7195
10877436381340714828.png
  • s0n1c
    Asszem még nem kell hozzá imd, egy-két nap és átáll.
  • cifuatwork
    Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy itt tudtam meg ezt az egész Overt/Covert dolgot, az első mészárlás után, szóval láma kezdőként mi az elején büszkén bemasíroztunk mindenhova Overt-ként :)))
  • Jockey
    hmm ezt nem vágom
    a stat migration-ba ha beállítod a dolgokat automatice átáll azokr a a statokra, csak idő szükséges hozzá nem??
    nemkell image designer hozzá, csak ki kel várni míg átáll, rosszul tudom??
  • Madmaxx
    felelőtlenség kezdő játékosként overtként szaladgálni :) és nem is életbiztositás akármelyik oldalról is legyen szó :)
  • cifuatwork
    Ehez képest Coronet-ben egymást érték az Overt Rebel-ek, és csak néhány Overt Birodalmit láttam (utólag szerencsénk is lehetett: mi is Overtek voltunk a letöbb esetben), a többség Covert volt. :)

Erről a két Tatooin-i esetről meg annyit, hogy mindkét esetben direkt a lámákra vadászott a rebelke, volt a környéken bőven overt birodalmi, de csak minket támadott be... nem túl meglepő módon...
  • Madmaxx
    Igazából az lenne király ha több imp guild egyesülne egy galaktikus tisztitóhadjáratra :) Elösször mondjuk Coronetet tisztitanánk meg a lázadó söpredéktől aztán a többi nagyobb várost :)
  • s0n1c
    Na, látod itt a kulcsmondat: "Persze az már más kérdés, hogy egy tápos játékosban lehetne annyi fair play, hogy nem gyakja le az összes kezdő ellenfelet, amikor beléjük botlik." Btw, ha már minden úgy lenne, mint a filmben, akkor pl. ancorhead-nek nem lenne nagyobb lakossága, mint mos eisley-nek, impek "picit" többen lennének, rebelek lennének beszarva, s nem fordítva stb. stb.
  • cifuatwork
    Lehet, hogy az lesz, csakhát vidéki vagyok, szóval egy tali sem olyan egyszerű nekem... :(
  • ollie
    Érdekes, de ez kb ilyen lenne a való életben is nem? Ha az ellenfelek találkoznak, akkor gondolkodás nélkül megtámadják egymást (legalábbis a filmben is ez volt), legfeljebb akkor van peace, ha a gyengébb fél elrejti a hovatartozását, mert nyílván ő akkor nem akar támadni.

