11588
  • KnightRider

A vulkáni faj alapból telepata, genetikailag bennük van a tulajdonság. A pre-Surak-i időkben mindennapos volt a telepátia, az agyegyesítés használata. Surak idejében, mikor már képesek voltak szubtéri utazásra és el-elkalandoztak közeli bolygókra (P'Jem), a képességet szépen lassan háttérbe szorította a technológiai alapú civilizáció. Amikor S'Task és a Rihannsuk (a későbbi romulánok) elhagyták a Vulkánt, valószínűleg végleg felhagytak a telepátiával (nem romulán telepata kezelte ugyanis a holografikus-alakváltó robothajót az ENT-ben, hane andoriai). A Vulkánon maradt vulkániak vagy ezer évig nem is nagyon használták a telepátiát, gondolom, csak a Gol-fennsíki papok meg a a Syrannita-féle csoportok maradtak meg a módszernél. A többi vulkáni számára a telepátia valamiféle tabu maradt (T'Pol mond valami ilyesmit). Aztán mikor Archer és T'Pol felfedte a Kir'Sharát és vele Surak eredeti tanításait, a vulkániak visszatértek a régi módszerekhez. Száz évvel később Spocknak már semmi különösebb gondot nem okoz, hogy agyegyesítést alakítson ki...

• biomage
    Lene egy kérdésem

az öszes vulkáni faj alapból gondolat olvasok?
  • phalanx
    mert mi a baj az alapsztorival? :O
  • Sir Quno Jedi
    Pedig a Voyager (is) eléggé logikusan van felépítve (az alapsztorit leszámítva term.), csak figyelni kell alaposan.
  • csgj
    Én közben most arra jöttem rá, hogy az ezüst vér Voyager akkor kezdett bomlani, amikor szubtérben utaztak. Csakhogy 100%, hogy az előző Démon bolygó utáni részekben az eredeti hajó utazott szubtérben. Szóval az az eredeti volt. Tehát, én úgy gondolom most, hogy a Démoni típusú bolygóról 2 hajó is távozott. És mind2 úgy tudta, hogy ő az igazi :D És mi eddig a részig követtük az igazi Voyager-t, aztán ebben a részben hirtelen bejött a klón hajó. Szóva, ami nem történt meg az igazival, az Tom és B'ellana házassága + a bomlás volt :P
  • akyyy
    hú mikor én is láttam azt a részt még régen, engem is zavart:D és ugy tettem magam rajta hogy nem vettem normális résznek:D
  • Monoton
    Ez egy különálló rész a többitől.
  • KnightRider

Az ezüst vér "klón" hajó nem az a Voyager, amit a többi epizódban láttunk. Vannak kis külömbségek a másolat és az eredeti Voyager és legénysége között, pl, hogy az eredetin Parist lefokozták zászlóssá, az ezüst vér hajón meg még mindig hadnagy...
  • csgj
    Vmit vkinek sürgősen el kell magyaráznia, mert roppant módon idegesít! :P Szóval, most néztem a TV6-on a Curse: Oblivion című részt, ami arról szólt, hogy a Voyager és az egész legénység megbetegedett, mert valójában ők csak a klónjaik voltak, és nem bírták a szubtér miafenét :P Aztán meg is haltak... és az igazi Voyager csak az utánuk hátramaradt port találta meg. Nos, ezek a klónok még egy régebbi részben készültek, egy Démon típusú bolygón. Csak akkor azt hittük, hogy a valódi legénység húzott el onnan, és a klónok ottmaradtak. De ezek szerint ez nem egészen így volt. Csak akkor most minden, ami utána következett, az a klónok kalandja volt??!! Tal pl, aki az előző részben összejött Kim zászlóssal, valójában csak egy ezüst vérből álló klónnal szexelt? "-.- Ez így nagyon gáz...
  • RelakS
    elég gagyin nézett ki ahhoz, hogy a régi legyen :D
  • akyyy
    melyik megy, a felujitott, vagy a régi? monjduk nem lenne rossz ha felvennék a szinkront, és rátennék a felujitottakra:D
  • Monoton
    azt majd a végén :D
  • RelakS
    a tv6-on ma ment a TOS 6. része. Mi van az előző 5-tel? :D
  • akyyy
  • canocam
  • akyyy
    :((
  • Amcir
    uyg tünik a tv6 elkezdi adni a tost legalábis a port.hu azt irja ogy jövöhét szerdán lesz az 1 rész
  • Punker
    mert az volt :D

a HD-s TOS részekből csak 2 jött ki?
  • [NST]Cifu
    Háááttt... távolról talán emlékeztetnek a TOS egyenruháira, de szerencsére nem jobban. Most megnézve pár régi TOS képet még mindig olyan érzése van az embernek, mintha pizsamába bújtak volna. ^^
  • KnightRider

Második poszter sorozat színkorrigálva. Olyan jó látni a tradicionális egyenruhákat...

