Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kori
3 rész és sajna vége a Voyager-nek.
Nekem a három közül ez nyerte meg a tetszésemet.
Viszont a mai nagy film az nagyon jó lesz.

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Tuvok
:D
legközelebb küldj privátot

LittleL
Gondoltam már rá, de Tuvokot itt mindig megtalálom.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

nem akarsz inkább ezzel átmenni a másik topikba?

LittleL
Köszi a segítséget.
A Hikari expresset már végigcsináltam, nehéz fokozaton is.
A végén meg kiírta, hogy 24 -szer léptem túl az utasok
kényelmi küszöbét. He.
Bosszantóak még a sebesség korlátozások is, fõleg ha látod elõre, hogy nem tudsz kellõen lelassulni, és akkor jön az automata fék.
Néha bosszúból felgyorsítottam az "explore route" -on az Amtrak mozdonyt is, és 200 -al átküldtem a vakvágányon. Fú mekkorát repült.
De a gõzmozdony irányítása az aztán a bonyolult.
Hallotam, hogy lehet hozzá letölteni mozdonyokat a netrõl, de én nem láttam még. Igaz ez ?

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Tuvok
Szétkapcsolni a Vagonsegédlettel (F9) kell, duplakatt a szabadon hagyni kívánt vontatmány valamelyik kocsijára, úgy bekapcsolod a féket (ne feledd kiengedni ha újra felkapcsolod a kocsikat !!), majd duplakatt a továbbvinni kívánt utolsó, és otthagyni kívánt elsõ kocsi közti csatlakozóra, olyankor lekapcsolódnak a mögötte levõ vagonok.
Váltokat a Váltósegédlettel lehet (F4), elõtted levõ váltó G betû, mögötted levõ SHIFT+G.
Javaslom a Freight Activity Tutorial-t csináld meg Marias Pass-on, abból mindent megtudsz.
Remélem nem voltam túl bonyolult. :)

LittleL
Off:
Helló Tuvok.

Láttam a másik topikban, hogy fenn van a gépeden a Microsoft Train Simulator. Végre egy ember akinek meg van.
Jó kis program, de egy idõ után már unalmas.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell a tolatáskor
szétkapcsolni a vagonokat. Vátókat állítani.
Meg nem tudom hogy kell boldogulni a tehervonatos pályán.
Köszi.

LittleL
A mai rész nem is volt olyan rossz.

Szegény Tom, amatõrnek nézte az oktató.
Nem bírta felfogni, hogy csak megálltak, és már mennek is tovább a Föld felé.

LittleL
Sajnálatos, hogy amerikában mindent el lehet dönteni illetve ítélni
a statisztikák miatt.

Tuvok

hoppá, kopizok egy másik star trek forumol:

Üdv Mindenkinek!

Már esett szó arról, hogy az Enterprise sorozatnak vége lesz, mert állítólag rossz a nézettsége. Gondolom az USA-ban elsõsorban. Ha segíteni szeretnétek abban, hogy ez ne következzen be, itt egy cím: http://www.enterpriseproject.org/howtohelp.htm
Látogassatok el oda.

A fõoldalról (http://www.enterpriseproject.org) elérhetõk más rajongói oldalak, projectek,
hírek az enterprise-szal kapcsolatban,
letölthetõk Enterprise-bannerek, amelyekkel szintén segíthetsz növelni az Enterprise reklámozottságát. most a upn adott a sorozatnak egy utolsó esélyt - elmozdították és áttették 8.00-ról 9.00-ra - így nem a smallville-lel kell versenyeznie, legalább. ennek ellenére szerintem nincs sok esély a sorozatnak a túlélésre. sajnos. hülye nézõk.

