11588
  • [NST]Cifu
    Az a Borg kocka aligha csak felderíteni ment ki...
  • mrzed001
    Kapsz egy gyenge (100 éves) jelet, valahonnan az űr ismeretlen térségéből
    Mit küldesz ki, egy erős felderítőhajót, vagy egy teljes flottát :))
  • Sir Quno Jedi
    Tudom.
  • Cat #5048
    itt nem archerékről van szó, hanem TNGről, picardról
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem is jóak a Borgos sztori az Enterprise-ban ! Kismillió Star Trek-et láttam és olvastam, de mégsem problémázok rajta. Ez egy elszigetelt eset volt, Archer-ék sokkal komolyabb(nak látszó) ellenfelekkel akadtak össze nap mint nap, senki lesenem szarta a Borgot, főleg, hogy minden lakottabb kereskedőbolygón tucatnyi idegen fajjal kavartak ! Azonban a Borg malmai lassan, de biztosan őrölnek... :DDD
  • [NST]Cifu
    Ez már a logikátlanság esete - miért csak egyetlen kockát küldek? Különösen, ha ilyen nagyszabású terven dolgoztak?
  • mrzed001
    Én csak azon röhögtem, hogy a Voyager a környék leggyorsabb hajója, maxal húz haza, ennek ellenére ugyanazokkal újra és újra összefut
  • mrzed001
    A semleges zóna nem >2 évnyi repülőútra van a földtől, tehát valamiért azt a magányos kockát csak elküldték oda. Az alfa kvadránsban nem voltak támaszpontjaik, se bázisaik, a terjeszkedés általában felderítés a szélén, bázislétesítés, felderítés bentebb, bázis.... így szokott menni (nem bemegyek a közepébe, és ott lecsapok valami apróra).
  • [NST]Cifu
    A Voyager esetén a Hirogen-ek (haroginek, haloginek, vagy mi a frász :)) és a 8472 volt az a faj, amelyek komolyabban ki voltak dolgozva. De a Hirogenek is hibádztak (az elején még kosaras magasságú, gigászi harcosok, a végén már akkorák mint Janeway, és még puszta kézzel is lenyomja őket egy ember :)).
  • [NST]Cifu
    Miért közelítenek? Szvsz csak terjeszkednek (hiszen a Delta Kvadráns jó része már az övék). Ez csak egy továbbgörgetése akar lenni a történetnek.
  • Cat #5041
    a voyagerben legalább 3 új fajt behoztak (pl. haloginek), szóval szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy sok részbe telik egy faj kidolgozása, "felfuttatása", mint lustaság
  • mrzed001
    Nem, sztem a borgokat elő kellett, hogy vegyék. Eleve NextGen-ben a Borg territórium éphogycsak létezik az alfa kvadránsban, és közelít a föld felé. De miért is közelítenek erre?
    Mi vonzotta el ilyen távolra azt a kockát pl, amelyik a semleges zóna határán törölt el egy telepet (amikor a másik, amihez Q vitte őket 2 évnyi távolságban volt)
    No ezért kellett ez a rész, hogy el tudják küldeni azt az üzenetet, ami ide/erre vonzza a Borgokat
  • [NST]Cifu
    Szvsz a készítőgárda nem tudott még egy, a Borg-hoz foghatóan kidolgozott fajt és történetett kitalálni. Szóval fogták, és elővették újra és újra és újra. Így járt a Ferengi faj is.
  • _Vegeta_
    Ez mar csak kibuvo keresese. De mondom a resz tetszett, meg jo is volt, de hatalmas dramaturgiai hiba..
  • mrzed001
    Azért Data-ba sem volt feltöltve a csillagflotta összes információja.
    Sőt, ha belegondolsz, hogy ilyen régi történelmi naplókról van szó, max valami kutatással kapcsolatban olvashatta volna
  • _Vegeta_
    Data kapasbol nyomta volna az informaciokat mikor talalkoztak a borggal, de nem tette. :)
  • mrzed001
    És ha jelentették (persze azt se tudták, hogy mit), az bőven a feledés homályába merülhetett az alatt >100 év alatt. A Next Gen-ben a Kirk-ös sztorik is már csak mint legendák élnek (lsd Scotty megtalálása)
    Az, hogy nem száltak le a földre, az igaz, csakhogy volt transzporterük, és a gömb egy része is a földre zuhant le :))
  • _Vegeta_
    Azt a reszt akkor is rosszul csinaltak meg, mert JELENTEST IS TETTEK A BORGOKROL, megha nem is tudtak kik, SZAMITANAK A JOVOBEN RAJUK. Picardeknak viszont teljesen uj volt a dolog..
    Borzaszto dramaturgiai hiba. :) Mint a ferengiek is.
    Arrol nem is beszelve h a first contact-ban nem szaltak le a borgok a foldre. No komment.

