Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
jaja

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narxis
Jó ez a mákis rész is.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Na, ez jó rész volt.

Narxis
Nézem!

Punker
DS9 most a tv-ben jó rész!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

akyyy
és akkor még mi panszkodunk ha 2 karakternek ugyanaz a szinkronhangja<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Ja meg persze kaszkadõrök nagyon sok helyen voltak, pl. Tom Morga, aki fõleg Riker kaszkadõrje volt, asszem TNG-tõl kezdve sorozatonként nagyon sok részben volt.

Aha. ENTbõl még csak 3 részt láttam. Egyébként Jeffrey Combs játszotta a DS9-ben Bruntot is, meg elõször a Star Trekben a Meridian c. részben tûnt fel, amikor Dax szerelmes lesz, õ az, aki Kirát akarja.

+ a az Ent final epzódban mint Riker ismét
Jeffrey Combs is elég sok ST sorozatban feltünt és nem kis szerepekben
lehet TNG-ben is , de ami tuti
DS9-Weyoun (alakváltók legfõbb szolgája)
Voyager-A gladiátor verseny vezetõje, amiben hetes fightól The Rock-kal
Enterprise-Shram (a kék antennás)

De sztem ez a színész szerepelt a legtöbb ST-filmben és sorozatban, mint más karakter ha csak mellékszereplõként, az TOS kívül mindegyikben, sõt így fejbõl még a Nemzedékek mozifilmben is (klingon), általában klingonnak, idegennek, romulánnak maszkírozva

Brian Thompson

DE amúgy az ST franhise híres arról, hogy sok színészt "visszaforgat"
Ott van pl: DS9-bõl Odo, Ent is szerepelt és a Nem ismert tartomány mozifilmbõl
Vagy az Ent vulkáni földi nagykövete õ is szerepelt több más ST szériában (pl Voy) vagy az Ent úralkodni kívánó vulkánja (4. évadból) DS9 is lázadó admirálist játszott (duplarész amikor Földet kamutámadással fenyegeti meg kadétok segítségével)
Vagy eleve mozifilmekben is újrahsznosítanak pl: Végsõ határ földi nagykövete és Nem ismert tartomány kinyírt klingoni vezetõje azonos, sõt nem lepõdnék meg ha valamelyik ST sorozatban vagy többen is feltûnt volna
stb. stb.

és ezek mind csak fejbõl, mennyi de mennyi lenne ha utána nézne az ember
Jeffrey Combs
Brian Thomson
RelakS
és mi van a számítógéppel? Minden sorozatban ugyanaz a csaj a hangja. Vagy ha nem látjuk, nem számít? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Meg a tüköruniverzumban az ellenálló Tuvokot játszotta egy részben, asszem a 3. évadi tükrös részben.

Ezért szûkítettem eleve a kérdést a fõszereplõkre, egy Riker vagy egy Quark még egy magamfajta nézõnek is feltûn(het)nek 😊

Russ kapcsán bevallom nem ez tûnt fel nekem. De persze ez is igaz.
Valamint a három 24. századi sorozat mindegyikébe benne volt Q, Morn, és ha határmenti problémáról volt szó, Gul Evek.

Narxis
T'Kar néven szerepel abban a részben amikor evakuálják az állomást egy ionvihar miatt és jön egy trill akit elutasítottak amikor a Dax szimbiontának testet kerestek.

Nagyon pontos válasz, még Tim Russ DS9-beli szereplését keressük.
Quark volt benne 3 sorozatban (TNG: Bloodlines, DS9 jó sok, VOY: Caretaker), meg Jonathan Frakes (TNG minden részében Riker, VOY: Death Wish: Riker, DS9: Defiant: Tom Riker (a másolat))

Rick Worthy. Bár õ minden ST-ben más karaktert alakított, Yoyagerben 2-t is. Igaz a TNG sorozatban nem tûnt fel csak az utolsó elõtti Picardos moziban.

De akkor sorozatok szerint:
Entben: Jannar (a szakálas xindi a gyárból)
Voyagerben: Noah lessing (valami legénységi tag)
DS9-ben egy Kornan nevû klingont.

Neveket kérek, hozzátéve, hogy melyikben játszotta "önmagát", és melyikben valaki mást. Már ha részt veszel ebben a kis játékban 😊
RelakS
de jobbára csak a hangja 😉

Van aki mind a 4-ben szerepelt.

