11588
  • sandor8206
    Two steps from hell csapat csinálta azt is meg az előző trailer zenéjét is, filmekhez gyártanak zenét általában előzetesekhez, ez az oldaluk. Letölteni nem tudom honnan lehet de ez alapján keresgélj!
  • mikusmate
    Nem erre gondoltam, ez a filmben van. Erre gondoltam.
  • zyppy
    Beastie Boys- Sabotage?
  • mikusmate
    Sziasztok. Az új filmmel kapcsolatban nem találtam külön topikot, ezért ide írok. Az lenne a kérdésem, hogy a film trailerében elhangzó zene megszerezhető valahonnan (esetleg valakinek megvan)? A soundtrack albumot már leszedtem, de azon nem találtam.
  • gErIbÁ
    DS9-ig nem bírtam a ferengiket de Qvark karaktere nagyon jó lett és azót birom őket nagyon.
  • Narxxis
    Vulkániak a legjobbak, náluk jobban csak a ferengiket bírom. :D
  • Sir Quno Jedi
    Ennyire ugyan sosem izgattak a vulkániak, de köszönjük az infót! :D
  • KnightRider

Köszönöm.

Ha már történelem, megosztanék Trek rajongótársaimmal egy ékkövet a Trek világából: S'Task Utolsó versét (lásd: The Romulan Way)

Enthrone you pasts:this done,
    fire and old blood will find you again:
    better hearts' breaking than worlds'

Én ezt lefordítottam:

Múltam a trónra emel, elmúlt ami elmúlt régen.
    Ám odabenn láng-vér dübörög, hívó szava rám lel.
    Szakadjon csak meg a szívem, de hazám ne szakadjon.

Remélem, tetszik.
  • sandor8206
    jó hír, a film 2. hétre csak 43 % esett vissza ( szóval bejön az embereknek) és így összesen már keresett 148 milkót 2 hét alatt amcsiban, összehasonlításképpen a Wolverine keresett 3 hét alatt 151 milkót, úgy hogy első hétvégén nem volt ellenfele, 2. héten a Star Trek (ez fordítva is igaz, hisz neki meg a Wolverine volt ellenfél) 3 . hétre meg jött a Angyalok és Démonok, ami azért szintén happolt el nézőt a Star Trek elől, hisz a ST-re jobban az "öregebbek" voltak kíváncsiak (25 év felettiek) és sztem az A$D-nek is ez a korosztály inkább a célcsoportja! Na mindegy így kell rebootot csinálni, lehet ez lesz a legsikeresebb az utóbbi évek rebootjai közül, J. Bond, Betmen stb.
  • sandor8206
    ez is hű maradt az eredeti canonhoz!
  • csgj
    Szvsz tök igazad van :) Ez a film szépen követi a trendet... Persze, szükség van a változásra, de nem így!! Nekem is nagyon tetszett egyébként, de csak úgy, hogy elkövetkeztettem az eredetitől. Az is igaz, hogy a 2001-es Enterprise sorozat is felbolygatta a Star Trek univerzumot, de a többi mind hű maradt a szépen felépített történethez.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Vulcan elpusztulásán még most is bosszankodok -.- És maradt 10ezer vulkáni... khm, lol, krákh, grrr... Na meg ott van Spock, aki néha érzelmesebbre sikerült, mint a legtöbb ember szereplő xD
  • sandor8206
    kibas*ott jó!
  • KnightRider

Egy kis vulkáni történelem:

A vulkániakban azért alakult ki az érzelmek elnyomása, mert majdnem kiirtották egymást egy évszázadokig tartó háborúban. Amikor a Vulkán éghajlata megváltozott és a bolygó elsivatagosodott, a klánok elkezdték gyilkolni egymást a megmaradt vízlelőhelykért, meg egyéb természeti kincsekért. Ez ment több száz éven át, a végén totális atomháború volt a városállamok között.
    Ekkor jelent meg egy Surak nevű jóember, aki rájött, hogy ez így nincs jól. Ő kezdte el a logika útját úgy, hogy szakított a korábbi fő vallási irányzattal, a Te-Vikrammal, ami pont, hogy az erős érzelmek mellett foglalt állást. Surak módszere a békeharc volt (waging peace), magyarul kiállt a csatatér kellős közepére és nekiállt "prédikálni". De Surak tudta, hogy azért menteni kell a menthetőt, mert a vulkániakban túl erősek az érzelmek és (főleg) a Te-Vikramok nem hallgatnak a logika szavára.
    Surak egy tanítványa, Karatek elérte, hogy építsenek egy flottára való kolóniahajót és azzal új otthont keressenek Surak tanítványai. Eltelt vagy ötven év, a hajók elkészültek, de a felszállásnál kitört egy csata és mindenféle jónépek feljutottak a hajókra, köztük Te-Vikramok is. Surak maga a Vulkánon maradt, hogy békét harcoljon.
    A hajók ötven évig utaztak, míg végül egy kettős rendszerben telepedtek le, a Ch'Rihan bolygón, vagyis a Romuluson. A hajók főparancsnoka S'Task volt, aki szembefordult Surak tanításaival és a Surak-pártiakat száműzte arra a bolygóra, melyet ők Ch'Havrannak, az emberek Remusnak neveznek. Egy részük el tudott menekülni onnan, ők lettek a Watraii.
    A Vulkánon meg végül Surak eszméi győztek, az a csata, melyet a hajók felszállásánál vívtak, volt az utolsó. A vulkáni történelem erről úgy emlékezik meg, hogy elmentek "azok, akik a ragadozómadár szárnya alatt vonulnak", vagy egyszerűbben a Seheikk'he, a Száműzöttek. Surak maga meghalt a Seleya-hegyen, de továbbadta tanításait, a Kir-Shara-t.