Ezektol fuggetlenul szuper resz volt ne ertsen felre senkisem, de nem lett volna szabad megcsinalni...
  • mrzed001
    Ha jól tévedek éppen itt elemezgettük valakivel a Borg kérdést, és végülis arra a megállapításra jutottunk, hogy így teljes a történet:
    Kapcsolatfelvétel - Enterprise - Next Gen egy tökéletes kört alkot
  • Guest
  • Punker
    elkezdhetnék már nyomni a DS-9-t mert a kiskölköt kezdem nagyon unni.
  • _Vegeta_
    Cifu ezt neolvasd. :)
    A borgos resz nagyon jo volt, porgott a sztory rendesen, csak ugyanaz a hiba mint a ferengis reszbe h emberek meg nem talalkoztak veluk. Viszont nekem a borgos resz mégis pirospontos, mivel a tngbe tulajdonkeppen Q figyelmezti pikadekat a kozelgo veszelyrol, de akkor viszont archereknak meg kellett volna halniuk h ne tudjak jelenteni a kozelgo borg veszelyt. :)

#5027: Nemtom, engem speciel qrvara az erdekel h trekkhu legyen. :) Az SGA-t is nezem pedig abban a szineszi munka rettento gyatra.
  • [NST]Cifu
    /agree

De hozzátenném, hogy a forgatókönyvírók és rendezők legalább annyira felelősek, mint a színészek (tudom, harmadik évad, de még nem tartok ott... :)). Én eredetileg azt vártam, hogy a csillagflotta és az EBSz (UFP) megalakulásáról, és az ST beli utópisztikus világ létrejöttéről fog szólni. Kár, hogy a készítők másként gondolták...
  • [NST]Cifu
    Hehe, szóval ez egy hosszabb történet kezdete? Az jó, mert néztem is, milyen kapkodós a vége. :)))
  • Cat #5027
    "Az Enterprise-ban sok mindent elszúrtak, ezért bukott meg."

szerintem az emberek többségét rohadtul nem érdekli ha esetleg egy 25 évvel ezelőtt vetített másik résszel inkonzisztens egy mostani epizod
    inkább a szinészek bénasága játszott közre, illetve az, hogy ez nem igazán star trek (azaz nem a szép steril utópia világ ahol nincs pénz és bünözés, és az emberek célja hogy fejlesszék önmagukat - picard szokta ezt mondogatni, bármit is jelentsen ez)
  • Cat #5026
    ja, tudom már melyik, annak a résznek még lesz pár folytatása (ti.: archer szökevény)
    fel se figyeltem erre - abban beszél az öreg klingonnal, és az mondja neki hogy régen még más világ volt, csak most a harcos kaszt jutott hatalomra náluk
  • [NST]Cifu
    Passz, ott még nem tartok, tegnap néztem meg a 2x19-es és 2x20-at. )
  • finaltrekker
    Az Enterprise-ban sok mindent elszúrtak, ezért bukott meg.

Egyébként kilátta a borgos részt mert én csak az elejét láttam. Velük elvileg csak a TNG idejében találkozhattak volna.
  • [NST]Cifu
    A Judgement-ben (Ent 2x19) Hoshi sehol sincs, az eljárás alatt az összes klingon angolul beszél, csak Archer kérdi meg 1x Kolos-tól, hogy mit ordibálnak a fent lévő klingonok. Sőt, még a Phlox-ot Archerhez bekisérő börtönőr is érti az angolt... :)

Szóval ezt egy kicsikét elszúrták. Viszont tetszett a Klingon D-5 hadihajó - azonban az már kevésbé, hogy ilyen lazán lenyomta az Enterprise. :)
  • _Vegeta_
    Mágyárázni mindent lehet. :)
  • Cat #5021
    Azért nem olyan simán, Hoshi erősen kellett oda

egyébként az ilyeneket ugy magyarázzák, hogy "másik dialektusban beszélnek" vagy "másik klingon kaszt tagjai"
  • [NST]Cifu
    LoL, most nézem a "Judgement"-et, érdekes, hogy száz évvel később Kirk-éknek kellet egy speciális fordító a Klingon nyelvhez, de Archer furcsa mód minden további nélkül beszélget a klingonokkal.
  • finaltrekker
    Nekem megvan a Faith of the heart, meg még pár zene, bemutatók és hamarosan egy enterprise epizód is. Mindet lelehet tölteni a honlapomról: startrekworld.atw.hu
  • Guest
    A soundtracken a "Where My Heart Will Take Me"-ből van egy TV version és egy Album version, ezek között annyi a különbség, hogy a tv-verzió csak másfél perc (ez a szorosan vett főcímzene), az album verzió meg több, mint 4 perc. Utóbbinak van egy Rod Stewart-os verziója is, az "Faith Of The Heart" címen fut.
  • [NST]Cifu
    A realworld.de elég királyos hely. ;)
  • mrzed001
    nézz szét
    Torrent: a piratebay-en, vagy a mininova.org-on
    emule-eDonkey: the-realworld.de
  • Argon
    Nem nem töltöttem le részeket, nem tudom hol lehet, régen ismertem pár lapot, de azok már nem élnek, LimeWare-n próbáltam még, de ott meg egyik se akar lejönni valami oknál fogva. Tudsz ajánlani olyan lapot, ahonnan lelehet szedni részeket?
  • mrzed001
    Ha jól emlékszem a 3. szériánál gyorsítottak egy kicsit a tempón, megy egy kicsit erősebb ütem, és talán egy kicsit jobb lett
  • mrzed001
    Ez az első 2 szériának a kezdése
    Gondolom töltöttél le belőle részeket, Virtualdub-bal kiszeded belőle és kész :)
  • Argon
    Megvan, ez a videó kéne, amit az odlalon megehet tekinteni, csak sehogy se tudom leszedni.
    A videó linkje