11588
-
#10144 Uhh, ezek jók lettek volna. Francért kellett befejezni... :( -
Reg5 #10143 Meg borg, meg első űrbázis, meg ismét tüköruniverzum. -
#10142 5. évadban lettek volna a romulánok, T'Pol apja romulán volt meg ilyenek. -
Valezius #10141 10 év az s01e01 óta értendő szerintem. Tehát a s04e21 óta kb 6 év telt el. mivel a történet 2151-ben kezdődik, így stimmelnek a dátumok. Viszont 6 év helyett 4-5-öt kellett volna mondani az utolsó részben, hogy értelme is legyen a dolognak :) -
#10140 Igen, viszont a 4. évad 10 évvel korábban játszódik, kivéve az utolsó részt. Úgy is kezdődik, hogy 10 years later, és párszor el is mondják, hogy 10 év... Mekkora idő, stb.
Egyébként, gondolom a T'pol-Trip viszonyt 5. évadra tartogatták, csak abból (mély sajnálatomra egyébként) nem lett semmi. -
Valezius #10139 "Ha az intim kapcsolatunkra céloz annak már 6 éve vége van."
Ez alapján elég rövid ideig voltak csak együtt, nem lehetett akkora szerelem. (Mint közismert a föderációt 2161-ben alapították, az utolsó rész nem játszódhat annál később.) -
#10138 Hopp, ez igazából nem akart válasz lenni. -
#10137 Most ismételtem a 4. évadot az Enterprise-ból, olyan kár, hogy Trip és T'Pol szerelme így végződött... -
sandor8206 #10136 hát sztem Troi és Worf között nem volt semmi, barátok. lehet vonzalom volt de semmi konkrét -
C7 #10135 Worfhoz és Troihoz annyit, hogy valszeg a TNG uccsó része és a 7. film között vége lett, nem lett kimagyarázva, viszont a 9. film a Dominion War vége fele játszódott, azaz a Voyager 5. évadának idején, itt egyértelműen alakult vmi Troi és Riker között, így teljesen érthetők a 6-7. évadi Voyager részekben lévő utalások. -
Reg5 #10134 Mire a készítők megtudták, hogy a sorozat kasza lett, már 21 epizódot leforgattak. És az előjelek ellenére már nagyban tervezték az 5. évadot. -
Valezius #10133 http://hu.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Enterprise
"Bár a sorozat beszüntetését már a télen bejelentették, a negyedik szezon befejezéséig, azaz 2005. május 13-áig haladékot kaptak a készítők, hogy az évad hátralévő részeiben elvarrják a sorozatban addig nyitva hagyott szálakat. Tizennyolc évnyi megszakítás nélküli filmgyártás után 2006 volt az első olyan év, melyben nem készültek újabb Star Trek részek." -
Reg5 #10132 A kasza csak az utolsó részt befolyásolta. -
Valezius #10131 Nekem nem tetszettek a javítottak. az egész évad róluk szólt volna, ha nincs kasza? -
sandor8206 #10130 meg is látszik, remek évad lett, főleg a 2, 3 részes sztorik, javítottak, vulkán, romulán álcázott hajó -
Reg5 #10129 Vedd hozzá, hogy az Entben a 4. évadra majdnem teljes egészében lecserélték az addigi kreatív stábot. -
#10128 Ellentmondásokról nem beszéltem, az rengeteg van. Sőt, pl a "Kardik" is igencsak átalakulnak az első megjelenésük után, és ez engem is zavar. Mi több, ott van Worf, és "Imzadi" közti románc. Aztán Worf megjelenik a DS9-ba, a Voyager vonatkozó részeiben pedig a tanácsadó már Will-el van... És estig lehetne sorolni. Pl a legutóbbi amivel most találkoztam, hogy az Enterprise 2. évadjában már 12 évesen elvesztette az apját Archer, míg a 4. évadban az akadémiára kerülő fiának azt tanácsolja ne hibázzon... Igen ezek zavarók, de ha egy világ nincs részletezve, engem nem zavar, egyrészt így dolgozik a fantázia, 2 később nem lesz belőle logikai bakugrás. (remélhetőleg) -
Valezius #10127 Azért ez erős kijelentés.
Ha sci-fit olvasok, és rések vannak benne, akkor tudom, hogy az író szándékosan hagyta úgy.
De egy sorozat mindig tele van résekkel, sokszor ellentmondásokkal is, ezek közül néhány teljességgel érthető, mások viszont elég fájdalmasak.
Például a TNGben jelenik meg először a trill nevű faj, a DS9-ra pedig teljesen átalakultak. Ez egy ellentmondás, de teljességgel érthető, a trillek továbbgondolása jó ötlet volt szerintem.
