Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De egyelõre hanyagolom, most más van terítéken 😊
VOY elsõ 3 évadából a kedvenc részeim: 2x21 Naomi születése van benne, 2x24 Tuvix, 3x23 - Távoli eredet, 3x26-4x01, de a másik két évadzáró is tetszett.
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"
S01E09 - Dagger of the Mind
Nagyon sablonos, hipnotizálós rész, és a színészek sem tették jobbá. Gyenge romantikus szál is volt benne, ez most nem nyûgözött le túlságosan. 5/10
10 rész meg volt.
694 rész maradt. (+10 film)
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"
1ébként pedig, olvasgatva az utóbbi hozzászólásaid, ha végzek a Voyagerrel, azt hiszem belevágok a TOS-ba. Utoljára tán az A3-on láttam, akkor sem az egészet sajnos, de olvasva amit írtál, kedvet kaptam hozzá. Most a Voyager 4/03-nál tartok. Kes már elment, Hetes pedig most kezd.
http://www.freetvmaci.info/
REAL MADRID
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

S01E04 - The Naked Time
Remek rész, ami lehetõséget adott a színészeknek a játékra. Sulu fergeteges volt. Kirk és Spock nagyszerû. 8/10
S01E05 - The Enemy Within
A jó és rossz én szétválasztása nagyszerû ötlet, a rész teljesen Shatner színészi tehetségére hagyatkozik, és jól teszi ezt. Talán a cselekmény még lehetett volna bonyolultabb. De ismét, 50 év fórban vagyok, akkor még nem volt ennyire ez klisé. 7/10
S01E06 - Mudd's Women
Nagyon sablonos és unalmas sztori, kis humorral és nagyon szép lányokkal. A lányok és a hazugságvizsgáló miatt 6/10.
S01E07 - What Are Little Girls Made Of?
Robotos sztori. Szóval alapból elõnnyel indul nálam. Sok érdekes kérdést feszeget a robotikáról. Jó rész volt. 8/10
Sherry Jackson pedig egyszerûen gyönyörû volt:
S01E08 - Miri
A sztori nagyon erõsen kezdõdik, de a kibontása nem annyira ötletes. A díszletek viszont nagyon jók voltak. Pedig mennyi mindent ki lehetett volna hozni, a második Föld ötletébõl, még ezen a vonalon is, amin gondolkoztak. Kicsit Legyek ura feeling lett a végére. A kezdés miatt 7/10.
9 rész meg volt.
695 rész maradt. (+10 film)
Ha nagyon nem boldogulsz a beszélt angollal, akkor tegyél alá angol feliratot, úgy már mennie kell. Jó tanulási lehetõség is egyben.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Egy frusztrált szuper tinédzser õrjöng, és sakkban tartja a hajót. Ha már sakk, volt 3 dimenziós sakk. Meg Uhura énekelt. Talán ha a srác jobban játszik, jobban tetszett volna. 5/10
S01E03 - Where No Man Has Gone Before
Hasonló a történet, mint a Charlieban, csak a problémát mutáció okozza. Az érzelmi töltet viszont sokkal erõsebb, és a "fõgonosz" is sokkal háromdimenziósabb figura. Meg a színész is sokkal jobban játszik. 7/10
A TOS-ban megjelenõ akcentusok magyarul pedig elég szánalmasak.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
S01E00 - The Cage
Az Unaired Pilotról és a Pilotról mindenképp akartam írni. Az elsõ elsõ rész mindenképpen érdekes volt. És meg kell jegyeznem Pike kapitány számomra szimpatikus volt és cseréjét nem teljesen értem. De ne szaladjunk ennyire elõre. Az elsõ kaland során Pike és az Enterprise legénysége egy olyan világra látogat, ahol egy ûrhajó 18 éve balesetet szenvedett. A csapat a segítségükre siet, azonban kiderül, hogy egy különlegesen fejlett tudatbefolyásoló faj csalta csapdába õket.
A történet jó pár fordulatot tartogat, és nagyon meglepett, h a 60-as években mennyire "jók" az effektek, és mennyire okos a történet. Természetesen a kor szellemiségét nem tudja levetkõzni, de sokkal jobb volt, mint vártam. Ezt valószínûleg köszönheti a nettó 1 órás játékidõnek is. Viszont ha ezzel indul a történet, soha nem ismertük volna meg Uhurát, Sulut, Scottyt, Dr.McCoyt. És Kirk (Shatner) is egy olyan humort adott a kapitány szerepének, ami kellett a karakternek.
De ezt már a Pilotról. Az a rész 7/10.
S01E01 - The Man Trap
Kirk és csapata egy rutin orvosi vizsgálatra érkeznek McCoy volt szerelméhez, ahol egy furcsa betegség kezdi elvinni az embereket. Kirk és Spock nyomozásba kezd, és furcsa összefüggésekbe botlanak.
Azt kell mondjam, ebben a részben sokkal jobban sikerült a legénység. Az eredetiben volt egy nagyon jó kapitány, a barátja a doktor és Spock.
