11588
  • KnightRider

Tuvok Sulu idején volt zászlós, tehát az Excelsior volt az első állomáshelye. Úgy tűnik, nem redshirt volt, mert a TOS emberkék mellett azok bizony hullanak rendesen :D
  • Sir Quno Jedi
    A kedves alkotók nem voltak képesek profi FORGATÓKÖNYVÍRÓKAT felvenni, hanem összebaszták amit gondoltak. Nagy rakás szar is lett belőle. Aztán mikor a 3. szezonban kínjukban már megfizettek egy-két nagy nevet a szakmából, láss csodát, máris kezdett sztorija lenni a sorozatnak és konzisztenciája, tartott valahonnan-valahová és végre volt valami nagy és hatalmas egész a dolgok mögött! Nahát?! Érdekes nem?! Ja...
  • Narxis
    Szerintem nyugodtan beszélhetünk erről, Star Trek-ről van szó.Az új Enterprise sorozatban az első évadban szerintem mentek az alkotók a saját fejük után és iszonyú alacsony nézettség volt a jutalma, amint beleraktak egy kis csitiputit, meg T'pol és Trip erotikus jelenetéz, máris elkezdett növekedni a nézettség.Ez Amerika, erre vevők az emberek. :/
  • Narxis
    A TNG-ben Tvok az egyik terrorista amikor valamilyen zöld sugárral tisztítják az Enterprise-t. :D Érdekes, sőt Tuvok szolgált Sulu kapitány alatt is elvileg.Nagyon össze vannak keverve a dolgok.Yates, Sisko csaja pedig a TNG-ben Worf testvérének a "népe" között látható.Amikor elköltöztetik őket titokban a holofedélzettel egy másik bolygóra.
  • Monoton
    megtaláltam
  • Monoton
    hmm ez érdekes :)

Tuvok a Titan on szolgál Riker parancsnoksága alatt :)
  • Zsolo007
    ők csak kielégítik amire a nézők vágynak Igen, de ezzel nem is teremtik meg annak a lehetőségét hogy jobbra vággyon a néző....de ez már eléggé off
  • Monoton
    régen volt egy oldal aminek elfelejtetem a cimét :(

megtalálható volt a legtöbb faj szinte minden csillaghajo tipusa rengeteg adattal, képekkel, vázlatokkal

valaki ismeri? minden linket szivesen várok
    thx
  • Sir Quno Jedi
    Nehéz lenne gazdaságilag elképzelni a szegénységet egy olyan Föderációban, ahol a replikátorok állítanak elő bármit ami szükséges. Gyakorlatilag nincs igazán szükség termelő munkára, csak karbantartói, mérnöki és szolgáltatói posztokra, így a lakosság lógatja a lábát, művészkedik, önmegvalósít, utazgat, avagy üdül/kutat/tanul.

Persze a néhány kiválasztott tehetség, a legjobbak a legobbak közül, akik úgy érzik, hogy tevőlegesen szeretnének hozzájárulni a Föderáció sikreihez és meg akarják ismerni az univerzumot, azok felvételt nyerhetnek a flotta-akadémiára és onnan közülük is keményen szelektálnak. Jutalmuk az életük végéig való szolgálat és hogy dolgozhatnak (ami a többiek számára utópia)! Ojvé! Tökéletes társadalom.
  • Narxis
    Asszem kapisgálom, hogy mire gondolsz.Nos igen, valóban jobban hasonlít a mai Star Trek egy Die Hard 4.0-ra mint mondjuk a DS9-ra vagy Voyagerre, de ez nem az alkotók hibája, ők csak kielégítik amire a nézők vágynak.Remélem ez a film hoz valami változást jó irányba.
  • Narxis
    Ez érdekes, el fogom olvasni.
  • Sir Quno Jedi
    Nem ebből, ne aggódj. A genre halott és sajnos a Star Trek ennek zászlóshajója volt. Mi már matuzsálemek vagyunk a mai szennymédia számára. Aki nem látja mi történt az utolsó 15 évben, az vak.
  • Zsolo007
    Ezért nem tetszik nekem az a sok emberke a hegesztővel a trailerben.
  • Zsolo007
    Ez a rész kifejezetten érdekes: A society based around self-improvement and collectively improving the human race instead of cutthroat competition, [b]combined with heavy automation, means labor is essentially free and menial tasks are automated.
  • Monoton
    meg ez
  • Monoton
    én itt olvastam
  • Narxis
    Én ilyenről még nem hallottam, csak a "flottások" mindig így fizettek (nem feltétlen ferenginek).

