11588
-
#5131 Archer nem modernebb, éppen, hogy maradi, olyan, mint mi.
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.
Emlékeim szerint a TNG-ben (de aztán különösen a DS9-ban) azért oda-odamondogattak ennek a feltételezett "übervilágnak", rávilágítva, hogy sok téren hibás szemlélet, és hibás megoldásokat nyújthat bizonyos problémákra.
Spoiler:
[szin=white]
Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettől a pillanattól fogva megszűnne az a háborúellenes visszatartóerő amire céloztál, tehát nem családanyák/családfők/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek?
Szerintem az adott helyzetben ez a visszatartó erő nem játszik. Az egész Földet akarják elpusztítani, és vele együtt megtörni az emberiség gerincét. Az eféle gondolkodásmód valóban jogos mondjuk egy "általános" háborúban, de itt totális háborúról van szó, ahol a másik fél végérvényes kipusztítása a cél (mindkét oldalról! Elvileg ugye a Xindi pont azért hajt az emberekre, mert azok a jövőben elpusztítja majd őket!). Ilyen helyzetben a morális kérdések fentartása jótékony lehet ugyan bizonyos szempontból (lelkibéke), de az igazi kérdés az, hogy ki marad a háború végén talpon. -
#5130 Tudnék, ha akarnék, de máris ajánlottál egyet, mivel a címe Végtelen háború ! :DDD -
#5129 Archer nem modernebb, éppen, hogy maradi, olyan, mint mi.
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.
Spoiler
Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy előnyösebb a klónkatona...
Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettől a pillanattól fogva megszűnne az a háborúellenes visszatartóerő amire céloztál, tehát nem családanyák/családfők/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek? SQJ sztem tudna mondani 1-2 jó könyvet ilyesmi témában :)
-
#5128 James "Scotty" Doohan utolsó fellépése volt. (Ezt követően pár hónapra rá meghalt szegény, szóval tényleg az utolsó fellépése lett)
Ennek tiszteletére egy rég nem látott méretű Convention-t hoztak össze, ott volt majd mindenki, aki számít (és el tudott szabadulni), gondolom méregdrága belépőkkel, de akkor is elmentem volna, ha tudok :)) -
#5127 Picard egy idealista álmot képvisel. Ezért nehezen egyeztethető össze a jelenléte pl. a Borg-al szembeni háborúban (szvsz). Archer e tekintettben "modernebb", rugalmasabb.
Spoiler
[szin=white]
Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy előnyösebb a klónkatona... -
#5126 Mitől volt "utolsó nagy"? -
#5125 Spoiler
Persze az ilyen amcsi féle háborúkban használható lenne (eldönt, odamegy, szétcsap, lelép), egyébként használhatatlan. Ha hirtelen kialakuló helyzetet kell orvosolni, akkor nincs idő, ha hosszan elhúzódó konfliktusról van szó, ott meg többet érnek a sokatmegélt veteránok.
Persze húsdarálóba küldhetők, de ettől a megoldástól még én a jóval gyengébb morális érzékem is borzonkodik (pedig én nem egy Picard féle kitenyésztett übermens vagyok :))
-
#5124 Az özvegy még él, ha jól emlékszem, talán még most az utolsó nagy Convention-ön is ott volt: Beem Me Up Scotty - For the last time (de szívesen lettem volna én is ott :))).
Az a szar, hogy erről a Convention-ről sajna sehol semmi warez anyagot nem találok (régiekről is alig), pedig nagyon nagyon megnézném :)) -
#5123 Spoiler!
[szin=white]
A klónozás terén vannak ökölszabályok, elvégre is az Enterprise a Föld biztonságáért harcol, következésképpen kutyakötelessége minden rendelkezésére álló eszközt bevetni a cél érdekében (ezen a részen én jónak tartom Archer hozzáállását). A klónkatonáknál említettem, hogy amikor előre lehet tudni, hogy harc lesz. Mondjuk 6-7 nappal elötte elkezdik a sorozatgyártást, a rendelkezésre álló idő alatt szépen felnőnek a gyerkőcök és kiképzik őket - aztán mehetnek a húsdarálóba. Etikai és morális téren talán támadható, de mennyivel etikusabb az, hogy a legénységből már jópáran odavesztek (ha jól belegondolok, akkor kb. a fél legénységnek már halotnak kellene lennie :)). Gyakorlatilag a morális problémák mellett nincs más hátránya ennek a limitált időtartamú klónseregnek. -
#5122 Igen, nagyon ideje volt, hogy a TPTB odébb álljon, de kérdés, hogy a Paramount és a Rodenberry-özvegy (él még? mintha ő is részese lenne a Trek franchise-nak. :)) hogy látja. Én mondjuk azt várnám az új sorozattól, hogy végre elszakad egy kicsit az ember-központúságtól... -
#5121 És akkor a spoiler részre:
Trip klónozása se nem egyszerű, se nem olcsó, se nem etikus mulatság volt.
