11590
  • Cat #5453
    "tömeggyilkos kapitány, túszok, a szokásos"

"fárasztás orrba-szájjba"

• Sir Quno Jedi
    Nohát, pedig EZ nem volt filmen. Sok kettős rész volt, de ez nincs köztük.

Lássuk csak:

Caretaker 1-2
    Ekkor érkeznek, Ocampák, gondviselő kazonok miegymás, ez nem lehet.

Basics 1-2
    Ekkor csapnak vissaz a kazonok és végre megszabadulunk a Cardassiai árulónőnktől.

Future's End 1-2
    Időutazás a múltba, a földre, 29. századi technika, időhurok stb.

Scorpion 1-2
    Törékeny szövetség a Borg-gal, 8472-es faj, folyadékűr, 7/9-ed befigyel.

Year of Hell 1-2
    Krenimek, kronotontorpedók, játék a téridővel, vissza az elejére vég.

The Killing Game 1-2
    Hirogen akciókommandó, nácis holodekkelés, büszke ellenállás.

Dark frontier 1-2
    Janeway vs Borg queen

Equinox 1-2
    Újabb fed. hajó, újabb tér és faj, tömeggyilkos kapitány, túszok, a szokásos.

Unimatrix 1-2
    További borg bénázás az unimatrixban, könnyes elválás szegény 7-esnek.

Flesh and Blood 1-2
    Hirogenek bajban, lázadó hologramok, a Doktornak színt kell vallania, fárasztás orrba-szájjba.

Workforce 1-2
    Quarra bolygó, Tuvok má megint drone injekciózva, szokásos beszivárgás.

Endgame 1-2
    Boldog happyending...

Ezek közül melyik dupla részre tippelnél?!!!
  • akyyy
    de volt egy rész, emlékszem, tök ugyanaz volt mint a filmben, csak az abaj hogy nem láthattan, mert akkor ballagtam általánosba:D
  • Sir Quno Jedi
    Az az Incident at Arbuk és csak könyvben jelent meg, állítólag a The Cloud (s1ep6) után játszódik valamikor. Szal. filmben ne keresd!
  • akyyy
    köszi! másik nem ismerős?
  • Sir Quno Jedi
    Season 1 Episode 16 Learning Curve
    Ebben képez Tuvok Maquis-kat!
  • akyyy
    hát, de nah....hátha valaki ismeri... amugy azokat olvasgatom, de keveset írnak le a részekről, és nem tudni igy h arról szól,

a klánháborús rész meg melyik lehet?:S
  • akyyy
    nemtod kb melyik rész lehetett? esetleg melyik évad?
  • Sir Quno Jedi
    Abban Tuvok képzi ki a Maquis-kat, hogy Starfleetesedjenek.
  • Cat #5444
    és mi a kérdés?

(a weben rajta van minden epizod ismertetése)
  • akyyy
    [i]A Klánháború megszokott kezdéssel nyit: a Voyager vészjelzéseket fog egy ikercsillag, az Arbuk rendszer közeléből. A helyszínre érkezve egy sodródó űrhajót, egy félig szétlőtt űrállomást, valamint egy fegyvernek látszó csövet találnak. A hajó utasát a fedélzetre veszik, ám egy kómaszerű állapotban fekszik - a történet közepe felé természetesen felébred. Körülbelül innentől érdekes a cselekmény.
  • akyyy
    tudnátok nekem segíteni?

van egy rész a Voyagerbe, amikor egy csapatot alakítanak ki és tréningeznek a hajón. mászkálnka a "jeffires" csövekben, stb.
    van ott egy kék kinézetű lény is. aki ismeri az Elite Forcot, sztem tudni fogja miről van szó.

a másik epizód egy két részes, de ha jól tom, nem szezonzáró rész. könyv is jelent meg erről "klánháború" néven.
  • Cat #5441
    nyugi, itt mindenki látta minden széria összes részét :)
  • PLaci #5440
    NÉMETEN (Sat1) MEGY AZ UCCSÓ ÉVAD HÉTVÉGENKÉNT!!!
  • RelakSfromhome
    És a via3-munk használhatatlanul szar :(
  • Punker
    Q! :)
  • RelakSfromhome
    Hehe, T'Pol-ra rájött a Pon farr :)
  • Monoton
    én meg tvnetwork ról
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom én HDD-ró élek...
  • RelakS
    Más fibernetesnél is szar a viasat3?
  • Punker
    ez jó rész :)
  • RelakSfromhome
    Spoiler

Ha nincs a First Contact a filmek között, most nem kerülnek ebbe a helyzetbe :) Van rá utalás rendesen :D
  • PLaci #5431
    Az TOS-ben meg rájönnek, hogy a Romulánok a Vulkániakal azonos faj (majdnem).

