Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez alapján elég rövid ideig voltak csak együtt, nem lehetett akkora szerelem. (Mint közismert a föderációt 2161-ben alapították, az utolsó rész nem játszódhat annál késõbb.)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"Bár a sorozat beszüntetését már a télen bejelentették, a negyedik szezon befejezéséig, azaz 2005. május 13-áig haladékot kaptak a készítõk, hogy az évad hátralévõ részeiben elvarrják a sorozatban addig nyitva hagyott szálakat. Tizennyolc évnyi megszakítás nélküli filmgyártás után 2006 volt az elsõ olyan év, melyben nem készültek újabb Star Trek részek."
http://www.freetvmaci.info/
Ha sci-fit olvasok, és rések vannak benne, akkor tudom, hogy az író szándékosan hagyta úgy.
De egy sorozat mindig tele van résekkel, sokszor ellentmondásokkal is, ezek közül néhány teljességgel érthetõ, mások viszont elég fájdalmasak.
Például a TNGben jelenik meg elõször a trill nevû faj, a DS9-ra pedig teljesen átalakultak. Ez egy ellentmondás, de teljességgel érthetõ, a trillek továbbgondolása jó ötlet volt szerintem.
A másik dologra meg mondjuk a Smallvillet tudom példának felhozni, van benne egy rész, ahol egy csillagtérképen megmutatják, hogy ott volt a Krypton bolygó, de már nincs. Ennél jobban nem fejtik ki, tehát nekem kellett kitölteni a rést, miszerint ennek csak úgy van értelme, ha Kal'el ûrhajója fénysebességnél lassabban közlekedett, és több száz évig tartott az út. Aztán késõbb kiderült, hogy az írók nem törõdtek ezzel a kérdéssel, aminek durva ellentmondás lett a vége.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
http://www.freetvmaci.info/
én ezekbe a sorozatokba (világfelfedezõs,kutatós) azt nem szeretem pl farscape, stargate, hogy a világok kb egy nagyvárosnak felelnek meg, olyan mind ha minden bolygón egy közepes méretû település lenne és az egy technológiailag fejlett faj, egy nép vezetõje kb olyan mint itt a polgármester, nagyon korlátozott a technika, díszlet is, persze én ezt megértem, mert kurva nagy erõsforrás és pénz igénye lenne minden résznek de ha csak 13 részes lenne egy évad biztos jobban ki lehetett volna dolgozni az apróbb részleteket, nehéz igazán komolyan venni, ezzel szemben pl egy bsg jóval hitelesebb
Én a DS9-on nem érzem, hogy kopott lenne 😊
Egy 100millió dolláros film szintjét nyilván nem éri el, az nem újság. 😊 De szerintem ma se készülnek lényegesen jobb képsorok.
Voyager egy jó alapsztori, de így utólag belegondolva többet ki lehetett volna hozni belõle, összességében nem éri el a DS9 szintjét.
The next generation elején nagyon meglátszik, hogy régi, de hihetetlenül sokat fejlõdik a sorozat az évek folyamán, látványban is.
Szóval az Entet ajánlom, ha megtetszik, utána jöhet a Voyager vagy a TNG, és ha mind emgvolt, akkor esetleg az eredeti sorozat is.
De az szerintem rögtöna DS9 után csalódás lenne.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
összességében tetszett, voltak benne érdekes karakterek, rengeteg jellemváltozást/fejlõdést/hanyatlást követhettünk végig, kár hogy karakterek kiírásához nem nagyon mertek nyúlni, a dominium mint fõlelleség is korrekt volt, jól ki volt találva több pénzel biztos a megvalósítás is jobb lehetett volna, sajnos az pénz hiánya és az idõ vasfoga meglátszik a sorozaton + esetenként gyenge színészi játék + logikai bukfencek is elõfordultak a sorozatban
melyik sorozatot érdemes még letölteni?
Van mondjuk 10.000 naprendszer a kiterjedésben, nem ismerhetik mindet.
Vagy azt nem tudják, hogy azok is emberek, mert 1 évvel az elsõ támadás elõtt még azt se tudta egyik Xindi se, hogy mi az, hogy ember.
És legalább a delta kvadránsban fennmaradt egy emberi kolónia 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Én abban reménykedek, hogyha az új BSG nagy siker lesz, akkor egy másik iszonyat látványos, háborús SF sorozathoz az ST történelem tudna alapot szolgáltatni.