A másik dologra meg mondjuk a Smallvillet tudom példának felhozni, van benne egy rész, ahol egy csillagtérképen megmutatják, hogy ott volt a Krypton bolygó, de már nincs. Ennél jobban nem fejtik ki, tehát nekem kellett kitölteni a rést, miszerint ennek csak úgy van értelme, ha Kal'el űrhajója fénysebességnél lassabban közlekedett, és több száz évig tartott az út. Aztán később kiderült, hogy az írók nem törődtek ezzel a kérdéssel, aminek durva ellentmondás lett a vége. -
Micsu #10126 ez tény, játékoknál jobban is megy, csak kicsit nagyok a hézagok :P (számomra) -
#10125 Scifinek nem kell mindent megmutatnia. Teljesen rendben van, hogy a mutatott kép, és a rendelkezésedre álló infó alapján Te magad töltsd ki a hézagokat. -
Micsu #10124 sry én fogalmaztam kicsit szarul, a cgial nagyon nincs gond, kicsit bénák de azért vállalhatók, néha ugyanazokat a jeleneteket használják fel más részekhez spórolás gyanánt de ez is megbocsájtható
én ezekbe a sorozatokba (világfelfedezős,kutatós) azt nem szeretem pl farscape, stargate, hogy a világok kb egy nagyvárosnak felelnek meg, olyan mind ha minden bolygón egy közepes méretű település lenne és az egy technológiailag fejlett faj, egy nép vezetője kb olyan mint itt a polgármester, nagyon korlátozott a technika, díszlet is, persze én ezt megértem, mert kurva nagy erősforrás és pénz igénye lenne minden résznek de ha csak 13 részes lenne egy évad biztos jobban ki lehetett volna dolgozni az apróbb részleteket, nehéz igazán komolyan venni, ezzel szemben pl egy bsg jóval hitelesebb -
Valezius #10123 Melyik 2011-es sorozat múlja lényegesen felül látványban?
Én a DS9-on nem érzem, hogy kopott lenne :)
Egy 100millió dolláros film szintjét nyilván nem éri el, az nem újság. :) De szerintem ma se készülnek lényegesen jobb képsorok. -
#10122 Művelődjetek:
-
Micsu #10121 2011es látványhoz mérten írtam -
Reg5 #10120 Emlékszem, amikor végeztem az Entel és belekezdtem a DS9-be majdnem kisült a szemem :) -
Valezius #10119 Amúgy pontosan mit értesz azon, hogy az idő meglátszik rajta? Szerintem teljesen rendben van, a B5 szerintem bénábbnak hat, pedig kb egyidőben készültek. -
Valezius #10118 Nekem az Enterprise a kedvencem.
Voyager egy jó alapsztori, de így utólag belegondolva többet ki lehetett volna hozni belőle, összességében nem éri el a DS9 szintjét.
The next generation elején nagyon meglátszik, hogy régi, de hihetetlenül sokat fejlődik a sorozat az évek folyamán, látványban is.
Szóval az Entet ajánlom, ha megtetszik, utána jöhet a Voyager vagy a TNG, és ha mind emgvolt, akkor esetleg az eredeti sorozat is.
De az szerintem rögtöna DS9 után csalódás lenne. -
#10117 Voyager -
#10116 ENT is jó. -
karajjj #10115 most mondjam azt, hogy mindet? :D -
Micsu #10114 nem voltam soha nagy ST rajongó de a scifit mint műfajt szeretem, ezért már régebben letöltöttem a ds9t főként Moore miatt, és nemrégiben értem a végére
összességében tetszett, voltak benne érdekes karakterek, rengeteg jellemváltozást/fejlődést/hanyatlást követhettünk végig, kár hogy karakterek kiírásához nem nagyon mertek nyúlni, a dominium mint főlelleség is korrekt volt, jól ki volt találva több pénzel biztos a megvalósítás is jobb lehetett volna, sajnos az pénz hiánya és az idő vasfoga meglátszik a sorozaton + esetenként gyenge színészi játék + logikai bukfencek is előfordultak a sorozatban
melyik sorozatot érdemes még letölteni?
-
Reg5 #10113 Valami olyasmit mondtak, hogy a fegyvert évekig építették, tehát elvileg már tudniuk kellett az emberekről korábban is. -
Valezius #10112 Esetleg mert nem tudnak róla.
Van mondjuk 10.000 naprendszer a kiterjedésben, nem ismerhetik mindet.
Vagy azt nem tudják, hogy azok is emberek, mert 1 évvel az első támadás előtt még azt se tudta egyik Xindi se, hogy mi az, hogy ember. -
Amcir #10111 ÉS a kiterjedéses emberi kolónia miért nem volt nekik jó a biológia fegyver fejlesztéséhez -
Valezius #10110 Ceti alpha 5 :)
És legalább a delta kvadránsban fennmaradt egy emberi kolónia :) -
#10109 Lényeg, hogy jó rész. :P -
Reg5 #10108 Az inkább egy anomália. -
#10107 Most megy az egyik legjobb rész az Enterprise-ból, amikor Archert egy baktérium fertőzi meg ami miatt nem működik a memóriája. -
Valezius #10106 Reboot pletykát én is hallottam a mozifilm környékén, de azóta se olvastam semmi konkrétabbat. -
#10105 Én legalábbis ezt hallottam fél füllel, de lehet, hogy ebből sem lesz semmi, csak valami kacsa.