Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker

mondjuk az hogy a klingonok is win-t használnak kicsit kiábrándító

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

akyyy
nincs mit

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

kössz szépen
[NST]Cifu
Egyenlõre nincs információ róla. A film fogadtatásától függõen elképzelhetõ további mozifilm, a szerzõdések két további folytatás opcióját foglalják magukban.

Új sorozatról nincs hír egyelõre.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sziasztok
nem tudjátok van arról hír hogy lesz e újabb sorozat vagy film a márciusi után?
Sziasztok,
emlékszik még valaki a Replikátor c. oldalra? Anno az Átjáró napokon árultak a készítõi egy offline CD-t, amire szükség lenne most - szeretnénk az ott található tartalmat újra elérhetõvé tenni.
birdo
Elutaztam, és csak a babilon5 van sorozatfelvételre állítva... no meg a voyager valamint az enterprise -t veszi...többet nem tudok visszanézni éjjel....nincs annyi idõm ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Narxis
<#wow1>

De jól néz ki!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

akyyy

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

biomage
jól mondod <#idiota>
az nem tetszet nekem hogy nem kért data bocsánatot a legjobb barátjától igazán, bár ez lehetetlen mert datanak nincsen érzelmei, amugy a mai rész lesz az, és aszem ez a 7 évad elsö része lesz 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Sir Quno Jedi
Azé Data-nak taccsra kel tennie az egyetlen (!) fajtársát, a TESTVÉRÉT, mert választania kell az emberek és közte. Akinek ez nem elég dráma, az nézzen Barátok Köztet...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Amiben Data szerepel, az már rossz nem lehet (amíg szerepel).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Narxis
Az egy jó rész pedig.

biomage
amikor Lorm maga melé hoza data, de a második rész végére data öszeszedi magát és kikapcsolja lormot, és happy end 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

akyyy
melyik vót az? én már láttam mindegyiket, kivéve a klingonos részeket tán , azon nem igazán tetszettek már a TNG-be a sok voy, ds9 meg filmek után:S

TOS várom már😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

biomage
a mai rész nem tetszet, tudom hogy végzödik de akkor sem tetszik

birdo
Mindig nézem ))

biomage
Ki nézte a tegnapi részt a TNGböl az AXN Scifin?

RelakS
a másodikban szedték szét elõször, nem? (dupla rész, szal kötexik)

Azért a filmben ez jól jött, mert milyen szépen kacsázott a tányér. Az aljával bukott volna szépeket <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

akyyy
Már a legelsõ TNG részbe is volt nem? Q ellen asszem.

RelakS
pl térhajómû nélkül, mert az pl elporladt, a semleges zóna határától a Földig 😄

Szerintem helybõl nekiállnának vontatásért rádiózni 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Punker
Enterprise-ban volt egy kerhajós rész az jó volt 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sir Quno Jedi
Naja, de dokkig jutni egy ellenséges szektor méllyérõl, a hirig tud lenni... 😄

[NST]Cifu
Mindig érdekelt volna, hogy miként zajlik az élet vajon a nem elit kategóriás Csillagflotta bázisokon és hajókon. Ahol nem az Akadémia krémje, hanem az átlag, vagy éppen az átlag alatti tisztek szolgálnak a nem éppen friss és ultramodern hajókon (a TNG-ben és a DS9-ben láttunk még Miranda-osztályú és Excelsior-osztályú hajókat, amelyek ekkora már igencsak avíttak lehettek).

Amennyire tudom, a Constitution is képes volt leválasztani a tányért, de csak vészhelyzetben és csak dokkban lehetett újra összeállítani. Meg a gondolákat is le lehetett "dobni", ha túlterhelõdött a reaktormag, mert akkoriban úgy vilt kiépítve a rendszer, hogy külön egység volt magában is egy gondola. De ez is csak nagy zûr eretén volt alkalmazható.

