7195
-
#6715 ugyan nem swg de azt hiszem volt már erről szó :
-
BreakDown89 #6714 Köszönöm az infót, ez az öngyilkos dolog még új volt nekem.
Hát a Liberatoron két éve játszottam néhány hónapot és az már elég jó kis "valami" volt. No persze bugoktól hemzsegett és sok dolog még meg sem volt csinálva/ki sem volt javítva, de látszott a törődés rajta. Tavaly ősszel aztán felmentem Basilisk-ra is, hát érezni a különbséget. :)
A következő lépés ugye a SunCrusher lesz, ami elméletileg már a végleges változat nyílt szervere lesz - amolyan utolsó utáni teszt.
Bár valami nagy csoda kellene hozzá, hogy még idén kijöjjön. Pedig már így is készítik vagy 6-7 éve legalább... -
Bandras DaSilva #6713 Az jó terv. És tényleg. -
#6712 A GW2vel semmi baj, csak sokan sokat vártak tőle. Nekem csak időm nincs rá, de a gyerekeim nőnek felfelé, így előbb utóbb lesz olyan közös program, hogy kalandozzunk együtt egy ingyenes MMOban. :) Ezért is leszarom mikor készül el az SWG emu, mert úgyis csak úgy kezdek majd bele, ha a gyerek is ott van velem és átéli azt, amit én 1x már átéltem. :) -
#6711 Motto:
"Those 200,000 customers - customers - you blithely dismiss as "dregs" and "weirdos" - are paying your salary. You can't just blow them off for the mythical millions of people looking for a better game." -
#6710 Nem ugyanazok cseszték el, akik létrehozták. Amikor a CU kijött, akkor kitették a csapatot v. elmentek maguktól, és akik sutyiban létrehozták az NGEt, azok maradtak. Kb. ez a sztori, csak ennél aljasabb volt. (Volt aki öngyilkos is lett közülük, de Smedleyék kimagyarázták ...) -
Bandras DaSilva #6709 Tudjuk sajnos, mert minket többször is:)
Először az NGE-vel, aztán meg azzal, hogy lelőtte az swgt:)
Amúgy teljesen igazad van. Swtorban nem annyira jön át a multi feeling, nem igazán van társasági élet, ráadásul kimaradtak olyan dolgok, hogy átmegyek sötétből repnek, vagy viszont...milyen jól meg lehetett volna csavarni így a sztorikat még!
Mondjuk pont ez a nagy hátránya is az swtoros fejlesztéseknek. Nem rugalmas a rendzser. Ha bármit bele akarsz tenni, az egész cuccot fel kell forgatni. Új fajok, kasztok berakása procedúrás. Új questek is. Roppant limitált a dolog. Ez jól működik egy single player játéknál, de multiban nem.
Ezért erőltetem én mindenhol azt, hogy a szabad világoké, a sandboxé a jöcő. Az instanceolt játékok mind szarok.
Nézzétek meg, hogy bármelyik pvp játékban is már megy a hiszti, hogy kell új map meg wz meg ilyenek. már a gw2 játékosok is húzzák a szájukat, hogy hát kéne vmi új.
Ha van egy nagy, nyitott világod, nincs ilyen problémád. csak célokat/jutalmakat kell adnopd és megy a harc non-stop. Mivel sok terep van, nem lesz unalmas sosem.
Van pár elég jó ötletem arra, hogy mivel lehetne ezeket feldobni és mitől és hogy működhetne az egész rendzser kurva jól, de nem nagyon kíváncsi rá senki:(.
Helyette maradnak a theme parkok meg pvp areak, stb stb. -
BreakDown89 #6708 Csípem a Bioware-t, de valahogy kevésbé jön át ez a "éld meg a saját történetedet" a multiban, mint anno single módban (kotor 1-2 fan vagyok, mióta kijött). Hiányzik a szabadság, a millió kaszt (amit összekutyulhatsz), a csapatos grindelés, amikor megkapom az alt karimat, meg amikor jön a bh értem és gyorsabban ver a szívem. A házlerakás... a player városok.