Létrehozni valakit azért, hogy egy minimális ideig éljen, hát, morálisan is problémás (megölni ezt a személyt is, szóval ez a rész komolyan boncolgatja a mostanság leginkább megkérdőjelezhető klónozásos kísérleteket).
Ráadásul csak lassan lett az eredeti mása, szóval "instant" űrgyalogságnak nem igazán használható (nem volt elég még a klónok háborújából :))
-
#5120 Már meg nem tudánm mondani, hogy hol olvastam, de max 2-3 hónappal ezelőtt lehetett.
A gond az az egésszel, hogy a saját ötletei és elképzelései szerinti teljesen új sorozatot akar (megreformálná a Star Trek-et, ami mellesleg rá is fér), és nem biztos, hogy ebbe belemennek a liszenszek tulajdonosai.
Pedig ha egy pillanatra is belegondolok, hogy a Star Trek pozitív jövőképe & Babylon 5 realitása+mitológiája+emberközpontúsága keveredéséből mi minden jöhetne ki, akkor bizony fixen maximális szélességűre áll a szám
-
#5119 Nocsak, egy új Trek-sorozat? Ez mennyire reális és mikor nyilatkozott erről?
Akkor itt is átmennék láthatattlanba, mert úgy tünik nem csak nekem új még a 3. évad - magyarul SPOILER!
[szin=white]
Egyébként a 3. évadban is vannak logikai bukfencek, nem is kevés, ilyen például a klón-Trip esete (ha eddig is ott figyelt ez a klón mizéria, akkor miért nem használták?! Különösen hasznos lenne, ha nagy harc várható, gyorsan leklónozzák a űr-gyalogosokat, és máris egy egész hadsereg fog az Enterprise-on állomásozni) és különösen gyenge részek is, mint a "North Star" (Wesco-csizma hangulat) és az utána következő "mai időbe" került rész, amikor a reptilianok visszamennek az időbe, Archerék meg utánuk.
De egyébként a jobb Voyager-részek szintjére feltornázták azért a sorozatot, ami becsülendő, ha az első két évadot is figyelmbe vesszük... -
#5118 5 pont ! -
#5117 Le bizony :))
Nekem a 4. utolsó 4-5 része (a legutolsó nem, az sz.r) már az ötödik, mert annyira más lett, annyira Many Coto-s, hogy teljesen kilóg a 4-ből :)) -
#5116 wow lemaradtam egy teljes évadrol amit le sem forgattak? :D -
#5115 szerintem nem, nekem egyáltalán nem tetszett a 3. evad ugy összességben. persze voltak jo részek -
#5114 Biza, a 3. szezon és 4. eleje talán a legjobb (no meg az ötödik vége utolsó rész kivételével, amit végre már teljesen Many Coto csinált) -
#5113 Persze, hogy nincs BSG színvonalú. JMS-t csak érintőleg engedték hozzányúlni (csoda, hogy 3 ilyen erős főszálat hagytak neki beleszövetni), nem tehetett azt vele, amit csak akar (meg persze Many Coto sem). JMS erről egy interjúban is beszélt, sőt, hozzátette, hogy van egy ötlete, egy a mostanitól teljesen eltérő Star Trek sorozatra, ami szerinte igencsak tetszene a rajongóknak (de még egyezkednie kell a Paramountal -? ha nem tévedek-, hogy engedélyezze, ami vagy összejön, vagy nem)
-
_Vegeta_ #5112 Valoban ahhoz hasonlit, sott mint mondtad az alaptortenet ugyanolyan felepitesu.
De aze a crusade nem volt annyira gáz. A legend of the rangers az mar igen. Jáj.
Hetekben enis elkezdem csekkolni az entit aztan meglassuk mi sul ki belole, elvegre mindenki szerint ez a legjobb szezon.
