11588
  • mrzed001
    Tuvok, egyre jobban ásod be magad a hazugságok és féligazságok mocsarába. Mond inkább ki nyíltan, hogy hallottál már olyanról, aki látta már a teljes sorozatot és nem tetszett neki. Te meg egyszerűen birka módjára elfogadtad a véleményét. Ha ráhibáztan, akkor inkább nem nevesíteném a viselkedésedet, mert egy életre kitolt az opi
  • Tuvok #4849
    A védőszentről már késő beszélni, legfeljebb egy dúsgazdag sci-fi kedvelő személyében, aki hajlandó fizetni azért, hogy ebből még legyen valami .
    Mellesleg engem nem a sorozat üzleti, meg pénzügyi háttere érdekel (persze visszatükröződik a látottakon), hanem hogy színvonalas és jó sorozatot lássak, és szerintem a fan-ek többsége így van ezzel, vagy nem ? . Hogy mit láttam ez ent-ben, tökmind1, nem miattam bukott meg szerintem, legfeljebb a hozzám hasonlóan vélekedők keze is benne volt a dologban, mikor tiltakozásképp nem ültek a TV elé, mikor ment a sorozat . Mert nem erre vágytak annyi Trek után . De ami nem megy, azt kár erőltetni, legalább ezt belátták .
  • RelakS
    Basszus, az űrlázadásra alig emléxem :S
  • Sir Quno Jedi
    A közel se láttál mindet, AZ mit jelent szerinted ?!! AZT, hogy nem láttad mindet ÉS ezért kérdezel hülyeségeket, pl. a Borgról ugyebár... :DDD
  • mrzed001
    Az elején, én sem tartottam Bakulát jó választásnak az Enterprise kapitányának. Megszokhattuk Pickar fölényes kinevelt flottatiszti viselkedését, és Archer inkább olyan normális volt. Aztán később pont ez volt, ami felemelte a sorozatot, amikor már a forgatókönyvírók is ráéreztek, és elkezdték ezt hangsúlyozni: nem tökéletes, nem hibátlan, csak egy jószándékú ember (mint mi is)
    A közepétől már nagyon élvezetes kezdett lenni a sorozat
  • Tuvok #4845
    Ne állítsál már olyat, hogy csak annyit láttam, mikor ezt nem tudhatod pontosan, nem szeretem mikor rólam állítanak olyat, amit nem tudnak megalapozni . Régen ez volt a helyzet, de van nekem 2 olyan ismerősöm is, aki rendszeresen töltögette az ent-eket, és én is megnéztem őket . Nem mindet láttam, közel se, de azért először inkább kérdezz, mielőtt nekem jössz vmi valótlan dologgal .
  • Sir Quno Jedi
    Jah tényleg, kedvencem volt ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Őőőőő, jól van elmagyarázom, de csak 1x fogom:

Az Enterprise "csúfos bukása" a laikus részvényesek szemében a Star Trek bukása, ergó nem jó biznisz, ergó max. várhatunk a "B" osztályos újjáélesztésre (sem) ! Vannak akiknek ez CSAKIS üzlet, őket csak a számok győzik meg, néha az sem !

Az ember nem szarik az asztalra, ahonnan eszik, mert ha már a "trekik" is így nyilatkoznak egy ST sorozatról, akkor valóban vége egy korszaknak...