Fölösleges szomorkodni, de mégsem tud az ember közömbös maradni. 16 évesen kaptam valami csodát a középiskolás évekre (a féktelen bulizásokon és csajokon kívül), erre elveszik tőlem mielőtt betöltöm a 18-at. Hát milyen dolog ez? :D Engem a SOE megerőszakolt, kérem szépen. És Titeket is, csak nem tudjátok! :D -
Bandras DaSilva #6707 Hát, nem tudom. Szerintem fölösleges ezen szomorkodni már. Lelőtték, kész, vége.
Sajnálom én is mert semelyik másik MMO nem jött a közelébe sem az eredeti swg-nek. Kipróbáltam pedig jó sokat:).
Ráadásul az utolsó időkben szépen jöttek ki az új tartalmak is és ráadásul a vége időszak NGE már kurva jó volt. Nagyon szépen helyrerakták.
Anyáztam én is amiért az swtor miatt lelőtték, főleg úgy, hogy gondoltam az nem egy swg 2 lesz. Hát nem is lett.
Az sem rossz, csak teljesen más pálya. Én pl. most oda is visszamentem és per pillanat élvezem minden pillanatát. Okés, kellett hozzá majdnem egy év távollét.
Szerintem is elbírna a világ 2 különböző rétegnek készült star wars mmo-t, de attól tartok, hogy az a jó kis sandbox életérzés egy ideig még hiányozni fog az mmokból. Egészen addig, amíg vmi fejlesztő cég majd fel nem fedezi újra. Utána majd megint csak olyanok jönnek egy ideig. -
BreakDown89 #6706 Tiszta sor, de két dolgot ide:
1. Semmi baj nincs azzal, ha egy sztori orientált, wow klón star wars játékot a piacra dobnak mmo címszóval. Hogy miért?
2. Mert alapvetően szerintem simán elfért volna egymás mellett az SWTOR és az SWG. És ehhez is csak két dolog kellett volna: egyrészt nem másnak eladni a TOR-t, mint ami (egy kötött rpg), másrészt pedig nem elb*szni az SWG-t.
Ez egy marha nagy franchise, a legidősebb rajongói ma már nyugdíjas korban vannak, tehát ne mondja nekem senki, hogy nem lenne nyereséges még akkor is, ha megosztódna két játék között. No persze a profit központú felfogás mellett ez szóba sem kerülhetett. AZ NGE utáni SWG-t pedig bárki leváltotta volna. Ez a szomorú igazság. -
#6705 a válasz rövid: WoW -
BreakDown89 #6704 Önmagában nem egy rossz játék az sem, de számomra az igazi MMO a végtelen lehetőségek tárházáról szól - a szabadságról. A TOR-ban viszont ennél jóval kötöttebb a történet. Itt nem a saját SAGA-mat élem meg, hanem van nyolc kaszt (azon belül specializálódás) és ezeknek a kariknak a SAGA-ját játszom ki.
És a kettő marhára nem ugyanaz. Szóval önmagában nem egy rossz játék, de nem tudja kárpótolni számomra az SWG-t. Sajnos más mmo sem. Hogy a fenébe hozhatja létre egy fejlestőbrigád a világ legjobb mmo-ját, aztán két-három évre rá hogyan tudja így elcseszni azt? Máig nem tudok rájönni a válaszra. -
#6703 No igen. Sajnos a TOR nem úgy sikerült, mint kellett volna neki. -
#6702 Ezzel szerintem vagyunk így páran . -
BreakDown89 #6701 Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én befizetnék egy hónapra egy végleges SWGEMU szerverre. Tudom, hogy sosem lesz már olyan, mint anno - de még így is ez lenne a legközelebbi élmény hozzá.
Nem sajnálnám a pénzt rá, ha ezzel támogathatom őket és hozzájárulhatok ahhoz, hogy fenn maradjon a szerver. Gondolok itt pl. a Darjani kezdeményezésre, igaz ők a Starsiderről valók, de biztos befogadnák a FarStarosokat is - mint jómagam. :)
Játszom néhány hónapja az SWTOR-ral, és meg kell mondanom: még így közel tíz év távlatából is simán elveri az SWG. És itt természetesen az NGE előtti SWG-re gondolok.
