11588
-
_Vegeta_ #4529 Neharagudj de ez marhasag.
Egyreszt a ds9 es a b5 nagyabol egyidoben mentek tehat amiket 4528ban emlitettel mar csak utloagos hasonlosagok, ami a sorozatok amerikai mivoltabol ered PL.
Nos. Osszefuggo, mert az egesz egy hatalmas sztory. Hangulat rovasara abszolut nemment, mert mai napig az egyik leghangulatosabb sor. Szentem te nemlattad az utolso reszt. :) A lemasolas dolog meg abszolut marhasag, mindket sorozast 1993as, szoval nemlehetett lemasolni. :)
Mindjart elkuldom az ftpcimet.:)
"Konkurenciát akartak egy évtizedek óta sikeres érának, szerencsére nem jött össze."
Ez pedig a legeslegnagyobb baromsag amit mondtal. B5 jott latott gyozott. Teljes mertekig lenyomta a ds9et, a dijakat is elorrozta tole. Nemcsoda. :) -
#4528 Pár példa, hogy mire is gondolok :
- Mindkét állomást a földiek vezetik (Bolygók Egyesült Föderációja, Földi Szövetség)
- A parancsnok földi férfi (először parancsnoki rangban, majd kapitányként)
- Az elsőtiszt mindenütt egy hasonlóan harcias nő (Kira, Ivanova)
- A történetírás szempontjából fontos, hogy az állomások egy-egy térkapu (wormhole, jumpgate) mellé telepedtek, így biztosítva az idegenek és a kalandok folyamatos érkezését.
- A minbari kasztrendszert (harcos, pap illetve dolgozó) a bajori társadalomban is felfedezhetjük. A bajori vallási vezetők - kaiok, vedekek - hasonlóan befolyásos szereplők, mint a minbari párjaik.
- Klingon és a Narnok hasonlósága (harcias, hősies fajok)
- Kardasszia és a Centaurik hasonlósága (valaha nagy birodalom volt mindkettő, az új háborúban pedig a rossz oldal, Dominion/Árnyak mellé állnak, vesztükre.)
- Dukat és Londo (a centauri nagykövet, későbbi uralkodó) kísértetiesen hasonló karriert futnak be.
- A két biztonsági főnök, Odo és Garibaldi igencsak különc, sajátságos igazságérzettel és ködös háttérrel, múlttal.
- Mindkét sorozat a 3. szezon elején kap egy új, minden korábbinál jobb, erősebb hadihajót (Defiant, Fehér Csillag).
stb, stb -
#4527 Hát pont ez az, 2 scifi sorozat egy időben egy állomásról . Konkurenciát akartak egy évtizedek óta sikeres érának, szerencsére nem jött össze . Mindenki maga eldönti miért . -
#4526 Lemásolása? Hát nekem ez soha nem jutott eszembe, annyi benne az egyezés, h egy állomáson játszódik.
Nekem a rajongói részek egyáltalán nem hiányoztak, a ds9-ben pont az volt a legrosszabb, amikor sisko már nem tudta, h mi az igazság, és h az egészet csak képzelődte volan, elég kiábrándító volt. -
#4525 milyen ftp-ről -
#4524 összefüggő ? sztem az árnyaknak nem sok köze volt a földi háborúhoz pl.
