Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Pedig jó az elsõ évad is a DS9-ból, sokkal "vadvidékesebb" a környezet, nem egy steril csillagflotta hajó ahol mindenki aláveti magát a hierarchiának. Mondjuk itt nem is mindenki csillagflottás, sõt, a ferengik és Garak civilek.

Nekem tetszett minden rész, újat tudtak mutatni a Star Trek történetében. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Ne szidd a Fõnököt! 😄

Punker
úgy a 4-5. évadtól pörög fel a DS9.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

És a fömérnök haja nagyon szar. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Megnéztem a ds9 dupla részét. Majdnem megvakulam. 😞
De a ferengiek miatt adok neki egy esélyt.
A rész elején (A kapitány vissza emlékezése amikor a borg ellen harcolt) majdnem sirtam a röhögéstöl. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Egy holodeckes részbõl ritkán sikerül jó dolgot kihozni. És eléggé erõltették a témát 😊
Amikor a DS9 végére értem nagyon nem tetszett, hogy oda beraktam egy holoszobás részt a finálé elé. De ez megváltozott, amikor megnéztem, talán a legjobb holo rész volt.
Narxis
Hát jah, de a DS9-os és a Worfos is gagyi volt szerintem.

Én a DS9 epizódról beszéltem.
Az ENT részen kívül még egy western részre emlékszem, Worf a holofedélzeten.
Szóval nem lehet azt mondani, hogy túlzásba vitték volna a témát.
A TOS 3. évadában is van egy westernes rész. Igaz az alapsztori eléggé más.

Narxis
Jó, nem egy klasszikus történetet dolgoztak fel valamilyen híres western személlyel, de a környezet az volt. Meg még az alapsztori érdekes volt, hogy hogyan kerültek oda stb.!

Hát arról a részrõl nem a westernek jutottak eszembe 😊 Max a magyar cím miatt.
Narxis
Annyira nem szeretem az ilyen bugyuta western feldolgozásokat Star Trek-ben. Ha már mindenképp western akkor az Enterprise-os Archer-el volt jó, az érdekes volt és komolyabb hangvételû is.

Ferengikkel viszont nincs bajom, Garak után Quark volt a kedvenc szereplõm DS9-ban. 😊

DS9-ben van egy magnifecent ferengi címû rész, legkeményebb :-) hét mesterlövész ferengi módra
A VOY elsõ részében látott ferengi a DS9 "fõszereplõje".

Egyébként a tng-ben is van pár rész ahol találkoztatunk ferengiekkel, de ezek a ferengik eléggé mások, mint a DS9-osok.
Azért hasonlitottam a star warshos mert ott a fegyverek olyanok mint a disztruptorok. (lövedék van, és nem folyamatos sugár)

Voyagerben benne volt az elején egy, és egy részben is benne voltak. Egy primitiv fajnak azt hazudták hogy istenek. 😄

Enterprisban is benne voltak egy részben, ki akarták fosztani a hajót. 😄

Most nem esik le, hogy mi köze ennek a Star Warshoz, fézereket a föderáció hajói használnak. A klingonoknak és romulánoknak meg disztrokturuk van. Szóval ez valóban hiba lehet.

Ferengiket honnan ismered, a VOYban és az ENTben nem nagyon vannak a 2009-es filmben pláne 😊
De a hír igaz, a sorozat az eddigieknél behatóbban foglalkozik a ferengiekkel. A DS9-ban nagy figyelmet szenteltek a mellékszereplõknek, így inkább azt mondanám, hogy 3 ferengi is van, aki elõre viszi a történet. Meg persze további ferengik is feltûnnek majd.
Most láttam azt a rész az enterprisban amikor a génmanipulált embereket akarták elkapni. A klingon warbird mindig "zöld lövedékeket" lött, de volt egy jelenet amikor egy folyamatos sugarat lött (mint a fézer). Ez valami hiba volt, vagy a fézerel is lehet lövöldözni mint a star warsban? 😄

Nekem a tos tul régi. Elöször a a 2009-es filmet láttam, majd a wiki cikke alapján a voyagert kezdem el nézni. (Galaxis másik végére kerülnek, és több száz év amig haza érnek), de mivel naponta néztem vagy 5 rész, 4.-5. évadnál meguntam. Még az tetszik benne hogy van benne egy jó borg. 😄
Most az enterpriset nézem, ez nagyon tetszik. 😄 Ezt 10 évadon is keresztül nézném. 😄 Tpol eléggé formás. 😄

ds9 is elfogom kezdeni, ha jól tudom az egyik föszereplõ egy ferengi, és az az egyik kedvenc fajom. 😊

gErIbÁ
Láttam Deanna Troi szerepére nagyon jó csajt találtak!<#worship><#worship><#worship>