Persze ezt már tudják korábban is... LOL.
    (A DS9-ben amikor a föld múltjában van az a gettó harc, akkor a partin ott a romulán nagykövet pl.)
  • Cat #5430
    ha jól emlékszem a 2ik szériában. És tényleg jó rész.
  • Zsolo007
    Az jó rész, egyik kedvenc :)
  • Punker
    hol hol hol? :)
  • RelakSfromhome
    SPOILER

Megtalálták az első Borg-ot az Enterprise-ban :)
    Yó rész lesz, remélem
  • RelakSfromhome
    hehe, az Enterprise-ban a hajó "motorházának" a falán a borg idegközpont paneljei figyelnek :D
  • _Vegeta_
    Azon ne "vitazzunk" h melyik a jobb szinmuvesz, mert egyetertunk h ok kivallo szineszek.
    En pedigg Scott Bakularol es Trinnerrol beszeltem, azt a szerepet egyszeruen rajukirtak. :)
  • mrzed001
    A szerepet jól alakítani egy jó színész tudja, ha nem eleve rászabták/ráírták azt.
    Mellesleg Patrick Stewart kiválló színész (egyik kedvencem), de eltörpül William Shatner (vagy Leonard Nimoy) mellett (másik két kedvenc).
    Ez legjobban talán a Generations-ből látszott, egyszerűen lejátszotta (leiskolázta).
  • _Vegeta_
    Némileg igazad van, de a kerdes az h valaki a szerepet alakitja jol vagy tenyleg jo szinesz. Scott Bakula jol adta a kapitanyt es Connor is nagyon jol mukodott Tripkent, de ezek a szineszek nem nagy szineszek, nem erhetnek fel Pl Patrickhoz.

• Sir Quno Jedi
    Az is igaz, hogy az ST végig folyamtatos háborúkról és határvillongásokról szól, amiben a felek nem kímélik a lakosságot sem. Ilyen szempontból itt-ott már egész reális volt a DS9.

Uncsi, hogy folyton hatalmas flottákról és hihetetlen erejű szuperfegyverekről hallunk, míg mutatnak két árva hajót meg egy kompot amint fézerekkel pityu-pityukáznak. Így olcsóbb a CG ez világos, de néha kicsit feldobhatnák a dolgot. A mágányos kórborlós-felderítős kornak a DS9-cel végeszakadt. Jól belakott kvadránsok vannak, töméntelen warp utáni kultúrával fertőzött bolygóval és csinos kis flottákkal. Már nem lehet újra eladni változatlan formában egy újabb TOS-t, ami a maga idejében abszolúte ütős volt. Ezt megpróbálták a Voyager esetében, de néha már annyira kínosan erőltetett volt, hogy MÉGISCSAK tovább kell kóborolniuk (szegények)...
  • mrzed001
    Sorrendezgetés: gondolj vissza, melyek azok az ütős/csatás/tanulságos/... részek, amelyekre több év múlva is emlékszel (azonnal beugranak).
    Nos ezeket szerintem nem árt összeszedni (pláne, hogy sok volt az tartalommentes/uncsi/lényegtelen rész)
  • mrzed001
    Én mindig azon mosolyogtam, hogy egy hajó találkozik/csatázik egy hajóval
    Mert a veszélyes határvidékre a flotta büszkeségét a zászlóshajót ugyebár egyedül kell kiküldeni, hátha egy 4-5 hajóból álló csapásmérő osztag szétszedi
    Vagy csak nekem jutnak eszembe olyanok, mint a német tengeralattjárók farkasfalkái?
  • Cat #5419
    én nem - ST egy régimódi sci-fi, és gondolom olvastál is ebből az időből regényeket. Ebben az időben az a vonulat volt már elterjedt, hogy "meg tudjuk tenni, igen, de megtegyük?" Szóval már rég nem az izgatta az irók fantáziáját, hogy mit, hogyan, hanem hogy miért? A babilon ilyen tekintetben már ujhullámos, látszik hogy a '90-es évek terméke.
  • Sir Quno Jedi
    Egyetértek, sorrend az nincs és szubjektív is, de valahogy a készítők tudtára kell hozni, hogy mi az ami tetszik anépnek és mi az ami nem.
  • Cat #5417
    hogy őszinte legyek én marhára csodálkozok, hogy ti cirka 3-400 részt sorrendbe mernétek/tudnátok állítani. A TOSt végignéztem kb. egyszer, a TNG-t kétszer-háromszor, Voyagert 2x, ENTet egyszer, minden szombat vasárnap amikor felébredek megnézem az aktuális részt, mégse merném még hosszas gondolkodás után se állítani hogy hip-hop sorrendbe tudnám rakni őket. Igen, ki tudnék emelni fejből tucatnyi részt, de honnan tudnám hogy egy két évvel ezelőtt látott másik epizod nem lenne jobb xynál? Szóval sztm ez a sorrendezgetés hülyeség.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, mindég hiányoltam az ST-ből a nagy űrhaddelhaddokat !
  • mrzed001
    A szereplőgárdája igen, nem is azt szóltam le, hanem a sztorit (az, hogy Shatner jobb, mint a teljes DS9 csapat igaz úgy is, hogy jobb mint a teljes Voyager csapat, vagy Ent/TNG csapat)
    A DS9-al nem a szereplők voltak a gond, hanem a sztori (tényleg ebben volt talán a legtöbb "jó" színész mennyiségileg, csak nem tudták/hagyták nekik rendesen adni magukat minőségileg).
    A Far Beyond the Stars volt sztem minden idők legrosszabb Star Trek része, ott majdnem abbahagytam a DS9 nézését (2. legrosszabb Ent utolsó).
    Ami pozitívum volt DS9-ban, hogy volt 2-3 nagy űrcsata, bár közel sem annyira kidolgozott, mint a B5-ben (pedig nagyságrendekkel több pénzük volt rá)
  • Sir Quno Jedi
    Nekem tetszett a DS9 nagyon is, egész az uccsó szezonig, mert azzal elkúrtak mindent... Kicsit sem voltam ideges.