Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

phalanx
szerintem meg 1-6 évad végig jó, 7. kicsit gyengébb (ettõl függetlenül a voyager a kedvenc sorozatom)

Igen, a Voyager is a 3. évad legvégén indul be, a Skorpióval. 😊

"...gyengén kitalált karakterekkel és a gyenge forgatókönyvekkel..." teljesen egyetértek, ezeket nagyon elcseszték!
De ha megnézzük sztem a DS9 is (kedvencem a ST-k között:-D) a 3. évadtól indul be igazán, persze addig is ok, de az igazán összetett és komplex sztori akkor kezdõdik el (természetesen a Dominium-elleni cucokkal) vagy sztema Voyager is a közepétõl lép magasabbra szintre (már nem emlékszem pontosan melyik évadtól) a Skorpió 1-2 részével, amikor Hetes kiszabadul stb. Addig csak 1-2 kiemelkedõ rész volt, inkább kazanokkal szarakodtak+anomáliákkal, de utána beindult a szekér és nagyon jó részek lettek az említett Skorpió, Pók hálójában, Unimátrix Zéró, Gyilkos játszma (+többi vadászos) Nehéz évek, Workforce stb. (talán ezek a címek) persze csak az én meglátásom szerint, szubjektív! De sztema Enterprise-nál is ez lett volna a koncepció, sztem megfigyelhetõ a minta.
Dante73
Bocsi, természetesen Worf. Nem wolf. At egy kicsit más...

http://www.freetvmaci.info/

Dante73
Nézem a TNG-t épp. Hosszú-hosszú ideje elõször. Lyta Alexander itt tûnt fel, (Babylon 5 telepata) Vagy Tom Paris (Voyager) is, igaz, más néven. De a mostani viszi a pálmát. Holofedélzet, Wolf a sherif, rendszerhiba.... szokásos. De a vége! Az Enterprise "belerepül" a naplementébe... Dobtam egy hátast.

[NST]Cifu
Archer karakterét nagyon eltalálták van benne Kirk Picard meg Sisko is.

Szerintem pont, hogy egyikhez sem hasonlít. 😊
Egy kissé félszeg, szürke figura, aki ugyanakkor nagyon nagy bizonyítási vágytól él.

T'pol igazi vulkáni volt,

Az igazi vulkániakhoz képest sokkal több érzelmi vonulattal. Sõt, õszintén szólva még Spockhoz képest is sokkal emocionálisabb. Ezt a problémát egyfelõl igyekeztek a 3. évadban orvosolni a Vulkán vírus-fertõzéssel, illetve állítólag késõbbre volt tervezve egy olyan rész, ahol kiderült volna, hogy félig Romulán...

Enterprise meg sokkal többet is érhetett volna ha hagyják befejezni és kibontakozni...fõlkeg a romulán háboruknál lehettek volna jo részek de leállitották csesszék meg.

Lássuk be, hogy egy sorozatnak manapság nem kibontakozni kell a 4. évadra, hanem erõs kezdés után továbbra is fenntartani az érdeklõdést. A baj az, hogy az ENT finoman szólva sem kezdett erõsen. Unalmas volt, középszerû, és kevés kreativitás volt benne. Nem lehet elmenni az mellett, hogy már az alapanyag sem volt a legjobb. Nem a díszletekkel (amik a legtöbbször azért a helyükön voltak) vagy a színészekkel volt a baj (olykor-olykor azért lehetõséget is kaptak, hogy kibontakozzanak), hanem a gyengén kitalált karakterekkel és a gyenge forgatókönyvekkel. Ha az elsõ két évad kimarad, és a 3. és 4. évaddal kezd a sorozat, akkor egyetértenék. De így azt kell mondjam, hogy bizony érthetõ volt a cancel, és nem amiatt, mert az amerikai közönségnek túl összetett lett volna a sorozat...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Archer csak azért kapta meg az Enterpriset, mer apuka tervezte a hajtómûvet, szóval be lett nyalva neki...
korrekt:-)
Narxis
Hát nem tom... :/ Archer-rõl csak annyit tudok mondani, hogy szerette a vízilabdát. Se nem tudós, se nem mûvelt, nem katonás, nincs családja. Asszem csak egy barátnõje volt, de lehet felesége volt, már nem emlékszem. Sisko karaktere talán a leghétköznapibb, egy családias apuka, sportrajongó egy kis jellemhibával(Edington, romulánok bevonása a háborúba, kiválasztottság kezelése stb.). Janeway-ben a 90-es évek feminista törekvése testesül meg, erõs akaratú, határozott véleményû, erkölcsös, tudós. Picard karaktere a legtisztább, egy ízig-vérig katona, nem is akármilyen katona, rendkívül mûvelt, a flotta "büszkesége" aki a karrierje miatt feladott minden mást. Kirk pedig a 60-as évek amerikai mintaférfiéjt testesítette meg, kicsit olyan Elvises, mácsós, nõk kedvence.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nekem az Enterprise jött be a lejobban. Mondjuk ez nem meglepõ hiszen a Star Trek utolso darabja tehát benne lehetett az összes tapasztalatot megeleveniteni. Archer karakterét nagyon eltalálták van benne Kirk Picard meg Sisko is. Jol küldte a kis kapitány, T'pol igazi vulkáni volt, de tény, hogy Hoshi, Maywather meg Reed nem nagyon bontakozott ki a sorozatban. Nem nagyon zavarták a vizet...fõként maywather nem.
A DS9 a legjobb, komplex és magával ragadó, utána TNG majd TOS legvégûl Voyager...nekem az jött be a legkevésbé, janeway állandó nyavajgása, a tisztiket is állandó faszakodása.... nekem nem jött be. Nyálasság volt.
DS9 istenkirály hihetõ és mindennapi egyben. Enterprise meg sokkal többet is érhetett volna ha hagyják befejezni és kibontakozni...fõlkeg a romulán háboruknál lehettek volna jo részek de leállitották csesszék meg.
akyyy
nálunk 1 nappal korábban lesz a moziba a film? loál!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Archernek akkora a homloka, hogy egy szöget be lehetne verni vele...
Mindenkinek megvan húzva a feje, Picard és Sisko kész csúcsfejek 😄