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

[NST]Cifu
Tévedés, már a sorozatban is használták, az Encounter at Farpoint és az The Arsenal of Freedom epizódokban. 😊

Egy sci-fi film technikai/katonai aspektusait megvizsgálni olyan, mint azon filózni, hogy képes valaki egy akciófilmben 50 méterrõl, sötétben, futás közben eltalálni egy pisztollyal a rossz fiút. Elmélkedés, nem több.

Ha komolyan kezdenénk venni, akkor valahol ott kezdõdne, hogy miért is terjed a hang a világûrben, vagy miért dõlnek be forduláskor a csillaghajók sok jelenetben. 😊

Sir Quno Jedi
Késõbb a dolog megfordult. A flotta rendelkezett ugyan elég hajóval, de a képzett legénység erõsen hiánycikké vált, hála a gyors terjeszkedésnek és a szigorú flotta akadémiai szabályoknak. AZAZ a legénység élete lényegesen értékesebbé vált, mint maga a hajó. Talán ezzel is magyarázható a galaxy, végül más osztályokon el nem terjedt, tányér leválasztása.

Persze a Domínium elleni háborúkban elõtérbe kerültek a kis, minimális legénységû, kizárólag hadászati célra készült hajók, de ezeket nyilván a szükség és a hadi gazdálkodás szülte (meg az egyre durvább flottatiszt hiány).

Sir Quno Jedi
Eredetileg azért építettek ilyen kevés, nagyméretû és multifunkciós hajót, mivel órási térségeket kellett felügyelni (lásd. semleges zóna), a hajók akár évekig is úton lehetnek utánpótlás és szárazdokkbéli nagy karbantartás nélkül. Mindemellett egész fajokat kellett kordában tartani és akár komolyabb háborúkat megakadályozni pusztán a hajót használva elrettentõ erõnek (senki sem szereti, ha egy futurisztikus technológiájú óriás csatahajó flangál a határain, mikor amúgy is többfrontos háborút vív). A hajó így el kellett lásson térképészeti, kutatási, mélyûri felderítõi, kórházhajói és még számtalan funkciót egymagában, plusz a nagy létszámú legénységet is valahogy kondícióban kellett tartani (morálisan is).

Érthetõ hát, hogy a flotta egyetlen ilyen mega hajót sem tudott nélkülözni és a legjobbjait állította szolgálatba rájuk.

Zsolo007
Szerintem ez a galaxy szétválasztás nem több mint látvány. Egyedül a Generations-ben használták tudtommal. Sehol máshol. Kellett valami nagyon látványos és meglepõ..(cool...).

Ezért vicces amikor filmbeli világot komolyan kezdenek venni emberek 😊.

de ha jól emlékszem, a Prometheus is csak harci célra készült, mint a Defiant és az milyen "kicsi", mert csak harcra van készítve, na egy ugyanilyen csak harcra készített nagy Galaxy(remélem jól írtam) osztályú hajón sztem bõven van hely + dolgoknak (reaktor, pajzsgenerátor) és miért nem több hajóval mennek, tennéd fel a kérdést, addig is csak "egy energiát" használnak személyzet kevesebb kell, a Voyagerbõl is tudjuk azért végesek a készletek+taktikai szempont is, azt hiszik csak egy hajó van+a Star Trekben a harcokban mindig is nagy szerepe volt a manõvereknek az elõre meghatározott támadásoknak, kitérõ manõvereknek (lsd. Kirk y z delta kitérõ manõver, a Kirk tuti TNG-ben szerették használni:-)) és így összehangolt támadást tudnak intézni egy hajó ellen, egyik a fegyverzetét,másik létfenntartást stb. Voyager 4. évad 14. részében amikor a Dokinak végül sikerül a szétválasztás, csak kiadta a parancsot, a manõverkódot és hajók már csinálták is maguktól összehangoltan a támadást egy elõre beprogramozott támadási séma alapján, elkergették simán a Romulánokat! Szóval ez persze csak egy kis eszmefuttatás volt, de ha sztem többet akarsz tudni hívd fel a Csillagflotta Parancsnokságot:-D
birdo
Magával az " ötlet gondolatával játszottunk )
Hiányolom a lehetõségét....mert yó gondolatnak tartom )))

[NST]Cifu
Kb. errõl van szó, de a harci-gépészeti és 'civil' szekció csak pár alkalommal van külön választva, a legtöbb harcban egy hajóként vesznek részt - ez az, ahol a következetes magyarázat elbukik.

