11588
-
#10104 Hogyne lenne új ST sorozat, az írja aki a Fringe első két szezonját. Sajnos ez reboot, mint a mozifilm, de valahogy majdcsak kibírjuk. -
Valezius #10103 Szerintetek lesz még valaha ST sorozat?
Én abban reménykedek, hogyha az új BSG nagy siker lesz, akkor egy másik iszonyat látványos, háborús SF sorozathoz az ST történelem tudna alapot szolgáltatni.
Akár a romulán háborút, ami nem tudom mennyire megvalósítható, mert ha nem is az ENT a központ, azért néha csak fel kéne tűnnie.
Vagy a borg is előjöhet. Mindkét téma hátulütője, hogy nem kapcsolódik az utolsó mozifilmhez.
De jöhetne egy klingon-föderációs háború Kirk alatt. Picard mondja egyszer, hogy a klingonokkal a kapcsolatfelvételt 50 éves ellenségeskedés követte. Az ENT újraírta a kapcsolatfelvételt, de egy háború nem lenne meglepő a két világ között.
Na mindegy csak álmodozom :D
Addig meg ráleltem pár képregényre.
http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1032&Itemid=2
Az andoriai szerintem jó volt, a borgos nem igazán jött be. -
#10102 sokat nem ismerek meg :(
ideje újra nekiülni a sorozatoknak -
#10101 -
Valezius #10100 Tribblik a klingon birodalom halálos ellenségei :D -
#10099 ENT-ben a doki most etette meg a gyíkját egy triblivel :D -
Valezius #10098 Egy érdekes felfedezés.
Tng 5x21-ben: A tökéletes társ az Enterprise a Krios rendszerbe megy, lebonyolítani egy béketárgyalást.
Itt ugrott be, hogy a Kriosról már hallottam.
Ent: 2x11-ben: Értékes rakomány Szerepel a krios birodalom hercegnője.
Tngben kicsit zavaró, hogy legalább 100 olyan bolygóra elmennek, amiről utána többet nem hallunk. Miközben a tóliánok meg a brínekről meg szinte semmit nem tudunk, pedig elvileg jelentős fajok a kvadránsban.
Az Enterpriseban szerintem jó ötlet volt egy már ismert bolygó nevét bedobni, ahelyett, hogy előjött volna még 50 ismeretlen világ. -
raptorjesus #10097 Megmondom őszintén mostanában lett rajtam úrrá a rajongás. Láttam, de régen csak olyan felületesen néztem (sorozat). Hogy kémnek küldték volna. Lehet...Ideje újra megnézni:)
Kösz -
sandor8206 #10096 + azzal is gondok vannak, hogy miért csináltak Picard klónt (szink láttam, szóval ha eredetiben más a duma, bocsi) de a Nemezisben mondják is, hogy kémnek küldték volna a klónt. Gondolom Picardot kiktatták volna és helyette ment volna, szóval nem azért csinálták, hogy mellettük harcoljon.
+a romulánok itt is romulánok, a rémánok a másik szereplő fő faj
+ DATA-t már említették előbb, egyszerűen nem tudnak csinálni újat, mert a pozitron agy túl bonyolult
te láttad amúgy a filmet ? :-) vagy csak nem figyeltél? -
raptorjesus #10095 Akkor ez lehet a gond:) A TNG-t én az RTL-en kezdtem el nézni az elejétől, amikor ott félbehagyták nem foglalkoztam vele. Akkoriban lett vége a Babylon 5-nek és depis voltam:).
Most a OS-t kezdem el nézni újra az elejétől, majd csak beérem magam és jöhet a TNG és Voyager. -
Valezius #10094 nemezissel korábban az volt a bajom, hogy nem jó. A DS9 végignézése után az is zavar, hogy ott lefektették a föderáció-romulán béke alapjait, ebben a filmben pedig teljesen értelmetlenül és teljesen fölöslegesen lett ez a dolog szétzúzva. -
Valezius #10093 Te ST fan vagy? :)
A miért nem csinálnak többet kérdésre a tngben megkapjuk a választ.