Persze az már más kérdés, hogy egy tápos játékosban lehetne annyi fair play, hogy nem gyakja le az összes kezdő ellenfelet, amikor beléjük botlik. Már csak azért sem, mert neki ugye ez úgy se kihívás, viszont meg mindenki fizet a játékélményért (kivéve trial).
  • s0n1c
    Beszélj, Hunnen-el ő most asszem rendel több embernek is.
  • Madmaxx
    nekem is ez a problémám :)
    Kicsit félek az új jedi rendszertől. Elég kiábránditó lenne ha egy vársoba betérve akár 5-6 yetit is látnék fénybicskákkal szaladgálva. Sajnálom hogy elvetették a perma-death megoldást is, véleményem szerint valami újjászületést kellett volna alkalmazni bizonyos számú PvP halál esetén amikor is újra yetivé kéne válnia elösször.
  • cifuatwork
    Már megvettem volna a játékot, ha megkaptam volna valahol, de sajnos sehol sem látom... :(
  • s0n1c
    Jah én itt :) Jtls, és smuggler revamp nagyon ígéretesnek tűnik, úgyhogy lehet megint bevetem magam a galaxisba
  • cifuatwork
    Pont erről beszélek. A játékot 14 nap alatt egyáltalán nem lehet kiismerni. Én a 3.-dik napon vettem fel a Novice Marsman szakmát, mert rájöttem, hogy rohadtul nem fejlődök másképpen, a gyógyításért meg csak úgy kapok XP-t, ha Stimpack-et használok, amihez viszont nyersanyag kell. Úgy a félidőben jöttem rá arra, hogy szerezhetek nyersanyagokat (Survey, ill. az egyik srác Scout lett, és a dögökből nyert ki organic nyersanyagokat). Szóval ha lenne két-három hónapom, akkor én sem kunyeráltam volna soha....
    De itt 14 napom volt, és így is csak megkapargattam a játék felszinét...
  • s0n1c
    Ebből a szempontból igazad van ok. De én azt mondom, hogy fizessetek elő (márha egyáltalán megfogott) :), mert erre két hét nem elég sajna.
  • Madmaxx
    1 vadászaton kerestem 30k-t még tök alap carbineval. Egy vadászat kb. 2-3 óra. Utánna meg már akármit megvehetsz és jöhet a játékélmény.
  • Madmaxx
    Hmm ne mtom én egész idő alatt Mos E környékén irtottam a felkelő söpredéket vettem fel missiönöket és egy overt se támadott meg és még overt se lettem. Asszem csak akkor leszel amguy is overt ha egy másik overt karakter megtámad mert látja hogy rebelek ölsz. HA nem figyel sneki amint kiirtasz egy felkelő bázist akkor covert maradsz. Bár lehet hogy én tudom rosszul.
  • cifuatwork
    Én a Trial-esetről beszélek. Ha valaki 14 napig tud csak játszani (nálam ez úgy nézett ki, hogy minden másnap átlag 4 óra játék), az értelemszerűen sikerélményre és felfedezésre vár. Gyalogosan ez mennyire reális szerinted? Az első két nap még poén volt, de aztán egyfelől alig jött be pénz a mission-okból, másfelől meg asszimetrikusan fejlődött a csapat (artisan-ként csak az utolsó 5-6 napban fejlődtem, addig semmit). Szóval ha teljes játékról van szó, még igazat is adnék neked. De itt a trial-ról és a trial-osokról van szó...
  • Lacc
    Nahát Sonic te itt? :) De most hogy mondod tényleg Amcsiból jött a posta :D
  • Madmaxx
    SImán lehet. Fegyveres képzetség meg mindnekinek kell egy minimális. Ha elmész velük és néhányat belelösz, mégha nem is sebzel sokat már akkor megkapod a részed. És akkor legalább tettél valamit a pénzért nemcsak sirdogáltál :) Egyébként ha az idegesitő zöldség küldijeit megcsinálod kapsz egy 5 előhivásra feljogositó bont egy speederhez és azzal simán lehet lépsét tartani a vadászaton. Ezenkivül legtöbbször a lairek kemény 100-300m-re vanan kegymástól ami még futva se nagy távolság. Szóval ennyit erről. Medicet meg külön jó néven veszik a vadászaton hogy gyógyitson ami remek lehetőség az XP szerzésre is. Tehát nem sirni kell hanem tenni valamit.
  • cifuatwork
    (Idézek önmagamtól)

Newbee help - avagy frakciózás és a vele járó nyűgök... (saját bőrömön megtapasztalva...)

A játékban jelenleg két frakció van, a Rebel és az Imperial (már készül a 3. frakció, a Hutt-ok), ahoz, hogy az egyik frakcióhoz csatlakozz, az Imperial/Rebel Mission Termináloknál kell küldetést elvállalni, amelyekért FrakcióPontot (FP) kapsz, és ha van már legalább 200 FP-d, akkor egy birodalmi/felkelő tisztel beszélgetve már tudsz csatlakozni. Ezek után FP-ért vehetsz különféle csatlósokat (pet-eket), felszereléseket, illetve FP pontért tanulhatsz skill-eket, ha megvan a szükséges XP-d. Ezen kívűl vehetsz magasabb rangot is, amellyel bővül a választható felszerelések/csatlósok listája. Alapból kétféle állapotban lehetsz, Covert-ként nincs a neved mellett a frakció jele, és nem vagy támadható az ellenséges frakciónak, viszont nem is használhatod a frakció-dolgaidat (tehát pl. nem hívhatod elő az FP-ért vásárolt Rohamosztagosodat - igaz az ilyenek amúgy is csak ellenséges frakcióba tartozókat támadhatnak meg). A másik állapot az Overt , amikor felfeded a frakcióhoz való tartozásodat (a neved mellett ott lesz a rebel/imperial jel). Ilyenkor az ellenséges frakció számára támadható vagy. Amennyiben Covert-ként válallsz el frakció missiont, és annak a célpontját megtámadod, akkor Overt leszel és támadhatóvá válasz az ellenséges frakcióhoz tartozó játékosoknak/NPC-nek is (ebben van logika végülis - így egymás segítségére tudnak sietni az azonos frakcióba tartozók). A két állapot között az Imperial/Rebel base-eknél lévő tisztekkel beszélgetve válogathatsz (egy óra, amíg a Covert életbe lép).

