Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Goromba nézeteltérésem támadt az egyik közfallal 😄D
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amúgy Worf is jó karakter, remekül átjön az "embernek túlságosan klingon, klingonnak túlságosan ember" probléma.
Akkor már Worf sokkal vonalasabban volt vezetve (bár itt-ott agymenése volt az íróknak és Worftalan dolgokat mûveltettek vele), de tõle meg elvették azt akihez Õ aztán hû volt ! (jó, ez csak félig az õ hibájuk)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A filmekrõl csak annyit, hogy a 1 az nagyon szar, olyan mintha egy epizód lenne csak elnyújtották. A 2 és a 3 elmegy. A 4 és az 5 nekem kifejezetten tetszett.(bálnaszállító ûrhajó rulz 😄) A 6. megincsak elmegy, a három TNG film szvsz nagyon jól sikerült, de a Nemesis egy rakás fos....
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
...mikor az egészet egy elnyomott fekete újságíró veti gumiszobája falára... ;D
Érdekes, én inkább úgy mondanám, hogy a VOY-ban túl kevés. Ahhoz képest, hogy a hajó legénysége kb. 150 ember (és még ebbõl is pusztulnak az út során), Wildmanéket leszámítva a legénység hány tagját ismerjük a fõszereplõkön kívül? Hol vannak olyan mellékszereplõk, mint például Garak, vagy Quark családja?
"áttekinthetetlen történetvonalak, folyamatosan statikus környezet"
Komplex, de szerintem egyáltalán nem áttekinthetetlen. Egyszerûen kihasználja a nagy terjedelem adta lehetõségeket (175 epizód á 45 perc, több, mint 130 óra!), és létrehoz egy meglehetõsen aprólékosan felépített világot, ami (nagyjából) logikusan, a saját szabályainak megfelelõen mûködik, és nem kerülnek elõ a semmibõl olyan szereplõk/fajok/tárgyak/stb., amikrõl 10 km-rõl szél ellen ordít, hogy csak azért vannak ott, mert így egyszerûbb volt a forgatókönyvírónak.
"ismert ellenfelek/szereplõk"
Öööö, ezt nem egéászen értem. 😊 Ismeretlen szereplõkkel elég nehéz sorozatot csinálni (illetve az elején ismeretlenek, de ez meg ált. így szokott lenni). Az ellenfeleket pedig azért annyira ismertnek nem nevezném: a Domíniumot pl. teljes egészében itt ismerjük meg, de még a kardassziaiakról is sokkal többet tudunk meg itt, mint más sorozatokból.
"a voyager pont hogy folyamatosan uton van, változik a környezet, mindig más az ellenség, és folyamatosan uj helyzetekbe kerültek"
A Voyager számomra az elpuskázott lehetõségek tárháza. Mondjuk a jelen helyzetbõl kiindulva annyira azért nem volt meglepõ, hogy nem bírták végig kreativitással az egész sorozatot, de ezzel együtt is idõnként vicc, amit Janewayék idõnként elõadnak...
TOS-hoz nem igazán tudok hozzászólni, de szerintem az elég nehezen tud róla reális képet alkotni, aki most látja, és nem ismeri az akkori világot (mármint a "valódi" világot, és nem a Trek-univerzumot). Regények tekintetében meg igazad van, sci-fi = Isaac Asimow, Arthur C. Clarke, Stanislaw Lem, és társaik...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A sorozatok mind jók sztem, bár mintha az originalban lett volna a legtöbb ötlet, csak most visszanézve röhögök a mágneskapcsolókon, meg a 100 Wattos izzókkal kirakott kijelzõkön.
De szvsz ami a magját adja az ST-nek, azok a mozifilmek. Azokban volt ötlet, humor, látvány. (Jó, a 2-t és az 5-t kivéve talán) Kedvencem a 6, amikor Scotty lekurvázza Gorkon lányát, majd a klingon könnyekrõl diskurálnak.

tul sok szereplõ, áttekinthetetlen történetvonalak, folyamatosan statikus környezet, ismert ellenfelek/szereplõk, mig a voyager pont hogy folyamatosan uton van, változik a környezet, mindig más az ellenség, és folyamatosan uj helyzetekbe kerültek
persze a legeslegelsõ kirk féle sorozat a király, aminek sztm tökegyszerü oka van: mivel még nem volt lehetõség a megfelelõ technikai megvalósításra, értelemszerüen a filozofiára, az emberi helyzetek implementálására és az elme megdolgoztatására helyezték a hangsulyt - talán a 60-70es éveket nevezném a sci-fi fénykorának (regények tekintetében is)
). A "régi" trekkesek már a VOY miatt is morogtak, (pl. hogy erõteljesen merít elõzõ epizódokból, a Borg "leértékelése", stb...) az Enterprise-tól pedig legtöbbjüket heveny hányinger fogja el, és válogatott szitkokkal illetik Bragáékat...I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Kezdõdött a DS9 utsó szezonjával, folytatódot a Voyager-rel, majd a kegyelemdöfést az Enterprise adta meg (ami már végképp nézhetetlen) ! Engem bazira idegesít, hogy egy ilyen patinás sorozatot ideáig alacsonyíthatnak !!!