Pár hírrel lejjebb adtunk még anno hírt az Enterprise projekt buzgó 5. sorozat-hívõ fanatikusairól, kiknek tegnap közölt beszámolójuk alapján sikerült összegyûjteniük a pénzt (3385 dolcsit) az egész oldalas Hollywood Reporter hirdetésre. Mint ahogy azt írtuk, a sorozat az utóbbi idõben való gyengélkedése, s esetleges korai befejezése ellen küzdõ társaság hirdetésben szeretné tudatni a stúdióval, hogy igenis van, aki nézi az Ent-et, meg hogy milyen jók az utóbbi részek, amúgy is. "Mindössze 16 nap alatt az Egyesült Államokban, Kanadában, Angliában és Európában élõ rajongók adakozása nyomán elég pénz gyûlt össze, hogy közzétegyük nyílt levelünket a Hollywood Reporterben. Reméljük, hogy a nyilvános üzenet bebizonyítja a UPN vezetõinek, hogy az Enterprise rajongói tábora sokkal nagyobb, mint ahogy azt a hibás nézettségmérõ statisztikák mutatják."

ha tényleg be lesz szüntetve az nagyban lesz köszönhetõ a warner televízónak is. amcsiban ugye 6 fõ, országos csatorna van. a 4 nagy (cbs, abc, nbc, fox) és a 2 kicsi, tinikre specializálódott (upn, wb). nos a warner ugye óriási harcban van a upn-nel és a az enterprise a tévécsatorna utolsó 1órás sorozata. nagyon úgy tûnik, hogy mivel a szerdai napon (fõleg az enti miatt) veri meg a legjobban a upn-t, ezért bukni fog az enti.

a upn végsõ elkeseredésében, azzal próbálja menteni a menthetõt, hogy egy órával eltolja a sorozatot, hogy a smallville, helyett az utolsó szezonos angel ellen menjen az ST:Enterprise - erre a warner azt lépte, hogy 8.00-tól a jövõ héten ismétlést ad, és a smallville új részét 9.00, megint az enterprise ellen adja...

Tuvok
akkor 10 részes lett volna a Voyager :)

RelakS
Jah, volt az a technológia, hogy valami féregjáratot nyitottak, és istentudja, hány vényévet haladtak. Mikor vége lett, azt mondták, hogy többet nem megy a cucc. Nem lehetett volna MEGJAVÍTANI, vagy egy ÚJAT csinálni? Esetleg még párszor eljátszák, és már otthon is vannak :\

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

egyetértek

Guest
Tudomány, technoblabla tekintetében jelen esetben én inkább a következetességet igénylem. Utazgassanak, amilyen gyorsan csak akarnak, teleportáljanak, akármi, de ha valamit meg lehetett csinálni a 65. részben, akkor azt lehessen a 123.-ban is, ha nem lehetett, akkor ne lehessen késõbb sem. És azért sem igazán lelkesedem, amikor egy új fajról/technológiáró/jelenségrõl/problémáról 10 km-rõl szél ellen ordít, hogy csak a forgatókönyvíró kreativitását pótolja...
engem a tudomány annyira még nem is érdekelne, mert a technoblabla csak körités egy mondanivalóhoz (ha van)
ezért voltak nagyon jok a legelsõ, t.j. hookeres star trek részek mert akkor még szinte semmilyen technikai feltétel nem volt meg, és ezért nem tudták grafikával eladni a szart, hanem igenis ki kellett találniuk olyan forgatókönyvet, ami leköti az embereket, és akkor még mondanivaló is volt

Guest
Gene Roddenberry 1991-ben meghalt, tehát személy szerint a Voyagerhez nincs túl sok köze...

Amúgy a sorozatnak van tudományos konzultánsa, más kérdés, hogy vajon adott esetben a forgatókönyvírók mennyire hallgat(ná)nak rá...
LittleL
Akárhol is vannak ûrhajók a galaxisban,
biztos hogy összetalálkoznak a Voyager ûrszondákkal,
még akkor is ha már egy régebbi részben szétlõtték õket.( pl:klingonok)

Mindig akad egy Földi szonda a galaxis bármely részén.
A mai rész is kábé ilyen volt.
Nincs ott a Gene Roddenberry mellet valami tanácsadó,
vagy logikai felügyelõ, vagy mifene ?

