11588
  • mrzed001
    Inkább a UPN, és a nézettségi statisztikákat készítő cég. Valahol olvastam, hogy totál fals számokat adtak Enterprise-al kapcsolatban UPN-nek. Azok meg barmok, és elhitték
  • Sir Quno Jedi
    Hát ezaz, nagyon befürödtek, azt hitték elég a név. De a világ is változott. Mire pedig kezdtek volna jó úton járni (s3), a "rajongók" és a UPN kinyírták...
  • mrzed001
    Sokkal kevesebb pénzt öltek bele, mint pl a TNG-be (úgy hallottam kb 1,5x annyit, mint B5-be), hatodát se
    Azért a díszletek pl az Enterprise-ban jobbak voltak, a TNG-ben olyan megfoghatatlanul távoli volt
  • Tuvok #4927
    Ezért kérdem, kinek érte meg beleölni annyi pénzt, ha a felénél úgyis elbukik, kinek érte meg elveszíteni néhány millió rajongót ?
    Pedig nekem jó volt látni Riker állandóan vigyorgó képét szombaton, mikor a díszletek közt mászkált, ma meg már el sem tudnék képzelni egy ilyen filmet ...
  • mrzed001
    Tényleg

Sírósra röhögöm magam
  • mrzed001
    A 3. a legjobb szerintem az egész ST-ben
    Ha jól emlékszem kb 3-4 részen belül szarrá van lőve a hajó, és így meg végig
    Brutálisan adja elő a vert helyzetből felállást
  • Sir Quno Jedi
    Ja ! És hasonló a markecingszövege is !
  • mrzed001
    Azazzzzz :)
    Ugye, hogy tiszta Tóth B. :) Egész idő alatt ezen röhögtem :)
  • Sir Quno Jedi
    Pedig a 3. az érdekes !
  • Sir Quno Jedi
    Neeem. AZ SW az egy pénzgyár, az ST meg már rég nem elég nagy...
  • Sir Quno Jedi
    Temporal Agent Daniels
  • mrzed001
    Már ott is feltűnik az egyik rész róla szól. Idegesít, ha nem jut eszembe egy név :(
  • Tuvok #4918
    Kérdés: kinek érte ez meg ?
  • RelakS
    ehh... Enterprise-ból csak az első évadot láttam, mert azt vetítette a viasat
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk valóban nem kellett volna előzményt kreálni az ST-hez, mintahogy a SW-hoz sem, ez mindég rizikó. De ha már ez legalább egész tűrhető let sztem. az SW "előzmény" pedig már botráyos. Mégis az utóbbi dollármilliókat hozott, az előbbi bebukott, ez az üzlet, a biznicc világa, minden a pízről szól...
  • mrzed001
    Meg a temporal Cold War is arról szól.
    SQJ, hogy is hívták az Enterprise-ra a jövőből visszajövő Tóth B. fiatalkorú bűnözőre hasonlító ipsét? Sehogy se ugrik be ?
  • mrzed001
    Nekünk az Enterprise is a jövő, csak egy közelebbi
    Egy kisebb lépés, egy célmutatás a vezetőin felé, mert a kicsi lépés is jó, ha előre vezet
  • RelakS
    El kéne jutni azokig az időkig, amikor már időutazni is tudnak :) (lásd, amikor hetesez visszamentek az időben, vagy mi volt :) )
  • Sir Quno Jedi
    Hehe Sisko megistenülése a xar volt. AZ ötlete jó lett volna, nade a megvalósítás. A végén az a buta szakadékbaesés, Odo hazatérése, Sisko fasisztoidizálódása, jóval korábban meg a két oldal "csatája" a DS9-en, na az ütötte majdnem a SZtárvársz ep1-et...

[Igaz az is khmmm, mikor Sisko mindezt az őrültekházában írja falra elnyomott feka újságíróként, na azon kibuktam...jóvanmá...]
  • Tuvok #4911
    Csak az a baj, hogy a 4 (mondjuk a tos 2200-as évek) sorozatban annyi utalás volt a múltra, hogy elkerülhetetlen volt, hogy saját maguk későbbi állításaiba, történéseibe ütközzenek, ezt pedig túl sokaknak szúrta a szemét, szal a véleményemhez az is hozzátartozik, hogy ha egyszer az a múlt vitatható lehet és homályos, akkor jobb azt mindenki fantáziájára bízni, elvégre erről szól a Trek, arról, hogy amit ma megteszünk, az honlap sok másik dolgot fog elindítani, de ebből csak néhányat tárunk fel . Nem pelenkás gyerek a Trek, hogy tisztába kell rakni, hanem maradtak mindig sötét foltok, és (én legalább is) pont ezt szeretem benne, hogy sokmindent a fantáziámra van bízva . Ha egyszer a múlt meg van írva, és már a jövő is hozzá képest, akkor azon nem szabad változtatni, mert jól látható hova vezet, csak egyetlen nem ismert tartomány van, az pedig a jövő .
  • mrzed001
    Dehogynem, csak lassan :)
  • Sir Quno Jedi
    Warp 5-ös drive-val ??? Sehogy !
  • mrzed001

