11588
  • mrzed001
    A nem egyetértés (még) bocsánatos bűn :))
    Na szóval akkor a lényegre: Patrick Stewart tényleg egy kiválló színész, a legjobbak közül való, ezt soha sem vitattam (sőt). Viszont még talán Brent Spiner (Data) meg esetleg Worf az aki még megüti a mércét, a többiek viszont silányak.
    A TOS-ban ugyebár nem kellene sorolnom a nagy neveket, de azért megteszem: William Shatner (egymaga jobb, mint a teljes DS9 csapat), Leonard Nimoy (zseniális színész), DeForest Kelley (Bones doki :)), James Doohan (sugározz fel Scotty ... RIP), Walter Koenig (bár eléggé csak mellékszereplő volt, de hatásos. B5-ben mint Baster hatalmasat játszott)
    Az Ent-ben is remek színészeket szedtek össze: Connor Trinneer (Trip), Jolene Blalock (eleve olyan ufó feje van, és ráadásul remekül adta a jeges vulkáni szukát), John Billingsley (Dr. Phlox, igazi egyéniség), Scott Bakula (a második szériára belejött, az elején egy kicsit feszes és görcsös volt), Jeffrey Combs (Shran, majd minden ST sorozatban játszott mellékszerepeket, remek színész)

Amúgy a szavazás nem online volt? Ha nincs nete és nem tudta letölteni, akkor hogy tudott szavazni ? :pp
    Egyébként amcsiban 70% a netet használók aránya (itt 30%, nemrég volt itt cikk)

Abban persze igazad van, hogy van aki csak az enit nézte meg, és előzőeket nem, node az nem is egy ST fan, tehát nem is látogatja az oldalukat és nem is szavaz, szóval elhanyagolhatóan kevés
  • _Vegeta_
    Neharagudj, de totalisan nem tudok egyeterteni veled. Ha szineszi munkat nezzuk a tng minden szinten ver mindent. Patrick Stewart a legjobb szinesz szerintem. Az ent szineszei pedig eppenhogycsak megutik egy orszagos tv-re valo szineszi kepesseget. A Tossal viszont az a baj h regi, akkor egesz masok voltak az elvarasok mint most, szineszi munkaban a tos sem kozeliti meg a tng szintjet, de ez nem negativum a tos es tng kozott 20! ev a kulonbseg.

"hanem azért mert érdekes volt. Mihez kepest? Az űrgammákhoz kepest? ;) Mert a tobbi startreknel aligha volt erdekesebb/elgondolkodtatobb.

#5409: Megint ittjarunk: Akarmennyire is fejlodunk, nincs mindenkinek internettje! Még odaat sem. Arrol nem is beszelve hany % warezezik. Igenis azok a fiatalok vagy akik még nem lattak startreket es az entivel kezdtek a startrekes palyafutasukat azok nyilvan az entre klikkelgetnek.

Offtopik mrzedhez
    Itt vagyok enis. Eddig nemigazan erdekelt a stargate mizeria. Hebe-hoba egy-egy resz amit tvbe adtak nem nyugozott le. Viszont most potolom a lemaradasom es ra kell dobbennem h nagyot hibaztam/tevedtem. A stargate nem annyira rossz mint azt en bealitottam magamnak. Persze messze van a tnghez kepest, de entit üti pl.
    Ezzel csak annyit mondok, igenis vannak olyanok akik entiznek holott nem lattak még a sorozat tobbi tagjat.
  • mrzed001
    Ez akár lehetne is indok, ha csak a teve lenne, így nem az.
    Ugyebár ha te most lennél 12-14 éves (vagy csak kimaradt, mert nincs kábeltv, parabola), és hallanál a Star Trek-ről, akkor mit tennél? Igen, szépen letöltenéd az első szériát, aztán lássuk mi is volt az.
    Van olyan barátom, aki még sosem látta a TOS-t, beszereztem neki pár részt (1966-os !) és bizony piszkosul tetszik neki. Ráadásul amcsiba nem felejtették úgy el a ST-et, mint itt, ott több csatorna is nyomatja az ismétléseket (ki ebből/ki abból, a csecsemőnek meg minden vicc új)
  • Cat #5408
    "Az Ent-re meg nem azért kattintgattak, mert nemrég volt"