A háttértörténet, avagy a keserű ár, amit ezért a tudásért megfizettem:

1. eset.: Mos Eisley-ban vállaltunk el Imp. küldetéseket, és mentünk vissza a városba (ki-ki a maga dolgára, ki a Bazzar-hoz, ki a Cantine-ba, ki a Medic Center-be, stb. ), amikor az egyikünket betámadta egy Ovi-Ban nevű rebel csákó. Előszőr nem értette a társam (és én sem) hogy mi van, és Ventrilo-ba azt mondta, hogy csak biztos duel-ezni akar, miután már durván lesebezték, nekiáltam gyógytani, és ekkor derült ki, hogy gáz van: a társam megfeküdt és meghalt (died), majd szépen engem kezdett el üldözni, és bár menekülőre fogtam a dolgot, kb. nulla értelme volt, mert 15 másodperc alatt kinyírt, hiába gyógyítottam folyamatosan magam, ezek után megkereste a csapatunk maradék két tagját, és velük is végzett...

2. eset.: Egy nappal ez után az első esetből okulva elindultunk egy félreeső Imp. bázis felé, hogy majd ott nem fenyeget minket ilyen veszély. Hiú ábránd volt...
    Két Imp. mission között az egyikünket megtámadta egy Rebel Assasin (a megtámadott társamnak leszálni sem volt lehetősége a Speeder-jéről), és bár betámadtunk (maradék négyen), de kb. 3 másodperc volt egy-egy ember neki (én 1x rálőttem DLT20-al, majd azt vettem észre, hogy folyamatosan lő (vagyis nem úgy, mint én, hogy két lövés között eltellik 4-5 másodperc), és pár pillanat után kidőltem. Kész, csapatunk két nap alatt kétszer esett áldozatul a felkelő PC-knek...

Tanulság:

-aki kezdő, az Imperial/Rebel missiont csak a legfélreesőbb bolygó legeldugottabb imperial/rebel base-nél vállaljon (ahol PC évente csak egyszer fordul meg), mert különben ujjgyakorlatt lesz a szupertápos ősjátékosoknak...
    -frekventált helyeken inkább Covert-ként közlekedj...
  • s0n1c
    Fél év után jöttek be a hátasok (utána járművek), addig mindenki gyalog járt. Egyébiránt vedd fel a marksmant novice medic mellé, pistol tree-t fejleszd, a legkönyebben fejleszthető (és vsz a legjobb :)).
  • ollie
    4 óra maintenance? az gáz, még jó hogy munkahelyen vagyok :)))
  • cifuatwork
    Ebből is látszik a nézetbéli különbség. Naff vadászat? Artisan-ként? Vagy Novice Medic-ként? Vicces, én próbáltam, de meguntam a folyamatos földön fetrengést (esküszöm van valami az AI-ban, hogy a leggyengébbet támadja mindig...:)). Ráadásul jármű nélkül ugye alapból nevetséges. Amúgy meg egy jármű olyan 20k credit, egy Novice Medic hogy szerez ennyi pénzt? Ha nem kaptam volna a magyar játékosoktól egy X34-et, akkor koldultam volna mástól, mert az első 5 napban végig gyalogoltam, és már qrvára untam...
  • ollie
    szeva!!! ja sszerintem is! :))
  • ollie
    mi az az overt?
  • Shiver
    hmm már 4 óra a méjntensz :)
  • Freeeee
    Szia Ollie:)Tegnapi parti kiraly volt.

