11588
-
#5171 Na, megvolt a harmadik évad. A véleményem határozottan pozitív. Ha ilyennek csinálták volna meg az első két évadot is, szerintem semmi szégyenkeznivalója nem lett volna a készítőknek.
Mondjuk személy szerint rühellem a temporális baromságokat, dehát ilyenek az eddigi sorozatokban is voltak, szóval ezért kár szapulni az ENT-et. A 'Zero Hour'-béli Archer jövőbe ráncigálós dolgot bátran kihagyhatták volna, annyira szánalmas és erőltetett volt.
Szóval tényleg nagyon eltalálták ezt a 3. évadot, na!
Viszont most találtam egy ilye Ent 4x01 Q, 700 megás xvid HDTV. Sajnos kevés a forrás, és alig pár mega jött még csak le belőle, de a preview alapján az állam leeset a 960x528-as felbontástól. Van valakinek ötlete merre találhatóak ilyen verziók, mert akkor a 3. évadot leszedném újra ilyenbe, illetve a 4.-et alapból ilyenekkel kezdeném. Sajnos ed2k-n csak 15-30 forrás van hozzájuk, és egy hét alatt 30 mega gyütt le a 4x01-esből... -
_Vegeta_ #5170 Nagyon menő. :D -
#5169 -
#5168 A Trek hatása a való életre: az A-10A/B "Warthog" gépek felújításakor A-10C szintre (amelyben digitális fedélzeti elektronikát és célzókonténert kapnak) a program neve "Borg-Hawg" lett, és ez a jelvénye:
[center] -
_Vegeta_ #5167 4400 3.reszeben talan?! is o szerepel. :) -
nbj #5166 ja igen azt én is láttam és furcsa volt h más a hangja :) -
Cat #5165 el is felejtettem mondani, most szombaton stargate részben a pentagon álltal a csillagkapu projekt felülvizsgálatára küldött hivatalnok a voyageres doktor volt :) -
_Vegeta_ #5164 Jo de a tos az naon regi, akkor egesz mas volt az elvaras a szineszektol, a voyt meg még nem lattam vegig. :)
Jah: A thresholdba szerepel Data. ;) -
#5163 A Trek nem csak a TNG-ből és a DS9-ból áll. ;) -
_Vegeta_ #5162 Mint az "ent" atlag szineszi gargajanak?
A ds9ben es a tngbe is bizvast allithatom h csodallastos kepessegu szineszeket sikerult szerzodtetniuk. :)
Enterprise-at kicsit olyan stargate-esnek erzem szineszi teljesitmenyben. SG1 SGAban se azok a shakespeare-i szineszek jaccanak.
Bar a John Billingsley es connor trinneer jateka szerintem jobb a tobbiekenel, igaz nem vagyok ennek a szakertoje. -
#5161 Dunno, az első évadban nekem sem igazán. A második/harmadik évadra megszoktam, ill. szvsz nem rosszabb a szinészi játéka, mint a "trek" átlag szinészi gárdájának. -
_Vegeta_ #5160 Nekem (eddig) sok reszben nem tetszett a jateka. (lehet velem van a baj) -
#5159 A szomorú az, hogy szvsz nem Blalock-on múlik, mert nem olyan rossz szinész, magában a játéka adja a vulkáni kőarcot - az, hogy mit kell eljátszania viszont nem rajta múlik. A forgatókönyvírók és rendezők tehetnek arról, hogy a karakter olyan, amilyen... -
Inquisitor #5158 De hát lehet ennek az az oka, hogy nem kedveli Locutust? :) -
#5157 Láttunk azért jópár Vulkáni nőt is, pl. Lt. Saavik, Lt. Valeris, Sakonna. Ezek közül mondjuk Valeris és Sakonna volt az, amelyik adta a kőkemény logikára, érzelmektől mentes Vulkánit, azt, amelyet elvárhatunk.
T'Pol teljesen más, még Saavik-nál is érzelmesebb alak (Saavik ugye sírt Spock temetésén, majd később a kis Spockot majdhogynem anyaként kezelte). Amennyire ki lehet venni, szvsz a nőnemű vulkániaknak nem kellene érzelmesebbnek lenniük, mint a férfiaknak (emlékezzünk csak a Vulkáni főpapnőre az ST I.-ben és IV.-ben). -
_Vegeta_ #5156 Abszolut egyetertek veled.
Laccik h csak egy szep modell lány a szinesz. :D -
Cat #5155 azt is vegyük bele, hogy vulkáni cimén főként férfiakat látunk (spock, tuvok, a nagykövet stb.), szóval kevés az összehasonlítási alap. Logikus, hogy T'Pol érzelmesebb mint ők. -
#5154 Melyik rész volt az?
Egyébként tennék egy megállapítást: T'Pol a legkevésbé vulkáni vulkáni az egész ST-ben. Hozzá képest még az ST.II.:Khán Haragjában fentünt Saavik (Kristie Alley) is a hideg logika és az érzelemmentes gondolkodásmód mintaképe... -
#5153 Tegnapi részben ha 4 áramkörből Archer 2-őt hatástalanított, akkor miért 3 van még hátra? :D -
#5152 Közel se ez az, amit én tisztelet alatt értek.