• akyyy
  • Cat #8322
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1219068853&no=121
  • canocam
    És melyik ponba rakjam egyáltalán? Rengeteg van.. a számítógépekhez, vagy az ingatlanokhoz?? Még olyan sincs hogy egyéb.. azt meg aztán tényleg senki nem nézné..
  • canocam
    egyébként is.. gitáros fórumokon miért is lehet apróhírdetni??? senki nem szól rájuk ezért! - értehetlenek vagytok :-S
  • canocam
    nem tom kivagy:-) de én már sok apró hirdetésen felraktam ezt, és évekóta nem nézett oda senki.. Úgyláttam, hogy astar trek rajongók nem nézik az aprókat, akkor inkább egy előnyösebb módszert próbáltam meg, és olyan hozzá szólást keresni, ahol nem az van, hogy 2005 vagy 2003 órta nem járt senki..
    Eezek szerint eladhatalan ez a dolog vagymi?
    volt aki eladta nekem hát valakinek csak kell nem??!! És ráadásul én jóval drágábban vettem meg, mint ahogy eladom! Pl egy 15 darabos Star trek kártya csomagot 4000ft-ért vettem évekkel ezelőtt!!! ezzel szemben én 200DB-OT ADOK ENNYIÉRT, VAGY MEGEGYEZÉS SZERINT! HÁT EZ SENKINEK NEM ÉRI MEG?? MINDEN SZÜLŐ ANNYIT KERES? VAGY MINDEN DIÁK? ÉN MEG VADONAT ÚJ ÁLLAPOTBAN ADOM! OLYAN MINTHA MOST HOZTAM KI VOLNA A BOLTBÓL, HISZEN CSAK A FIÓKOMBAN VOLT, TELSENE ELZÁRVA! ZTASAKOKBAN! MÉG PÓR SEM LÁTTA! HÁT EZ SENKINEK NEM ÉRI MEG?! ILYEN OLCSÓN?! nincs igazság ?:"-((
  • akyyy
    ??

jah látom törölve lett pár hozzászólás:D
  • Monoton
    Jólvan fejezd be van Apróhirdetés rész az Sgn
  • akyyy
    van már ilyen is
  • Monoton
    a Kapcsolatfelvétel előtt akár a DS9 t is megnézheted
  • olymind1
    köszi a gyors választ
  • akyyy
    mindenképpen tng majd utánna a filmeket. sőt, a 10. film előtt érdemes végignézni a voyagert is.

a 7. film amugy fogható a tng utolsó részének is, utánna meg új hajót kapnak, és hogy miért, ez derül ki a filmből, ami szvsz tök látványos:D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tök jó látni ahogy zuhan lefele a tányér, belefúródik a földbe, ahhhh....
  • olymind1
    sziasztok

érdekelne, hogy ha végignéztem a TOS-t, majd utána az első 6 filmet, utána milyen sorrendben érdemes megnézni a maradék sorozatokat/filmeket?

7. film -> TNG -> 8-10. film ?
    vagy
    TNG -> 7-10. film ?

előre is köszi a válaszokat

üdv
  • Cat #8308
    http://www.sg.hu/cikkek/61968/mr_spock_bemutatta_a_star_trek_mmo_t
  • KnightRider

Na most Chekov:
  • KnightRider

Jó minőségben:

Sulu:

Scotty:

McCoy:

Chekov:
    http://img.trekmovie.com/images/lv08/st09postyelchin.jpg

Tényleg összekevertem Chekovot Suluval. Biztos a sárga szín...

• sandor8206
    a természet csodákra képes
  • KnightRider

Hogy voltak képesek még egy ilyen lóarcú embert találni? :D (szemöldök föl) Bámulatos!
  • sandor8206
    nem nem az,mert van másik is, inkább forgatás, vagy sminkpróba lehet
  • sandor8206
    eléggé eltalálták, gondolom fake kép, de azért jó
  • sandor8206
    ja bocs, nem tudtam az eredeti nevét, hát a "Hősök"-ből Syler (remélem így írják) Ez lenne az eredeti neve?