K'Feri
  • Shiver
    de jó hogy most 2 órát fog állni ez a kaki
  • Madmaxx
    Az a baj hogy sajna nem :) Nem overtek és duellezni meg nem akarnak pedig jól megsütögtném öket a lángszóróval :)))
  • FREAK
    ettől jó az egész, a valóságban is sokan lejmolnak :) csak a játékban legalább átvilágíthatod az arcát lézerrel :)
  • s0n1c
    Rosszul emléxel :) Az a miskolci srác én vagyok :) A német haverom pedig amcsi, ill. nem az én haverom, hanem egy haverom haverja... nade ne bonyolítsuk :) Egyébként a vásárlás a következő képpen zajlott: sráccal beszéltem irc-n, kérdeztem, hogy megvette e már, aszondja még nem, de mindjárt leugrik a két utcával arrébb lévő boltba és vesz vagy 5-öt :))) Hozzá kell tegyem, hogy amikor ez történt, itthon gyilkoltak az swg accért :) Ő meg kb. mintha tejet vett volna a sarki boltba, olyan nehéz volt beszerezni :) Najóhát az jueszéj, ez meg csak Mo :)
  • cifuatwork
    Most újra elvolasva ezt a hozzászólást egyébként én igencsak vakarom a fejem. Elvileg ugye valahol az Ep.V. időzónájában vagyunk, a Birodalom hatalmának teljében. Ehez képest ugye a Birodalmi játékosoknak laposkuszásban kell közlekedniük a városokban... Furi egy kicsit... :)))
  • Madmaxx
    Nemtom valahogy a koldulást abszolute nem birom ezekben a játékokban. Bejön a newbee és rögtön elkezd kéregetni. Nah ilyenkor felmegy bennem a pumpa. Én mindent saját magam szedtem össze és csak kb 1 hét után kaptam egy angol sráctól egy gyártott páncélt amiért én cserébe adtam neki alapanagokat stb. Koldulókat lenézem jobb lenne ha senki nem adna nekik semmit. Elmegy egy naff vadászatra rögötn bejön a pénz és kész.
  • s0n1c
    Kifejteném, de már megtette helyettem Rince :) Sokkal többet én se akartam mondani.
  • ollie
    Ja, az egyik magyar csávó meg csak úgy megdobott 5k-val :)
  • Lacc
    Vannak ilyen jó fejek :) De gondolom kapott érte xp-t is főleg azért csinálta.
  • ollie
    Engem tegnap buffolt valaki úgy, hogy egy szót sem szólt hozzám és ingyen csinálta. Nem is értettem mi történik, csak azt láttam, hogy miküzben sétálok az utcán, hírtelen megduplázódott a health-em. És igazán csak most értettem meg, hogy mi is történt. :))) Ja és a buff több órán keresztűl tartott.
  • Madmaxx
    Jaja az biza! Vadászatok elött érdemes egy ilyesmire szert tenni hisz az ára úgyis visszajön. A master dokik tudnak jól buffolni igy az első 6 tulajdonságodhoz olyan +2000-3000 pontot adnak hozzá 2,5-3 órán át. Általában olyan 10-15k kreditet kérnek érte és ez is a reális. Aki ennél többet akar azt nyugodtan el lehet küldeni :)Pont ugyanez a sliceolásnál is. Nekem 2x buheráltak fegyvert 4-5k-ért azt a harmadik alkalommal egy csóka 10k-t kért. Mondom jó szia! Rá 5 percre találtam mást aki megcsinálta ennek feléért.
    Stat migration: Te beállitod a kivánt értékeidet azon a panelen és elmész egy image designerhez, aki bizonyos pénzösszegért cserébe véglegesen átállitja a tulajdonságaidat az általad előre beállitottakra. SOk pénzbe és időbe kerül.
  • Kandurex
    Ultratáp? Szimpatikus pofa :)