattanások mitől vannak? ugye ezek azok, amelyeknek nincs fenér közepük, nem lehet őket kinyomni, csupán csak kiemelkednek a bőrből, fájnak és vörösek....ezeket mi okozhatja...külső behatás...ami kezelhető krémmel, hámlasztóval és egyéb szarsággal...vagy ezek mélyebb eredetűek, tehát csak szakorvos és gyógyszeres kezelés a megoldás....
aki tudja milyen kiütésekre gondolok, és már volt neki...az tudna segíteni? -
jdavid5 #1709 Bőrgyógyász! és Feliratjátok vele a Sotretet vagy a Roaccutan gyógyszert.
A sok víz sztem azért kell, hogy még több méreganyag ürüljön ki a szervezetből. Vagy nem tom. -
#1708 Én már nem értem ezt az egészet amúgy:D Igyál sok vizet... Mintha az hatna valamennyit:D -
bounty88 #1707 tehát akkor a nap hasznos is, de vigyázni is kell vele? akkor mi az optimális? úgy értem, hogy érdemes úgy a napon és a friss levegőn tartózkodni, hogy ne ártson az arcomnak (itt msot nem a leégésről, hanem a pattanásokról beszélek), de hasznára is válljon...mert ha én "elememben" vagyok, akár 2-3-4 órát is kinn vagyok az udvaron...eddig direkt kerestem azokat a lehetőségeket, hogy iylen 30 fokos melegben legyen valami tennivalóm kinn...fűnyírás 30 fokban, majd a fű összehúzása, stb. kerti munkák....mert azt hittem a nap jót tesz...de ezekszerint nem....
de hogy ha csak annyi baj van a nappal, hogy az amúgy is kialakuló pattanásokat kihozza előbb...az nem is igazán hátrány nem? hisz úgy is kialakulnának, így legalább előbb nem? -
at16 #1706 Napsugár hatására gyorsul a bőr öregedése, ergo előbb kifejlődik egy már fejlődő ciklusban lévő pattanás. aki hajlamos a pattanásokra annak kihozza a nap.
amúgy kb 2hét kell egy pattanás kifejlődéséhez , tudtátok ?:) -
#1705 nekem pl télen tünnek el a pattanásaim... nyároon meg szarabb... nemértem már énse