-
#5111 Ha egyszer ahhoz hasonlít... A Föld végső veszélyben, ezért az egyetlen erre a célra alkalmas hajó elindul, hogy a távoli világokban keresse meg a veszély forrását. Ez mindkettőhöz klappol. De csak az alaptörténet. -
_Vegeta_ #5110 Megin crusade-t szidod. Ejjnye. -
#5109 Ent helyzetjelentés: megállapítom, hogy T'Pol-nak 1x volt normális kinézete eddig, az is persze alternatív világ volt ("Twilight"). :)))
Érdekes ez a 3. évad, de úgytünik JMS csak az alaptörténetet alkotta, mert több résznél is hiányzik a felsorolásból. Mondjuk maga az egész engem erősen emlékeztet a B5:Crusader-re, csak éppen egy (pardon, sok) klasszissal jobb kiadásban. Eddig (3x08 "Twilight") elég jó az egész összkép, de azért messze van a BSG színvonaltól... -
_Vegeta_ #5108 A sztori eleve hadilabon allt. Szereplokkel semmi gond nem volt, ahogy a latvannyal sem. -
#5107 Ja, gondolom ez lett volna a nemezis II (amolyan Spock keresése szerű).
Végülis mi is volt a szlogenjük (hol is olvastam? öregszem :)) : a világegyetem végtelen, ezért végtelen számú kaland várhat hőseinkre
Hát nemtom, biztos meg tudták volna oldani.
De valahogy akkorsem volt kóser a nemezis. Talán a story, talán a szereplők, nem tudom, de valahogy nem fogott meg. -
#5106 Szerintem is fantáziátlanok a Nemezis-ben és az Enterprise-ban az idegen hajók, de hála az óriási kötségvetésnek sokkal kitolgozottabbak, mint a régi jó öreg romulán csatamadarak. -
#5105 Az igaz, hogy a TNG-ben, a jövőben láthattuk Data-t, de nem tudtuk, hogy az B4 e, akiben mondjuk felébredtek a régi ''Data emlékek'' és végül teljesen olyan lett e mint Data. -
#5104 De eléggé kezdő csapat csinálta hozzá a Crack-et :)) -
#5103 Data-WAREZ ! -
#5102 Data-t simán lehet másolni, csak egy megbütyizett transzporter kell hozzá ! :DDD -
#5101 Engem a Data-s részek és a döntései zavartak a legjobban
Q megmutatta Picardnak a jövőt (persze változhatott is ez miatt), de ott Picard és Data is éltek (tehát nem lehetett olyan helyzet, hogy Data, vagy Picard hal meg választás)
Zavaró volt a megismételhetetlen (de azért lemásolt) Data is (szóval elég sok minden Data körül)
Szóval maga a story volt szerintem bugos -
#5100 "Trektelen" történet (de ez már az Insurrection-ra is igaz), mivel semmilyen téren nem követi a trek hagyományokat.
Bugyuta alapeset, a klónozásos dolog erőltetett, az egész Romulán kapcsolat gyenge lábakon áll, és mégcsak fordulatosnak sem mondanám az egészet.
Gyenge a CGI/model munka is, egyfelől eléggé fantáziátlanok az új feltűnő hajók, másfelől az egész kidolgozottságuk nem túl meggyőző. Már a sorozatokban láttunk jobban kivitelezettet mindkettőre (desing és kidolgozottság).
Harmadrészt a szereplők sem állnak a helyzet magaslatán.
Legalábbis én így látom. :) -
#5099 Azt megértem, hogy az űrlázadás sokmindenkinek nem tetszik, de mi baj van a Nemesis-szel? Szerintem elég jó lett. Kb. nyolcszór láttam végig:) -
#5098 PSI pajzs? Agyafúrt egy kütyü :) -
#5097 Data-ra nem hat Uri Geller, mer csak ! -
#5096 Úgy Uri Geller módra ? (vagy kis naív vagyok :))) -
#5095 Akkor kanalazzuk meg Data-t ! -
#5094 Elsődleges: ne avatkozz be
Másodlagos (na, ha már az első nem jött össze): csapj egy jó kis partit a fedélzeten
Harmadlagos (ha már a második sem sikerült) ?? -
Cat #5093 azok a kivételek :D
pl. ha kisgyereket vagy kiskutyát fenyeget veszély akkor bármit áthághatnak -
#5092 Csakis olyasmi lehet, ami gyökeresen ellentmond az elsőnek ! A flottát ismerve !