Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
ez már nagyon rége igy van, demondtam forditásban mások, nem teljesen más szinkron.

nyilváûn olcsóbb volt a bejáratott hangokkal, csak olcsobb minõségben.
lásd (térhajtúmûbõl lett görbületi hajtómû, miegymás.)

mafilm audio anno nagyon jól csinálta a szinkronokat, figyelt hogy ugyíanazon hangok ne igazán kerüljenek bele más sorozatba, csak akkor ha a karakter ugyanaz volt. meg ugyanazt a forditást alkalmazta (térhajtómû, vörös riadó, etc)
vulkániak agyegyesítés beszédét😄

ezrt lett volna jó ha a végén az utolsó ent részbe is normálisan hangzik a beszéd. bár ds9-be is az egyik idõutazós részbe se az eredeti to shangok szinkronizáltak, hanem újak...😞

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

a hangok nagyjából ugyanazok, de kiejtés az befáj 😄
akyyy
Elsõ évadot Viasat szinkronizálta le, a tobbit már AXN 😊
Lostnál is ez volt, elsõ 3 évadnak a fordításai mások voltak AXN-en mint Rtl-n, 4.nél már nem csinálták meg.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

😄DDDDDDDDDDDDDDDDD

REAL MADRID

mekkora szar az ent második szezonjának szinkronja -.-
a szulibán szerekezetekbe való behatolásra tervezték helyett aztmondja "tipól" a suliban szerekezetekbe való behatolásra tervezték...
ez gecijó rész volt 😛

Narxis
😄DDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

háh, a vulkániak és a tépõzár... mindig is tudtam XD
Narxis
😄

most nézem az enterprise elsõ szezonját, mekkora lol, mikor floxot felébresztik a hibernációs álmából 😄DDDDDDD
ezért nem néztem meg a másodikat és a harmadikat 😄
nekem bõven elég volt az elsõ is
Tatyla
meggyõzõek csak félõ,pont a legjobb részek vannak bevágva és már nem nagyon fogunk meglepõdni semmin...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

[NST]Cifu
Láttam már ugyanattól a rendezõtõl jó és rossz filmet is, szóval nem szeretnék abba a hibába esni, hogy ez alapján elõre beskatulyázom.

A filmet megnézve majd eldöntöm, hogy az adott munkája mennyire volt sikeres. A trailerek egyenlõre meggyõzõek, az tény. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tatyla
hát ööö a harmadik trailer-t is megnézve láttuk az egész filmet szinte de Abrams-t inkább a Cloverfieldel ítéld meg...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

RelakS
errõl az oldalába lyukat, és nem repülnek ki a jónépek dologról szerintem meg lehetne egy-két csillagflottást kérdezni. Pl azt, aki a Nemezisben (Az az utolsó?) kirepült, mikor szétlõtték a "monitort", és nem aktiválódott azonnal a légtartó erõtér 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

most az ötödikben kezdik rendezgetni a szálakat, akkor neked azért nem tetszett, mert túl összetett... szvsz csak türelmetlen vagy 😄
hidd el, hogy tud valamit Abrams, csak nem tudod értékelni
[NST]Cifu
A Cloverfield nem nyerte el igazán a tetszésemet, de rossznak nem mondanám. A Lost elsõ két évadját végignéztem, de ahogy "haladt" a történet, nem tudott már lekötni, és totális zagyvaság lett az egész véleményem szerint, úgyhogy felhagytam vele.

lehet, a Cloverfield alapján is, de ha LOST nem tetszett neked, akkor szerintem az sem
[NST]Cifu
Hát ha a Lost alapján kellene megítélnem Abrams-et, akkor nagyon borús képet festenék a várható Trek filmrõl... 😊

én ennek csak örülök 😄
meg annak is, hogy Abrams rendezi, aki letett már egy LOST-ot azért az asztalra 😛
[NST]Cifu
Az már biztos, hogy a 'hard reset' sokaknak nem tetszik, de hát ez már csak egy ilyen buisness.