Akár a romulán háborút, ami nem tudom mennyire megvalósítható, mert ha nem is az ENT a központ, azért néha csak fel kéne tûnnie.
Vagy a borg is elõjöhet. Mindkét téma hátulütõje, hogy nem kapcsolódik az utolsó mozifilmhez.
De jöhetne egy klingon-föderációs háború Kirk alatt. Picard mondja egyszer, hogy a klingonokkal a kapcsolatfelvételt 50 éves ellenségeskedés követte. Az ENT újraírta a kapcsolatfelvételt, de egy háború nem lenne meglepõ a két világ között.
Na mindegy csak álmodozom 😄
Addig meg ráleltem pár képregényre.
http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1032&Itemid=2
Az andoriai szerintem jó volt, a borgos nem igazán jött be.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tng 5x21-ben: A tökéletes társ az Enterprise a Krios rendszerbe megy, lebonyolítani egy béketárgyalást.
Itt ugrott be, hogy a Kriosról már hallottam.
Ent: 2x11-ben: Értékes rakomány Szerepel a krios birodalom hercegnõje.
Tngben kicsit zavaró, hogy legalább 100 olyan bolygóra elmennek, amirõl utána többet nem hallunk. Miközben a tóliánok meg a brínekrõl meg szinte semmit nem tudunk, pedig elvileg jelentõs fajok a kvadránsban.
Az Enterpriseban szerintem jó ötlet volt egy már ismert bolygó nevét bedobni, ahelyett, hogy elõjött volna még 50 ismeretlen világ.
Kösz
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
+a romulánok itt is romulánok, a rémánok a másik szereplõ fõ faj
+ DATA-t már említették elõbb, egyszerûen nem tudnak csinálni újat, mert a pozitron agy túl bonyolult
te láttad amúgy a filmet ? :-) vagy csak nem figyeltél?
Most a OS-t kezdem el nézni újra az elejétõl, majd csak beérem magam és jöhet a TNG és Voyager.
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
A miért nem csinálnak többet kérdésre a tngben megkapjuk a választ.
Datát Noonian Soong építette, õ és Lore fajuk egyetlen példányai.
Data megpróbált készíteni egy új androidot, de kudarcot vallott. Ebben a részben az ideiglenesen mûködõ android emlékeit Data át tudta ültetni magában, úgyhogy valami biztonsági másolat elképzelhetõ lett volna, vagy lehet, hogy az az android direkt olyanra lett tervezve, Data meg nem.
Mások is próbálták megismételni Soong munkásságát, de egyelõre sikertelenül.
Végigszaladva a kommenteken a ST Nemesis mindenkinek unszimpatikus.
Nekem az egyik kedvenc részem. A történet tényleg primitívnek tûnhet, de az nagyon tetszik, hogy a romulánok (itt most rémánok) annyira nagyra tartják a Föderációs tiszteket, hogy inkább csinálnak egy klónt, ami az õ oldalukon harcol, mintsem kiképezzenek maguknak egy tisztet a sajátjaik közöl. Tudomány az nincs benne, de a Scimitar Warbird engem mindenért kárpótolt. Még allscifi szinten is az egyik kedvenc hajótípusom lett. Megelõzve a Crusaide Intercellar (de sajnálom azt a sorozatot), vagy Babylon 5 Warlock osztályt is.
Nos a bolygós jelenetek azzal a gyengén átépített homokfutóval az nagyon gáz volt, DATA elvesztése meg érdekes. Nem tudom a sorozatokban ezt kibeszélték e már, de ha droid akkor miért nem mentették el az információkat amit eddig megélt. Gyakorlatilag az érzelemcsippel upgradelt másik testben ugyan az a DATA lehetett volna. Azt se tudom felfogni, hogy ha ez a droid ilyen erõs, akkor mért nem csinálnak többet a hajóra. Kismilliószor volt tûzharc a fedélzeten, néha nagyon kilátástalan volt a helyzet pl a Borg seccperc alatt asszimilálta magát. Szóval kicsit több droidot elviselnék (egymással vitatkozó droidok pedig szerfelett mókás lenne). Azért azt se akarom, hogy SW-os droidseregek harcoljanak<#whatever>#whatever>.
A Nemesis nem gáz. Aki ST fun az úgyis megnéz minden egész estés filmet, csak ezt lehet nem többször, mint pl.: a Nemzedékek-et.
A kutya szája a deflektor-tányér😊