11588
  • akyyy
    de volt egy rész, emlékszem, tök ugyanaz volt mint a filmben, csak az abaj hogy nem láthattan, mert akkor ballagtam általánosba:D
  • Sir Quno Jedi
    Az az Incident at Arbuk és csak könyvben jelent meg, állítólag a The Cloud (s1ep6) után játszódik valamikor. Szal. filmben ne keresd!
  • akyyy
    köszi! másik nem ismerős?
  • Sir Quno Jedi
    Season 1 Episode 16 Learning Curve
    Ebben képez Tuvok Maquis-kat!
  • akyyy
    hát, de nah....hátha valaki ismeri... amugy azokat olvasgatom, de keveset írnak le a részekről, és nem tudni igy h arról szól,

a klánháborús rész meg melyik lehet?:S
  • akyyy
    nemtod kb melyik rész lehetett? esetleg melyik évad?
  • Sir Quno Jedi
    Abban Tuvok képzi ki a Maquis-kat, hogy Starfleetesedjenek.
  • Cat #5444
    és mi a kérdés?

(a weben rajta van minden epizod ismertetése)
  • akyyy
    [i]A Klánháború megszokott kezdéssel nyit: a Voyager vészjelzéseket fog egy ikercsillag, az Arbuk rendszer közeléből. A helyszínre érkezve egy sodródó űrhajót, egy félig szétlőtt űrállomást, valamint egy fegyvernek látszó csövet találnak. A hajó utasát a fedélzetre veszik, ám egy kómaszerű állapotban fekszik - a történet közepe felé természetesen felébred. Körülbelül innentől érdekes a cselekmény.
  • akyyy
    tudnátok nekem segíteni?

van egy rész a Voyagerbe, amikor egy csapatot alakítanak ki és tréningeznek a hajón. mászkálnka a "jeffires" csövekben, stb.
    van ott egy kék kinézetű lény is. aki ismeri az Elite Forcot, sztem tudni fogja miről van szó.

a másik epizód egy két részes, de ha jól tom, nem szezonzáró rész. könyv is jelent meg erről "klánháború" néven.
  • Cat #5441
    nyugi, itt mindenki látta minden széria összes részét :)
  • PLaci #5440
    NÉMETEN (Sat1) MEGY AZ UCCSÓ ÉVAD HÉTVÉGENKÉNT!!!
  • RelakSfromhome
    És a via3-munk használhatatlanul szar :(
  • Punker
    Q! :)
  • RelakSfromhome
    Hehe, T'Pol-ra rájött a Pon farr :)
  • Monoton
    én meg tvnetwork ról
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom én HDD-ró élek...
  • RelakS
    Más fibernetesnél is szar a viasat3?
  • Punker
    ez jó rész :)
  • RelakSfromhome
    Spoiler

Ha nincs a First Contact a filmek között, most nem kerülnek ebbe a helyzetbe :) Van rá utalás rendesen :D
  • PLaci #5431
    Az TOS-ben meg rájönnek, hogy a Romulánok a Vulkániakal azonos faj (majdnem).

Persze ezt már tudják korábban is... LOL.
    (A DS9-ben amikor a föld múltjában van az a gettó harc, akkor a partin ott a romulán nagykövet pl.)
  • Cat #5430
    ha jól emlékszem a 2ik szériában. És tényleg jó rész.
  • Zsolo007
    Az jó rész, egyik kedvenc :)
  • Punker
    hol hol hol? :)
  • RelakSfromhome
    SPOILER

Megtalálták az első Borg-ot az Enterprise-ban :)
    Yó rész lesz, remélem
  • RelakSfromhome
    hehe, az Enterprise-ban a hajó "motorházának" a falán a borg idegközpont paneljei figyelnek :D
  • _Vegeta_
    Azon ne "vitazzunk" h melyik a jobb szinmuvesz, mert egyetertunk h ok kivallo szineszek.
    En pedigg Scott Bakularol es Trinnerrol beszeltem, azt a szerepet egyszeruen rajukirtak. :)
  • mrzed001
    A szerepet jól alakítani egy jó színész tudja, ha nem eleve rászabták/ráírták azt.
    Mellesleg Patrick Stewart kiválló színész (egyik kedvencem), de eltörpül William Shatner (vagy Leonard Nimoy) mellett (másik két kedvenc).
    Ez legjobban talán a Generations-ből látszott, egyszerűen lejátszotta (leiskolázta).
  • _Vegeta_
    Némileg igazad van, de a kerdes az h valaki a szerepet alakitja jol vagy tenyleg jo szinesz. Scott Bakula jol adta a kapitanyt es Connor is nagyon jol mukodott Tripkent, de ezek a szineszek nem nagy szineszek, nem erhetnek fel Pl Patrickhoz.

• Sir Quno Jedi
    Az is igaz, hogy az ST végig folyamtatos háborúkról és határvillongásokról szól, amiben a felek nem kímélik a lakosságot sem. Ilyen szempontból itt-ott már egész reális volt a DS9.