Datát Noonian Soong építette, ő és Lore fajuk egyetlen példányai.
Data megpróbált készíteni egy új androidot, de kudarcot vallott. Ebben a részben az ideiglenesen működő android emlékeit Data át tudta ültetni magában, úgyhogy valami biztonsági másolat elképzelhető lett volna, vagy lehet, hogy az az android direkt olyanra lett tervezve, Data meg nem.
Mások is próbálták megismételni Soong munkásságát, de egyelőre sikertelenül.
-
raptorjesus #10092 A Nemesisnek külön topickot nem nyitván ide írom:
Végigszaladva a kommenteken a ST Nemesis mindenkinek unszimpatikus.
Nekem az egyik kedvenc részem. A történet tényleg primitívnek tűnhet, de az nagyon tetszik, hogy a romulánok (itt most rémánok) annyira nagyra tartják a Föderációs tiszteket, hogy inkább csinálnak egy klónt, ami az ő oldalukon harcol, mintsem kiképezzenek maguknak egy tisztet a sajátjaik közöl. Tudomány az nincs benne, de a Scimitar Warbird engem mindenért kárpótolt. Még allscifi szinten is az egyik kedvenc hajótípusom lett. Megelőzve a Crusaide Intercellar (de sajnálom azt a sorozatot), vagy Babylon 5 Warlock osztályt is.
Nos a bolygós jelenetek azzal a gyengén átépített homokfutóval az nagyon gáz volt, DATA elvesztése meg érdekes. Nem tudom a sorozatokban ezt kibeszélték e már, de ha droid akkor miért nem mentették el az információkat amit eddig megélt. Gyakorlatilag az érzelemcsippel upgradelt másik testben ugyan az a DATA lehetett volna. Azt se tudom felfogni, hogy ha ez a droid ilyen erős, akkor mért nem csinálnak többet a hajóra. Kismilliószor volt tűzharc a fedélzeten, néha nagyon kilátástalan volt a helyzet pl a Borg seccperc alatt asszimilálta magát. Szóval kicsit több droidot elviselnék (egymással vitatkozó droidok pedig szerfelett mókás lenne). Azért azt se akarom, hogy SW-os droidseregek harcoljanak.
A Nemesis nem gáz. Aki ST fun az úgyis megnéz minden egész estés filmet, csak ezt lehet nem többször, mint pl.: a Nemzedékek-et. -
raptorjesus #10091
A kutya szája a deflektor-tányér:) -
raptorjesus #10090 ennyi belefér:) -
#10089 Ejnye! -
raptorjesus #10088 Csak a miheztartás végett:)(modik! nem tévedésből van pár nagy kép):
-
karajjj #10087 ez tökjó -
raptorjesus #10086 Igen, 14 a jó nálam. -
C7 #10085 ja meg dvd-re is más sorrendben adták ki... -
Valezius #10084 Ja sajnos kétféle számozás van, attól függően, hogy az eredeti pilot 1. rész vagy 0.
Ezen a megauploadon
http://www.megaupload.com/?f=41IM0WT6
1x15: Nincsenek győztesek
1x27: Békeküldetés
Gondolom máshol 14 és 26-os sorszámmal lehet megtalálni. -
raptorjesus #10083 fuu nekem az 1x15 1x27 nem klingonos-romulános volt.
Megaupload-os link szerint mi a kódja a részeknek? -
Valezius #10082 A mai Enterprise epidban (1x21: Fogságban)
Dean Stockwell a vendégszereplő. Akivel 5 évig együtt játszott Bakula a Quantum leapben. :)
-
Valezius #10081 TOS 2x01
Jó kezdés, nem lehet megállni nevetés nélkül, amikor Spock hozzávágja a falhoz az edényt :)
Jól összerakott rész, a vége eléggé sejthető volt, de Spock arca miatt mégse lehet pontot levonni érte :) -
Valezius #10080 TV6-on megy pár napja. Ma van a 10. rész -
#10079 mikor lesz Ent? -
#10078 TV6 mindig jó Star Trek promókat csinált... :p -
Valezius #10077 A TV6 egész jó reklámot csinált az Enterprise-hoz. A zene tetszik, a bevágások jók.