REAL MADRID

Narxis
😄D Örülök, hogy azt a szöveget nem csak én tartottam kellemetlennek. 😊

Dante73
Ja, róla csak annyit tudni, hogy indián származású. Ha jött az "akocsimojá, távol vagyunk..." szívem szerint elkapcsoltam volna, annyira nem illett a sorozatba...
DS9-ból egyértelmûen Morn, a szószátyár volt a leghumorosabb. Egyébként, minden ST sorozat egész más, mint a többi. Talán a TOS, és a TNG áll legközelebb egymáshoz. Most, hogy újra nézem a RNG-t, tûnt fel, hogy itt mennek az Archer4 felé, vagy a T'Pol felé is. Szóval, volt honnan meríteni...

Narxis
Én Quark-ot birom, jófej. 😄 Amúgy Odo-t komáltam még, olyan szempontból, hogy az õ személyisége áll a legközelebb hozzám, tehát bizonyos szituációkban én ugyanúgy cselekedtem volna, ez nagyon "megfogott". De persze a többi szereplõ is szerethetõ.

Enterprise nem rossz, de nem nagyon tudták kibontakoztatni a szereplõk lelki világát, olyan felületesen ismerhettük meg õket, én így érzem. Legutóbb ilyet a Voyagerben éreztem Chakotay-val kapcsolatban, tök semleges ahhoz képest, hogy fõszereplõ. Pedig lett volna alkalom jobban bemutatni, a máki tagok halálhíre vagy kapcsolata Hetessel.

Punker
Kirk elég pancser rajta, a többi jó

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

amúgy nem mintha baj lenne a mostani bannerrel :-), de találtam egy nagyon jónak valót, nagyon jó ez a festett stílus, tetszik!

egyetértek teljesen!
[NST]Cifu
Jellemzõ, hogy az ENT-ben a legszimpatikusabbak, legélõbbek a tükör-univerzum karakterek. Archer az ízes tájszólásával, Tucker a mélyenszántó cinizmusával, Reed a lekezelõen agresszív és brutális katona, T'Pol az elbûvölõ és ugyanakkor manipulatív szépség, Hoshi meg maga a megtestesült nõi démon.

Az tény, hogy a sorozat háttere felnõtt a XXI.századhoz, de sem a történetekben, sem a karakterekben nem sikerült mélyenszántót alkotni sajnos... :S

Sisqo a legkirályabb, elsütögeti az apja receptjét közben lakhatatlanná tesz egy bolygót az emberek számára:-D Amúgy a legjobb karakterek a DS9-ben voltak sztem, persze a Voyager OSH dokiját nem körözi le senki, õ mindenkit aláz:-)
nekem legkevésbé az Enterprise jön be, bár el kell ismernem a legprofibban megcsinált ST sorozat, látni van benne lóvé, díszletek is ok, trükkök is még a fõcímen is látni, hogy profin van összerakva. DE a szereplõk annyira nem jönnek be, még Archer bírom, P'tole is elmegy (mondjuk inkább õt "jó nézni", jó bige a NAGY szájával:-P) Dokinak is vannak jó pillanatai, de a legénység többi tagja nekem tök ellenszenves és unalmas+ a sztorik is elég gyérek fõleg az elején és pont amikor kezdene jól beindulni cancelezték.
Narxis
Látom nem vagyok egyedül a véleménymel. DS9 rulz.