Ha van valóban van védőszentje a Treknek, akkor csoda történik, ha nem, abba belegondolni is rossz.
  • Cat #4842
    azért azon tényleg elgondolkodhatnál, hogy ugy nyilatkozol az enterpriserol, hogy csak a viasaton nézett részeket láttad
    (egyébként mint korábban irtam, én se tartom jó szinésznek archert, nagyon erőltetett)
  • Tuvok #4841
    Az indiánt ki ne hagyd, szerintem akkor szidtalak a legtöbbet, legalább volt kire fogni, ha esett az eső mikor horgászni mentem volna .
  • Sir Quno Jedi
    Voltam EUrobocop, meg Judge Dredd, meg Fat Man, meg PS2 konzolbuznyák, meg Mr. Szöszi, meg LOÁL maszter... a teljesség igénye nélkül ! :DDD Csak hogy teljes legyen a kép.
  • Tuvok #4839
    Na de ki beszél itt Trek-ről ?? Az entről megy a vita szerintem
    Most a Trek fan-ek 3/4-dét hülyézted le, vagy le tudod tagadni azt a tényt, hogy nézettség hiánya = fan-ek hiánya ? Vagy miért is bukott meg ? Nem volt értelme vetíteni / túl sok negatív kritikát kapott / elfordultak tőle a rajongók ? Vagy van rá jobb magyarázatod ?
  • mrzed001
    Őrzöm a titkot Mesterem :) Mert velünk van a ..... swartz :))
  • Tuvok #4837
    Tudod, én sem állítottam magamról soha . Már eleve nevetséges lenne belegondolni is abba, hogy valaki egy fikcióba képzelje magát . És eleve nevetséges összekötni a valósággal . Mondjuk a hegyes fülem néha magyarázatra szorul
    Erre most majdnem mondtam valamit :)) De csak szólok, volt ő már érzelem nélküli robot, meg esőhozó indián, most épp valami rendszer éllovasa, remélem azért sikerül hozzá alkalmazkodnod ... :))
  • Sir Quno Jedi
    Hé, ne add ki a titkos infókat a barbároknak Darth Zed fiam ! :DDD
  • mrzed001
    Sorry, Nemesis-ben igazad van. Én már az insurrection-t sem számoltam, elég szánalmas volt.
    Riker: Olvastam valahol, de itt eléggé tiltva van a net, így aztán nem tudok linkelni

Ki szerint mi a ST csúcsa ? (csúcs rész, film, storyline)
  • Sir Quno Jedi
    "...szerencsére be is szüntették " -> Nos aki "trekiként" ezt állítja egy Star Trek sorozatról, úgy hogy nem is látta végig, az vagy nincs tudatában, hogy ez mit okoz a Trek univerzum ügyének, vagy (elnézést, de nem szeretném ha elveszne a lényeg, ezért nem fogok finomkodni) szimplán csak egy "korláltolt hülye". HA ez személyeskedés, akkor én kérek elnézést bíró úr ! [nincs smiley]
  • mrzed001
    Tudod, én sose állítottam magamról, hogy érzelemmentes vulkáni vagyok. Sőt, egyszerűen eldobom az agyam, amikor áltrekik soselátott sorozat soselátott részeiről és eredetivel való összefüggéshiányáról fröcsögnek.
    SQJ a mester, és csak a padavanja vagyok
  • Sir Quno Jedi
    Ja, nekem sem ez a csúcspont !4
  • _Vegeta_
    #4802: "az igazi fan-ek jobban kedvelik, mint pl: Riker-t." - Ezt mibol gondolod???
    "..Pláne az előző ZSENIÁLIS First Contact után.." - A fc utan még volt az insurrection azutan jott a nemesis. :)

Egyebkent se az enti se a nemesis nem a startrek csucspontja. Es asszem ebbe megallapodhatunk.
  • Sir Quno Jedi
    So Now We ALL Know!
    (Jimmy Akin)

. . . Or at least all of us who want to know.

Here's the explanation for why Klingons in the 23rd century were human-appearing, while those before and after are forehead-ridgers.

The episode of Star Trek: Enterprise that establishes the on-screen explanation should have aired in everyone's town by now, but lest anyone not want to know, I'll put the spoilers in white-on-white, so you have to select the text (by swiping it or hitting Ctrl-A) to see it.

