Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ez most olyan dolog, hogy nekem tetszik a Nemezis, másoknak meg nem... 😄
Tehát a történetnek, SEMMI köze ahhoz, mikor keletkezett. Vagy jó, vagy nem. A filmeknél kizárólag a CGI miatt számít, mikor készült a történet, minél késõbb, annál látványosabb a történet, de nem biztos, hogy jobb....
Filmek szempontjából a 80'-as évek a csúcs. Vagy készül ma olyan film, mint mondjuk a Palimadár, a Terminátor, a Halálos Fegyver, és sorolhatnám...
Ma sajnos, az a trend, hogy kitalálnak egy szép nagy akciót, ûrcsatát, és "kanyarítanak" mögé egy történetet... Lehetne hosszan sorolni a példákat, és az ellenpélda, (még ha akad is) kevés...
Ettõl félti sok ST-fan a sorozatot, filmet. Majd meglátjuk, joggal-e.
http://www.freetvmaci.info/
"Egyébként meg nem kéne pálcát törnöd a film felett úgy, hogy még nem is láttad" - ezt pontosan te csináltad és nem én!
"Ami szerintem nagyrészt az õ szájízükre lett szabva." - ezzel a kijelentéseddel.
Nem értem, hogy mit jelent neked az, hogy scifi rambo, vagy méltó star trek folytatás, az a te gondod, hogy nem tudod értékelni, hogy van a scifihez megfelelõ képivilág is a történet mellett..
jajj ezt annyira bírom... szívesebben néznéd inkább azt máfél-két órán keresztül hogy a hatos fedélzeten kiment három relé? vagy hogy spock szemöldökébõl kiszakadt 2 szál?
Könyörgöm eeemberek, gonfolkozzunk is már néha! Mit mondana erre Picard?!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
1; Nem szereti a sci-fit
2; Egy részt se látott
3; Mindenki más :-)
De komolyan olyan emberekkel szeretettem meg akikrõl nem is gondoltam volna. Mondjuk én cseles voltam, vittem pár részt a jobbik fajtából, eksön, trükk dömping stb. "Ez jó, hozzál többet!" Ekkor már érdekelte õket és ekkor már lenyelték az "uncsibb" részeket is.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Húgommal nézzük a How I met your mother-t, és valóban "gyönyörûség" az eredeti hang, egy egy apró mordulás is szörnyen poénos, ami a magyarban nem.
Az meg, hogy Magyarországon az RTL-t milyen emberek nézik, de egyáltalán, aki olyan sok TV-t néz, hogy az RTLre vagy aTV2re kell kapcsolnia, azzzal gondok vannak. Magyarország a no.2 ország a napi TVnézés idõtartamát tekintve a világon. Napi 4 óra az átlag, az átlag! Borzasztó.
Aki kevésbé tud angolul, annak angol felirat (sokat segít), aki meg egyáltalán nem, annak minõségi magyar felirat. Szöveghû feliratot még mindig 1xûbb készíteni, mint jó szinkront.
Én pl. a kínai, meg japó, koreia stb. filmeket is eredeti nyelven nézem, ha tehetem, pedig nem beszélem a nyelvüket. Nem ezen múlik. Egy angol felirattal azokat is meg lehet érteni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Azt nehezen tudom elhinni, hogy valaki ha nem érti az angolt, hogyan tudja élvezettel végig nézni pl. mikor az aktuális tudományos tiszt elmagyarázza, hogy mi a gond mi a megoldás stb. Ugyanígy StarGate-ben. Persze a nem beszéli még nem feltétlen egyenlõ a nem értivel.
filmekkel még megmeg csinálják az ujraszinkronizálást, vagy a felujitását (James bond filmek), de sorozatoknál nem szokás, ezért van csak régi szinkron hozzá, ami kissé vicces, pláne ha a felujitottad nézed.
de a voy, ds9, tng szinkronjai faszák, és még az ENT elsõ évadja is. normális forditással. jó, biztos vannak benne bakik, mibe nincsennek, de élvezhetõ, szórakoztató, és ez a lényege az egésznek.
mikor anno viasat bepróbálta az olcsó román szinkronos voyagert? és a nagy felháborodásnak ujraszinkronizáltata eredeti szinkronszinészekkel, csak más studióval?
(a moziszinkronok aránylag jók, azt ne vegyük ide)

a zene az visz mindent :|
látni akarom most azonnal! hogy fogok én még kibírni 2 hónapot?<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
de legalább hamar összejön egy lcd tévére😊
mert néztem, hogy "bitkapun" fentvan, aztán gondoltam, ha kivégzem az enterpriset, megnézem azt is...