Nézd meg újra a kapcsolatfelvétel elejét ha nem emlékeznél rá, na ott látszik igazán, hogy mennyire tiszteli, és mennyire fél tőle :) -
Cat #5151 picard kurvára nem tiszteli a borgot (max. egészséges tartás van benne a tűzerejétől), taszítja, undorítónak tartja, semmilyen szinten nem tud azonosulni velük és a módszereikkel
nem azért nem pusztította el egyszer amikor alkalma lett volna rá mert tiszteli, hanem mert nem tartja magát istennek, hogy ő döntsön egy faj sorsáról -
_Vegeta_ #5150 Aham -
#5149 Sztem igen.
Fél is tőle rendesen (Kapcsolatfelvételben ezt elég jól be is mutatták) -
#5148 Úgy érted, hogy például Picard is tiszteli a Borg-ot? -
#5147 Példálózok
Akinek magasabb az egoja, IQja, és morálisan a többiek felett áll, azt észreveszik, sőt, az még a tisztességtelen ellenfelek is észreveszik és tisztelik (vagy épp félik, ezt a kettőt nehéz elválasztani) -
#5146 Te most kóstolgatsz? -
#5145 Mié, nem esett még meg veled, hogy valakit IQ-ból lenyomtál :))
Vagy ha az nem ment, akkor egóból ... KISFIAM .... hmmm .... :)) -
#5144 Nem lennék benne teljesen biztos. Ha egy magas erkölcsi szinten álló egyénről lenne szó, azt mondom igazad van... De pont te feltételezel ilyesmit? :)) -
#5143 Az biztos, viszont a versenytársad, na az tisztelni fog :P -
Cat #5142 ez kurvára nem igaz, ha mert hiába csinálsz bármit is tisztességesen, ha sikeres vagy benne, mindenképpen lesznek ellenségeid (nem csak irigyek, hanem pusztán rosszindulatuak is vannak) -
#5141 Sztem ebben a közel sem idili világban is igaz, hogy ha tiszteletreméltóan, ésszel és jóakarattal cselekszel, akkor legalábbis ellenségeket nem szerzel
[kisöpör egy szőke tincset a szeméből]
(persze ez se teljesen igaz, ott van az irigyek nem kis serege, de azért én szeretném ezt hinni) -
#5140 Ez egy idealizált világban eljátszható, a kérdés az, hogy a világegyetem mennyire méltányolja ezt a fajta hozáállást, avagy adott esetben a féktelen, minden áron való győzni akarást részesíti előnyben, amely bármi áron túl akar élni. Az ST világában is felmerül ez a kérdés (UAP<->Borg)....
Érdekes kérdés e téren például a Vulkániak hozzáállása, akik vérengző fenevadakból lettek "logikus" lények...
-
#5139 Csakhogy akkor miért a primitív létformák vezetik ezt az elég sok csúcsegyeddel rendelkező bolygót? -
#5138 A faj fejlettsége csak csúcsegyedivel mérhető ezen szempontból, mivel mindig lesznek primitív létformák (like Bush). -
#5137 Akkori fejlettségét (!), most nem sok esélye lenne Bush-nak (hála neki nekünk sem ) -
#5136 Mit ér a győzelem, ha eljátszod a becsületed...
AMúgy ez politika is. Ha 1x szavahihetetlennek, agresszívnek, becstelennek bizonyulnak és olyan eszközökhöz nyúlnak amit szövetségeseink megvetnek, vagy tiltanak, akkor villámgyorsan egyedül hagyhatnak minket és vége...
Archer pont azért küzdött, hogy egyenrangú félként kezeljenek minket, folyamatosan bizonyítani akart és bizonyította is a fajunk valódi fejlettségét ! -
#5135 Emlékeim szerint a TNG-ben (de aztán különösen a DS9-ban) azért oda-odamondogattak ennek a feltételezett "übervilágnak", rávilágítva, hogy sok téren hibás szemlélet, és hibás megoldásokat nyújthat bizonyos problémákra.
Viszont elég sok helyen bemutatta Picard, hogy bizony ezekért az elvekért meghalni, sőt a hajóját feláldozni is képes. Ráadásul úgy, hogy morálisan csak az az egy elképzelhető út létezik (legjobb példa rá talán a Generations, ami elég gyenge film lett, ezt azért jól bemutatta)
Ez már talán nem spoiler, hanem elemzés
Az egész földet el akarják pusztítani, igen. És hogy mindennel ami van ellen kell szegülni, az is igaz. De nefelejtsd el, ha megnyerik a háborút, utána szembe kell nézniük azzal, hogy mit is tettek. Éppen ezért felsőbbrendű Picard (és már Archer is valamennyire), mert olyan döntéseket hoz, amelyek sem morálisan, sem etikailag, sem a becsület oldaláról nem kifogásolhatók
Mi kézzel lábbal hadakoznánk, ők inkább meghalnak az elveikért -
#5134 Hát igen, továbbra is a Babylon 5 a király :)) -
#5133 amúgy ilyen háború témában B5 árny bulija a legütősebb talán, bár DS-9 is ott van mellette a dobogón erősen :) -
#5132 szeretem azt a könyvet :)