Here goes:

In the late 20th century, a group of scientists created a "master race" of genetically altered humans, among them Kahn Noonien Singh. This led to the Eugenics Wars on Earth in the 1990s.
    In the 22nd century, scientific genius Arik Soong (played by Brent Spiner) incubated and birthed a number of embryos from this time. These embryos, because of their augmented DNA, were known as "augments." They had the increased intelligence and aggression of the key players in the Eugenics Wars.
    When Arik Soong unleashed several augments in the 22nd century, the Klingons perceived it as a threat.
    Subseuquently, when several augmented embryos fell into their hands, they exploited their DNA to create Klingon augments to compete with human augments.
    One Klingon augment had a virus that combined with the human augment DNA.
    This virus spread to other Klingons, making them not only have augmented abilities but also to appear more human.
    By the 23rd century (the time of Star Trek: The Original Series), this virus had spread throughout the Klingon race.
    By the 24th century (the time of Star Trek: The Next Generation), this virus had been cured, making Klingons of that era profoundly uncomfortable in discussing why their appearance had temporarily temporarily lurched human-ward a over hundred years before.
    So there!

That explains:

Why the difference existed.
    Why characters in Enterprise's time had the forehead-ridge appearance.
    Why characters in the TOS period had the human-looking appearance.
    Why characters from the beginning of the movies onward were back to the forehead-ridge appearance.
    Why characters introduced as human-looking in TOS were forehead-ridgers later on.
    Why it seemed to affect the whole race.
    Why Klingons were embarrassed to talk about all this with outsiders, and:
    Why the human-lookers were so . . . human . . . looking.
  • Tuvok #4829
    Nana, eluralkodott rajtad a birkaszellem ! Attól, hogy valakinek igazat adhatsz még nem lettél okosabb, és még mindig nem tudsz rólam többet, mint eddig .
    A hasonlóságról annyit, hogy én nem viszek kicsinyes (sőt semmilyen) érzelmeket egy ilyen alantas vitába, hogy a Trek és az ent (nem létező) kapcsolatát firtassam, nincs bennem személyeskedési vágy, vagy ilyesmi, hogy már a másik nevét firtassam, mert nincsenek jobb érveim, vagy bármi ilyesmi ... ez már megint átment értelmes emberek eszmecseréjéből hülyeségek dobálózásába .
    De ha meg tudod a jövőben állni (sqj-vel ellentétben), hogy ne kezdj vitában személyeskedni, akkor bármikor vitatkozom erről veled, mert jó ezen a témán csámcsodgni, pláne tudva a végét, hogy úgysem fogjuk sosem meggyőzni egymást . Rajtad áll .
  • mrzed001
    Igazad van SQJ, egy ilyen primitív áltrekivel nem érdemes vitatkozni.
    Tuvok, ha hogy oda ne oldalazzak. Ez azt se tudja ki volt Tuvok, vagy mi?