ha valakinek nincs meg egyik sorozat sem, akkor sztem megéri, fõleg ha nagyon bika nete van, akkor kifizet egy 8 naposat(vagy 250 FT) és full sávon lekapja az összes sorozat összes évadát. Amúgy sokáig én is azt gondoltam, hogy torrent "ingyen" van, de azóta csak ftp-zek, kifizetem az egy hónapot, full sávon jön, seedeli valaki vagy nem stb ilyennel nincs problémám+nem kell visszatölteni, szóval itt már visszahozza az árát, hogy feleslegesen nem fogyaszt áramot a gép! Szóval elég 8-10 naposat is kiváltani, az meg már baráti ár, max 500
DS9 az egyik kedvencem! a legkevésbé meg talán a Voyagert szeretem, de azt is megnézem...
akyyy
amugy hétvégén láttam a voy-t, (az a rész volt mikor az osh kisérletezik valami személyiségi programmal), plusz van egy kocsma egy bolygon ahol egy csávó valami ûrszörnyrõl beszél, hogy leszáltak valamire amire azt hitték hold, közbe egy nagy lény volt, de részegen mesélte janewaynek).
a doki megõrül, átveszi személyiségét a holocuccos, és elrabolja Kes-t, el akar menekülni...

a lényeg, hogy ennek az elején mintha T'Pol-ról lenne szó😮

DS9 a legjobb, legkomplexebb ST sorozat, karakterek nagyon jók!
[NST]Cifu
Szvsz mindegyik sorozatnak voltak erõsebb/gyengébb évadjai/részei, de a DS9 számomra is a csúcson trónol a Trek sorozatok közül. De mint annyi dolog, ez is ízlések és pofonok kérdése. A TNG egy elitista sorozat volt, a DS9 egy sokkal emberközelibb megközelítésû, a Voy meg amilyenre éppen sikerült, hol akciódús, hogy ügyeskedõs, hol poénosnak szánt. Kinek mi jön be, arra esküszik... 😊

A DS9 legerõsebb pontja szvsz a szerethetõ karakterekben rejlett. Sisko messze nem volt egy példás csillagflotta tiszt, amit el is rontottak szvsz benne az éppen a kiválasztottság dolog volt. Dax elementális volt, O'brien a mindennapos szerelõ, nem pedig egy csúcszseni, Quark a folyton csetlõ-botló, ügyeskedõ és persze mindig ráfázó kocsmáros, Kira a folyton ellentmondásokkal küzdõ nõ, Bashir a naiv fiatal orvos, vagy az aduász Garak, az egykori csúcském szabó, de még az olyan sokadlagos szereplõk, mint Morn is jól beépültek az egész képbe.

Punker
nem értenek hozzá DS9 a legjobb! aztán Enterprise/TOS, TNG/Voy az túlságosan langyi 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narxis
LOL, tényleg ennyi embernek nem tetszett a DS9? Már jó pár helyen olvastam ezt a kritikát, de nem értem, hogy miért. Számomra Voyager után a legjobb. Na jó, TOS is iszonyat mód tetszik, meg is van az összes rész. Egyedül az a Q Fan Collective hiányzik.

akyyy
lol, tng voy összes részét láttam tv-be, ds9-et nem szeretem, de egykét évadot láttam belõle tvbe szintén, entet letöltöttem mikro adta axn, vagy ha megtudtanézni néztem tv-be, egeydül a tos az, ami most kell de annyi ranem is keretem, és csak azért felesleges 1000-est fizetnem. ha megfent va a torrentoldalon, letöltöm onnan INGYEN😞

hát én úgy vagyok vele, hogy ftp letöltõ oldalon fent van az összes ST sorozat összes része magyarul (én csak miattuk fizettem elõ:-p) én nem sajnálom azt az ezer FT egy hónapra (villanyszámlába úgy is visszahozza) onnan nyugodtan le lehet kapni mindegyiket akinek kell! Én is keresgéltem torrent oldalakon, aztán rájöttem mit szarakodok:-)
akyyy
hmm aszfalton fent van a teljes elsõ évad hddvdrip-be:\

csak sima AXN van
akyyy
neked van

óóóó baze mérnincs ilyen axn scifim -.-
biomage
ja mondtad ezt msnen 😊 hogy te akkor nézed <#idiota>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

RelakS
Jövõ héttõl este 7-kor ismétlés

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

akyyy
nekemnincs axn scifim

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

biomage
Hali

Aki nem tudná tegnap véget ért az AXN Scifin a TNG vagyis igazából ma egy órakor és holnap éjjel egy kor vagyis ma nulla óra útán lesz a sima elsö évados Star Trek remakeres, ugy hogy remélem lesz valaki itt aki megnézi rajtam kivül 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

ezeki tuti "belsõ" infók, nem hiszem el hogy valaki ezt kiszúrja:-)
állítólag benne lesz a filmben a Kobayasi-incidens, na én arra leszek a legkíváncsibb:-P
Narxis
lol

akyyy
ez meg cloverfiled reklám😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy

glugyglugy

FAIL

jó film lesz ez.
akyyy
hm, tetszik az a földi jelenet (az akadémiás, meg mikro a hid felett repülnek😄 de az se rossz ahogy "ejtõernyõznek")

Star Trek Super bowl spot

http://www.youtube.com/watch?v=oMTzoW0J1E8

király
<#eljen>
nézegettem õket a könyvesboltban tényleg jó, de nem volt nálam a bankkártyám, úgyhogy nem vettem meg, azóta meg nem jártam arra 😄
2 manga konyv is nagyon jo

REAL MADRID