Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
Én azt nem értem, ha ennyire zavar téged ez a sorozat, akkor miért nézed?
Spagetti-western meg kell minden amerikai sorozatba

egyszerüen nemértem miért adják elõ minden sorozatban (uj ENTben is van) a vadnyugatos figurát, ezek az amcsik ennyire rajonganak a rekkenõ hõségben, porban, mocsokban mászkáló piszkos, koltokat pörgetõ macsókért?

a másik, hogy a harmadik sorozat szép lineárisan indul, féltucat részen keresztül szinte oráról órára követhetjük az eseményeket, aztán hirtelen váltás, és 4-5 olyan rész aminek SEMMI, DE SEMMI köze az elõzményekhez, csak ugy hirtelen berakták. Még zavaróbb, hogy éppen követnének egy xindi urhajót, és egy darab szó nem esik arról hogy hova mennek, mit csinálnak, meg miért kommandóztak eddig 6-7 részen át - jó indulás után a szokásos következetlen összecsapott valami lett belõle, nem zavarna ennyire ha ehhez szoktam volna (mint az eddigiekben)

angello
scotty több energiát!

Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.

2XP
Köszönöm 😊

Guest
A Föderáció pont ezért szereti a fézert, mert egy jól "irányítható", "kezelhetõ" energiafegyver, beállítástól függõen a szinte alig észrevehetõ hatástól kezdve a bénításon át a halálos fokozaton keresztül egészen a dezintegrációig gyakorlatilag bármilyen hatás elérhetõ. A "jófiúk" ezek közül értelemszerûen ált. a bénítást használják. Ami a Borgot illeti, ha egyszer adaptálódik hozzá, akkor (legalábbis kézifegyver nagyságrendben biztos) érdektelen a fokozat, semmiféle hatást nem fejt ki a dolgozóra...
Guest
Boldog születésnapot 2XP!
RelakS
És értelmetlen lenne a film? 😄 Meg lehet, hogy utána kicsit kell töltõdnie a cuccnak 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ok, lehet, nem vitatkozom

1. ezekszerint NAGYON RITKÁN használják igy
2. vajh miért? nem lennének ellenfelek a borgok se?

RelakSfromhome
Ja, meg a betiltott mittommilyen fézer, ami belûlrõl porlasztja a népeket. Meg a first Contact-ben miért mondja Picard, hogy a legerõsebb fokozaton volt a fézer, ha elsüti a csaj, csillagport csinál belõle??

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
A TNG-ben is volt, hogy egy genetikailag módosított csajra lõtt Riker. Meglepõdött, erõsebbre állította, megint lõtt, megint semmi. Ezután úgy felturbózta, hogy a csaj egyszerûen elpárolgott...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Van ilyen módja a fézernek! A 6. filmben is benne van. a vulkán csaj rálõ a fazékra, az eltûnik, a tészta megmarad. Meg a 3. részben az egyik klingont is így párologtatták el

Aramir
hehehe, na ikább itt nézzétek meg 😛

http://www.phasers.net/2280/2271.htm

Aramir
Az TOS-ban mintha eltüntek volna az emberkék, akikre rálõtek, de nem biztos, rég láttam azt a sorozatot.
Gondolom RelakS ezzel keverhette.

Aramir
Nemis tudtam, hogy ennyi fajta van 😛

http://www.phasers.net/

a fézernek van olyan módja, hogy megbénítja, majd azonnal eltünteti az áldozatot

izé, te biztos nem kevered a stargateben lévõ fegyverrel? én star trekben a fézer dezintegrációs képességérõl még nem hallottam, ellenben tudom hogy a csillagkapuban ilyen is van

RelakSfromhome
Azt felismertem, mert nem hasonlított egyetlen megszokott dizájnra sem 😄

a fogda képét felismerhetted volna

RelakSfromhome
És ezt szerinted én elfelejtettem? a válasz: IGEN!!!

ja, ok, ha nem lett volna nyilvánvaló én enterprise alatt az ENT-et értettem

RelakSfromhome
Arra, hogy amikor a borg-al vacakolnak, már kirk is rég hulla (vagy abban az izében izél), sazl picard idejében ez már nem kifogás...

odáig eljutottam én is 😊
de az elsõ három ENT sorozatban a fogdában nincs pajzs, szóval nemtudom mire gondol

Guest
Arra gondol, hogy nem ugyanarról az Enterprise-ról beszéltek. 😊
mire gondolsz?

RelakSfromhome
?
Akkor hogy megértsed:
NCC1701-D
NCC1701-E

az enterprise "börtöne" (fogdának hivják) nem pajzzsal van védve, hanem sima dróthálós páncélüveg, ez akkor látszik jól amikor átszakították raijinért
ekkor még csak kezdetleges pajzsok vannak, az elsõ sorozatban volt látható, de azóta se láttam használatban

RelakSfromhome
Ezen én is gondolkodtam, de ha van az enterprise-nak is olyan pajzsa, amin nem megy át a szilárd anyag (pl börtön), akkor a borg is két-három lövés után rájön, hogy mivan. Erre lehet mondani, hogy mire kianalizálná, hogy mivan, holtan esne össze. Erre meg azt mondom, hogy a fézernek van olyan módja, hogy megbénítja, majd azonnal eltünteti az áldozatot. Miért nem használják a borg ellen???

