Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
S02E01 - Amok Time
Vulcan-i népszokások, Kirk és Spock párbaj, nincs is jobb módja, hogy elkezdõdjön az új évad! A csavar a végén ügyes volt, nem számítottam rá. Mármint tudtam, hogy lesz csavar, de hogy mi lesz, azt nem sejtettem. Jah, igen és megérkezett Chekov. 8/10
S02E02 - Who Mourns for Adonais?
A görög történelem és a Star Trek világa jó összerakhatónak tûnt még a rész elején, de a végére valahogy csak ismét egy übererõs ellenfél lett. Ennyi erõvel lehettek volna csilimimbik is a céta kvandránsból. Sajnálom, mert a görög istenek sztoriban sztem több volt. 6/10
S02E03 - The Changeling
Nincs bajom azzal, ha a hajón játszódik az egész történet, de ez valahogy msot nem jött be. Érdekes ötlet, sablonos megvalósítás. 6/10
S02E04 - Mirror, Mirror
Végre párhuzamos univerzum. Ezek azok a részek, amik mindig sok érdekességet hordoznak magukban. Színészi játék természetesen remek volt, Leonard Nimoy volt az, aki mindkét karakterében rendkívül lenyûgözõ volt. A rész legnagyobb poénja volt, mikor Kirk említette, hogy Spock már biztos rájött, hogy az eredeti Enterprise-on a gonosz alteregóik vannak. Következõ jelenetben már be is zárta Spock õket egy cellába. Sokat gondolkodtam, hogy 9 vagy 10, de nem tudtam okot mondani, amiért ne érdemelné meg a 10/10-et.
S02E05 - The Apple
Furcsa, hogy két közepes epizód közé van csomagolva a Mirror, Mirror. Mindenesetre, nem volt rossz az epizód, csak volt néhány logikátlanság. A zászlósok hullanak, mint a legyek, de mindenki nyugodt, azonban, amikor Spock életveszélybe kerül, már egész más a kapitány hozzáállása. Ez nálam nem Kirk-re vall. 6/10
S02E06 - The Doomsday Machine
Ahogy látom, marad az egy jó rész, egy közepes szisztéma, mert a Doomsday Machine kifejezetten jó volt. Oké a trükkök már rég elavultak, de végre a történet epic volt. 9/10
S02E07 - Catspaw
Nem szeretem az ilyen részeket. Tudom, hogy a 60-as években, még nem votl gond ezekkel, de számomra, a sci-fi legyen sci-fi, ne csak a történetre legyen a magyarázat az. A macska a gonosz, marad a szisztéma közepes a rész. 5/10
S02E08 - I, Mudd
Végre robotok (bocsánat, androidok), a szisztéma szerint is jó rész jön, erre megérkezik Mudd, aki nekem már az elõzõ részben se volt szimpatikus. Maga a rész alapfelvetése jó volt, Uhura trükkje is jó volt, az egész ízig-vérig Sci-fi volt. Csak Mudd, csak õt ne láttam volna. 8/10
S02E09 - Metamorphosis
Szeretem, mikor a Trek történelme elõkerül a sorozatban. Zefram Cochrane pedig épp ezt nyújtja! A 150 éve egyedül élõ ember, a múlt és jelen különös egyvelege, nagyon erõs sztorit hozott össze. Persze ismét megmenekül valaki az utolsó pillanatban, de végre nem Kirk, Spock vagy McCoy az! Szisztéma megtörve! 8/10
S02E10 - Journey to Babel
Spock családja kerül elõtérbe, és nagyon sok kerül elõ a vulcan-i filozófiából, életbõl kúltúrából. Nagyon ötletes sztori, nagyon drámai, és Spock apját játszó színésznek elismerésem. Úgy látszik az évad többet szán a vulcan-i kúltúrára, mint az elõzõ, és ez jó döntés. 8/10
S02E11 - Friday's Child
Ismét "Bigger Picture" ezúttal egy bányászbolygóval a központban, és bizony a lassan kedvencemmé váló Klingonok. Vagyis egy, azonban a rész az a felejthetetlen szöszi miatt (Julie Newmar - megnéztem!) meg a McCoyos poénok miatt lesz emlékezetes. Ismét 8/10.
