11588
  • RelakS
    Én a történetre gondolok :) Valahogy még a 6. rész is olyan "naivnak" hat a first contact-hoz képest, pedig az sem egy túl régi rész, és volt benne erőszak is rendesen
  • mrzed001
    Kemény hadvezés, igen :)
    És erre a szerepre ez a sebhelyesarcú csatamén is tök jól bejött
  • mrzed001
    Nekem valahogy a régiek sem tűntek naívnak.
    Sőt, a kedvenccem az első, ott aztán Kirk arcáról mindent le lehet olvasni :))
  • Sir Quno Jedi
    Ja, jó gyávák is voltak, meg genya politikusok ! :DDD

De Adama már ott is inkább kiváló hadvezér volt, mint gennyes politikus.
  • Tuvok #4886
    Jó kérdés, úgy rémlik Data mutatta meg valakinek őket, de lehet vmelyik filmben volt, nem urgik be .
  • Sir Quno Jedi
    Jah, az is igaz !
  • Tuvok #4884
    Hát ez az, erről beszélek, nem tudták rendesen beleilleszteni a Trek korábbi (későbbi ?) világába az ent-et, ez pedig sokaknak szúrja a szemét, nekem, meg a többi csalódott fan-nek ...
  • mrzed001
    Az eredeti Adama sem volt rossz. Az az igazi öreg tudor, mint Obi van a SW4-ben :)
    Az eredetiben persze a vének tanácsa vezette a civileket, ott is vén főszerek voltak, nők sehol :)
  • Tuvok #4882
    Mert Trek topik, vagymi
    Bár lehet nyitni kéne az ent-nek másik topikot, hogy ne ezt fertőzzük vele ...
  • RelakS
    ?

Az melyik volt?
  • Sir Quno Jedi
    Olvasd má el amit belinkeltem a Borg-ról vazeg és ne szajkózd ugyanazt !
  • Tuvok #4879
    Csakhogy azok a mások megbuktattak egy sorozatot, ami érdemtelen volt a Star Trek nevét viselni magán, vagy tévedek ? Az ent talán nem is bukot meg ?!
  • RelakS
    Nekem meg pont azt juttatta eszembe, hogy a régi mozik ehhez képest milyen kis "naivak" voltak.
  • mrzed001
    Te még mindíg nem érted
    Visszafelé írják a történetet, persze hogy nem lehetett ott
    Csillagok háborújában sem beszélt senki Duku grófról (Tényleg, azt láttad?)
  • Sir Quno Jedi
    Talán mert a TNG-t évekkel előbb befejezték, mintahogy az ENT-ot kitalálták !4 :DDD
  • Tuvok #4875
    Szerintem nem ők nírták ki az ST-t, ez már csak a következménye, az okokat kéne keresni, talán vhol ott, hogy miért is nem Trek-et adtak a Trek fan-eknek ...
  • Sir Quno Jedi
    Hééé !
    Boomer feka hangszórófrizurás nigga volt, most meg félázsiai csajszi.
    Starbuck szőke szépfiú, most meg szőke csajszi (amúgy nagyon hasonló kvalitásokkal)

Abszolút kedvencem Adama admirális meg Roslin elnökasszony, mindketten parádésan jól játszanak, igaz a szerepük is fain !
  • Tuvok #4873
    Akkor csak egy apró kérdés: ha az ent-ben már találkoztak velük, akkor hogyhogy a TNG 'Q Who' részében (mikor Q a kocka elé repíti az Enterprise) azt hangoztatják, hogy nem ismerték a fajt, most találkoztak velük először ?
    De ha nem túl fárasztó, leírhatnád a ferengis részt is, mert azt sem láttam, és kíváncsi vagyok hogyan magyarázták ki, hogy szintén a TNG-ben volt velük az első kapcsolat .
    És még annyi érdekelne, hogy szintén az egyik TNG részben, mikor az összes korábbi Enterprise-t mutatják a HMS Enterprise-től kezdve, akkor ott az NX-01 miért nem szerepel annak ellenére, hogy amekkora szerepet töltött be a történelemben az ent állítása szerint .
  • mrzed001
    Nálam jobb volt, mint a 2,6,7 ha csak a régiket nézzük :))
  • Sir Quno Jedi
    A First Contact nagyon jó volt, majdnem felvillantotta előttem a régi mozik hangulatát (persze csak majdnem) !
  • Cat #4870
    ja, és ha szerinted az felvágás, hogy látta az ent összes részét, akkor nem értem mi a francot keresel itt
  • Cat #4869
    tudod a beszélgetésnek az a nagy hibája, hogy te másokra hivatkozol, mi meg magunk látjuk, magunk tudunk véleményt nyilvánítani
    akkor lesz ennek az egész irogatásnak értelme, ha nem amcsi fanok véleményét szajkozod...
  • mrzed001
    Jaja, de azért durva, hogy az erőviszonyokat is felcserélték:
    Boomer a erős feka -> gyengusz fehér csaj
    Starbuck a gyengusz "Szépfiú" -> Kigyúrt fehér csaj
    Szóval furi volt, de miután megszoktam, már teccet is :)
  • Sir Quno Jedi
    Na, ők mondhatnának, az más kérdés, hogy a két és fél évtizedes sf előműveltséget ott is megkövetelem, ha már nekem megvan ! Persze ők is csak addig nyafognak, míg kinyírják vele a ST-t és utána majd áttérnek a szupermodell leszekre, haha...
  • Cat #4866
    a borgos rész az entben pont hogy kurvajó volt, és nagyon passzolt a történetvonalba
    a jövőre annyi kihatása van, hogy kiszámolták hogy 150 év mulva jönnek vissza, ami meg is történt
    (nem tudták hogy mik azok, nem derült ki róluk semmi)
  • mrzed001
    Nem, a kapcsolatfelvételkor, amikor leszáll a vulkáni űrhajó ?
    Nekem most is a fülembe cseng :)
    tááá, tá tá tá tá tá tááááá
    neten inkább nem dudolászok :)
  • Sir Quno Jedi
    Röhögni fogsz, pl. anyámnak jobban bejött így StarBuck (pedig fordítva gondolnánk), mint az eredetiben ! :DDD Én is megszoktam, fura volt, de a csaj tényleg egy "pain in the ass", egész jól játszik ahogy belejön. Boomer a másik, az is jól sikerült, mert így jobban bele tudták keverni a fősztorit a közvetlen életükbe, hiszen vajon mit is akarnak a Cylon-ok ezzel az új exodussal...