(Forrás: Josepha Sherman, Susan Schwatz: Vulcan's Soul. Dian Duane: Spock's World. TNG: The Gambit I-II. ENT: Kir-Shara)

• Bandy
    Szerintem jóvolt a film, igaz nem volt olyan feelinges mint a régiek de azért jó volt már látni egy trek filmet is végre. Sajnos olyan már sosem lesz mint volt max,esz újra egy sorozat. De azért kezdetnek ez is megteszi :)
  • Sir Quno Jedi
    Eztet senkisenem mondta. A vulkániakban iszonyat érzelmi káosz dúl, ezért nyomják el vadállati ösztönénjüket kőkemény kondíconálással (mivel emiatt párszor már majdnem kihaltak, majd kettészakadtak romulánokra és vulkániakra). A logika, a mantrák, az önuralom, az érzelemmentesség látszata fontos része kultúrájuknak, ugyanakkor van ősi vallási irányzat, ami azt vallja, hogy nem elnyomni kell az érzelmeinket/ösztöneinket, hanem együttélni velük, felhasználni őket, mert csak így válhatunk egyetlen egésszé.

Spock apja mondja a végén, hogy azért vette el Spock anyját, mert "SZERETTE". Csak a vulkániaknak vannak igazán!!! mély érzelmei ám... Az más kérdés, hogy ezt sosem szeretik kimutatni, mert azt gyengeségnek tartják. Szeretnek a bölcs, megfontolt, mindentudó és tenyérbemászó jedilovag képben tetszelegni. Önelégült egy banda.
  • gErIbÁ
    Szerintem arra gondolt hogy nem tudnak többet technológiailag attól függetlenül hogy elég futurisztikusabban néznek ki. Én láttam a TOS-t is és az is hasonló jellegű csak kicsit régebbi:D egyépként engem is a DS9 fogott meg a legjobban meg a VOY ebben voltak a legjobbak a főszálak.
  • RelakS
    Nem modernebbek, mint a TNG-ben? A TNG, meg az egész LCars menü rendszer valahogy elavultnak tűnik ezek után
  • ZS90
    Tegnap én is megnéztem moziban, és szerintem nagyon jó volt! Én a TOS kivételével minden Star Treket megnéztem, filmet és sorozatot egyaránt. Máig a DS9-t tartom a csúcsnak. (Anyám egy szombat reggel amikor a V3-on és csak ennyi volt a reakciója: "milyen rondák ezek, de milyen okos dolgokról beszélnek". Szóval filozófiai és morális tanításban abban volt a legtöbb szerintem. Persze TOS-t nem ismerem.

Visszatérve a filmre, valóban ez már nem az a Star Trek, de attól még Star Trek. A történet lapos, egyszerű nem érdemes róla szót ejteni, maximum az időutazás kapcsán átírt történelem miatt. Ami zseniális volt szerintem azok a karakterek és azok színészei, ennél jobban nem is választhattak volna. Ami még pozitívum szerintem a dizájnok átgondolása, megmaradtak a klasszikus dolgok, de mégis modernek néznek, de nem modernebbnek mint a TNG-ben. Összességében egy jó mozi, ami arra volt jó hogy újra életet leheljen a Star Trekbe és ha már a régit nem is kaphatjuk vissza de azért örüljünk hogy nem hal ki.
  • akyyy
    az még nekem is gyanús, miegymás, hisz ha nem is jött vlna jövöböl romulán bácsi, hogy elpusztitson egy bizonyos hajót, amin megszületett kirk, és minden ugy lett volna mint a rendes idővonalon, elvileg akkor is lett volna szerelmi szál, és így még nekem se tiszta spock múltja. minek csajozik, nincs is érzelme:D