S02E12 - Deadly Years
Gyors öregedés. Nah ez az, ami még az Enterprise személyzetésnek is gondot okoz! Nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy maga a puskapor nem tart ki végig a részben. Ezért többször megismétlik, hogy Kirk elfelejt valamit, de a legénység kijavítja, majd még tárgyalást is rendeznek neki. Emiatt leül a rész, pedig ismét nagyszerû színészi játékokat láthatunk, a legénység szerencséje, hogy Spock lassabban öregszik. Viszont az egész nem volt jó, nem volt a katonás rend meg, hogy ha a tisztek betegek, akkor leváltjuk õket. Sajnálom, hogy ezen a részen csúszik meg a sorozatos 8/10, mert azt hittem az elején nem ezen fog, de ez csak 7/10.
S02E13 - Obsession
Kirk múltja, és elsõ küldetése kerül elõ, és egy vérszívó füstfelhõ a fõgonosz most. Ismét annyi volt a gondom, mint korábban, Kirk sok embert áldoz fel egy célért, parancs ellen cselekszik, és senki nem váltja le. 7/10
S02E14 - Wolf in the Fold
Érdekes krimi történet, természetesen Sci-fi feloldással, és Scottyval a középpontban - vagyis csak reméltem, hogy õ lesz, végül azért Kirk és Spock volt ismét. Ennek ellenére visszakapcsolódtak a földi történelemhez, ami külön pirospont. 8/10
S02E15 - The Trouble with Tribbles
Már az elõzõ résznél is írni akartam, hogy a sorozat megtalálta a hangját és beállt egy alap színvonalra, és egy sokkal kiegyensúlyozottabb második évad jött el.
A történet több szálból épül fel, amik remekül illeszkednek egymáshoz, és miközben egy Ûrállomás életébe pillanthatunk be, és tudhatjuk meg a Klingonok mivel képesek felbõszíteni egyedül Scotty-t (Kirk szidásával nem, de amikor az Enterprise-t veszik a szájukra!), és végül a problémákra egy közös megoldással, okosan lezárt történettel ér véget. Humorral van tele a rész, politikával, klingonokkal és kis szõrös tribblikkel, és a 2. évad szokásos színvonalához csak ezek az apróságok kellettek, hogy kiemelkedõ rész legyen. 9/10
45 rész meg volt.
659 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)
amúgy én még a TOS nem láttam, eddig valahogy nem bírtam magam rávenni, pedig a mozifilmjeik tetszenek, de az írásod kedvet adott hozzá.
Így az egész kaland elején nagyon tetszik a sorozat. Az lett, amit vártam, mégis kicsit meglepett. Így sok-sok év távlatából is voltak idõtálló részek, voltak kiválló ötletek, gondolatok, és amit nem vártam volna: sok-sok humor.
Külön ki szeretném emelni a The City on the Edge of Forevert, nem gyõzöm éltetni ezt a részt, tudom vannak hibái, de nem lehet nem szeretni. A Kirk-Spock-McCoy hármas - mert, hogy rájuk épült az évad - nagyon ki volt használva ebben a részben, mindegyikük megvillanthatta színészi tehetségét.
Persze voltak még nagyszerû részek, bemutatkoztak a Klingonok és a Romulánok, mindketten egy kiváló részben, a Balance of Terror és a Errand of Mercy az évad legjobbjai közt vannak, és meg kell említeni az évadközi duplarészt a Menagerie-t, illetve Khan bemutatkozását és a Space Seedet.
Voltak gyengébb részek is, de egy ilyen hosszú kalandba - 30 rész - ez is belefért. Kicsit sajnálom, hogy ez volt a leghosszabb évad, és már lassan félúthoz érkezek Kirkék történetében, de tudom, hogy még rengeteg évad van hátra.