    De legalábbis olyan messze áll a személyiségétől egy kimért logikus vulkáni elme, mint Bush a szenttéavatástól
  • Sir Quno Jedi
    1. This series plays long before Star Trek TNG, so how come Starfleet has forgotten all about the Borg. In the TNG series the Borg are discovered and Starfleet has no information about them. Surely someone should have mentioned something about them in the Starfleet archives. [The Borg in Enterprise are a direct result of Picard's trip backwards in time in "First Contact." Picard's interaction with the past is naturally going to change a lot of things in the timeline - but the producers can't re-film every episode of TNG to show it! Not to mention the fact that the whole incident was likely classified by StarFleet and buried CIA-style.]
  • Tuvok #4826
    Ezt pont egy 'jedi'mondja :DDDDDDDDDDDDDDDD
    Örülök, hogy nem Trek-neved van ;)
  • Tuvok #4825
    Akkor olvass vissza drágaságom, hogy kitől is hangott el több valótlan . De nehogy válaszolj, mert nevetni fogok, ahogy még ezt is megrögzöttem ellenem próbálod felmutatni :))
  • Tuvok #4824
    1. De . Egy adagot . Konzervatív megrögzött Trekkie, akit nem érdekel a gyenge ent-féle koholmány :)
    2. Hát az sem volt valami pontos ...
  • Sir Quno Jedi
    Nyugi, ő messze van a Trekitől. Állítom, hogy én, aki nem vagyok egy masszív rajongó, többet áldoztam a Star Trek-re mint ő, mégsem Tuvok a nick nevem... :D
  • Tuvok #4822
    1. Példa: a borg feltűnése, ferengik feltűnése ... Most te jössz .
    2. Engem meg a letöltési statisztika még mindig nem érdekel, mert nem fedi a valóságot . Nem attól lesz egy sorozatnak nagyobb tábora, hogy le lehet tölteni . Aki letölti, az valszeg látta is a TV-ben (USA-ról beszélek), ha meg már látta, vagy letölti, vagy nem . Túl bizonytalan ez ahhoz, hogy valós statisztikai alapként szolgáljon .
    2. Akkor nézz csak utána, hogy mikor megvette a v3 a sorozat részeit, hány rész is volt készen . Aztán jött a szinkronizálás, műsorra tűzés folyamata, de én nem a vetítés kezdetéről beszélek . Azt sem tartanám kizártank, hogy a v3 az addig elkészült összes részt megvette (bár valószínűtlen, de ezt mi nem tudhatjuk egészen pontosan /te sem, ne is erőlködj rajta/) . Hívd aminek akarod ...
    4. Fogd fel, hogy tényleg nem az én elképzelésem szerint forog a Föld ! Még csak nem is az a pár millió csalódott rajongó elképzelése szerint sem, akik érdeklődési hiánya miatt elbukott a sorozat ... Na vajon miért maradt el ? Na ? Naa ??
  • Sir Quno Jedi
    Sztem. ne vitatkozz Tuvok-kal, mert reménytelen ! Nem látta az Ent. végig, mégis nyilatkozik róla. DE a legfőbb probléma, hogy a tényadatok sem győzik meg semmiről, ezért értelmetlen a vita vele. Én már átestem ezen Tuvokkal...
  • RelakS
    Az egyik tng részben megmagyarázták, nem?
  • RelakS
    Őőő... Worf annyit mondott, hogy ez egy szégyenteljes korszak, és inkább nem beszélne róla.