Itt már megjelent sok nagyszerû karakter, sikerült elérni, h mind szerethetõ legyen. Spock karaktere pedig egyenesen telitalálat itt már.
Shatner pedig annyi humort visz már bele az elsõ részbe a karakterbe, nem csak a megírt dialógusokkal, hanem a mozdulataival, gesztusaival. A show sokkal szerethetõbb lett, még ha az elsõ kaland elég sablonos lett, bár ez lehet csak számomra volt az 50 év távlatából. 6/10
Természetesen nem fogok mindegyik részrõl ennyit írni, azonban szeretnék mindegyikrõl néhány sort.
2 rész meg volt.
702 rész maradt.
Egy példa.
James Bond film, (talán a Halj meg máskor?) Sophie Marceau -t lelövi James, elõtte a párbeszéd;
bla-bla, úgysem fog lelõni, hiányoznék. Angolul;
I miss you!
Mire bond; (lõ)
no miss. (Vagy valami hasonló.)
Alap angol tudással érthetõ, magyarra nem lefordítható. Mégis, mikor elsõ alkalommal hallottam, angolul, el kellett gondolkodnom egy pillanatra, hogy mit is hallottam.... És mire a "poén" leeset, ki is zökkentem a filmbõl. Ha született angol lennék, nem zökkentett volna ki, hiszen azonnal felfogom. Igaz, ez a poén, ha magyarul nézi az ember, kimarad, de máshová meg betesznek egy olyat, ami az eredetiben nincs ott.
Frédi-béni például angolul élvezhetetlen a Magyar után. (Oké Romhányi csak 1 volt)
Tehát magyar gondolkodással, magyar anyanyelvvel sosem fogjuk olyan mélységben érteni az eredetit, mint a született angol, amcsi.
felirat pedig egyenesen borzasztó. Kevés olyan dolog van, amitõl annyira lábrázást kapok, mint amikor mást olvasok, mást hallok, és magára a jelenetre is oda kellene figyelni, a gesztusokra, mozgásra, történésre...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mint például én, és bizony vannak gyenge részek, hogy csak egy példát mondjuk Beverly és a szellem szerelme valamikor a tng vége felé nekem nem hiányzott egyáltalán...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Amúgy semmi különösebb gond nincs vele, bár az igaz, hogy egy-egy tárgy neve évadról évadra kissé eltérhet. Viszont, egy Magyar sosem fog olyan szinten beszélni angolul, hogy akár egy közepes szinkron ne lenne jobb számára. (Anyanyelvi szintnél ez már nem feltétlen igaz)
Szerintem jó a szinkron, nézd nyugodtan azzal!
REAL MADRID
REAL MADRID
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ez az ENT pár elsõ szezonjában lehet max. bocsánatos.
REAL MADRID
Nagyon durva vállalkozásba készülök kezdeni, talán néhányan ki is röhögtök érte. Tavaly haverom unszolására elmentünk moziban a Star Trek filmre. Már elõre közöltem, hogy én ebbõl egy büdös szót nem fogok érteni, ugyanis úgy komplette egy ST részt láttam, amiben az a kopasz csávó a kapitány.
És csodák csodájára a film lenyûgözött. Eszméletlen jó lett, úgy hogy tisztában vagyok vele, h a sorozatok és korábbi filmek megvalósításától is nagy mértékben eltér. És itt jött az elhatározás, h én ezt az univerzumot ismerni akarom. Késõbb ez a dolog elfelejtõdött, majd láttam egy Enterprise részt és az is rettenetesen tetszett.
Szval most jön a dolog lényegi része.
Ledarálom a Star Treket. 5 sorozat, 10 film, mi az nekem.
Persze, hogy nyoma is maradjon, asszem évadonként fogok ide írni véleményt.
A dolog buktatóit már jól átgondoltam. Volt aki azt ajánlotta, h nézem kronológiai sorrendbe, más azt mondta, h ezt majd azt a sorozatot, össze-vissza. Végül saját elhatározásom mellett döntöttem, és kiadási dátum szerint fogom követni a sorozatot. Tehát TOS - 1-6 Film - TNG - DS9 - VOY - 7-10 Film - ENT. Természetesen a párhuzamosan futó évadokat párhuzamosan. A közben kijött filmeket párhuzamosan. Tudom, hogy sok szempontból ez hülyeségnek tûnik, de tudom, h olyan esetekben ha egy évad unalmasabb a másik átlendíthet a bukkanókon. Plusz szeretném, tényleg a megjelenés szerinti sorrendet minél jobban követni, h a crossover, és hasonló dolgok is meg legyenek. Remélem sikerülni fog, szeretnék minél gyorsabban haladni. Úgy tervezem, hogy 1 év alatt leszek kész, hiszen a komplett Star Trek univerzum, ha csak az élõ szereplõs sorozatokat és filmeket nézzük, akkor ugye az 22-23 nap lenne végig nézni egy ültõ helyben, úgyhogy reálisnak érzem az elgondolásom.
Tehát elõttem áll 28 évad, azaz 704 rész, 10 mozifilm, és a végtelen, amit ez az univerzum nyújthat.