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

Narxis
Trailer alapján még új igazi filmnek is elmehetne. 😄

Narxis
LOL

Hányszor láthattuk az Enterprise-D-t szétválni?
Az ismerõsömmel 4 esetre emlékszünk. Kérdés mely epizódokban történtek, és volt-e még?
Narxis
omg... 😄

RelakS
humorosból fájdalmas szóvicc

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Félelmetes, 120 különbözõ sorrendben lehet végignézni a szériákat.
Azt hiszem nem élek elég sokáig, hogy ez összejöjjön nekem 😊
Ami a TOS-ban nagyon zavaró lehet az a sok fantasy és egyúttal gügye történet. És sajnos a 2-3. évad már koránt sem olyan szórakoztató mint az 1.

Narxis
Nyilván, mert az készült a legrégebben, cirka 40 éve, de nekem mindegyik egy kicsit más volt. Talán a Voyager és az Enterprise kevésbé mert azok a legfiatalabbak és már abban a korszakban készítették ami jellemzõ a mai sorozat és filmgyártásra.

Én azért is szeretem a TOS-t mert árad belõle a 60-as évek hangulata, olyan ez nekem mint Tom Parris-nek a Proton kapitány. 😊

phalanx
meglehet, az én szememben a TOS nem is igazi ST, annyira más <#rinya>

Akkor te nem vagy igazi trekker 😊

hzsolt
Egyetértek. Vétek lenne kihagyni.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Narxis
Nem épülnek egymásra szorosan, de vannak utalások amiket úgy értesz majd meg ha sorrendben nézed.

Narxis
<#wow2>

Neeeem, TOS nagyon is jó!

Szóval ezek a sorozatok függetlenek egymástól, vagy pedig egymásra épülnek? Érdemes a különbözõ sorozatokat sorrendben néznem?
phalanx
szerintem nyugodtan kihagyhatja a TOS-t vagy pedig hagyja a végére, mert elmegy a kedve a trektõl <#papakacsint>

Narxis
Kezd a sorozatokkal. Kirk kapitány aztán az Új Nemzedék, DS9, Voyager és végül Archer Enterprise-a.

Filmekrõl találsz sorrendet Wikipédián.

Sziasztok!
Meg szeretném nézni az összes Star Trek részt (sorozatok + mozifilmek). De nem tudom, milyen sorrendben kellene megnéznem õket. Tudtok ebben segíteni, hol találok valamiféle "sorrendet"?
<#worship>
sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

keresel egy ftp oldalt, kifizeted azt a 2-300 Ft-ot a pár napos korlátlan letöltésért és onnan lekaphatod, meg még amit akarsz
Üdvözlet Mindenkinek!

A Star Trek: Enterprise-t honnan lehet megszerezni?
SF TNG. DATA megy egy federációs kutatóhajón mondja 1-esnek:
"A mûszereim szerint, minden kétséget kizáróan: 'Nagy Buli Volt Itt'" fél percig röhögtem rajta😊

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

Hát szerintem a borgról mégegy rész tök fölösleges lett volna. Ezt az egy részt nagyon szépen be tudták illeszteni a történetbe.
A tüköruniverzumos rész igazi utolsó évados csemege volt, a folytatás csak csökkentette volna az értékét 😊

Ûrbázis, Shrem, romulán háború elõkészítése jöhetett volna.
Narxis
Na nemáááááááá..<#wow1>

Shran? De mé? Am. jó lett volna. Jófej volt.

Shran meg csatlakozott volna az Enterprise legénységéhez. Mikor ezeket elõször olvastam majd sírva fakadtam...

Narxis
Uhh, ezek jók lettek volna. Francért kellett befejezni... 😞

Meg borg, meg elsõ ûrbázis, meg ismét tüköruniverzum.

Narxis
5. évadban lettek volna a romulánok, T'Pol apja romulán volt meg ilyenek.

10 év az s01e01 óta értendõ szerintem. Tehát a s04e21 óta kb 6 év telt el. mivel a történet 2151-ben kezdõdik, így stimmelnek a dátumok. Viszont 6 év helyett 4-5-öt kellett volna mondani az utolsó részben, hogy értelme is legyen a dolognak 😊
Dante73
Igen, viszont a 4. évad 10 évvel korábban játszódik, kivéve az utolsó részt. Úgy is kezdõdik, hogy 10 years later, és párszor el is mondják, hogy 10 év... Mekkora idõ, stb.
Egyébként, gondolom a T'pol-Trip viszonyt 5. évadra tartogatták, csak abból (mély sajnálatomra egyébként) nem lett semmi. <#rinya>

http://www.freetvmaci.info/