Szóval ha lesz esetleg később egy 3-4 ezer főt befogadó magyar szerver, és garantálni tudják hogy nem lövik le fél év múlva, akkor biza én perkálok nekik csak kapjak vissza valamit a régi élményből. -
BreakDown89 #6700 -
BreakDown89 #6699 http://www.youtube.com/watch?v=Aj-tVbztnhU -
#6698 Összes zene :) -
#6697 -
eurom #6696 az amerikai nemzet óhaját: ...34 ezren írták alá
-
#6695 [URL=http://index.hu/tech/mem/2013/02/07/halalcsillagot_epitenek_a_kickstarteren/]"A brit Gnut.co.uk által indított kezdeményezés egyelőre 20 millió fontot próbál összekalapozni a részletes tervek elkészítésére, illetve pár négyzetméter drótháló beszerzésére, amivel majd azt a szellőzőaknád fedik be, amin át a filmben Luke Skywalker az űrállomás szívébe küldte a protontorpedót."[/URL] -
Kisponyi #6694 Egy Rancor nálam is volt. Az emeleten meg egy kifejlett Kimogila :D Még a régi szép időkből. -
#6693 asszem az én házam pont lemaradt róla :C
mondjuk nem is konkrétan Pannóniában volt, hanem pont a határában egy dombon, onnan... jobb volt a kilátás
bár lehet az egyik kicsi ház bal oldalon 30 sec-nél, csak közben körbeépítették
viszont emlékszem még városházán talán egy bazinagy rancor volt kirakva pár képpel egyetemben? vagy csak ott mutogatta valaki nekem a "házikedvencét"? -
Kisponyi #6692 Farstar Pannónia. Véletlen találtam rá amikor swg-s vidiket néztem.
-
BreakDown89 #6691 Basszus, ezeket a képeket látva sírni tudnék...
Europe-Farstar...
Amikor a CU leváltotta a PRE-CU-t, nagyon morogtam. Aztán kiderült, hogy nem is olyan rossz ez. De amikor az NGE jött meg. Emlékszem egy szombat reggel volt, mivel éjszaka nem bírtam kivárni, míg felrakják az új rendszert. Egyszer csak reggel 7-8 körül belogolok, letölt mindent, és meglátom: mi a fene ez?
Hiányzik Red Valley, hiányzik Pannónia, meg Tatu, meg Dantu, meg minden egyéb. A három hetente szívás, mert menni kell Dathomirba a faluba, a sok phase, menekülés BH-k elől, a sok móka a guildommal (FORCE).
És sajna bármilyen fasza is lesz ez az emu, akkor sem lesz már olyan mint régen. Esetleg valaki hasonló kellemes élmény. Én a Liberatoron nyomtam egy-két hónapig 1-2 éve, meg tavaly ősszel a Basilisk-ot is megnéztem, de ez még mindig messze van a finálétól. -
#6690 Meg a BDO. :)
Szerintem, nem end game content kell, mert a véges tér miatt ha csőjátékkal játszunk, akkor nem is nagyon lehet end game contentet elképzelni.
Inkább az kellene, hogy a sok betett hülyeség és tartalomnak mondott fícsör helyett ne 101 karaktert akarjanak kigyúratni a playerekkel, hanem egyet, de azt 101 féle irányba lehessen formálni. Ezért is volt szimpi a GW2, annak ellenére hogy ott is választani kell egy proft. De ez azért még nem egy SWG volt, viszont a megközelítés korrekt. Ennek ellenére az sem az igazi, bár szimpatikus az egész világ. -
#6689 end game content annyira engem már nem érdekel. legalább is a szokásos értelemben vett. abból van elegem hogy csak a csihipuhi megy és kész. ezeknek ez a content meg ami azzal kapcsolatos.