Legjobb storyline-ok(Nehéz 1-2 résznél hosszabb storyline-okat találni):
    1) Enterprise: Xyndi-Temporal Cold War (ez végre egy több szérián át tartó EGYBEFÜGGŐ storyline volt, nem az a buta repüljünk ide-oda)
    2) Enterprise-First Contact-TNG-Voyager: Borg
    2) Voyager: Borg-folyadékűr
    3) DS9: A próféták-Sisko megistenülése
  • mrzed001
    Bizony, és éppen erre nyitott kaput a First Contact
    Egyszerűen baszta az emberek csőrét (enyémet is), hogy hogy juthattak el onnan a Kirk-ös Enterprise-ig
  • Sir Quno Jedi
    Annak is csak az elejét !
  • Cat #4905
    "jöhet az ismeretlen jövő felutatása, és nem a vitatható múlté"
    na igen, ezen már lehet vitatkozni - de szerintem ez egy akkora rés volt a star trek univerzumban, hogy előbb utóbb biztos fel kellett dolgozni
    négy 2400 évek környékén zajló sorozatból kialakult egy világ, de adott volt a kérdés, hogy hogyan jutottunk el odáig
    ez a sorozat ezt probálta meg felvázolni, egyesek szerint több, mások szerint kevesebb sikerrel.
  • Sir Quno Jedi
    Őőő, nagyjából nekem is, bár, az 2-3-6-os film nekem egy szint közel.
  • mrzed001
    Ki szerint mi a ST csúcsa ? (csúcs rész, film, storyline)

Nekem
    Filmek:

1) Film_1: The Motion Picture (Kirk vágyát az űr felé nagyon komolyan visszaadja, Spock belépője hatásos :)))
    2) Film_4: The Voyage home (mindenki kedvence szerintem, vissza a múltba :))
    3) Film_8: First Contact (az évezred valószínűleg legfontosabb eseménye, az emberiség vágya)
    4) Film_5: The Final Frontier (isten keresése, nagyon mély tartalmú)
    5) Film_6: The Undiscovered Country (Az ismeretlen tartomány a béke, ahol még nem jártak az előtt)
    6) Film_7: Generations (Ha az elején nem lett volna Kirk, még lentebb csúszott volna. Az a rész ott nagyon mély benne)
    7) Film_3: The search for Spock
    8) Film_2: The Wrath of Khan
    9) Film_9: Insurrection
    10) Film_10: Nemezis

Vélemény ?
  • Tuvok #4902
    Én is dedós dolognak tartom, pont ezért illik bele a vitába . Meglephet, de már egy ideje elolvastam az összes részt, a saját véleményem meg nagyon rövid: nem véletlen bukott meg . Úgytűnik a Trek-en felnőtt nemzedék igényein nem lehet változtatni, remek példa volt ez erre, zsákutca, ki kell tolatni egy jó 11. filmmel, aztán meg jöhet az ismeretlen jövő felutatása, és nem a vitatható múlté . Lehet dobálni a köveket, thx .
  • mrzed001
    Ugye, jó példa :)
    Amúgy realisztikus sorozatnak ott volt a Babylon 5. Piszkosul realisztikusra sikeredett, nem akarták beadni, hogy mi buta emberek kinőljük kicsinyes gyengeségeinket
  • Cat #4900
    borg, ferengi: nézd meg a részeket és rájössz, dedós dolognak tartom a magyarázgatást, annál te értelmesebb vagy. ALAKITS KI SAJÁT VÉLEMÉNYT!

az nx01 nem szereplésére a star warsos példa tökéletes, a 4-5-6-ban nincs se doku grof, se amidala, se sidius...
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk az ST féle felhőtlenül idealista korszaknak valóban lejárt az idejej (már rég). Ma inkább dominál(hatná)nak az olyan viszonylagos realizmusra törkevő sorozatok, mint a BG ! Az Enterprise hibája, hogy próbáltak modern, ma is eladható, komoly scifi-t készíteni, vajmi kevés sikerrel, így se könnyed ST nem lett, se egy mai komoly sf. Mindezek mellett a Many Coto-s részek felvillantották merre lehetne kitörni ebből az ördögi körből...
  • RelakS
    Inkább a tng sorozatban

Egyébként nem ideálisabb, hanem idealistább :P
  • mrzed001
    ideálisabb? hát lehet. bár ez szerintem ment tovább a TNG-s filmekben is :)
  • RelakS
    Mondjuk leginkább a trükkök kivitelezése, a dizájn, meg nemtom. Inkább érzés, mint alátámasztható dolog.
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő, mondjuk lehet arra gondol, hogy idealistább ?!
  • mrzed001
    Magyarázd meg, hogy mit értessz naív alatt :)
    Ha arra gondolsz, hogy sokkal kevesebb dolgot kellett fézerekkel elintézni, akkor naiv (hidegháború után készült, ott még a ne lőjjünk, mert visszalő volt az elv). Vagy miért naiv ?
  • Sir Quno Jedi
    Ja, ez az új admirális nagyon kemény, főleg mikor kiossza a chief-et és mást ültetnek le helyette ! NA AZ durva, itt válik tisztává, hogy miért Ő a parancsnok !
  • Sir Quno Jedi
    Jó, de Kirk egy igazi covboy volt, Picard meg kőkemény katona !
  • Sir Quno Jedi
    Azaz a ferengikről az Enterpriseon sosem tudták meg kicsodák, maradtak egy a számtalan ismeretlen faj közül (akikkel csőstűl találkoznak sorozatban):

Episode 19 - First Aired March 27, 2002, 8 pm UPN

Acquisition - Review - Discuss This Episode

Features Ethan Phillips (Voyager’s Neelix) as a Ferengi. In the episode, four Ferengi pirates manage to render the Enterprise crew unconcious and begin to plunder it. They wake up Archer to make him tell them where the vault is and to load cargo when he refuses. Luckily, Tucker was in the decon chamber when the Ferengi released their knock-out gas (through an artifact he brought back from a moon...which makes me wonder why the artifact wasn’t being examined in an enclosed chamber) and is able to wake up T’Pol. Together the three outwit the Ferengi and manage to take the ship back. In order not to conflict with the continuity established by the NG episode “The Last Outpost”, the Enterprise crew will never learn the name of the race. Jeffrey Combs plays a Ferengi very different from the scheming Brunt he played in DS9.