Ez a Föderációs kredit benne van amúgy valamelyik részben?Esetleg TOS?Csak mert akkor feleleveníteném a rossz memóriám.Meg amúgy is érdekel.
  • Monoton
    Pénznem: Föderációs kredit (Ritkán használják, mert a mindennapi élethez pénz nem szükséges)

Sok ferengi részt láthattál :)
  • Narxis
    De van magántulajdon, a pénz pedig a latinum(arany és egy ritka anyag keveréke, az arany csak azért kell, hogy szilárd legyen, ne pedig folyékony).Sokan szerintem félreértik.A Csillagflotta alapvetően katonai szervezet.Ugye mindig Csillagflotta tiszteket szerepeltetnek, ők ingyen kapják a dolgokat, mivel e szervezet beosztottjai, DE ha mondjuk teszem azt kereskednek egy boliánnal, akkor már latinummal fizetnek és amit maguknak megvesznek, az az övék is marad.Amiért nagyon el van sarkítva, és úgy látszik, mintha mindenkinek meglenne mindene az azért van mert ez egy utópia, elvileg nincs éhzés, járványok a Föderáción belül.Azonban pl. kereskedelem nagyon is van a Föderáció és a Föderációba be nem lépett bolygók között.A Föderáción belül viszont elvileg árucsere van, bár ebben nem vagyok biztos.Nincs ez még nagyon kidolgozva, úgyhogy csak a logikát követtem(ahogy Tuvok mondaná).Tehát pénz=latinum, Föderáció nem egyenlő Csillagflotta.Az biztos, hogy vannak ellentmondások, a sorozatok között, de nem ez a lényege a Star Treknek, szerintem. :)
  • Zsolo007
    Hierarchia van, az kell, valahogy irányítani kell a dolgokat, de ettől még egyenlőség van. Pénz nincs, és azt vettem ki hogy magántulajdon sem igazán van.
  • Zsolo007
    Azért írtam, mert ST esetében nem működik ez a dolog, hogy elit, meg munkás. Mindeki végzi a dolgát. De nincsen osztálybesorolás. Nem mindenki akar diplomata, vagy tudós, vagy katona lenni....
  • akyyy
    pedig vannak; ilyen sisko faterja is, nem?
  • KnightRider

Az igaz, de ha megnézed, a Csillagflotta mutatja az elitet, a diplomatákat, katonatiszteket, tudósokat. Itt meg látjuk végre a jómunkásembereket :D
  • Zsolo007
    . A Trek mindig a felsőbb osztályokat mutatta, a munkásosztály ilyetén mutatása valahogy az eredeti Alein film hatását adja.
    Lehet rosszul értelmeztem az eddig látottak, de én ezt vettem ki, hogy nem léteznek osztályok ST-ben, mindenki egyenlő.
  • Narxis
    Ja, egyetértek.Nekem is furcsa volt pl. Archer hajóján nézni ahogy hegesztettek, de mégis jobban illett a korba, mint a hiperszuper cuccok amivel rávilágítanak és megjavul.
  • KnightRider

Az Enterprise hadrendbe állítási tábláján ez áll:

USS Enterprise
    Starship class
    San Francisco, Calif.

Amennyire emlékszem a régi föciórákból, San Francisco, California a Földön van :P

Egy filmes emberke meg mondta, hogy a térhajtómű gondolákat nem lehet súlytalanságban legyártani, mert asszimmetrikusak lesznek, vagy valami ilyesmi. Tehát szerintem az elemeket szépen összehegeszttték a Földön, majd összerkták az űrben, űrdokkban.

Egyébként nekem bejön a hegesztős cucc. A Trek mindig a felsőbb osztályokat mutatta, a munkásosztály ilyetén mutatása valahogy az eredeti Alein film hatását adja.
  • Monoton
    én ugy tudom a földön kezdik el épiteni utána kerül valahogy az ürdokkba minden hajo :)
  • akyyy
    monjduk eléggé lol, hogy nem az űrben építik.

ha esetleg régen, 70es évekbe a földön építik, azt monjduk oké, mert filmes technika nem tette lehetővé annyira hogy látványos legyen (de mégis), most meg a grafika korszakába meg heggesztővel barkácsolják:D

persze azért hangulata ott van ám.
  • Narxis
    Most őszintén, te ezt ebből a teaser trailer videoból szűrted le?
    Amúgy nekem a Nemezis is tetszett, nem értem mért húzták le annyira a kritikusok.Mai napig többször elő szoktam venni és megnézem.
  • Punker
    szép lesz, és hogy sz@r e majd kiderül, gondolj pozitívan rá és akkor jó lesz.

ez egy álom szép vasúti híd.....izé űrhajó :)
  • Monoton
    nemá
  • Sir Quno Jedi
    Szinte biztos, hogy elbasszák, de term. meg fogjuk nézni, mert ez mégiscsak a világ leghosszabb és talán leginspirálóbb scifi sorozatának utolsó utáni hattyúdala! Ha a nívótlan fan videókra is begerjed az ember, akkor ez úgyis orgazmus lesz, némi fájdalmas sóhajtozással és szájúzással...
  • akyyy
    jeje
  • KnightRider

Nagy felbontású teaser trailer
  • finaltrekker
    For the eyes of the world now look into space
    erre voltam kiváncsi
  • Petko
    mit kell azon érteni? össze vissza vannak vágva fragmentumok innen onnan, néhány szó egy 62 es kennedy beszédből "For the eyes of the world now look into space"... aztán a többi meg a szokásos holdraszállásból van vágva (Armstrong "The eagle has landed"... "That's one small step for a man, one giant leap for mankind"...)
  • finaltrekker
    És mit idéznek mert nem értem:)
  • akyyy
    nah rá gondoltam én is, de nem akartam hülyeséget mondani:)
  • KnightRider

Kennedy elnök beszédéből idéznek.
  • akyyy
    sztem valami hiresség beszéde lehet. pl a holdutazásnál valamelyik elnöké, de lehet hogy már Zefran Cochran beszédéből van.