SWGben ott volt a házikód / városod amivel lehetett foglalkozni , pecázás ahhoz kapcsolódóan a guberálás , nyersanyag lelőhelyek keresése , zenélés / táncolás , mindenféle pepecselés.
mai nyavalyákban semmi ilyen nincs ( najó talán az ArceAge az amiben már megint kezdenek ezek a fícsörök megjelenni ). -
Wlanseraf #6688 Én már csak röhögök amikor kijön egy MMO hogy 3 hét vagy 4 hét útán derül ki hogy nincs end game content:DDDDDD ez egy kurva nagy vicc:D -
#6687 Na kb. itt tartunk:
-
#6686 -
#6685 Röhögni fogsz, de nem volt meg. :) Minden szarom volt, pontosabban sok minden meg volt, de RIS nem. Egyszerűen csúnyának találtam. Nem illett ebbe a világba. De volt pár rebel armor, ami szintén csúnya volt, de azok megvoltak. Amúgy volt egy másik armor kamra is, de nem voltak összerakva a páncélok. :) Gondoltam ráérek még, valamikor 3 évvel ezelőtt, de khm, szóval nem lett összerakva. :D -
eurom #6684 és az a csóri droid most is ugyan ott heggeszt az emuban -
eurom #6683 nem látom a gyüjteményben a R.I.S. armort :D -
#6682 Én is. -
#6681 Naja , nem is igazán értem a mostani fejlesztőket. Még mindig az EQ által kitaposott ösvényt járják és azt másolgatják némi módosítgatással ( direkte nem wow klónozok , szerintem az is csak egy klón )az SWG meg totál le van szarva pedig a mai napig az egyik legegyedibb mmo és bőven lenne mit másolni róla.
Ez van , hülye egy világban élünk. :( -
Wlanseraf #6680 Nekem ne mond én tom:))) igaz én a Starsideren:)
Mindegy ha ez kijön live és rendesen működik plusz esetleg JTL ezzel fogok játszani ha kell fizetek havonta lovét a szerverre:)
Ez elég nagy kritika szerintem a jelenlegi fejlesztőknek.. akik ontják a a moslékabbnál moslékabb MMO-at... -
#6679 Volt olyan small generic házam, amiben 2011ben 1700+ cucc volt. Csak bioeng mind, meg dekorációnak egy-két rancor és barátai, plusz a crafting stationok. :) De kellett is a hely, hisz craft, harc, űr, fun mind, mind csak hozta, nem vitte a dolgokat. Plusz a festmények, szobrok, rewardok, stb. Ha nyomtad a játékot, azt díjazták, és egy-két cucctól eltekintve elég hasznos dolgokat lehetett VÁLASZTANI!
Itt az a ház amibe 1700+ cucc volt:
Egy robot. 8 éven át heggesztett, és nem lett kész. Szerintem ő építette alvállalkozóként a négyes metrót is ... :)
New Hope
Páncélszoba :)
-
Wlanseraf #6678 ÉS mért működött az SWG úgy hogy lényegében nem volt quest az elején? Mivel az embereknek tényleg együtt kellett működni hogy valamit elérjenek.. és ez alatt nem azt a retek rendszert értem hogy lemegyünk az instába ahole lőre tudom ilyen cucc eshet és mivel 456x voltam már ott rollolok rá:D egyébként ez szánalmas...
Ja hogy az SWG-ben ell kellett menni karytokat ölni a guildnek hogy legyen perl:) amiből craftoltam olyan scattert pistolt hogy beszart a szerver:D Milyen jó hogy lehet kb 100-300 tárgyam a mostani retkekben.... ja volt 3-4 PA Hallom számtalan házzal meg gárral tele több ezer cuccal és mind kellett:)
Ne kellett BG meg ilyen faszságok anélkül is ment a PVP mint az állat.. Jedi üldözések bólygokon keresztül:DD
NA mindegy én csak össze vissza csapongok, gyanúm szerint ezt nem fogja megközelíteni semmi sem a közeljövöben ami az SWG volt de ugye szétkurták.... -
Bandras DaSilva #6677 heh, tiszta nosztalgiatopik leszünk itt:)...olvasgattam itt az előző hozzászólásodat és, hát kicsit elérzékenyültem amikor megláttam a klasszikus, last ninja, pirates, stb c64es játékokat. Azok voltak a szép idők!