Mondjuk az is igaz, hogy a nagy Kálesz (vagy ki) is rendelkezett taréjjal, pedig az ősklingon
  • mrzed001
    1) tényleg nem láttad az Enterprise-ot Miféle treki az ilyen ???
    2) TNG-ben már erre is megadták a választ
  • Tuvok #4817
    Zefram Cochrane ,)
    Trials and Tribble-ations rész volt, abban mondta Worf, hogy "erről ők nem szeretnek beszélni" .
  • mrzed001
    1) példából ért a magyar, nem vádaskodásból
    2) én utánaolvastam, plusz letöltési statisztika :) Egyébként ÉPPEN ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY ROSSZ IDŐPONTBAN A LEGJOBB SOROZATOT SE NÉZIK. Érted ???
    3) addigi 40 ??? Talán adták már akkor a 4. sorozatot is :p Szóval NEM IS LÁTTAD a teljes Enterprise sorozatot ???? Minek is hívják ezt
    4) fogd fel, hogy nem a te elképzeléseid szerint forog a föld. Azért mert neked tetszett, még a többi sokmilliónak nem. Ez van, buta szar rész volt. Temetőbe vele :) Ja, amúgy a nagy külföldi Tv csatik az összes Star Trek film vetítése után tartottak vetítéseket az előző mozifilmekből (feltüzelendő a nézőket). Hát, valamiért itt már az is elmaradt :p
  • Tuvok #4815
    1. A taréj dolgot azért fedi kicsit homály, mert ez egy olyan dolog, amire sosem tudtak megfelelő magyarázatot adni, betegség, genetika, stb, ezer féle verzió van :))
    2. Ent vs. Star Trek, szimplán ennyiről van szó . Nem illik a képbe, annyira más, annyira nem Trek, hogy (szerencsére) belátták, nincs értelme erőltetni azt, amit a nagytöbbség nem fogad el, nem olyan, amit megszoktak, nem a távoli utopisztikus jövőkép, hanem egy viszonylag realisztikusnak beállított híd a valóság, a jövőbeli lehetőségek, és a Trek által létrehozott Utópia közt . Már lassan arra is lesz magyarázat, hogy az idegen fajok 98%-a miért ugyan olyan, mint az ember ... nem, ez nem a Trek :)
  • mrzed001
    Zefran Cochran volt az "űrutazás atyja", a "kapcsolatfelvevő", a "béke és jólét elhozója", róla is csak 2 részben van említés (1 TNG, és a First Contact). A föderáció egyik összehozója ehhez képest nudli (főleg, hogy ott már a politikusok aratták ugye le a babérokat elég szépen)
    Meg aztán itt is visszafelé íródott a story. A star wars 4-6-ban sincs említés Duku grófról, vagy Amidala-ról :)
    No igen, a klingonok. A külsejüket gondolom nem akarták lerontani a 60-as évek gyenge színvonalára, ezért kifejtették a dokit elrabló részben, hogy mi is történt velül (ezt egyébként Worf is rebesgette valahol talán DS9 múltas TOS-os részében).
  • Tuvok #4813
    1. Ütközik ? Na akkor az ent-ről már ne is beszéljünk ... :DDDDDDDDD
    2. Sokat. Hogy hányan látták az USA-ban sztem "foggalmad sincs" neked sem (mondjuk engem nem is érdekel), meg arról sem, hogy ott mikor is ment ... (fogadunk, hogy nem éjfélkor ?)
    3. Azért nem adta a viasat 30 résznél tovább, mert annyit vett meg az addigi kb. 40-ből ... "foggalmad sincs" hogy engem mennyire nem érdekel, hogy mi az a btefnet, a sorozatok letöltése sem érdekelt sosem, mégis láttam mindet . "Foggalmad sincs", hogy mennyit láttam az ent-ből, de még mindig lehet, hogy többet, mint a legtöbb olyan rajongó, akinek sikertelenül próbálták azt mutatni, hogy az ent-nek köze van ahhoz az érához, amit Gene mester megteremtett . Nincs, megkapta jutalmát, megbukott . Pont .
    4. Kezdettől fogva az volt, kár volt felhoznod, ha "foggalmas sincs" róla .
  • RelakS
    Az Enterprise-szal több gondom is van mondjuk, ebből 2:
    1: klingon taréj. Hogyisvanez?
    2: Az összes sorozatban van utalás Kirk-re. Viszont ez a szerencsétlen Archer (?) is letesz szerintem egy-két dolgot az asztalra, mégsincs később említés róla. Elvesztek az adatok, vagy mi?
  • mrzed001
    1) Mi lett volna. Semmi. A fan-ek csak olyan mellékes dologként tekintenek rá, sokhelyen ütközik a fő TNG-s story szállal. Voyager dettó, holopajzs . Akkor a későbbi részekben miért nincs az összes hajón ?
    2) Az Elnök Emberei egy nagyon jó példa volt. Na, hány részét láttad már? Arról meg, hogy hányan nézik USA-ban foggalmad sincs :) Mindenesetre nagyon jó példa arra, hogy a legjobb sorozatnak is lehet minimális a (TV!)néző tábora.
    3) Miről beszélsz? Viasat? Mikor adtak neked 4-10 évnél fiatalabb részt ????? Hát én nem fogok 4-10 évet várni a kedvenc sorozatom részeire, és más sem. Letöltjük. És (valószínűleg foggalmad sincs mi is volt a btefnet.net) premierrészekről volt szó, magyarán első vetítések. Mozikban is az egyik legmeghatározóbb az első vetítési napi forgalom (mert utána már csak lecseng, ez a csúcs). Lehet, hogy te talán még az Enterprise 2x01-et várod a Viasaton? Vagy már te is letöltötted? Hát, hogy a premierről lemaradtál, az tuti, de mond, hogy nem egy fél éve láttad :) Foggalmad sincs, mekkora volt a kereslete a premier napján ?
    4) ez már parttalan