3 legjobb rész:
1. The City on the Edge of Forever
2. Space Seed
3. The Menagerie (Így mégjobb az unaired pilot, mint volt!)
Az évadot is pontozom természetesen, azonban ezt a részek pontjának átlaga alapján teszem. Igazából kicsit vajszívû vagyok, és tudom, hogy túl sok pontot adnék az évadra, úgy, hogy az átlagolás helyesebb lesz. Mivel 6,9 lett az átlag, ezért én az elsõ kalandot 7-esre minõsítem.
Star Trek - The Original Series: Season One 7/10
30 rész meg volt.
674 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)
Nyaralni voltam amúgy az elmúlt két hétben, és nem volt idõm írni, de igyekszem bepótolni, mert a laptop és a TOS részek elõkerültek a nyaraláson is, napi egy-két rész így is lement.
S01E23 - Space Seed
20. századi szuperemberek? Hibernáció? Világuralom? JÖHET!
Nagyon nagy rész volt, a Khan-t játszó Ricardo Montalban nagyon jó színész. Az egész tudatosan jól volt felépítve, én nem is sejtettem, hogy a fõgonosz Khan lesz a rész feléig, és csak a rész végén jöttem rá, hogy ez a Khan az a Khan (ST2 movie). 10/10
S01E24 - A Taste of Armageddon
Nagyon jó ötlet a "békés" háború, és az egész ötlet, amivel kiszólnak a dúló hidegháborúnak. Kicsit fura volt Kirkék ellenállása - persze a történet megkövetelte - de ismét nagyon jó rész volt. 8/10
S01E25 - This Side of Paradise
Hát a virágos, elbûvölõs, szerelmes Spock részek annyira nem nyûgöznek le, azért Leonard Nimoy-t muszály kiemelni. Mindenesetre a rész picit sablonos volt, viszont humor jutott bele dögivel. 6/10
S01E26 - The Devil in the Dark
Hááát. Szóval elõször éreztem azt, hogy 60-as évek TV-s színvonala. Mert eddig is voltak dróton lógó hajók - kifejezetten jól megcsinálva - voltak furcsa fehér füstök, vilogó színes objektumok, de itt konkrétan egy nagy, zöld, kukac van. Ráadásul elvileg hipergyors, de semmi jelét nem adja, mikor mutatják. Itt a kevesebb, több lett volna. Kicsit az a rész, ami felett eljárt az idõ, pedig semmivel se lett volna kevesebb, mint az elõzõ virágos. Csak a virág most is virág, a szörny meg ma már trutyi. 5/10
S01E27 - Errand of Mercy
Nah oké Klingonok! Juhu! Végre harcol valakivel a Föderáció, szeretem az ilyen "Bigger Picture" részeket. A történet a végére sablonos lett, de egyszerûen nem tudom nem kedvelni a részt. Még ha emlékeim szerint a klingonoknak nagyobb homlokjuk kéne h legyen. Vagy mi van velük. 8/10
S01E28 - The Alternative Factor
Ez az a rész, amit a sok sznob simán mûvészinek nevezne, de a sok villódzás és flashelés inkább elrontotta a részt, mint segítette volna a párhuzamos univerzum megértését. Nem jött be a rész emiatt, plusz ha ezt a sok villódzást kivennénk, nem is biztos, hogy tudnám mirõl szólt. Talán az évad leggyengébb része. 4/10
S01E29 - The City on the Edge of Forever
Szóval van idõutazás. Van 20. századi technikával barkácsoló Spock. Van egy õrült McCoy. És van egy lány, akit hagyni kell meghalni. Félelmetesen jó. Kicsit sajnálom, hogy a Space Seedre is 10-et adtam, mert ez a rész emelte a tétet, de én már nem tudom emelni a pontszámot. Dráma, humor, kaland. Az elsõ pár perc talán ma már megmosogtató, de amikor átlépnek a 20. századba a szereplõink az már történelem. 10/10
S01E30 - Operation -- Annihilate!
Az a baj, hogy ez a rész az elõzõ után következett, de próbáltam nem lehúzni emiatt. Szóval a parazita idegenek nem a kedvenceim, de Kirk családjának megismerése nagyon jó pont, és az egész drámai lett. 7/10
Elküldenek egy nõt, aki rögtön "eltéved", és keresi hazafelé az utat ...