Sir Quno Jedi
Namost ezek a hajók, mint pl. a Galaxy osztály, túlontúl nagyok és lomhák, mivel kertészeti labortól kezdve a holofedélzetekig sok száz tonnányi teljességgel felesleges ballasztot hurcolnak magukkal, nem beszélve a szintúgy több száz fõs kutatószemélyzetrõl stb. Ezek így hadihajónak szinte használhatatlanok. Ellenben ha egy kisebb tömegû, de fürge és jól felszerelt részt leválasztunk róla, akkor az már lényegesen harcképesebb, nagyobb sérüléseket is kisebb áldozatok árán kibír és a legénység is hõsiesebben harcol, hogy biztonságban tudja a tányér részen rekedt utasokat (sokuk hozzátartozóit ugye).

Végül is 1xûbb így, mint több száz mentõkompot felzsúfolni a hajóra (amúgy is képtelenség ezreket kompokkal elvinni csata közben). A tányérnak egész pofás pajzsa van, ergó a túlélési esélyek egész jók egy komphoz képest. Sõt, ha egyben kibírja, egy másik gépészeti szekcióval mehet is vissza a frontvonalba.

Az igaz, hogy ennyi erõvel két hajót is vihetnének (egy utasszállítót, meg egy hadihajót).

Narxis
Hatékonyabb mint ûrkompba vagy mentõkabinba tuszkolni azt a sok embert, rengeteg gyereket.

birdo
Bocsánat, de nem tudok " beszúrni (
Biztos hülyeség, de szerintem nagyon klassz lehet a mindennapokat élni a világûrben, hogy tudod civilként védve vagy.

birdo
Találtam egy képet róla ))
És tervrajzot is.
És még mindig yó ötletnek tartom )))
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.shipschematics.net/startrek/images/federation/tacticalcruiser_prometheus.jpg&imgrefurl

Narxis
Szerintem a szétválás csak a civilek védelmét szolgálta, az Enterprise D-n 1000 vagy több ember volt, ebbõl szvsz 3-400 lehetett úgymond flottás(gépészek, biztonságiak stb.). Tanároktól kezdve, kutatókon át még fodrász is volt az Enterprise-on. 😄 Mikor elõször néztem nem tudtam hova tenni, hogy a folyosókon néhol kis asztalok, székek, növények vannak, mint egy mozgó város. Taktikai célra késõbb fejlesztenek ki egy hajót, U.S.S. Prometheus (Voyager, 4. évad 14. epizód).

[NST]Cifu
Épp a VOY-ban volt a Prometheus, amely szekciói warpképesek egymástól függetlenül (feltehetõen független reaktorokkal is rendelkeznek a szekciók).

akyyy
de a tányér része ha szét van választva, csak olyan mint egy nagy komp. csak impulzusra képes, pajzsa meg fegyvere van, erõforrása meg gondolom úgy van mint egy kompnak, persze jóval nagyobb, de nincs akkora, hogy most egy külön gépész részleg üzemeljen neki, bár ha voyageres idõket élnénk, biztos átalakitották volna az elsõ tiszt zuhanyfülkéjét reaktornak.

[NST]Cifu
A Star Trekben szinte minden az energiától függ. A meghajtás, a fegyverzet (fézerek), a védõpajzs, emellett természetesen az alapvetõ dolgok, mint a mesterséges gravitáció, a létfenntartás (lélegezhetõ légkör biztosítása), de még a hajók szerkezeti szilárdságát is erõtér generátorokkal növelik meg. Ezzel semmi gond sincs elvileg, van egy szinte korlátlan energiaforrás, az anyag-antianyag reaktor minden csillagflotta hajó fedélzetén. A probléma itt kezdõdik - vagy minden szétváló hajórésznek saját reaktora lesz, vagy csak egy reaktor lesz, de akkor csak az a hajórész rendelkezik megfelelõ energiaellátással, amelyikben a reaktor van (esélyesen ez a gépészeti szekció). Mivel alaphangon a reaktor látja el a teljes hajót energiával, nehéz elképzelni, hogy reaktor nélkül a gépészeti szekcióval azonos tûzerõvel és pajzsal bírjon a többi szekció.

