11588
  • Tuvok #3221
    A deuteriumot a víz hidrogénjéből állítják elő, de a tiszta deutérium kristályos formában van, ezért bányászható gondolom .
  • Punkerwork
  • Sir Quno Jedi
    Ez az adaptáció egyfajta energia-pajzs végülis. Tehát a fizikai behatások ellen is könnyen felhasználható.

AZ viszont biztos, hogy a Borg nagyon idétlen, mikor zombi módra rohangál, csupasz manipulátorokkal, a modern űrfegyverek korában ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    A deutérium ugyanúgy viselkedik, mint a hidrogén, csak kissé lomhább a kémiai reakciókban. Tehát oxigénnel durranógázt alkot és BUMM ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Volt egy ilyen Alfa Holdbázis rész, mikor találkoztak egy hajótemetővel, ahol volt egy szörny, aki mindenkit megcsámcsogott és visszböfizett jól átsülve, aztán a végén rájöttek, hogy az energiafegyverektől csak erősödik és végül a kapitány egy tűzoltószekercével, ősember módra apróra gyalázta ! :DDD
  • Tuvok #3216
    Az ST8-ban Picard simán lelőtt pár Borg dolgozót kézi gépfegyverrel ...
  • Tuvok #3215
    Pont azért fézer, amiért a transporter az transzporter és nem szállító .
    Mondjuk azt én se értem, hogy pl. a Borg ellen miért nem használnak gépfegyvert, annak a frekvenciájához megnézem mikor adaptálódnak :))
  • Eye-scream
    Az a legjobb, hogy ha ellenfélre lőnek akkor az simán szertefoszlik tőle, de ha az ellenség lő rájuk, akkor mindig nagy roncsolt sebet okoz, kivéve, ha az aktuális pirosingest találja el, mert az is szertefoszlik :)
    Úgy látszik a Startrekben minél többet szerepel vki annál ellenállóbb lesz a szervezete :D
  • Cat #3213
    vagy még egy dolog ami nem fér a fejembe, csak elfeledkeztem rola
    a 2x06ban a történet egy deutériumkitermelő bánya körül folyik. Namármost a deutérium ugye a hidrogén egyik izopja, annyiban különbözik attól hogy van benne még egy neutron, ezért a nehézvízben ezt használják az atomerőművek szabályozására. A gond ott van, hogy a történetben simán bányásszák, mint az olajat, és mindenki tart attól, hogy a "kutak" berobbannak - namármost valójában sima vízből állítják elő és a víz nem szokott égni :)
  • Cat #3212
    na, akkor ujabb téma
    vajon miért hivják a phase pistol t fézernek, és mért nem fázispisztolynak? szerintem utóbbi jobb is, ráadásul előbbivel ellentétben értelme is van

és marhára idegesít hogy sztm nagyon béna fegyver, mert iszonyat sok ideig lőnek vele egy célpontra, mig egy sima lőfegyverrel bumm bumm bumm, és kész három ellenfél, addig ezzel egyszerre csak egyet tudnak lőni, és az is vagy 3 másodpercig tart... biztos meg kell várni hogy a sugár odaérjen
  • Guest
    És többek között ezért jött be nekem leginkább a DS9. :)

De ez azért kicsit több egyszerű "elnézésnél"...
  • Sir Quno Jedi
    Mivel mindig mások írják a részeket, az a csoda, hogy egyáltalán van valamennyi logikai kapcsolat. Ezért volt jobb a Bab5 iylen szempontból, mert ott egyetlen hatalmas, több szálon futó, de összefüggő sztoriról volt szó. Ott viszont kihagysz két részt és halvány segédfogalmad sem lesz mi a rohadás zajlik...
  • Rage47
    Köszike
  • Guest
    #3197: Ja, megmagyarázni mindent lehet, de attól még full kamu az egész... ;)
  • Cat #3207
    inkább elvi kérdésekről vitatkozzunk :)

pl most néztem meg a 2x08-at (nem spoiler), és ebben eszükbe jut, hogy már 30 rész ota ott csücsül a hangárjukban egy olyan komp, amivel láthatatlanul tudnak repülni. Aszittem tökönszurom magam. Ti értitek ezt?

azonnal rongyolnék haza a Földre, szétszedném darabjaira az egészet, és az összes ezutáni katonai urhajót (az enterprise utódjait) felszerelném vele, ezek meg... azóta majd egy év telt el és szépen repülgetnek meg felfedezgetnek
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  • Cat #3206
    hagyjátok már ezt abba, én még nem tartok ott
  • RelakS
    Egyébként is, hol van a feje?

Egyébként is, hol van a TESTE? Bocs, elnéztemmm :D
  • Sir Quno Jedi
    Na pl. a kutyámat hivatalosan is Worf hadnagynak hívják, mert még csak 5 hónapos, de majd előléptetik, ha bizonyít !
  • RelakS
    Gyerekek, gyerekek, azonnal tegyétek el a fegyvereket!