Nekem 85től volt c64...és gyakorlatilag el is kezdődött a játékfüggőségem:)...sok dolog fejlődött de manapság igen kevés játéknak van lelke is.
Piac biztos lenne rá és nem hiszem, hogy csak az idősebb korosztályból. Lenne ott sok fiatal is mert az okosabbja tudna érvényesülni.
Egy sandboxban sokkal nagyobb lehetőségek vannak. Könnyebb új dolgokat rakni bele és a content is magát fejleszti szinte, hisz rengeteg dolgot a játékosok kezébe adsz. persze nehéz azt jól működőre megcsinálni, de azért sztem nem lenne lehetetlen.
Azért swgben annak igen is volt értéke, hogy pl, anno mi a guild városunkban szobrokat emeltünk a tapasztaltabb, segítőkész, vmit elért, stb játékosoknak, meg lett kertjük, iylenek. Volt élet a városban is mert mindig volt mit csinálni. Nem lettünk nagyok...mert nem voltunk túl sokan, de volt heti hírmondónk, eventek minden hétvégén + sokszor hétköznap, mentek a kalandozások, vadászgatások, stb. Iszonyú jó csapat jött össze.
Ráadásul az nge után a vége felé már jó dolgokat raktak bele a fejlesztők. Jók lettek a heroicok, a z inváziók, stb. Persze ezek is azért vmiféle grindot jelentettek, de nem nagyon volt nehéz elérni a max rankot, mert mindig pörgősek voltak az inváziók és sokat változott a helyzet egyik pillanatról a másikra. Szal nem érezted úgy, hogy bazmeg, már x+1edjére csinálom ezt a kurva instát és már nagyon unom.
Vagy a story teller cucc volt a legjobb. Okés, szar volt felhúzni, de a végén igen pofás questeket, eventeket lehetett gyártani. Nálunk ezek mindig mentek. Csináltunk szépen quest chaineket meg event chaineket. Mindig volt vmi kerettörténet és mehetett a móka. persze kellett pár ember aki leszervezte, de iszonyú hangulata volt pl egy versenypályát megtervezni, vagy egy eventet kitalálni, lepróbálni, hirdetni..és a végén amikor mindenki nagyon örült, akkor azért az nagyon jól esett. Közösséget épített mert senki nem akarta kihagyni, aki meg nem tudott eljönni az meg szomorkodott.
Nem a deveklre kellett várni, hogy tegyenek be egy új instát vagy vmi szartm, hanem összeálltál pár haverral és csináltál egy szép kis eventet magatoknak meg a guildnek+haveroknak. Mi kell ennél változatosabb? Annyi kontentet rakhattál a játékba amennyit akartál. Az nagy ötlet volt a SOE-től, bár gondolom a lustaság szülte, de akkor is.
No, én ilyesmit szeretnék már megint végre egy mmoban látni.És nem gear vadászatot/grindot. -
#6676 "PL. az swtor költségvetésének sztem a negyedéből ki lehetne hozni egy kb 1000x jobb, élvezhetőbb játékot. csak mostanában nem túl vállalkozóak a cégek."
Pedig lenne hová visszanyúlni ...
Én C64en kezdtem, olyan klasszikusokkal, mint a DOTC, Pirates!, Last Ninja, Summer, Winter és World Games, Gunship, Medieval Lords, Microprose Soccer, Seven Cities of Gold, Heart of Africa, Supermacy, MULE, Beach Head, Storm Accross Europe, International Basketball/Soccer, stb. Ezek hatásai határozzák meg azóta is a játékválasztásaimat. :) (De imádtam a Sierra és Lucasfilm kalandjátékokat, a Styxet, valamint a Rally Speedway, Pitstop és a Grand Prix Circuit/Test Drive vonalat, áááh, qurva sok mindent, pl. az Impossible Mission játékokat, de a 'fejlődésem' mégsem a mászka ill. fantasy irányába indult el, pedig Bard's Tale, és társai is meg voltak, de pl. hiába imádtam az International Karate-t, a verekedősök ezen kívül kimaradtak, sőt, hosszú ideig kimaradtak a konzol játékok is.