Már bocsi, de ezt miből gondolod? a TNG a 80-as évek végén, 90es évek elején volt, szerintem sok amerikai nem látta.
  • mrzed001
    Nem értek egyet. Az Ent bizony TOS szintjét közelítgette, színészi teljesítményben és dramaturgiában már majd utól is érte (a TOS-ban 5-6 olyan színész volt a főszereplő, akiket bizony nem könnyű). Persze a top 10-be a gyengusz grafika miatt nem kerülhetett, meghát azért csak 20 éves, de annak még volt hangulata.
    Az Ent-re meg nem azért kattintgattak, mert nemrég volt, hanem azért mert érdekes volt. A mirror-os részt szerintem senki sem felejtette el, szintúgy nem mint a TNG befelyező részét az All Good Things-et sem, vagy a Voyager utolsót az Endgame-et.
    Abban egyetértek, hogy a TNG-ből én nem ezt a 4 részt emeltem volna ki (azaz 1 talált), volt 2 időhurkos és a Scotty-s, azokat inkább.
    A DS9-ből pont az a rész a Far Beyond the Stars, amitől hányhatnékom volt (csak egy őrült feka amcsi képzelete az egész Star Trek), akkor már inkább valamelyik nagy űrcsatás vagy a Duel.
  • _Vegeta_
    Csak dramatizalni akartam a helyzetet. ;)
  • [NST]Cifu
    Ez esetben én egy semmire sem való ST rajongó vagyok? :Ð
  • _Vegeta_
    Minosithetetlen lista szamomra.
    A 4ent resz nemtom mit keres ott, es sokkal jobb tng reszek is voltak.
    A film listaban is latok nemi kiváGnivalot. :)
    A the wrath of khan nemtom mit keres az elso helyen.

mrzed: Logikus miert szerepel 4ent resz is a listaban, ez a legujabb st es mindenkiben elenken elnek az emlekek (sok helyen még mindig adjak ugye). Mindenki eszeveszetten kattingat mostanaban az entre hatha folytatjak vagy valami.

Cifu: Logkikus miert nem szerepel a listaban. Minden valamirevalo st rajongonak minosithetetlenul ocsmany az a par epizod. :P
  • mrzed001
    Az első lista még talán OK, bár ahogy írtad is, a két tüköruniverzumos rész volt a legjobb talán
    A DS9 nekem nem jött be, csodálom, hogy első helyen az van
    A Voyager egy fokkal jobban,
    A TNG király volt, fel is soroltak egypárat a kedvenc részekből
    Az Ent volt talán a legjobb, és láss csodát, 4 része is szerepel itt (de abba kell hagyni persze, mert nem nézik, persze a k...va annyukat az elcsalt (has)nézettségi számaiknak bíííp--------)
    És persze a Terra Prime, süt róla Many Coto munkássága (és nem csak azért, mert az egyik kedvenc színészét sikerült belecsempésznie :)))

A filmekkel teljesen nem értek egyet, szerintem:
    First Contact
    The Voyage Home
    The Motion Picture
    The Undiscovered Country
    .
    .
    Generations
    Insurrection
    Nemesis
  • [NST]Cifu
    [URL=http://www.startrek.com/startrek/view/community/reviews/index.html]Epizód "Top10" a rajongól értékelése alapján.[/URL]

TOP TEN EPISODES

1. (4.9) Far Beyond the Stars (DS9)
    2. (4.8) The Measure of a Man (TNG)
    3. (4.8) Terra Prime (ENT)
    4. (4.8) Redemption, Part II (TNG)
    5. (4.8) Dead Stop (ENT)
    6. (4.8) Homestead (VOY)
    7. (4.8) All Good Things... Part II (TNG)
    8. (4.8) Ship in a Bottle (TNG)
    9. (4.8) Similitude (ENT)
    10. (4.8) Shuttlepod One (ENT)

Saját megjegyzés: Hol a fenébe van az "In a Mirror, Darkly"?