túl szépet és realisztikusat akartak csinálni, ami lényegében sikerült is, de a hangulat rovására ment, gyenge próbálkozás a ds9 lemásolására -
_Vegeta_ #4523 Hat nemtom, nekem a b5 egy etalon. Mig a startrek kulonallo reszekbol all ossze addig a b5 egy fantasztikusan atgondolot tortenet. Ezert jo szentem. A ds9 is ilyen osszeallo sztory, de ugye a b5nezetsegben megverte a ds9et, nem veletlenul. :)
Zeneket meg le lehet kapni ftprol. -
#4522 mondjuk ha van vkinek B5 filmzenéje, feltehetné vhová -
#4521 hát félreértés ne essék, megnéztem a B5-öt végig, de (nemcsak mint elvakult Trekkie) véleményem szerint meg sem közelíti egyik Treket sem
a B5 csak egy modern technikát használó, látványos scifi sorozat, tűrhető forgatókönyvvel, de egy valami megpecsételte: nem foglalkoztak a rajongókkal, mikor az első részt forgatták, már megvolt az utolsónak a forgatókönyve, nem készültek rajongói részek (mint pl. a DS9-ban mikor a főszereplők 60-as évek beli újságirókat játszottak, és Sisko-t lenézték mert fekete), nem voltak utalások fan-ekre (mint pl . a Voy-ban, mikor a zenét nem ismerő nép "köcslönkérte" a dokit, hogy operákat énekeljen nekik, a fan-ek pedig túlterhelték a Voy kommrendszereit)
szal nekem a B5 is csak egy látványos sorozat a többi közül, egyszer láttam, elég is volt, semmi sem fogott meg annyira benne, mint pl. a Voy Scorpion part I-II-ben, vagy a Star Trek 6-ban, amit úgy 300-szor láttam, és évek óta minden héten legalább 3 este megnézem videón, és még közel sem untam meg, habár már minden mondatát tudom fejből
a B5-ben egyedül Kosh Naranek volt egy különleges, rejtélyes alak, aki felketette a fantáziám, de csak eleinte (a Sinclair évadban), később árnyak, de persze győztek a jók a vorlonokkal karöltve, mindenki boldog mert el is mentek, aztán meg földi háború, csak hogy ne kelljen befejezni a sorozatot 30 rész után -
_Vegeta_ #4520 Ja kihagytam
Firefly: Gyulolom a western baromsagokat, de valamiert megis tetszik, kar h keves resz van belole. :) -
_Vegeta_ #4519 En velemenyem kovetkezik:
Maganvelemeny ezert ne anyazzatok, de vmi refert elolvasnek ki hogy ki mit gondol a hulyesegeimrol. :)
Stargate: Nemtom ki mit lat benne mert en semmit. Az atlantis talan jo lett volna de a vegere ezt is eltoltak. A filmet nagyon regota szeretem, de a sorozat..
DS9: Vele kezdodott a startrek maniam, nagyon tetszett tetszik, de azert a tng-tol messze van.
Voyager: Az egesz legenysegben nincs egy szimpatikus karakter talan a holodokit kiveve. :)
Enterprise: Az elejen nagyon igeretes volt, sajna csak par reszt lattam, aztan hanyagoltam, es a 4. szezont megin elkezdtem nezni, de az elozo trekkekhez kepest elmarad. :( Bar a legenyseg mind szimpatikus arc. :)
Tng: Startrek etalon, minden tokeletes benne, foleg picard akcentusa. :D
Startrek: Sajna meg csak az elso szezont lattam, de szinten nagyon tetszik, csak kar h ennyire regi mert a latvany nagyon lerontja az egeszet, igyis h engem nem erdekel a latvany.
