Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az a baj, hogy a TNG-ben és a TOS-ban fektetnek le egy csomó alapfogalmat, és aki nem onnan kezdi az ismerkedést, annak elmehet a kedve az egésztõl.
Mondjuk én a TOS-t csak úgy ajánlanám elsõnek, ha akinek ajánlom tényleg elhatározza, hogy megnézi, ss nem riasztja el a 60-as évek "filmmûvészete". 😊
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Én így nézném:
TNG-DS9-VOY és aztán már mindegy, hogy ENT, vagy TOS-TAS.
http://akhronia.khaeotica.com/images/base/Timeline.jpg
Szerintem mindenhogy értelmes 😊
A filmek önálló alkotások, néha kötõdnek egyes sorozatbeli epizódokhoz, de anélkül is nézhetõ mind. Nagyrészt nem is kapcsolódnak egymáshoz, de azért az elsõ 6filmet érdemes sorban nézni, szerintem.
A második és harmadik film szorosan kötõdik egymáshoz a negyedik is kötõdik valamennyire, de annyira már nem.
De a filmeket nemtom, h hova rakjam. Ugye pl idõben a wikipédiás TimeLine szerint a First Contact korábban van az Ent.-tól, de abban mégis Picard-ék vannak...
És a filmek nem egymásból folytatódnak? (én még nem láttam õket)
Szóval azokat hogy illesszem be a sorozatok közé, h értelmes maradjon?
És van-e olyan film, aminek a történetét egy másik folytat?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Izlések és pofonok, de nekem bejött maga a TOS remake, csak azt nem szeretném ha innentõl kezdve remakelnék a TOS epizódokat.
Nem azt mondom, hogy nem örülnék egy DS9 mozifilmnek, de lássuk be, hogy az a hajó már elment jó régen, még 2000 körül lett volna értelme, ma már kiöregedtek a színészek, és az elõtörténet nélkül nehéz lenne fogyasztható anyagot gyúrni belõle. A Voyager detto (bár õszintén egy VOY filmet várnék a legkevésbé a franchise-ból).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
de kezdjen Enterprise-szal.
Gondoltam, a wikipédiás TimeLine-t követem, de nem lenne teljesen értelmes egész...
Szóval olyan felosztás kellene, ami történetileg nagyjából egymás után van, és mégis értelmes felosztás...
Kösz elõre is...
Enterprise - az idõháború lezáratlan maradt.
Voyager - mikor visszaér sok évvel fejlettebb, kiváló alap.
DS9 pedig egyenesen sírva könyörög egy filmért...
Szeressük Kirket, de ez az alternatív idõvonalas, logikai bakugrásoktól hemzsegõ film, hiába jó, hiába ST, eléggé hajánál fogva elõrángatott koncepció.
http://www.freetvmaci.info/
Jajj hallottam ma egy szenya viccet....
Pasi kérdezi a csajtól :
- Ezt a viccet hallgasd meg..leesik a melled is ...
- jah ...vagy már ,meséltem ??
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
"Jók a gondoláid...közelebbrõl is megnézhetem? 😄"
de vajon hány olyan csaj lehet, aki érti 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Na ezt figyuzzátok:
"Szia! Megvizsgálnád a görbületi hajtómûvem?"
Na milyen? xD
Na most épp eszembe jutott egy másik is:
"Szia! Megláttalak és egybõl túlhevült bennem az antianyag!"
Így Valentin-nap közeledtével jól jöhet. 😄
http://lmlm.blog.hu/2010/01/24/uj_sorozat_a_lathataron_the_questor_tapes
De az Enterprise-os utalást én se értem, pedig láttam minden részt.
Egyébként ma volt a kedvenc részem belõle: Klingoni igazságszolgáltatás.
Ha lenne új Kirkös sorozat, tetszene benne egy becsületes klingon birodalom.
Az Enterpriset nem láttam, melyik részben volt?
/filmbuzi/
<#conf>#conf>
REAL MADRID
szegény blöki 😞
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A DS9-ban pedig Sisko lazán bevet egy vegyifegyvert a máki ellen még ha figyelmeztette is õket elõre. Ezért bírtam Sisko-t, sokkal emberibb mint Picard, Picardot is bírom, de már mondom, megfeküdte a gyomrom a sokszor emlegetett becsület és stb. szavak a TNG-ben. A DS9 Q-s részében egyébként pont errõl van szó, Sisko lazán bemos egyet Q-nak amikor idegesíti. 😄
Ha új sorozat akkor mindenképpen az Alfa Kvadrásban játszódjon, a Voyager fõleg ezért nem tetszett annyira. Esetleg Zefran Cohren életérõl lehetne valamit alkotni hamár mind a 4 újabb sorozatban utaltak rá többször is.
A mozifilmrõl én is hallottam, de csak annyit, hogy lesz. Ki rendezi, legutóbbi film szereplõi lesznek benne?
Ugyanaz a gárda csinálja, mint a XI.-et, még a forgatókönyv írók, és értelemszerûen a szereplõk is azonosak. Abrams korábban említette, hogy szívesen rendezné a következõ részt, de megerõsítés nem volt még. Eredetileg 2011-ben jött volna, de ahhoz tavaly év végén kellett volna elõállni a forgatókönyvel, ami nem sikerült. Mondjuk az szép, hogy ennek ellenére most már tuti megjelenési dátumot mondanak, másfél évre elõre.
Folytathatnák az Ent-et, végére nagyon belejöttek és sokat javult a nézettség is.
...
És persze a 11. mozifilm alapjául készülõ sorozat, az se lenne rossz.
Itt több probléma is van. Egyfelõl noha a CBS-é az ST TV jogok, a régi sorozatok jogai és a mozifilm jogok maradtak a Paramountnál (a Paramountnál megszûnt a TV sorozatokat készítõ stúdió.
A második probléma is ebbõl fakad, emiatt ugyanis a CBS nem folytathatja egyik korábbi TV sorozatot sem, legalábbis papíron. Nyilván minden elintézhetõ, ha arról van, persze.
@Karajjj:
, de egy TV sorozatból nem lenne akkora haszon, mint egy mozifilmbõl
Nyilván minden viszonyítás kérdése, de az olyan sorozatok, mint a 24, a Lost vagy a House után én azért ebben nem lennék olyan biztos...
Vagy lehetne egy TNG-hez hasonló, ismert területeken bóklászó föderációs hajó, ez lenne az alap. Ezt lehet variálni, hogy pl. ne legyenek a csillagflotta krémjei, meg zászlóshajója, hanem egy kicsit átlagosabb legénység. 31-es szekciót szívesen látnám újra, az jó dobás volt a DS9-ban.
Vagy ott a Gamma Kvadráns, mi lett az Alapítókkal? Útnak indítanának egy felderítõ hajót, pl. a Voyagerben megismert akkor még prototípust amire a Doki megérkezett és megszabadította a romulánoktól. De nem kell feltétlen ragaszkodni az Alapítókhoz, találhatnak más nagyobb fajt is akik nem csípik a Föderációt. Szerintem ötlet lenne bõven ha jó írókat szerzõdtetnek le.
És persze a 11. mozifilm alapjául készülõ sorozat, az se lenne rossz.
Sorozat meg miért nincs? Félnek, hogy bukás lesz? Pedig a film bizonyította, hogy lehet sikeres is a Star Trek a tömeg számára. Vagy csinálnának csak kicsit késõbb?
2012 Június 29.-én jön az ST XII. mozifilm, ennyit tudni biztosra...
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.