3733

• HELPer

Alig egy héttel a Quake 4 Windows alatt futó változatának amerikai piacra dobását követően az Id Software honlapján közzétette a lövöldözős játék Linux operációs rendszerre szánt kiadását is. A mind a Linux kernel 2.4.x, mind 2.6.x sorozatán működni képes letöltés használatához a felhasználóknak szükségük lesz a játék bolti kiadására, mert a program a grafikákat és más multimédiás anyagokat arról tölti be, illetve telepítéséhez - az eredeti, Windows alatti változathoz hasonlóan - egy teljes értékű termékkulcsra van szükség.

A linuxos letöltés a játék kliensén kívül természetesen egy a többjátékos üzemmódhoz használható multiplayer kiszolgálót is tartalmaz. A kliens futtatásához a felhasználóknak egy OpenGL-t is támogató ATI vagy Nvidia videokártyával, valamint az azokhoz való meghajtóprogramokkal is rendelkezniük kell, és a linuxos DirectMedia csatoló, az SDL 1.2 változatának is telepítve kell lennie.

A Quake 4 az európai piacon a jövő hónap elejétől lesz kapható, az itteni játékosoknak azonban kisebb problémákkal is kell majd számolniuk a program használata során. Több európai országban ugyanis csak a játék egy módosított, "erőszakmentesített" változata lesz kapható, amely azonban a cenzurázott grafikák és az utóbbiakból következően eltérő ellenőrzőösszegek miatt nem lesz alkalmas az eredeti változatot futtató szerverekhez történő kapcsolódáshoz.

A Quake 4 Linux alatti játszásához szükséges programokat és kiegészítő állományokat az érdeklődők az Id Software kiszolgálójáról tölthetik le.

http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9892
  • HELPer
    ez a játék része, hogy nem lehet megölni??? Akkor rejtőzzek?
  • kabalthenbk
    sztem te ott tartasz, h ott lőnöd kell, de egy idő után mindenképpen magához vonz és akkor majd meglátod milesz;) egyszóval őt nem lehet kinyírni...
  • odex
    amikor belépnék a gamebe valamien kódot kér tudnátok adni nekem 1 kódot? több kódot se fogad el nekem :(
  • HELPer
    További hátterek: PQ...

• HELPer
    Azt a pályát ti, hogyan oldottátok meg, amikor jönnek a kis embermutáns pókrobotok (még hozzá 2db)... ezzel nem is volt annyi gondom , csak az apucival, ami 3 emelet magas...

azt hogyan vagy milyen technikával pusztítsam el?
  • deicide
    köszi:))
  • kabalthenbk
    hát egy főbb szörny az igen. én gránátokkal megsoroztam majd blasterrel nekirontottam, nem törődve a körülöttem gyülekező ellenfelekkel, szal semmi extrát nem kell csinálni csak ráfeküdni a "tűz"re:)
  • deicide
    na mivan már nincs itt senki....????
  • deicide
    na én azt kérdezném hogy ahol a lézer detetktorok vannak utánna jön a főellenség..?

és hogyan lehet ez kifektetni...??
  • RelakS
    Jó, ste sotolok
  • rage at work
    Olvass vissza, van jópár itt.
  • PeeTeR
    pakolnatok par shot -ot a jatekbol? nem nagyon talaltam ertelmes kepeket a jatekrol. meg valahogy jobban szeretem az olyanokat amiket jatekosok csinalnak.
  • RelakS
    doom3 alatt is a high meg az ultrahigh között az a különbség, hogy az utóbbi nyers képeket használ, míg az előbbi DXTC-vel tömörítettet, és csak a normal mapot nem tömöríti. Különbséget csak éles szemmel, meg a Super Turbo Turkey Puncher 3 éles piros díszítésén lehet felfedezni szerintem.
  • W4r3Z
    Ez a videó iszonyat gagyi.
    Tudom hogy a "pro"-k így tolják, na de ez így nagyon sovány. :)
  • soulhunter
    ez olyan cinikus volt :)
    de köszi,h lélekben velem voltatok, mer áthidaltam a problémát :)
    viszont ami zavar: nem látom képminőség javulást high és ultra high közt...
    szépnek szép,de...
    na mind1... csak nekem rossz a szemem hozzá :)
  • mike369
    persze, nem a közelmúltra gondoltam én se, hanem mikor kezdődött a jönazújdúmmegazújkvék őrület
  • Bucser
    NEm már évek óta tudott, hogy a Doom3 engine dobog majd az új quakk alatt is..