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A flotta lehet távol áll még attól, de fél évszázad után majd küldenek egy hajót.
Lehet, azért volt az enyhítés, mert a Wolf 359-nél sok jó tiszt halt meg, úgyhogy ki kellett terjeszteni a toborzást, mondjuk bajoriakra is 😊
Amúgy meg a 24. századi ember eleve morálisan elõbbre tart.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Picard reakcióin lehet ezt legjobban lemérni a TNG-ben.
Volt kb 2rész (az elsõ évad utolsó része, ahol pár Maqui tag kapott fõszerepet, meg az,amikor Janeway küldetésre visz 3 matrózt), ahol erre a szálra akartak építeni, de ez így magában nagyon kevés.
Az elsõ résszel nem értem, mi bajotok, mivel épp csak megéreztek ott van a legkisebb esélye, hogy lázadás törjön ki.
Amellett HA haza is érnek azokkal az adatokkal, addigra már bõven elavult lesz mert ugye találkoztak olyan lényekkel akik bármin változtathattak volna. Legideálisabb az lenne ha kiküldenének néhány megfelelõen felszerelt hajót megfelelõ legénységgel és azokkal garázdálkodnának a kvadránsban.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A gond csak az, hogy nem ezek az önkéntes hõsök ragadtak ott, hanem JW szedett-vedett csapata (+a makimajmok). Ámde AKKORIS flottatisztek, felesküdtek a föderáció zászlajára és ha szemernyi lehetõségük is akad, hogy a föderáció érdekeit szolgálhassák jelentéktelen életükkel, akkor kötelességük MINDENT megtenni, hogy a lehetõ legtöbb információt gyûjtsék be és juttassák haza. Õk az emberiség színe-java, a legjobban képzett, válogatott banda. Tenniük kell a dolgukat. Ennyi. JW akár le is lövethetné zendülésért azt, aki nem engedelmeskedik. Egy hajón, a mélyûrben a kapitány az ISten.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként a Voyager az egyetlen sorozat ahol
Amúgy lehetne még 1 sorozat a Delta kvadránsról ahol mélyebben is foglalkoznak ezzel a térséggel nem csak átfutnak rajta.
Szerintem a kérdés arra vonatkozott, hogy van-e benne csavar, ötlet, stb, vagy csak nini, itt egy féregjárat, ami Kim anyukájának nappalijába nyílik, nosza, fordítsuk meg a polaritást, oszt gyia! vagy van valami történet, konfliktus, stb. És ebben a tekintetben igen, van.
http://www.freetvmaci.info/
Egyébként szerintem nyugodtan lehetne akár Voyager, akár DS9, Enterprise filmet csinálni, mindben van elég anyag hozzá. Igazság szerint ezért is nem tetszett az új film igazán. Jó-jó, még csak azt sem lehet mondani, hogy nem ST, de valahogy mégis csalódtam. Kb úgy, mint a James Bondban. Nem az igazi, hiába jó film.
Gyanítom egyébként ez is trilógia lesz, vagy quadrológia, mint már egy-két Kirk filmnél elõfordult, legalábbis mint ST-"fan" nem vagyok kibékülve a párhuzamos univerzum elmélettel. Vissza kell álljon a rend, és a Vulkán meg KELL meneküljön. Amúgy sem értem ezt a mostani reboot mániát. Gyakorlatilag minden reboot film egy nagy kalap kutya-kiki.
http://www.freetvmaci.info/
s03ep18 Anthology of Interest II -> I, Meatbag
Azt láttuk, hogy az érzelemcsip milyen problémákat okozhat nála, így term. erre semmi szüksége. Nem az embereket kéne majmolnia (bár részérõl érthetõ, mégiscsak a teremtõi), hanem kialakítania saját érzelmeit, saját gondolatvilágát, egyfajta robospiritualizmusra gondolok. Menni fog neki, hiszen ideje az van. Önfejlesztõ, gyermekként született, de bármivé válhat, amivé csak akar.
Data még a Borg számára is új és használható.