Ez az egyik probléma.

A második probléma a taktikai oldal. A szétváló szekciók nem rendelkeznek több fegyverzettel, mint a komplett hajó, tehát az egyetlen elõny az, hogy egy célpontot több oldalról támadhatnak, vagy több célpontot külön-külön. Ez viszont nehezen magyarázható. A pajzs ugye kétféle képen mûködhet, vagy egy közös energiamennyiséget képes elnyelni, ekkor teljesen mindegy, hogy több oldalról lövik. A másik lehetõség, hogy a pajzs 4-6-* oldalra van osztva, mindegyik saját független energiamennyiséget képes elnyelni, ez megint értelmetlenné teszi a több oldalról támadást, mivel ekkor célszerû egy bizonyos oldalra összpontosítani a tüzet.

Értelme úgy lenne, ha például lenne egy "harci" szekció (jellemzõen a gépészeti), és egy "civil" szekció (jellemzõen a tányér), utóbbin nincs fegyver, és aféle tutajként arra szolgál, hogy a civileket és a harchoz nem létfontosságú részeket leválasztva õket ki lehet vonni a tûzvonalból. Ebben lenne ráció, fõleg az olyan hajóknál, mint a Galaxy, amelyek messzire elmennek, külön kísérõhajók nélkül.

A harmadik oldal a technológiai nézõpont. A szétválasztható hajónak saját energiaforrása (lásd a hsz. elején), saját hajtómûvének, saját hídjának, saját pajzsgenerátorainak, stb. kell lennie. Effektíve két különálló hajót kell biztosítani. Ez szigorúan katonai oldalról felesleges, a kettõs hajóhoz szükséges plusz tömeg helyett további fegyvereket, jobb szenzorokat, erõsebb pajzsgenerátort vagy plusz páncélzatot lehet felszerelni. Persze ezt arról az oldalról is meg lehet közelíteni, hogy az egyik szekció végzetes károsodása esetén a túlélõk biztonságosan hazaindulhatnak az épen maradt szekcióban.

birdo
Arra gondoltok, hogy így " harci gépezetté válhat egy rész a hajóból ?
Nem tudom a pontosan a pontos nevét.(
És a " gondolat " a gond, hogy így harcolnak ?

Punker
az ötlet nem rossz csak kicsit a megvalósítás rész sántít még trek világban is.

[NST]Cifu
A szétválasztható hajó a TNG-ben jött be, a Galaxy osztálynál (szvsz elég marhaság, de ez egyéni nézet kérdése), nem is illik a TOS-ba.

birdo
Ezek szerint nem lehet szétválasztani a hajót , pedig az nagyon tetszett (
Tegnap este volt a Discovery Science-n " hogyan változtatta meg a techie-k a világot, két rész is ... nagyon yó volt )))

Alul van a térhajtómû gondola, felül a gépészeti szekció. Mintha a Saladin class tetejére föltettek volna egy stardrive sectiont. Igazából így stabilabb is a szubtérgeometriája, mint a Saladinnak...

akyyy
nem, a TOS-ban. The Original Serias.

birdo
Mint az Enterprise sorozatban ?
Gyönyörû hosszú gondolái vannak

akyyy
persze. a TOS korszakból olyan elvetemült formák voltak, hogy csak na😄

birdo
A tányérnak alul.. felül gondolája van ???
Jól gondolom ?

Jaja. A Light Works-os csapat csinálta. Mayában már kijött, Maxban elméletileg ma, vagy holnap adják ki. Már nagyon várom, hogy renderelgethessek vele.

Adnák ki az NX-üket is, nincs egy igazán jó mesh sem arról a hajóról...