Babylon5: Scifik csaszara, jms nagyon jol osszerakta az egeszet, szuperul keverednek benne az eredeti startrek gondolatok, az ujitasokkal. Sinclair(valen) es sheridan is tokeletes fszlo, nagyon eltalalt karakterek, Tuvok sajnalom te nem ezt erzed. :(
Bsg2004: Talan itt az uj csaszar scifi teren, egy alapvetoen jo scifit, nagyon jol atdolgoztak, es marhajo lett, nem szokvanyos az biztos. :) Sajna az eredeti reszekbol nemsokat ertettem, mivel feliratok még nemnagyon vannak. :) -
#4518 Ja, itt az SG-n is a StarGate fórumban egyesek hőbörögtek, hogy de szar ez az ez történt az előző részekben dolog. Hát, inkább nem minősítem az ilyen arcokat. -
#4517 A Sinclair-es évadot sajna nem láttam :( -
#4516 én meg sheridan-t
sinclair még 1 fokkal jobb volt -
#4515 nem szeretem Janeway-t -
#4514 A Voy meg messze meg is haladta azt . -
#4513 jaja DS9 majdnem B5 szinten volt. -
#4512 Többek között ezért is a DS9 a Trek csúcsa nálam :) -
#4511 jó sorozat volt az is :) -
Cat #4510 earth... ? -
#4509 nem az space: Above and Beyond cimen fut -
#4508 volt régen egy jó sorozat TV3-on... vmi űrháború kétezerakárhány volt a címe, nem emlékszem pontosan, de az nagyon tetszett. Egy anyahajó legénysége volt benne, asszem Saratoga volt a neve. Nem ennek a neve bsg2004 angolul? -
#4507 Pedig sokat vártam tőle. -
#4506 A bsg meg végtelenül banális és uncsi sajna... -
#4505 A StarGate is visszatért a jó öreg, buta összefüggéstelenítettebb kerékvágásba a 8. szériától, mivel pont ebből volt gondjuk, hogy az "embereknek" nem tetszett a túlzott elnagyfilmesedés... Blah ! -
#4504 Így van, egy egybesorozatot NÉZNI kell, ragaszkodni hozzá, rajongani érte ! -
_Vegeta_ #4503 Battlestar galactica remake? Egyebkent en ugy vettem eszre az uj scifik inkabb osszefuggoek. (bsg2004, stargate)
Nekem viszont tokmindegy osszefuggoek e a reszek vagy sem, nem attol lesz vagy rossz.:) -
Cat #4502 ez amiatt nehéz kérdés, hogy egyszerüen az emberek sztm nem emlékeznek rá. Követnek 2-3 sorozatot, vagy véletlenül kihagynak egy részt, és akkor akár teljesen érthetetlenné is válhat számukra a történet, szóval szerintem kiadói szempontból SOKKAL kockázatosabbak az egybefüggő sorozatok. Bekapcsolodni nehéz, vagy nem is lehet, kiesni viszont nagyon könnyü. -
#4501 De csak volt, kéne már valami ami követi a nagy elődöt, de minden próbálkozást derékba tör az igénytelen tömegek rinyálása és a kiadók nézettségi-halálfélelme ! -
#4500 B5 volt a legjobb :) -
#4499 Ilyen 20onsokrészes egybefüggő sci-fikkre volnék én vevő, de sajna a nép az abszolút összefüggéstelen 45perces gyorsrészekre kíváncsi, mert azt nem kell köbvetni folyamatában és a részek külön-külön is érthetőek és megállják a helyüket. Én abban reménykedem, hogy ha ilyen sorozatok kezdenek sikereket elérni, mint pl. a 24, ami végülis egyetlen film feldarabolva, akkor 1x majd eljutnak az emberek arra az értelmi színvonalra, hogy sci-fikben is elviseljék a folytonosságot, a többszállúságot és a bonyolult összefüggéseket (anno a Bab5-ban majdnem ide lyukadtunk már ki) ! -
Cat #4498 egyetértek
alig birtam 3-4 rész után is abbahagyni, szemét jeleneteknél vágják el :) -
#4497 Szart, a legmostmégjobb évad, végre egy összefüggő gigaszezon ! -
#4496 valami vadnyugati részt nézek most.
jobb mint a holoszoba -
#4495 kár rajta rágodni az amugyis egy szar évad :D -
#4494 nem mindet és nem sorrendben természetesen :) -
Cat #4493 még nem láttad az enterpriset? -
#4492 Xindi mókás faj, kár hogy nem tom min rágtak be :) -
#4491 azért frankó hogy mindne bolygón nyugisan tudnak flangálni tökéletes a légkör és a nyomás :) -
_Vegeta_ #4490 Kiraly workplace-d van. :)))