nah jó , T'pol meg full vulkáni mégis öhöm..:D
  • Bebe555
    Nekem nagyon tetszett a film. Én egyedül a hóban-jégben kergetőzünk 2 felismerhetetlen élőlénnyel jelenet nem tetszett. Az nagyon nem illett bele szerintem. A szerelmi szál is tény és való, hogy furcsa, de nem ártott meg a filmnek. Így sokkal viccesebb volt. :D
  • zyppy
    Nokia csengőhang kissé lassabnak tűnik
  • LasDen #9282
    annyit tudtunk meg amennyit kellett....a képregényben még egy kicsit megismerni de ennél jobban nem kell serintem....
  • Narxis
    Jó film volt, de a főgonosz mint a Nemesis-ben is valami sótlan pacák volt, nem sokat tudni róla, csak azt, hogy gonosz. Mondjuk itt jobban kibontakoztatták szvsz. Chekov volt a legjobb. :D Magyar szinkron is viszonylag jól sikerült, szerintem.

Egyedül az a nyálas rész nem kellett volna bele, főleg 2 olyan szereplővel akikről nem hittem volna.

8/10
  • akyyy
    xboxra megjelenik valami star trekes gém. meg kell venni:DDD
  • gErIbÁ
    Az tény és való hogy először a 10 mozi filmet láttam és annak hatására néztem meg az összes sorozatot és az biztos hogy egy 45 perces részbe be lehet építeni azt a filozófiai dolgot de egy kétórás mozifilmbe azért már nem (szerintem)
  • Muki100
    Szerintem a film nem volt nagy szám, de arra épp jó hogy újból elindítsa a franchiset. A színészek legalább bejáratódtak a folytatáshoz, de egy jó sorozat előbb-utóbb elkélne.
  • akyyy
    való igaz, de a star trek filmek meg igen. mindig is, nem csak a rajongoknak készült, hanem a scifiseknek, egyéb nézőknek akik nem ismerik a trek-et. és ezzel már a legelső filmek is így voltak.
  • mrzed001
    Na pont ettől borsódzik a hátam ... a Star Trek sosem egy populista IQ_Lite bennszülötteknek készült valami volt, hanem igényes scifi.
    Ha ezt a bugyutaságot arra használják fel, hogy feltámasszák az IGAZI Treket, akkor megbocsájtom nekik ...
  • hzsolt
    "Meg az egy dolog, hogy Leonard Nimoy benne volt, de mintha olvastam volna, hogy még egy őstag is szerepelt."

Majel Roddenberry volt a másik, aki most is a hajó hangja volt.
    Halála előtt pár héttel fejezték be vele a felvételeket.
  • philcollins
    A XI. Star Trek film a nyitóhétvégén (Péntektől Vasárnapig) 72.5 millio $-t hozott, csütörtökkel együtt 76.5 m$-t.
    Nem rossz kezdés.

Ja, és lehet átrajzolni a fenti bannert.
  • philcollins
    A mai filmfogyasztók tömegét nem igazán érdeklik ezek a morális és etikai problémák feszegetése, ők akciót, látványt akarnak. Ezért is bukott meg az Enterprise sorozat és a Nemesis film. Ha a Star Treket, mint franchise-t fennt akarták tartani, újitani kellett, új alapokra hozni (lásd még Batman Begins).
    Ezért még nagyobb értéke lesz talán számunkra a régebbi Trek filmeknek és sorozatoknak ("James t. Kirk was a great man, ..." )
  • mrzed001
    A filmek topicba írtam, de copy, mert idevaló

Star Trek
    Akkor legyen itt egy minden sorozat minden részét és minden filmet látott véleménye is :)

A film látványos, fiatalos, pörgős, szóval minden nem fan is nyugodtan elmehet és megnézheti, aki még egyet sem látott, az is, mestermunka ...
    DE