Az meg hogy rövidebb mint a D3 mindent elmond róla:D
  • mike369
    Kifejezetten az az érzésem néha, mintha a Doom3 második kiegészítőjével játszanék.
    És hogy várta korábban mindenki, hogy jön majd az új Q4 engine, osztán maj' jól odab@sz.
  • Kandurex
    50%
  • Scott21
    áá nem is igaz :))
  • deicide
    na Robot Robit csináltak belöllem...!

ez a játék fele..vége..középvége...? vagy mennyi van még belölle...?
  • Harder
    A legújabb magyar Quake 4 szerver:
    **HUN-[OGC.hu][Quake 4 DM]-Server**: 80.77.113.52:28004
  • GiGa master
    jah ok sry THX az FAQ-t:D:P
  • GiGa master
    hy all!helpet kérnék letöltöttem a a cd-s verzióját megy minden csak az egész mindenség ZÖLD a fegyverek a lámpák minden és semmi se szín se semmit nem látok plz help
  • Kandurex
    Nagyon rövid, kb. 8 óra. A Doom3 ennél 2X hosszabb volt!
  • static
    SPOILER!

Jaja! Én is visszatöltöttem vagy 10-szer azt utána nekimentem elölről mert azt hittem amikor elragad és már 0 az életem akkor vége. Azt akkor volt csak nyilvánvaló, hogy mi lesz amikor elragadott és 80 élettel sem tudtam mit csinálni.
    Attól független nem olyan rosz ötlet, mert egy sima ember mit akar egy ilyentől.... Szóval ad egy kis realitást a játéknak plusz ezt legalább nem majmolták sehonnan /ilyen még nem volt/.
  • moralosan
    *hogy arcoljak a gépemmel? :))
  • Scott21
    köszi
  • mike369
    hiába, no... kemény az élet. azért ne add fel, mi lélekben veled vagyunk.

Scott21: fórum/beállítások/aláírás
  • Scott21
    Quake 4 arena mikor lesz?
  • Scott21
    amúgy új vagyok.. mondja már meg valaki, hogy hogy lehet úgy vonal alá beírni szöveget? :) köszi
  • Scott21
    király a quake 4! multi nagyon jó :) single -t nem annyira jön be
  • soulhunter
    van 1 kérdésem
    olvastam a Q4 teszteket,és Ultra High-hez SLI-t ajánlanak bika géppel
    nincs rossz gépem,bár lehetne jobb is,ha rászánnék még 150e-t 2magos 3800+ -os AMDre :)
    de nem fogok,mert kocsira fogom költeni (majd,vmikor, amikor sikerül rá sporolnom még pár100e-t még pár honap alatt) :)

na szal
    az a bajom,h szép,meg jo 1280*1024-en 4xAA mellett Ultra High-en (a minimum FPS 20), viszont amikor be kell szállnom abba a böszme űrhajóba,akkor kidob winFOSba :(
    de csak és kizárolag Ultra High-en :( akár nyomhatom 1600*1200-ra 8xAA High-re,de akkor tovább tölti (bár a 8xAA miatt az FPS leesik 12-20 -ra) :(

Ultra High-en miért dob ki?
  • haxoror
    SPOILER

Ott :)
    A lényeg hogy a "háztömbnyi rettenet" maga a Macron (egyébként Strauss mondja is a rádióban) és úgy lehet továbbjutni hogy vesztesz!
    Amit én kimondottan utálok :P
    Sztem jobb lett volna egy beszakadó padló vagy akármi amiből a pléjer rögtön leveszi hogy ez elkerülhetetlen és része a sztorinak, így meg vagy hatszor meghaltam mert a kritikus résznél mindig elkezdtem spammelni gránátokkal minden-mindegy alapon ami persze engem is kinyírt :/
  • NeoMaN
    legnehezebb fokozaton nyomom
    quake és doom csak úgy ér valamit :)
  • artschiatwork
    Q 4 Spec. Edition megvéve :)
  • RelakS
    SPOILER!

őőő...he? ez hol is van? mikor a hűtőrendszert vagy mit kell bsztati, majd jönnek a pókok, utána meg egy háztömbnyi rettenet?
  • haxoror
    SPOILER

Egy helyen akadtam csak el, persze hogy a Macron első találkozásnál percekig nindzsáztam az oszlopok között aztán mikor elkapott a sugárral mindig szétgránátvetőztem magam, engem nem kap el élve!
    Ekkora szívást tök logokátlan az a rész :(
  • grebber
    Kösz megnézem!