Pedig benne volt abban is, majd talán más megmondja. 😊
RelakS
tng-ben valami lázadó volt, akivel Picard verekedett, mikor a hajót fertõtlenítették, vagy mi.
a DS9-en meg nem rémlik 😄

worfra nem emlékszem, hogy a voyagerben benne lett volna.
Bár ha Kazonnak maszkírozzák, tuti, hogy nem ismerem fel 😊

Tuvok helyes, milyen szerepben láthattuk a DS9-ban és a TNG-ben?
Punker
pl tuvok? worf?

Ha jól vettem észre, akkor a 3db 24. századi sorozatnak egyetlen olyan fõszereplõje van, aki mindhárom sorozatban felbukkan.
És még van pár színész, aki mindhárom sorozatban látható, de nem mindig önmagát játssza.
Na kik õk? 😊
RelakS
ja :]

Narxis
Quark 😄

RelakS
A ferengi tökéletes lett 😄
Hogy is hívják?

Narxis
😄DDDDDD vááá ez nagyon jó

Punker
Ent 4/18 legjobb rész, most a Tv6-on!

Ma napon véletlen ráakadtam egy Ent könyvre Romulan war címen, Michael A. Martin írta. Ha valakit érdekel a google booksban elolvashatja az egészet, persze angolul.

Narxis
looooooooool, need

Punker

Narxis
Azért volt fura mert nem illeszkedik a Star Trek univerzumba, persze 40 évnyi Star Trek-ben lehet már egy kis logikátlanság. A Voyagerben ha jól emlékszem a 90-es évekbe tértek vissza amikor elõször idõutaztak... szal ezért húztam fel a szemöldököm(a'la Spock). 😄

Meg el is felejtettem, hogy a TOS-ban ilyen konkrét idõpontokat adtak meg.

ja, TOSban a '90-es évekre tették, a 4. filmben meg a Voyagerben a Future's Endben semmi nyoma nem volt, meg s DS9 Past Tense részeiben se látszott, hogy lett volna ilyen idõszak...

hát akkor mi a gond? :-) egy 1960-as évekbeli embernek simán lehetett az a jövõképe, hogy 1990-ben eugenetikus háború lesz stb.
Narxis
1966-1969

TOS mikor készült?
Narxis
wtf?1990?

eugenetikus háboruk 1990-es években voltak
na, pár perce fejeztem be a Voyagert... mit ne mondjak... a DS9 lezárására talán elhamarkodottan mondtam, hogy kicsit elkapták. az utolsó pár percet talán bõvebbre húzhatták volna a Voyager végén, belefért volna. illetve a szinkronnal van az a problémám, hogy ismét újra kellett tanulnom néhány angol szó kiejtését... (bár a Defiant után már meg sem kottyant.)

Köszi
HMS Bounty volt

A sztori alapján a XX. század végén volt az eugenikus, igen a háborúban is vannak szabályok, de az is kérdés, hogy betartják e õket, hát úgy tûnik még mindig félnek tõle.
Érdekes volt a mai rész, elõkerült Kahn neve 😊
Ami érdekesebb, hogy ebben a sorozatban is azt mondja, hogy 150éve félnek a feljavítottaktól, úgyhogy az eugenetikus háborúk a 21. század elején kellettek, hogy legyenek.
(Rémlett az egyik mozifilmbõl a jelenet, amikor talán mcCoy elnevezett egy hajót, azt hittem a botany bay volt az, de úgy tûnik nem. akkor viszont annak a klingon hajónak kellett lennie, amivel a 4. filmben visszajöttek a földre, tudja valaki, hogy hívták?)

Nemrég volt az a rész, ahol Archer xindi rovarok csecsemõit menti meg, ott magyarázza, hogy valamelyik õse tûzszünetet kötött, hogy ki tudják menekíteni az iskolát. Mert háborúban is vannak szabályok.
Mintha az eugenetikus háború rémlene, de nem vagyok benne biztos, valaki jobban emlékszik?

Még valami. Flox mondja, hogy az emberek intellektusa nem volt összhangban az ösztöneikkel, ez vezetett katasztrófához.
A 24. század fejlettebb embere, akkor enm érett meg a génmódosítások engedélyezésére?
akyyy
<#eljen>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Punker
Tv6-on Ent 4. évad Sung-os rész!!!

Próbálom nem olvasni.

Kis spoiler:
Az s01e03-ban vicces volt, hogy elérték a Galaxis peremét 😊 Viszont utána mikor Kirk az átalakulóban lévõ emberrel harcolt, a sírra miért James R. Kirk volt írva?