az első reakcióm az volt amikor kijöttem, hogy a jó k.rva any.. [BÍÍÍÍÍÍP]
    Van egy szép nagy Star Trek univerzum a maga timeline-jával (van talán 1000 órányi össz a sorozatok+filmek), eszem fel nem fogja, hogy ezt miért kellett ilyen durván semmibe venni?
    Ha valahogy mondjuk egy sorozattal vagy filmmel át tudják kötni az eredetibe, akkor még OK, különben a vélemény: ez most mégis mi a f.sz vót?
    Olyan ez, mint a Star Warshoz készült Funmade könyvek: olyan mintha az lenne, szereplők is "hasonlóak" (néha), de tesznek rá hogy beilleszkedjen az események folyamába (ezek az úgymond nem canon regények ... na ilyen lett ez a Star Trek film is: nem canon).
    Csak annyit kellett volna tenniük, hogy a vulkán nem pusztul el, és Spock anyja nem hal meg, és "fogjuk rá" passzolna.
    Az a baj, hogy a koncepciójuk sem érthető. Ha egy tüköruniverzum szerűt akartak csinálni (amik a legsikeresebb részek voltak sorozatokban) az OK, de akkor jobban el kell határolódni az eredeti sztoritól (pl ideológiában).
    Ja ideológia: Roddenberry elsődleges céljának tartotta a Star Trekkel kapcsolatban, hogy titkon tanítson, morális és etikai problémákat vessen fel és vitasson meg. Na ilyen itt nem volt, ha rosszmájú akarnék lenni azt mondanám, hogy ez nem scifi volt, hanem csak űrakciófilm.
  • kill3r21
    J.J. Abrams és az időutazás, látom nem csak a Lostban feszegeti a témát, még a végén lesz egy Abrams által rendezett vissza a jövöbe 4 :)
  • a.carkey
    Megnézem a képregényt.
  • Carloska
    Star.Trek.Making.The.Movie

ITT
  • sandor8206
    most mit mondjak, nagyon jó film lett (mondjuk én a trailerek alapján epikusabb filmre számítottam), olyan 8-9/10, ha menne közelben moziban megnézném mégegyszer, de nem "csak" ST ezért a hónapban nem megy sehol!!! Mehettem fel Pestre, más filmért persze nem tettem volna meg:-) Most egyelőre ennyi! Ja Kapcsolatfelvétel sztem jobb, de nálam Borg kedvenc így az eleve előnnyel indul!
    Ha lenne ezzel az új bandával egy Borgos-film, hiszen most már bármi lehet! Megnézném :-)
    Ja és sztem következő film tuti klingonos lesz, nem tudom de az az érzésem.
  • gErIbÁ
    ma néztem moziban és hát azt a kutya meg a mája ,ütött a film,
    szerintem nem rossz ez az új idővonal dolog így legalább nem lesznek ellentmondások a régi szériával és még csinálhatnak pár részt.
  • akyyy
    Az 1 az teljesen jogos kérdés, hisz ne mongyák már hogy nincs a Földön, sehol az ég világon valami kis raketta, vagy lézer, vagy katonai műhld, ami szét tudta volna lőni a fúrót. még vulkánon még el lehet nézni, meg hogy nem tudták szétlőni hajoról, mert zavarta a furó ugye a transzportert, ezzel együtt mást is, célzóberendezést, ilyesmi. de amugy fogammam sincs, jogos kérdés

2. a piros anyag, lehetséges, hogy az egészet ledobhatták volna egy bolygóba, vagy egy cseppet, ugyanaz a hatás, de nero azért használta cseppenként, hogy minnél több bolygót el tudjon vele tüntetni. sporolt a köcsögje:D

3. bányászhajó volt, tény, de egy feltuningolt változat, állítólag borg cuccok is voltak rajta, ne feledjük, nemezis után 10 évvel jött a hajó. ráadásul ismerhette a múlt hajóinak gyenge pontjait, lazán kinyirt egy rakás hajót. állítólag az enterprise-e-t (vagy F?) is eléggé lerombolta, melynek kapitánya Data(Picard nagykövet lett), illetve Worfot súlyosan megsebezte Nero. Képregényt olvasd el, vagy legalábbis a lentebb említett összefoglalót
  • a.carkey
    Aludva egyet a filmre, mondjuk három dolog azért érdekes volt:
    1. Úgy be voltak szarva egy fúrótól, amit ketten már az elején is sec-pec ki tudtak készíteni, mint valami voodoo dologtól.
    2. A piros anyagos rész: ha egy csepp elnyel egy bolygót, akkor minek kellett 14394384839434 liter belőle egy kis hajón ill. miért csak ennyire apró hatása volt a végén az egész elvesztésének? (Kb. a fél univerzumnak el kellett volna tűnnie benne ...)
    3. Azt mondták, hogy egy szimpla bányászhajó volt a szerkezet. Ahhoz képest enyhén erősnek tűnt, ha a fél föderációs flottát - meg más flottákat - is pillanatok alatt szétkapta.

Amúgy nagyon jó film.
  • RelakS
    Tudod, transzportáltak a térsebességgel száguldó űrhajóra...

Apropó, transzportáltak, vagy teleportáltak?

Egyébként Nero szinkronhangja ki volt? A SPOOOOOOOOOCK nagyon ismerősen hangzott (valahogy bones eredeti hangjára emlékeztet, de csak ez az egy része)