Nameg manapság koedukáltabb haderőt képzelnek a jövőre vetítve, mint anno, ahol minden pilóta jóképű nyálgép pasas volt ! :DDD
  • Tuvok #4863
    Értem a különbséget, te felvágsz, mert láttad, én meg ráfogom a sok hibájára, amiért megbukott . Tudod mit, kérdezd meg erről azokat az amcsi fan-eket, akik az egész sorozatot látták, mégis utálják az egészet, amiért lapossá tette a Trek érát, hátha ők majd mondanak neked jobb okosságokat ...
  • RelakS
    Nem emléxem a zenéjére :D

A kapcsolatfelvégelből egy dolog maradt meg kristálytisztán:

Angol:
    dumál a borg kockáról egy hang, nyom valami koordinátát - borg zavarás - We are the Borg! stb

Magyar
    dumál a borg kockáról egy hang, nyom valami koordinátát - borg zavarás - az előbbi hang még gyorsan befejezi a koordinátát - Mi vagyunk a Borg! stb
  • Sir Quno Jedi
    Nem dugom a fejem a homokba, ha valamiben hiba van, igyexem megemlíteni, de pont az általad felhozottak nem azok. Mindenesetre én akár felhozhatnám őket, mert láttam, de te nem, mert nem tudod miről beszélsz ! A Borg-os rész egész tűrhető (sőt itt-ott már ötletes) átkötés volt a TNG-hez és teljesen reális. Ha csak hallottam volna róla, akkor én is húznám a számat, de láttam is ! Érted, ez a különbség ?!
  • Tuvok #4860
    Vicc az ent, ugye ? Én nem ezt a szót használnám . De mind1 is ...
  • Tuvok #4859
    Ne legyél már azon nevetséges személyek közt, akik képtelenek belátni, hogy a sorozat megbukott, és erre a magyarázat egyszerűen annyi, hogy nem tudták lekötni a Trek fan-eket, akik TREK-re vágytak, mert egyszerűen túl gyenge lett az egész . A személyeskedések meg betudom annak, hogy savanyú neked a szőlő, ennyi .
  • mrzed001
    Pedig a Galactica-ban sokkal durvádd csúsztatások voltak, hirtelen két főszereplő nővé vált, ráadásul az egyik ellenséggé (Cylon)
  • mrzed001
    TE JÓÓÓ ISTEN. Ezt ugye komolyan mondtad, mert viccnek túl durva.
    Hülyének érzem magam, hogy egy lámával vitatkozok.
    Mester, igazad volt
  • Sir Quno Jedi
    A Battlestar Galactica-val szemben is voltak fenntartásaim (főleg hogy felújítás és azok jajj), de összességében végülis kiválóan szórakoztam, megvolt a mély belső tartalom, elgondolkoztatott és már alig vártam a folytatást (inkább 100BG rész, mint egy StarWars ep1 !!!). Ez az Enterprise-nál néha nem jött össze, de az "overall performance" ahogy ma divatos, az mégis igen jónak mondható.
  • Tuvok #4855
    Eleve kár volt a borg-ot (életmentő reklámfogás ?) belekeverni az ent-be, a jövő zenéje lenne, azt épp nem láttam (szerencsére ?), de ez elveszik az itt hangoztatott hibák között, remélem nem felejtetted el, hogy míg ment a sorozat, te voltál (többek közt) aki itt kritizált jópár következetlenséget !
    Hogy mennyit láttam, azt még én sem tudom, eleve nem sorban láttam, amiket láttam, azt sem rendszeresen, de jópár rész volt, azaz nem 5-6-10 ...
  • Sir Quno Jedi
    Jól teszed, ezzel el fogod érni, hogy Barátok Közt-et és VV3-at nyomjanak a csatornák főműsoridőben, mert a mocskos scifiket úgysem nézi a kutya sem (amúgy is egy évek óta kihalóban lévő rétegműfaj).
  • mrzed001
    "kispályás pancsolás a part mentén kézenfogva"
    Nemhiába a mester aztán tud fogalmazni :))
    Ezt én se mondhattam volna szebben :)
  • mrzed001
    Ugye, én is. Teljesen feledhető volt. A Nemezis dettó. A kapcsolatfelvételnek viszont még a zenéjére is emlékszem. Be is szereztem :))
  • Sir Quno Jedi
    Ja végére én is megkedveltem, fura volt, de Bakula mocskos jó színész és feltalálta magát. Eleve tök más helyzetből indult, mint Picard, így hitelesnek volt mondható az első szériabeli kissé nyeretlen viselkedése. Hiszen éppen akkro tanult bele egy olyan szerepbe, amibe az emberiségből még soha senkinek nem kellett addig. AZ egész full lutrinak indult, kispályás pancsolás a part mentén kézenfogva, aztán hirtelen belelökték őket a mélyvízbe.