TOP TEN MOVIES

1. (4.7) Star Trek II: The Wrath of Khan
    2. (4.7) Star Trek: First Contact
    3. (4.6) Star Trek VI: The Undiscovered Country
    4. (4.5) Star Trek IV: The Voyage Home
    5. (4.2) Star Trek III: The Search for Spock
    6. (4.0) Star Trek Generations
    7. (3.9) Star Trek: Insurrection
    8. (3.9) Star Trek Nemesis
    9. (3.6) Star Trek: The Motion Picture
    10. (2.9) Star Trek V: The Final Frontier
  • PLaci #5401
    Sunyitéker...
  • Cat #5400
  • LegionarR
    hehe hallottam a híradóba hogy Bush azt mondta hogy nem vonulnak ki irakból mert az a gyengeség jele lenne. Tiszta klingon duma nem?
  • Sir Quno Jedi
    Vazeg a TOS tutkó üt mindent. Node a Voyager-t is nézem, meg a Pirkininget is már kétszer (beszartam rajta, ha "igazi", profi színészekkel nyomják és kissé összébvágják rövidebre, elmenne moziban is)!
  • Monoton
    :( de kihalt a topic!!
  • Punker
    itt most nincs egy kis kavar? vagy csak viccből ugyanaz a tetoválása a csajnak mint a DS9-ban a csajszinak?
  • RelakSfromhome
    marrrrhaaaa :D:D:D
  • viso 007
    Osztom a véleményed ez valami borzalmas volt, a tv sorozatnak 1000xjobb a szinkronja. Most vettem észre az AXN csatornán megy a legutóbbi sorozat Archer kapitánnyal, nekem az is bejön.
  • Cat #5393
    katasztrófális volt a szinkron :( irtóra el tudja baszni a filmélményt.
  • Punker
    nem TNG van :)
  • mrzed001
    pajzsai nincsenek, csak organikus önjavító anyag a burkolat :)
  • hetfield1887
    valami ftp-t nem tudtok?
  • Monoton
    :DDDDDDDDDDDDDD
  • Prof William
    De a Fehér Csillagok már mittomén milyen vorlon technológiás pajzsal vannak.

A ST pajzsok úgyis csak így működnek, hogy

Bziiip
    - Kapitány a pajzs 60%-on!
    - Kitérőmanőver!
    Reccs bummm
    - A pajzs 20%!
    - Mit gondol Déta?
    - Pajcs 0. Hajótest hiba a 2-3-4 szektorban.
  • Zsolo007
    Működik, próbáltam....
  • hetfield1887
    az mi ?
  • Zsolo007
    Filefront....
  • Monoton
    mininova ra nem tudod felnyomni?
  • hetfield1887
    kb. 15 Mb
  • Monoton
    hát csak olyat tudok ahonnan biztos törölnék!! de egy két napig fent lenne (atw, uw, fw, xw, stb.)

Amugy meg torrent!!
  • hetfield1887
    mondj egy helyet ahová fel tudom rakni.
  • Monoton
    CÍM ? :))DDD
  • Cat #5379
    ja, pirkenninget nézd meg (http://www.sg.hu/cikkek/40946), irtó béna
    B5 ott vesztené el, hogy ott nincs pajzs, star trekben meg van.
  • hetfield1887
    van egy rövid bsg-st-sw-b5 an imáció ha kell ferakom valahova
  • mrzed001
    Star Wreck az pont B5 VS ST :))
    Bár sokkal gyengébbek a poénok, mint a Manitu Bocskora-Zűrhajó-t kreáló német triónak, de azért vicces :))
  • Prof William
    Össze kéne eresztenia B5 és a ST univerzumot. Lol lenne....

Megbeszélem a haverommal Q-val. Multkor amikor együtt ittunk azt monda, hogy egy láda sörért megcsinálja.

Beruházunk?
  • mrzed001
    Szép lista :)
    Egyébként meglepett, hogy másnak is ennyire hiányoznak a sötétebb Angel-Buffy szerű sorozatok
    B5-el szintén teljesen egyetértek :))
  • Zsolo007
    Menüs extrás Nemesis DVD engem is érdekelnee :)
  • hetfield1887
    nincs véletlenül valakinek menüs nemzedékek és nemesis dvd?
  • _Vegeta_
    Eleve hulyeseg ilyesmin gondolkodni es nem amiatt amit cat emlitett.
    Nyilvan 20g-s bolygora nem szallnak le. Az meg h 0.8-1.3 kozott valtozik a gravitacio ereje tv-n keresztul nem nagyon eszreveheto. :)
    De ahogy cat emlitette a startreknek inkabb filozofiai ertekei vannak mintsem realista ertekei. :)