11588
  • Guest
    Nahát ehh!
  • Punkerwork
    lol
  • Cat #3139
    Jeri Ryan, aki a Star Trek Voyager sorozat Hetes nevű kiborg-bombázójának megszemélyesítője felfedte, hogy ex-férje különféle éjszakai lokálokban több alkalommal is erőszakkal próbálta arra kényszeríteni, hogy idegenek előtt szexeljen vele.

http://velvet.hu/szex/startrek0624/
  • 2XP
    Azt hiszem az Enterprise 2x19-es részéből erre választ kapsz, amikor Kolos és Archer beszélget az ítélet előtt :)
  • RelakS
    Én meg CSAK az Ent-ben hallottam ezt, a többi helyen pajzsot vontak fel, viszont más ügyben fordigatták a polaritást. Talán plazmavezetékben
  • Cat #3135
    egyébként az enterprise ban is folyton polarizálják a hajótestet amikor felkészülnek a támadásra :)
  • Guest
    Szépek! :)
  • Tuvok #3133
    ok, elbasztam, szal:

• Tuvok #3132
    http://download.nullsoft.com/customize/component/2003/2/3/S/large_image/Star_Trek_Saratoga.jpg
  • Tuvok #3131
    *így jobb ?
  • Tuvok #3130
    "atomerőmű", így jobb :))
    még 2300-ban egy antianyag-reaktornak is nyomni kell az amperórát, hogy ennyi cuccnak legyen hami :)
  • Guest
    Na erre hozz konkrét példát pls, mert reaktor nélkül tutira nem váltanak teret. :)
  • Lacc
    Úgyértem, hogy utána már vígan váltanak teret meg hasonlók, tehát az antianyag megint megy.
  • Lacc
    Ez oké, de utána is visszaáll a teljes rendszer némi javítás után. Vagy Geordi polaritást váltott? :D
  • Cat #3126
    nyilvánvaló hogy legalább 2, de inkább háromszoros tulbiztosítás van
    nem csak az antianyag reaktorbol jöhet áram, hisz "fekete inditásra" az nem is képes, azaz ahhoz is kell áram hogy az beinduljon. Tartalék generátor 100% hogy van, és tartalék akkumulátor is! + még szerintem a vészlámpák megint külön áramkörön vannak (kell legyenek, pl mint a mozikban látod), mert muszáj hogy sose legyen teljesen sötét)
    ugyanigy a metroban is mindig van annyi áram, hogy a szerelvény akármilyen katasztrofa esetén se álljon meg az alagutban, hanem el tudjon menni a következő állomásig
  • Lacc
    Az antianyag-reaktorral kapcsolatban is vannak érdekes dolgok. Pl. nem egyszer esik meg a sorozatok alkalmával, hogy kilövik a magot vagy mi az istent csinálnak. Rá 5 percre meg már van megint áram. Talán van raktáron egy tucat mag vagy hogy?
  • Cat #3124
    [HOMLOKÁRA CSAP]
    ohh, vazz, tényleg, antianyag reaktor :D
  • Cat #3123
    az angol beszédet az enterprise széria egyetemes fordítója sztm jol megmagyarázza
  • Cat #3122
    a giga/terawattokkal viszont nem értek egyet
    2300ban minimum elvárom hogy egy 400 (voy) vagy 1000 (ent) személyes űrhajóknál, amik még térváltásra is képesek iszonyatos energiák kellenek. Nem atomban, nem is fuziós reaktorban, hanem simán azutániban kellene gondolkodni.
  • Cat #3121
    igen, ezt már korábban is irtam, hogy a doktor lenne a legjobb harci különítmény
    még mobilsugárzo se kell, csak lesugározni a csatatérre néhány kivetítőt, bekapcs 15 példány a doktorbol, és már mehetnek is irtani
  • Cat #3120
    kurvajo :D
  • Lacc
    LOLLER :DDDD
  • Guest
    A biztonsági övre:

:)
  • Lacc
    Nekem inkább az szúrja a szemem, hogy a parancsnoki hírda nem bírnak egy k*rva biztonsági övet tenni a székekbe ill. minden tisztnek állnia kell. Így garantáltam szanaszéjjel repked a tiszti kar, ha lövés éri a hajót.
  • Lacc
    Az energia ott a hajón nem szokott sűrűn kérdés tárgya lenni, kévéve amikor épp nincs :) Antianyag-reaktorból jön ám rendesen az amper nem kell félni.
  • Tuvok #3115
    Figy, alap ... :))
  • RelakS
    Jah, pl a Borg nem támad, ha nem piszkálod, egyébként meg kérdés nélkül asszimilál egy komplett bolygót :D
  • Tuvok #3113
    Hosszan sorolhatnánk ... :)
  • Eye-scream
    És hol vannak a vécék, és a borg miért mindig egy kockát küld csak a föld asszimilálására és ha van energia a fézerek stb működtetésére akkor a replikátoréra miértnincs és mér beszél mindenki angolul, kivéve azok akiket fontos lenne megérteni....
  • Tuvok #3111
    Erről a polaritásváltogatásról eszembe jut egy elég nagy baki :
    Aki jártas kicsit az elektronikában, tudja, hogy csak egyenfeszültségnek lehet polaritást váltani, mivel a váltófeszültség iránya folyamatosan változik, tehát az egyenfeszültség 0 Hz-en működik, mivel nincs az irányváltásból adódó rezgés, azaz frekvencia . Namost a Trekben van a pajzsnak egy bizonyos frekvenciája . No ez a bibi, ugyanis ha fekvenciája van, rezgése is, irányváltása is, tehát váltófeszültségű a pajzs, aminek nem lehet a polaritását változtatni .

Aztán számolgassunk kicsit, tegyük fel, hogy akkor minden egyenfeszültséggel működik, és minden eszköznek van egy bizonyos teljesítménye . A teljesítmény az áramerősség és a feszültség szorzatából adódik . (P = U * I)
    Tegyük fel, hogy mondjuk egy eszköz 1 Megawattot, azaz 1 millió wattot fogyaszt . Ez adódhat 1000 Volt * 1000 Amperből, de akár 10000 V * 100 A-ből is . Ezek nagyon nagy számok (egy átlag családi ház áramfelvétele átlagosan 6-8 Amper), és a Trekben elvileg Giga, Terawattok röpködnek (pajzs, fézerek, deflektor, hajtómű), tehát iszonyat sokat fogyasztanak, ez rendkívül gazdaságtalan, arról nem is beszélve, hogy atomerőművek hadát kéne szállítani a hajón .

Akkor ott a hajó védelmének megoldása . Van a holokivetitő, abból ki kéne építeni párat a hajón kívül, ha jön az ellenség, kivetíteni pár borg kockát, és kikapcsolni a biztonsági protokollt ...
  • RelakS
  • Eye-scream
    ÁÁÁÁÁÁÁÁ ezen behaltam
  • Kori
    jó részek voltak
  • Tuvok #3107
    megint
  • Tuvok #3106
    Hmm, pontosan kezdtek .
  • Tuvok #3105
    Ma 10:15-től lesz 2 TNG !!
  • Tuvok #3104