A Földön építeni egy ekkora ûrhajót több okból sem érdemes. Elõször is vannak alapvetõ problémák magával az építéssel kapcsolatban, az ûrhajóra alaphangon nem egy fentrõl-lefele hajó 1G-s erõ fog hatni a világûrben, hanem inkább hosszirányú nehézkedéssel kell szembenéznie a gyorsítás-lassítás fellépésekor, így valóban ott kezdõdik, hogy feleslegesen kell méretezni olyasmire a hajót az építés miatt, amire a mûködése folyamán semmi szükség. A másik dolog, hogy sokkal könnyebb a világûrben nagy méretû és tömegû részelemeket mozgatni, mint egy bolygó felszínén. Itt megint van egy kis probléma az anti-gravitációs magyarázattal - ez alapján ugyanis semmi szükség nem lenne a látványos állványzatra az ûrhajó körül, hiszen erõterekkel megoldhatnák. De ezen most lépjünk túl, nézzük a többi indokot. A világûrben sok dolgot könnyebb elõállítani, például a metallurgiában a következõ áttörést a mikrogravitációs kohászat jelentheti, amely erõsebb és könnyebb fémötvözeteket nyújthat. Na most logikus, hogy ha a nyersanyagok, részelemek elõállítása a világûrben folyik, akkor a gyártás is ott történjen. Itt van egy apró oldalvágás, hiszen nem tudjuk, hogy a TOS idejében hogy mûködik a bonyolult anyagok elõállítása. A TNG esetében már képesek szintetizálni szinte bármilyen anyagot akár egy hajó fedélzetén is.

A következõ indok a Földön való építés ellen az, hogy ezeket a hajókat nem készítették fel a légköri repülésre. Eleddig egyedül a Voyager volt olyan ûrhajó, amelyet direkt ilyenre terveztek, és még valamennyire áramvonalas volt. A TOS Enterprise, sem az eredeti, sem a J.J. Abrams féle viszont nem ilyen. Ha nem készül légköri repülésre, akkor azt jelenti, hogy nincsenek a légköri repüléshez szükséges hajtómûvek, anti-gravitációs eszközök a hajó fedélzetén (csak az egyszeri indításhoz nem érdemes ilyennek ellátni a hajót).

Ha pedig a Trek-et nézzük, következetesen sehol sem volt olyan, hogy egy bolygó felszínén építettek volna ûrhajót. Mind a TOS filmekben (rögtön az elsõ két filmben), mind a TNG-ben, mind a VOY és az ENT sorozatokban ûrdokkokat használtak az ûrhajók építésére (az ENT pedig a TOS elõtt volt ugyebár idõsíkban). Innentõl kezdve a J.J. Abrams félének nincs semmi következetessége a korábbi Trekekhez ilyen téren.

Ezért írtam azt, hogy itt csak és kizárólag az lehetett az indok, hogy ez így látványos és jól néz ki, oszt jól van, legyen így. Kétlem, hogy meg lesz magyarázva a filmben... 😊

Narxis
Azért lett akciódúsabb, hogy populárisabb legyen a film. Ez ma már minden film receptje, tömjük tele akcióval és várjuk a profitot.

Narxis
Asszem utalás van rá.

Khan nem volt az, vagy a Contact? :-) és sztori rendben volt, jó filmek lettek. Remélem sztori jó lesz itt is! Az akció meg kell, mert el kell adni nem csak a trekkiknek is. És ahogy külföldi fórumokat olvasgatom a mezei nézõnek is bejön, szóval kell a bevétel, kell a folytatás, kell egy új sorozat és ha ennek az az ára, hogy kicsit "becsukom" a szemem 1-2 dolog hallatán, láttán (híd, földi építés stb.) ám legyen. És nagy duzzogva az akciót is lenyelem<#eplus2>
De ahogy már említve lett máskor.
eddig az volt a baj kevés akció, most meg az hogy lesz.
az egyik haveromnak (õ szoktatott rá a trekre) az a baja, hogy milyen akciódús lesz a film -.-"
finaltrekker
Igaz. Ha olyan lenne mint az akkori TOS, akkor a nézettsége is hasonló lenne.

www..KALOZOK.com

amúgy a TOS-ben így konkrétan ki lett jelentve, hogy a hajót ûrdokkban építették? Vagy a többi film, sorozat alapján feltételezik? Mert ha nem, akármi lehet. Én csak akkor néznék furcsán ha maga repülne fel, de ha vontatják, gravitációs mezõvel kiemelik, stb, nekem megfelel a földi építés. Sajnos az õs begyepesedett trekkik már külföldön ellenségeskednek, egyik legnagyobb bajuk, a hajó hídja mert nem olyan mint a TOS-ben<#wilting>hol élnek ezek, mert 2009-ben biztos nem. Elhiszem, hogy fanatikusok, de hogy nézne az most ki! Egy pillanatra sem tudnak kicsit elvonatkoztatni.
finaltrekker
Egyetértek, hogy a látvány miatt építik a földön, de biztos lesz rá magyarázat, pl. titokban építik, ezért nem transzportálhat oda a kis Kirk, hiszen jelzavarók, meg hasonlók vannak.