Argon
Már töltöm......

épp azt magyarázom hogy nem jobb a fézer, mert borgok/hüllõk lerezisztálják, mig egy mai rombolópuska akár 2-3 egymás mögött álló ellenfél hasán is lyukat ütne, és mivel fizikai sérülés, immunitás sincs ellene

várakozás helyett töltsd le, megéri

RelakSfromhome
fakk... Majd jövõ héten a második rész 😞

Argon
Már várom, hogy a Viasat végre elkezdje folytatni a Enterpriset az újat nem a régit, bár ennek kevés az esélye, de azt mondták. Ti aláírtátok a peticiót a Star Trekért?

Biztos vagy benne?

Punker
ne itt reklámozd az oldalad

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Argon
Kézifegyverek sem lehettek, hisz ott volt a fézer az jobb volt, és nem kell feltölteni, mert mindig újra tölti magát. Ezt írták valahol.

Aramir
Kézifegyverekrõl beszéltem.

A fegyverek témájához meg szerintem annyit, hogy már nem használnak töltényeket abban az idõben, gondolj bele, elavult, a lõszert raktározni kell stb stb.

Ezt a logikát követve nem lennének fotontorpedók sem a hajón, pedig az alapfegyverek közé tartoznak, olyannyira, hogy kezdetben az ENTen még nem is volt más, a lézert csak késõbb rakták össze

Argon
Egy mail ment Cat, majd nézd meg.

kaptál engedélyt sgsektõl a tudományos hírek átvételére? mert ha nem lopás, és nagyon hülye vagy hogy pont itt hirdeted...

Kori
Q a Stargate-ban

fõgecit játszik

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Aramir
Ha jól emlékszem a 3. évad elején még nem ismerték a hajó fegyverzetét, erejét stb. Tartottak tölle, elvégre az volt az információjuk, hogy az egész bolygójukat elpusztitják majd az emberek.
A fegyverek témájához meg szerintem annyit, hogy már nem használnak töltényeket abban az idõben, gondolj bele, elavult, a lõszert raktározni kell stb stb.
Bár ezen már én is gondolkoztam, csak engem nem zavar

ja, a másik problémám a fézerek bénasága
mi az hogy már nemcsak a borgok, hanem holmi hüllõfaj is simán lerezisztálja? mért nem használnak brutális csöves fegyvereket, pl EZT. Ha most ilyen rombolópuskák vannak (2 kilométerrõl hatékony páncélozott célpontok ellen) akkor 150 év mulva iszonyat szintre lehetne fejleszteni, és a fézerpuskák közelébe se érnének - no meg ez eltalálva egy embert kettétépi, hasonlót mûvelne a borggal/hûllõkkel is.
Tudom, nagyok az elvárásaim, de ilyenek akkoris idegesítenek

tegnap este megnéztem az ENT 3x04-et, és ebbõl fura hogy ennyire istenititek a 3ik sorozatot, csomo következetlenség és hülyeség van ebben is

SPOILER (jelöld ki)
A részben egy raijin nevü csaj bioszkenelést végez a legénység tagjain, hogy utána biofegyvert lehessen gyártani az emberek ellen. Ha igazán kemény lenne archer, akkor amint ezt megtudta, egybõl kinyirná a csajt, de akkor biztosan, amikor betörnek a hajóra az elfogott kémért, hogy elvigyék az információit. ÉS ITT A MARHANAGY BAKI: ha ilyen simán be tudnak törni a hajóra elrabolni egy adott személyt, semeddig se tartott volna akár 4-5 sima embert is elrabolni (pl. nem kell utat törni a fogdába), vagy, még két hajóval akár az egész enterprise legénységet lenyomhatnák, és akkor annyi információt szereznek mütétekkel, boncolással stb. amennyit csak akarnak.
Szal ezt a nyakatekert megoldást egyszerüen nem értem.

fórumán???
akkor ott kéne megkérdezni talán

nekem mondta, hogy tervezi de érdemben nem beszéltünk róla, lehet nem ment el aztán
ha látom rákérdek

RelakSfromhome
Nyaralás? A fórumán ottvan...

Punker
sok mindent mondott mielött eltünt de gyaralásról nem volt szó

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nekem is új azért kérdeztem
olvastam pár vitatkozást de kétlem hogy amiatt ment el
nemlehet hogy nyaral?

2XP
Akkor #3589 😉

tudom, a volt munkatársam
de hogyhogy eltunt??

2XP