A furcsa csak az, hogy pl. a Star Gate esetén ez pont fordítva van, amilyen bugyután indult, úgy bevadítottak a 4-7 szezonban, fejlõdtek szemlátomást ! Érthetetlen, hogy miért pont az ST-t kell elszarni, hogy jobban megfeleljen a közizlésnek ?!! Elhiszem, hogy a mai gennyes világban ez a lawful good übermensch hozzállás, amit a flotta képvisel kissé már idejétmúlt és megkopott, de ennek a sorozatnak pont az adta a varázsát, hogy megmutatja milyenek lehetünk(nénk) a jövõben, mi a cél (ez már a BAB5 végében is nagyon találó volt, igaz az valóban egy kemény, nehéz sorozat, nem úgy mint a light-osabb ST) !
Hol van már egy Kirk, egy Spock, vagy egy Picard...
Szomcsi vagyok.

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Mondd ezt neki: "Ez nem a te füleidnek való..."
Vulkáni idegfogás.
Készíts egy rá hasonlító androidot, és amikor elkezd beszélni, kiálts rá, hogy "Csönd legyen!"
Vedd elõ a fézered és mondd azt neki, "ugye kábítóan tudok rád hatni"?
Használd a transzportert, hogy két külön személyiségre bontsd. Fézerrel tüntesd el a gonosz felét és tartsd meg a jót.
Mondd azt neki, hogy épp azt az epizódot nézed, amiben Picard meztelenül jelenik meg.
Kérdezd meg tõle, hogy akarja-e látni a Picard-manõvert.
Próbáld ki: "Komputer, program vége!"
Magyarázd el neki, hogy õ épp megsérti az elsõdleges irányelvet, mert egy alacsonyabb fejlettségû egyeddel áll kapcsolatban.
Asszimiláld!
A Voyager hazajut, de követi ot egy tucat új ellenség aki elkezdi meghódítani az alfa kvadránst.
Híres utolsó szavak: Data mikor észrevesz egy épp megjelenõ és tüzelõ romulán warbird-öt: "A francba, ez zöld!"
Q fia billiárdozik föderációs ûrben lévõ bolygókkal.
Valaki a specális effekteket készítõ csoportból elcseréli a csillaghajók CGI objektumait a Babylon 5-ben lévõkkel. (Ez szinte meg is történt: nézd csak meg az idõhajót "Year of hell/Pokloli év" címû epizódban - pont úgy néz ki, mint a Babylon 5 állomás)
Morn elkezd beszélni, és nem lehet elhalgattatni!
A Borg egyszerre egynél több kockát küld a föderáció asszimilálására, miközben Jean Luc Picard a Ba'ku bolygón nyaral.
A Borg hirtelen nagy, kerek ûrhajókkal jelenik meg. Fehér mûanyag egyenruhát és sisakot viselnek.
Az egész galaxis belekerül egy nagy idõhurokba és a "The Cage" címû epizódót, mint egy vadonatút sorozat elsõ részét mutatják be.
Üzembe helyezik a Nova osztályú Enterprise-F csillaghajót, elõretolt warp gondolákkal, Wesley Crusher kapitány parancsnoksága alatt.
A ferengik csatlakoznak a föderációhoz és kényszerítenek minden nõt, hogy mindig meztelenül járjanak. Ennek következményeként az amerikai televízióknak abba kell hagyniuk a Star Trek sugárzását.
Naponta kétszer ok nélkül kidobódik a hajtómûmag.
Ha valahol megváltoznak a csillagközi repülési útvonalak, új hajót kell vásárolni.
Idõnként, ok nélkül leáll a hajó a mélyûrben. Más nem lehet tenni, mint ezt elfogadni, újraindítani a hajtómûvet és továbbhajtani.
Idõnként egy manõver végrehajtása közben (pl. egyszerû balra kanyarodás) leáll a hajtómû és nem lehet újraindítani. Ezután újra kell telepíteni a hajtómûmagot.
Egy hajón egyszerre csak egyvalaki tud dolgozni, kivéve ha a Hajó98 ill HajóNT modelleket választod. Viszont ekkor több hidat kell vásárolnod a hajóra.
A Macintosh egy olyan hajó lenne, amelyet stabilizált omega részecske hajt, "kvantum csúszda" hajtómûve van, megbízható, könnyû vezetni, de csak a Föld és Vulcan között tud replülni.
Az antianyag tároló, strukturális integritás és a pajzs meghibásodásait egységesen "általános csillaghajó hiba" üzenet jelzi.
Csak egyféle méretû szék található a hajón (szegény Scotty).
Az energiapajzs csak a "Biztos benne?" kérdésre adott pozitív válasz után kapcsolódik be.
Idõnként a hajód ok nélkül kizár és nem enged be addig, amíg egyszerre nem rángatod a kilincset, fordítod el a kulcsot és hajlítod meg az antennát. (Hogy lehet ezt egy csillaghajón megoldani, azt nem tudom)
Utopia Planitia rákényszeríti minden vásárlóját, egy tucat luxuskivitelû Mark IV-es trikorder megvételére, függetlenül attól hogy szüksége van-e rá vagy sem. Enélküla hajó teljesítménye megfelezõdik. Emiatt az Utópia Planitia ellen alapos vizsgálatot indít a föderáció tanácsa.
Minden új hajóosztálynál a legénységnek újra kell tanulnia a mûködtetést szinte az alapoktól, mert egyetlen konzol sem mûködik úgy, mint az elõzõ modelleknél.
"Indulás!"-t kell mondanod a hajtómû lekapcsolásához.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”