(Amikor az elsõ Enterprise-t megtervezték, akkor vették észre, hogy az alakja miatt nem tudna légkörben repülni, ezért rendeltek hozzá egy kompot, amivel majd mindig leszállnak a bolygókra, viszont ez nem készült el a forgatás kezdetére, ezért kitalálták a traszportert.)

www..KALOZOK.com

igazad van, énis erre gondoltam 😄

Dzsedi pátsi: volt olyan macskám mind Datának, csak elütte az ótó... 😞
Narxis
lol, lehet. 😄

[NST]Cifu
Szerintem megegyezhetünk abban, hogy csak azért készült ez a "földi" építésre vonatkozó kép, mert J.J. Abrams szerint coolan néz ki, és kész. Õt nem érdekli, hogy korábban a sorozatokban és filmekben minden ilyen építésnél és javításnál ûrdokkokat használtak. 😊

Sir Quno Jedi
Nade zsárekök! A szerkezeti integritást tudják növelni bevitt energiával (lásd. Enterprise részek, már Archer idején) ezenfelül vannak pajzsok a hajókon Kirk idejében és vannak erõterek, amiket szigetelés és páncélzat helyett használnak vészhelyzet esetén, avagy dokkoláskor stb. (lásd. Voyager). Ergó egy ilyen hajó NEM esik szét csak úgy, pláne, hogy teli vannak antigrav cuccokkal (eleve mesterséges gravitációval közelednek, mert nem szeretnek lebegni szanaszét a hajóban, ezt Data macskája sem kultiválná). Hiába lõsz akár egy csinos likat az oldalába, a vészhelyzeti erõterek miatt nem fog kiszökni a levegõ és a legénység sem fog ûrruha nélkül az ûrben landolni.

Ergo lehet ezt építeni földön, ûrben, avagy vízalatt (nemegyszer lekompolnak víz alá, hiszen a szerkezeti integritás növeléssel és a pajzsokkal le tudnak menni nagy mélységekbe is ezekkel az amúgy törékeny, fos, papírmasénak kinézõ kompokkal is), ezen nem kell meglepõdni-e!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hát valójában minden hajó ilyen kocsi méretû és 1 személyes, csak holografikusan kivetít 1 bolygó méretû hajót. 😛

azt nem értettem még soha, hogy ugye mindig húznak el a csillagok mellett, de a valóságban minden csillag óriási, a filmben mégis a legtöbb a hajóhoz képest gyufásdoboz méretû 😄
Jah azt hittem valami komolyabb gondod van, nekem is fura az ûrben terjedõ hangok, és a fénysebességnél 9x gyorsabb hajók, de hát ez egy film. 😄

mindösszesen annyi a bajom, hogy nekem fura, hogy a földön építik
Az a baj hogy most olyanról vitatkozunk amirõl nem tudunk semmit. Azon a képen éppen elég alátámasztás van ha valami erõs anyagból van. Nem értem mi a bajod.

😄DDDD

nézd csak meg a képet, amit linkeltem, hogy mennyire alá vannak támasztva a gondolák meg a csészealj is
persze, hogy nem hungarocelbõl vannak, de nemtudom amúgy tisztában vagy-e a fizika törvényeivel, vagy szerinted, az csak úgy magától megáll ott? 😄
Narxis
Arra tudok még gondolni, hogy nagyon gyorsan kell megépíteni.

a star trek univerzumára értettem, végüles asszem a star trek topikban vagyunk...
Aha és az szerinted összehasonlítható egy Enterprise hajóval? Azért nem kéne. 😄

birdo
Ok...de Én is pont ezt ...írtam ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Punker
ûrállomást viszont igen

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Másrészt én meg az ûrben építést tartom teljesen logikátlanak ha nincsenek teljesen robotmunkások. 😄

Igen de nem zárja ki semmi hogy a Földön lehessen építeni 1 ilyen szerkezetet. Gondolom nem hungarocellbõl van hogy le kéne szakadni a gondoláknak.

birdo
Viszont filmben láttuk, hogy megépítették õket ))

Mi az hogy szokás? 😄 Sok hajót még nem épített az emberiség. 😛

birdo
Tudom, hogy mire való a transzporter és a komp )))
Majd meglátjuk )))
OK ?