11588
  • RelakS
    Chekov-nak milyen bóbita feje van a 2. évad első részében XD
  • gErIbÁ
    ja és Sulu
  • gErIbÁ
    hát igen a borgot tényleg kár volt behozni mert ugye elvileg mikor Q elrepíti az enterpriset(TNG-s) akkor szereznek tudomást a borgok a földről , ENT ben meg úgy mutatják be mintha így is úgy is bekövetkezett volna a dolog mert ugye a borg hajó még bír egy adást adni a helyzetéről ami állításuk szerint 200 év mulva ér el a delta qvadránsba,meg ez a DR Sung os dolog is eléggé ellentmondásos tényleg nem tom hogy élt volna át 150 - 180 évet erre semmi utalás sincs a TNG ben de a Scotty-s rész az tetszett ,ugye Kirk -öt a nexuszból hozták vissza a 24.századba ,Spok meg hosszú életű , MacKoly meg mintha a TNG első részében benne lett volna nagyon öreg emberként asszem 130 éves volt már csak Csekov és Uhura hiányzik a 24. századból :)
  • Narxis
    Ja az elég gáz, TNG-ben Scotty úgy élt túl 70 évet, hogy egy transzporter mintatárolójában volt. Szóval ezt nem nagyon lehet kimagyarázni. :/ A Borgot is kár volt behozni abba a sorozatba... Meg még egy jó pár dolgot, de azok annyira nem vészesek(pl. romulánok).
  • Dante73
    Enterprise, 4. évad, 6. rész; A Javítottak. Utolsó mondatok; (dr Sung) Talán az emberek tökéletesítése nem lehetséges... Kibernetika! Mesterséges életformák... Egyedül aligha tudom elvégezni a munkát, kell hozzá egy két nemzedék... (Eredetiben gondolom; Maybe The Next Generation.)
    Amúgy hogy kerül oda Dr Sung? Azért a TNG elég sokkal később játszódik, és még ott is él, bár az Enterprise-ban sem fiatal... (és természetesen Data játssza...)
  • gErIbÁ
    szerintem is csak féltem hogy meg szolnak hogy ez a sorozatok topikja:)
  • karajjj
    szerintem bőven elfér itt is
  • gErIbÁ
    az új résznek van külön topikja mert én nem találtam csak ezt !?
  • gErIbÁ
    igen,mert "egy igazi lovasnak kell egy saját nyerg" by Picar'd
  • karajjj
    az jórész :DDDDD
    a nyergéért megy vissza a hajóra asszem :D
  • gErIbÁ
    erre a részre én is emlékszek azt hiszem a DS9 másidik évadjában tér vissza valamelyik részben Picar'd csaja ,de a TNG egyik részében is benne van Tuvokot alakító szinész egy terroristát játszik akinek csapata elekar lopni valamit az enterpriseról mikor valami nagy diagnosztikát végeznek a hajón és az tök üres,de Picar'd elkapja :) nem volt hosszú élete sajnoscsúja fiú volt
  • Dante73
    Mivel a TNG-ben nem Paris-nak hívták, nem hinném. Bár gondolom, közrejátszott az előéletében ez is... Viszont beugrott még egy, igaz azt nemrég írtam már, szintén TNG. Picar'd kapitány egyik csaja elmegy Q-val, a világegyetemet felfedezni, majd a DS9 egyik része arra épül, hogy megjön a gamma kvadránsból, és elege van Q-ból....
  • Narxis
    Úgy tudom a Paris "szálat" folytatták, azért volt börtönben, nem? Én legalábbis mindig ebben a tudatban voltam. XD
  • Dante73
    Paris pedig abban a TNG epizódban van benne, amelyikben Crusher "zászlós" az akadémiára jár, és a csapata egyik tagja meghal repülőbalesetben.... "Paris" a légi bemutatóra készülő csapat vezetője, azt hiszem ki is rúgják... (Igaz, itt még nem Tom Paris)
    De Ott van a TNG-ben Lyta Alexander is igaz az, az másik sorozat, (Babilon 5) de az is igaz a sorozatra, hogy csomó nagy színész Crusher első csaja pl... (neve nem ugrik be, de kis aranyos színészcsaj...) itt mutatkozott be.
  • sandor8206
    ja és "Tuvok" szerepel a ST-Nemzedékek mozifilmben is, persze itt még csak a háttérben és mint ember
  • sandor8206
    nagyon jók ezek az átfedések, na ezek az apró finomságok. Kedvencem amikor Tuvok beteg lesz a Voyager-ben és "visszautaznak" gondolatokban a múltba, hogy hol kaphatta el a betegséget. És Sulu kapitány idejébe sikerül a 6. mozifilmbe, a Nemismert tartományba!
    + a másik "kedvencem" amikor egy-egy színész átmaszkírozva jelenik meg más szerepben egy-egy szériában, vagy szérián belül, vagy mozifilmben, ennek is nagy hagyománya a Star Trekben. Néha ki lehet szúrni azért ezeket :-)
  • Dante73
    Kismillió köszönetem!
  • Monoton
    csillagidő kalkulátor
  • Monoton
    "Titkos küldetés a Celtris III-ra, II. rész" Csillagidő 46360.8.