(PS3n is tényleg csak az exclusiveok vannak meg - pl. Heavy Rain, Unchartedek, stb, ill. márciusban majd tuti beruházok a The Last of Usra, Boxon pedig szintén - RDR, Forzák, és pár kinect szépség.)
De ezek annyira jól kitalált és megírt valamik voltak az igényes játékok korában, hogy szerintem lenne hová visszanyúlnia a cégeknek, pl. ha egy jó MMOt akarnak. A sandbox pedig bevállalás kérdése. Ugyanis kizárt, hogy itt vagyunk huszan, akik nyomtuk az SWGt, és bár megöregedtünk, nem hinném, hogy ne maradnánk tízen, akik, ha kijönne egy SW témájú sandbox MMO - az SWG alapjaira építve - ne esnénk neki azonnal, és maradnánk meg ott, pl. úgy, hogy a gyerekeinket is elvisszük egy értelmes irányba.
Szerintem, ne az legyen az alap, hogy acsikat kell gyűjtögetni a hosszú játékért, hanem egy jó ötletet kellene tökéletesre fejleszteni, nem pedig dlckre építeni, ha már lusták voltak kiadni tisztességesen egy játékot, vagy elérni egy max. szintet, majd ha mégsem tetszik, dobni felhúzni egy új karaktert.
Sosem felejtem el, hogy ugye az SWGben egy karid lehetett/szerver és volt 10 lotod. Az más kérdés, hogy a végén nekem három volt/szerver, de a mai világban ott qurják el a cégek, hogy MINDENT ki lehet próbálni, vagy majdnem mindent (GW2ben volt öt slotod, és nem öt class van ugye, tehát, ha mindenre akarsz egy karit, vegyél slotot). Szóval totál leegyszerűsítenek mindent, kezedbe adják a megoldást, és a trükkösebbnél trükkösebb dungeonokra próbálják a hangsúlyt helyezni, és azt lenyomatni 10203232x valakivel, hogy a nagy grind végére meg legyen az über páncél/fegyver/lófarokság.
Mennyivel jobb volt itt, hogy nem voltak szintek, hanem xpt gyűjtöttél, és bármikor ledobhattad a skillt, ha nem kellett, sőt, kipróbálhattál mindent, nem volt egy hűde kigyúrni egy karit, mégis, nem százötvenezret gyúrtál ki, hogy ha megvan ne játszál vele, hanem kiélveztették veled a karakter, amit nem bántál.
Mi van most? Lazán elmész max. szintig, majd grindeltetik veled hetekig, míg meg nem unod a játékot, hogy összegyűjtsd az űber settet, amit ha elérsz, abba is hagyod az egész játékot, mert beleuntál a munkába. Mi volt régen? Quality craft. A gyártott cucc az swg esetében jobb volt, mint a lootolt és szerzett, pl. faction/lootolt armorok vs craftolt armorok, faction/lootolt fegyverek vs craftolt fegyverek stb. Jobb volt ez így. De kellett egy totál nyitott világ, és a brand kihasználása. Az SW brandet az SWG totálisan kihasználta. (Az űr annyira jól sikerült, hogy nem is értem miért dobták az SWGt 8 év után, mert lett volna benne lehetőség.) Nem azt mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de egész jó lett a CUra! Az volt a csúcs. De még az elqurt NGE vonalban is voltak pofás dolgok, mint pl. a kártyajátékos rész, vagy az event/quest vonal.
Én azért sem bírtam megszokni a TOR részt, mert nem bírtam megérteni, hogy ott a sok bolygó, lequesteled, lefejlődöd az adott bolygót, majd - tisztelet a kivételnek - nem kell visszamenned oda, max. a buta napi és egyéb questek miatt, ami ideig-óráig biztos fun, de utána nem.
Na mindegy. Volna lehetőség az SWben, és a sandboxban is. Kiváncsi leszek az Archeagere és a Black Desert Onlinera is.