Worf, tedd le annak a kutyának a fejét, nem játék! Egyébként is, hol van a feje? Ja, hogy hősi halott, és ez a szuvenír? Akkor meg tedd el jó mélyre, mert T'Pol már fullra rosszul van!!!
    Kikr, szólj rá Spock-ra, hogy hagyja abba a meditálást, mert kezdődik az óra!!!
  • Tuvok #3202
    Csak a fézerpuskámon át ! :)
  • Sir Quno Jedi
    Azé ! Mert menten depolarizálom a frissen újrakristályosított dilithium mátrixodat ! :DDD
  • Tuvok #3200
    Lol, ne szívd má így mellre, nemtom mit vagy úgy ezen oda, én is sokszor sokmindent elírok nah !
  • Sir Quno Jedi
    Nemond, hogy te nem szoktál elírni semmit, bizony én is hibázom. Azonban a dolog hidegen hagy, kijavítottál, ezt köszönöm. Nem episode guide alapján írok ilyeneket (mint oly sokan, abból könnyű okosnak lenni), hanem fejből, amire emléxem, ahhoz képest szerintem pontos.
  • Tuvok #3198
    Jellemző ... :)
  • Sir Quno Jedi
    1részt nem tudták, hogy ők a Borg (ezt nem közölték ezúttal, talán nem véletlenül). Egy kis nüansz 200 év távolából senkinek sem tűnhet fel, sokkal durvább ellenfelekbe ütköznek nap mint nap Archer-ék, azt sem szerja le senki (nem beszélve az időháborúról, ami zajlik és a flotta mégis el sem hiszi) !
  • Sir Quno Jedi
    3 és most készül a negyedik első 12 része.
  • Sir Quno Jedi
    Leszarom, de kössz.
  • Rage47
    Sziasztok!
    Az Enterprise-nak hány évadja van összesen?
  • Tuvok #3193
    Wolf 359 :)
  • Tuvok #3192
    T'Pol :)
  • Guest
    #3188: Aha, és a Borgról sem maradt semmi nyom, akárcsak a ferengikről, mi? Na haggyá...
  • Sir Quno Jedi
    Valószínűleg nem tudták pontosan a föld koordinátáit elsőre. Amúgy meg az időkben párhuzamosan folynak a dolgok, a Borg sem mindig cselekszik következetesen, mivel a közös tudat nem képes a végtelen térben egymásba kapcsolódni, így egyes helyi sejtjei olykor keretsztbe dolgoznak egymásnak. Ez természetes, az ő technológiájuk is limitált. Éppen ezért kellett adást küldeniük, amit majd a jövőben a megfelelő helyen fognak.
  • RelakS
    :D

Akkor mostmár csak az az érdekes, hogy egyszer elküldtek egy hajót, azt a Wolf mittudoménmennyinél megették. Aztán elküldtek mégegyet, ami meg visszaküldött egy gömböt az időben? Lehet, hogy ez már egy újabb technikájú volt?
    Mellesleg a First Contact-ban azt elcseszték, hogy a régi picard is az új dizájnú hajón volt :) Vagy csak a Borgok frissítették az adatbázisát?
  • Sir Quno Jedi
    ---------SPOILER----------

Az Eterprise-ban nagyon fajin rész volt a Borgos (a második szezon vége felé). Főleg, hogy ezek azok voltak, akik lezuhantak annak idején Picard-ék jóvoltából, mikor visszamentek az időben, hogy megakadályozzák Dr. Zefram Cochrane első hiperugrását a Földön, így legyőzve egyszer-, s mindenkorra az emberiséget. Száz évet rohadtak a jégmezőn, majd ahogy az emberek megtalálták őket, rendberakták magukat, megfújtak egy hajót és uzsgyi, irány a legközelebbi bázisuk a jövőben. Útközben mindenkit megtámadtak és átépítették a hajót, szereztek új Borgokat és még az Enterprise-t is megfertőzték. Csak annyit akartak, hogy leadják a Föld koordinátáit hiperűradón és végül Archer minden próbálkozása dacára le is adják. Pont mondta neki T'Paul, hogy nem gond, ez vagy 200 év múlva ér oda, de a kapitányt ez nem vigasztalta. :DDD Ja, mert pont ez alapján az üzenet alapján mentek a Borgok a föld ellen és vissza a múltba majdan Picardék idejében ! :DDD

Nagyon fajinul össze volt hozva !
  • 2XP
    http://index.hu/tech/tudomany/holo0626/

A holografikus paradigma által leírt univerzumban minden agy részét képezi a láthatatlan egésznek, és a telepátia pusztán a holografikus szint elérését jelenti. Hasonló módon a telekinézis (tárgyak mozgatása az akarat segítségével) szintén megszűnik rejtély lenni, hiszen az összefonódó mélyebb valóságban az egyén és a tárgy eleve egy.
  • Kori
    jó rendben van , különben is az oroszlán jobban tetszik
  • Tuvok #3185
    pont ugyan az a 120*20-as kép Alien! felirattal van fent vhol, ami egy Alien! nevű SG-s logója is ?
  • Kori
    nem kell csinálni

fent van a neten
  • Tuvok #3183
    csakhoz azt a logót már vki más csinálta magának
  • Kori
    kész

és akkor ezek szerint ez a logo az enyém????