Vagy legalábbis összehasonlítve a TNG-s és Voyageres gagyi promóikkal ez elég szuper lett :D
Persze bele kellett tenni, hogy "Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban" :P
Pedig milyen jól hangzana, hogy "A távoli jövőben, de még Kirk és Spock előtt létezett egy legendás hajó" :D -
Reg5 #10076 1x17 helyett a "Visszatérés a tiltott bolygóra" részre gondoltam, bocs. -
Reg5 #10075 Az 1x17-et össze lehetett volna szedni 1 epizódba is, így nagyon el volt nyújtva.
A klingonos részek nekem is tetszenek, bár sem testfelépítésben sem homlokban sem bőrszínben nem hasonlítanak a későbbiekre :)
Amúgy az mikor derül, hogy Kirk találkozott velük először? A 2. évad felénél járok, de az eddig ilyenről még szó nem volt... -
Valezius #10074 Végére értem a TOS 1. évadának. Túl sokat nem láttam belőle korábban.
A két legjobb rész egyértelműen:
1x15 Nincsenek győztesek --- A romulánok határmenti állomásokat támadnak meg, Kirk feladata, hogy megvédje a békét.
1x27 Békeküldetés --- A klingonok háborút kezdenek a föderáció ellen, a béke elveszett vagy mégse?
Kirk: Mennyi az esélye, hogy élve megússzuk?
Spock: ...Körülbelül 7824,7:1...
Kirk: Szóval ez nem pontos? ... Ez egy egész jó közelítés.
...
Kirk: Nos hogy áll az esélyünk?
Spock: Már jobb, mint 7000:1-hez, jelentős előrehaladást tettünk.
Kirk: Jobb, mint 7000:1-hez? Hát szépen javul, javulgat.
Ez haláli :D
Nem sokkal lemaradva:
1x17 Hajótöröttek --- Spock parancsnoksága alatt álló komp és legénysége lezuhan, bepillantást nyerhetünk Spock vezetői képességébe.
Visszatérés a tiltott bolygóra (a Pilot bevágásokat áttekertem így egy jó kis 40 perces epizód lett) --- Spock hadbíróság elé kerül!
1x29 Város az örökkévalóság peremén --- Időutazás a múltba.
Ez az utóbbi igazi Star Trek élményt nyújtott. A főhősnek teljesítenie kel la kötelességét bármiáron.
Volt még pár jó pillanat, de ezeka legkiemelkedőbbek szerintem. -
C7 #10073 DS9 4x03, The Visitor. Az is egy nagyon szép rész. -
Valezius #10072 Nemrég néztem újra a TNGből a 4x02-Család c. részét.
Ennek van a legmeghatóbb befejezése az összes Star Trek epizód közül.
Azért gondolom így, mert a 7. mozifilmet azelőtt láttam, hogy sorban megnéztem volna a TNG részeit. -
#10071 O'Brian beépül! :) -
#10070 Jaja, jó rész volt. Tök fura mert reggel megnéztem a DS9-t, délután meg megnéztem a Primevalt amiben a 4. évadba csatlakozott Alexander Siddig és nagyon fura ezzel a szakállal. :D -
#10069 óóóóó az ma volt :( -
#10068 Összement a komp! :-) -
sandor8206 #10067 érdekesnek érdekes lett volna, de mennyi rész szólt a temporális háborúról konkrétan pl. az 1. évadban? 3-4 rész, több nem igen -
#10066 Nézem! :D -
#10065 most mennek visszafoglalni a DS9-t :D