Punker
akkor sokat nem veszítettem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Tuvok
tipikus...

elég gagyi volt, jött a voyager és hiphop lakhatóvá tett egy nuklárisan szennyezett bolygót

Guest
Akkor izgi lehetett... :D
Tuvok
reklámnál elaludtam...

Punker
mi volt a mai részban?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

a mai rész már volt egyszer a next geberationben, vagyis hasonló, ott vmi nukleáris telû bolygót tettek lakhatóvá

LittleL
De tudjátok a Viasatról már sok rosszat hallottunk.
Nemhiába mondják, hogy:
Viasat 3, minden lehetséges.

hykao
igen, azt hiszem volt is róla szó valahol már.
ha jól emlékszem azt nyilatkozták, hogy végleg visszatérnek a régi - eddig már bevált - szinkronstúdiókhoz.
miután a hetes sorozatot ujracsinálták, nemhiszem hogy mégegyszer megpróbálják szar szinkronnal

Tuvok
éljen éljen, hátha valami tetûszar szinkront fog kapni

Tuvok
írták, hogy dilítium bánya

Punker
a doki mondta elötte hogy xy sugárzó anyagot bányáztatnak a hologramokkal

RelakS
A TeleHOLD-ban meg azt írták, hogy Voyager :D

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

TV MÜSOR Télleg adni fogják:D

aha, és mért nézett ki ugy mindegyik mint egy orvosi segédhologramm?

hykao
Emberek, a Viasat3 oldalán található tvmûsor szerint 19-én Pénteken indul az Enterprise! (...ha volt már róla szó akkó' bocs)
LittleL
Lehet, hogy nem is bányásztak azon a meteoriton, hanem
értékes drágaköveket kerestek, gyûjtögettek, azért volt náluk
csákány, meg trikorder.
Nem gondoljátok ?

Tuvok
ingyen :D

Punker
ja és egy hologram hogy bányászik? :)

A bányász jelenet meg inkább szánalmas. Egyátalán nem illik az ST képébe a rengeteg rabszolgaként tartott hologram.
Egyátalán, a kézi erõvel történõ bányászat sem. Csákány, röhej:))
Nameg minek van személyiség szubrutinjuk, meg emberi kinézetük, amikor másképp sokkal hatékonyabbak lehetnének...
Ez egy szar rész volt, be kell vallani.
Guest
Akkor úgy mondom, hogy már a Trekben is ellõtték egyszer. ;)
fenét, legalább 40 éves, asimovnál is volt (200 éves ember), de elõtte is biztosan

Guest
#1797: Ja, ez megint valami TNG-koppintás, ha jól tudom...
Punker
7-s egy istennõ :)

a többi fõszereplõtõl teljesen eltérõ egyénnel nagyon egyszerü bármit csinálni, helyzetekbe hozni, mivel másképp fog viselkedni, mint a többi szereplõ, ezért természetes konfliktusforrás
ugyanezért a doki után a második legtöbb rész a borg csajjal van

kicsit tul sokat akartak a mostani részben, 10 percbe belesüríteni a hologramm jogait, és meghatározni ennyi idõ alatt hogy õ "személy"
ez évtizedes jogvita lehetne, vagy még több, lásd most a melegjogok, hogy házasodhatnak vagy nem, pedig õk többmillióan vannak

Punker
egy patch-t igazán kaphatna már :)

Õ a voyager Data-ja. Nem egy eredeti ötlet...
Punker
megfigyeltétek hogy a dokival van a legtöbb baj az összes szereplõ közül?

Punker
azért ez túlzás hasznos teher alig van

Tuvok
manapság is tökéletesen mennek az ûrrepülõk ûrben és földi körülmények közt is, ki tudja mi lesz 400 év múlva