Az elfogott Picard-t Celtris III-on Gul Madred kínzással próbálja megtörni. Jeliko kapitány befejezi a tárgyalásokat Gul Lemekkel, melyek nem vezettek eredményre, és egy hadicsellel kikényszeríti, hogy a Minos Corva rendszer lerohanására készülő rejtőzködő cardassiai hajók visszavonuljanak, a cardassiaiak pedig elengedjék Picard kapitányt, aki visszatér az Enterprise-ra, és visszakapja a parancsnokságot.

Benjamin Sisko parancsnokot az új Deep Space Nine (a korábbi cardassiai Terok Nor) csillagbázis parancsnokává teszik meg Leighton admirális, korábbi parancsnokának ajánlására.

Miles O'Brient a U.S.S. Enterprise fedélzetéről DS9-ra helyezik főgépésznek.

DS9:"A kiválasztott, I. rész" Csillagidő 46379.1.

Itt van a bocsánatkérés.

Forrás: Star Trek kronológia

Egyébként bőven van átmenet a TNG és a DS9 között, pl. a Maquis felkelés is téma volt mindkét sorozatban (Ugye a Voyager is ezzel kezdődik.)
    Meg ugye Worf a DS9 4. évadjában lesz állandó szereplő mikor az Enterprise megsemmisül.

Ebben benne van minden részletesen.
  • Dante73
    Új téma...?
    Warpot ki tárgyaltuk, azt hiszem, viszont, mindig is gondom volt a "Csillagidő" kifejezéssel, kifejezésekkel. Valahogy nem tudom hová tenni, próbáltam kiszámolni a dolgot, (csak úgy nagyjából, fejben) de akkor a sorozatok ideje nem stimmelt, az egymásutániságra értve. Pl; DS9 csillagideje fedi TNG-t részben, mégis a TNG sokkal korábban játszódik, azaz, a két sorozat kapcsolata, és a csillagidő, ellentmond egymásnak. Hiszen, mikor Picard-ék ott járnak, még O'Brien a fő-transzporter kezelő, közben már emberi irányítás alatt áll, azaz Sisko a főnök, viszont akkor O'Briannak is ott kellene lennie már, viszont, ha a bocsánatkérés idejét nézzük, (amikor Picard elnézést kér, mert mint Lokotusz, kicsinálta az asszonyt) az viszont a TNG sorozat lezárása utánra esik....

Szóval, valaki fel tudna homályosítani, mit néztem el?
  • birdo #9083
    Oksa ))) Én is ))
  • karajjj
    tegnap olvastam
  • birdo #9081
    a hajtómű
  • Cowie
    Aha. Értem. Nem kell elveszni a részletekbe. :)
  • PLaci #9079
    kb min az Asterix és Kleopátrában, mikor a 2 építész katarézik:
    - Na ebből hogy jössz ki?
    - Így

jútúbon sajna csak lengyel nyelvű videjót találtam... (2. perctől kell nézni, ahogy felmegy az oszlopra)
  • Cowie
    Arról van egyébként valami infó, hogy Cochrane-ék hogyan tértek vissza, illetve szálltak le?
  • Sir Quno Jedi
    Akár. Egy kis fincsi plutonium mindég jóljöhet... :D
  • karajjj
    annyiban függ össze, hogy valszeg a rakétából származott a Cochrane csudamasinájának a hajtóanyaga
  • Sir Quno Jedi
    Nem kevertem, csak jobban el kellett volna választanom a mondatokat. Egyik arról szólt, hogy a Titánt használták a légkörből való kijutáshoz (mezei kémiai raketta), a másik, hogy Cochrane csudamasinája pediglen nukleáris meghajtású volt valszeg. Kettő nem függ össze, csak úgy tűnhet, mert egymás után írtam több felvetett kérdésre egyben válaszolva. :D
  • Dante73
    "Csáknorísz" a fasorba se...
  • MrSpock
    Basszus ez a lény!:-)Nah és az a verekedés ahogyan Kirk apritotta:-)
    Bőven belefér a minden idők legkirályabb fightjáinak listájába!:-D
  • karajjj
    yep :DDDD

• phalanx
    Erre gondolsz?
  • karajjj
    anno vagy 2 éve megnéztem a cage-et az még úgy aránylag nézhető volt, meg a történet is eléggé értelmesre sikeredett :D

de pl azon tuti besírok majd, mikor Kirk harcol a gornnal :DDDDDD
  • RelakS
    Kellenek hozzá idegek, ha nem a TOS az első sorozat, amit megnézel, de előfordulnak izgalmas részek :]
  • karajjj
    most akarom majd nézni a TOS-t, ha végeztem az enterprisesal
  • RelakS
    azám
  • biomage
    majd a következö idörendi évadban fejlödik ki az igazi klingon :D
  • birdo #9065
    Csak nem elég " markánsak ))
  • karajjj