Uncsi, hogy folyton hatalmas flottákról és hihetetlen erejű szuperfegyverekről hallunk, míg mutatnak két árva hajót meg egy kompot amint fézerekkel pityu-pityukáznak. Így olcsóbb a CG ez világos, de néha kicsit feldobhatnák a dolgot. A mágányos kórborlós-felderítős kornak a DS9-cel végeszakadt. Jól belakott kvadránsok vannak, töméntelen warp utáni kultúrával fertőzött bolygóval és csinos kis flottákkal. Már nem lehet újra eladni változatlan formában egy újabb TOS-t, ami a maga idejében abszolúte ütős volt. Ezt megpróbálták a Voyager esetében, de néha már annyira kínosan erőltetett volt, hogy MÉGISCSAK tovább kell kóborolniuk (szegények)...
  • mrzed001
    Sorrendezgetés: gondolj vissza, melyek azok az ütős/csatás/tanulságos/... részek, amelyekre több év múlva is emlékszel (azonnal beugranak).
    Nos ezeket szerintem nem árt összeszedni (pláne, hogy sok volt az tartalommentes/uncsi/lényegtelen rész)
  • mrzed001
    Én mindig azon mosolyogtam, hogy egy hajó találkozik/csatázik egy hajóval
    Mert a veszélyes határvidékre a flotta büszkeségét a zászlóshajót ugyebár egyedül kell kiküldeni, hátha egy 4-5 hajóból álló csapásmérő osztag szétszedi
    Vagy csak nekem jutnak eszembe olyanok, mint a német tengeralattjárók farkasfalkái?
  • Cat #5419
    én nem - ST egy régimódi sci-fi, és gondolom olvastál is ebből az időből regényeket. Ebben az időben az a vonulat volt már elterjedt, hogy "meg tudjuk tenni, igen, de megtegyük?" Szóval már rég nem az izgatta az irók fantáziáját, hogy mit, hogyan, hanem hogy miért? A babilon ilyen tekintetben már ujhullámos, látszik hogy a '90-es évek terméke.
  • Sir Quno Jedi
    Egyetértek, sorrend az nincs és szubjektív is, de valahogy a készítők tudtára kell hozni, hogy mi az ami tetszik anépnek és mi az ami nem.
  • Cat #5417
    hogy őszinte legyek én marhára csodálkozok, hogy ti cirka 3-400 részt sorrendbe mernétek/tudnátok állítani. A TOSt végignéztem kb. egyszer, a TNG-t kétszer-háromszor, Voyagert 2x, ENTet egyszer, minden szombat vasárnap amikor felébredek megnézem az aktuális részt, mégse merném még hosszas gondolkodás után se állítani hogy hip-hop sorrendbe tudnám rakni őket. Igen, ki tudnék emelni fejből tucatnyi részt, de honnan tudnám hogy egy két évvel ezelőtt látott másik epizod nem lenne jobb xynál? Szóval sztm ez a sorrendezgetés hülyeség.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, mindég hiányoltam az ST-ből a nagy űrhaddelhaddokat !
  • mrzed001
    A szereplőgárdája igen, nem is azt szóltam le, hanem a sztorit (az, hogy Shatner jobb, mint a teljes DS9 csapat igaz úgy is, hogy jobb mint a teljes Voyager csapat, vagy Ent/TNG csapat)
    A DS9-al nem a szereplők voltak a gond, hanem a sztori (tényleg ebben volt talán a legtöbb "jó" színész mennyiségileg, csak nem tudták/hagyták nekik rendesen adni magukat minőségileg).
    A Far Beyond the Stars volt sztem minden idők legrosszabb Star Trek része, ott majdnem abbahagytam a DS9 nézését (2. legrosszabb Ent utolsó).
    Ami pozitívum volt DS9-ban, hogy volt 2-3 nagy űrcsata, bár közel sem annyira kidolgozott, mint a B5-ben (pedig nagyságrendekkel több pénzük volt rá)
  • Sir Quno Jedi
    Nekem tetszett a DS9 nagyon is, egész az uccsó szezonig, mert azzal elkúrtak mindent... Kicsit sem voltam ideges.
  • [NST]Cifu
    Azért szerintem eléggé szubjektív a dolog...
    A DS9 szereplőgárdáját szvsz egy szó nem érheti. Avery Brooks nagyon jó (szvsz jobb, mint Scott Bakula), Alexander Siddig szintén, Andrew Robinson (Garak) fergeteges, és ott van Colm Meaney és Michael Dorn akik szintén igen jók (Worf-ot te is jónak tartottad...). Nem lehet kihagyni az Armin Shimerman / Max Grodénchik / Aron Eisenberg triót (Quark / Rom / Nog) akik megteremtették az igazi Ferengi-érzést a Trekben. Említetted Jeffrey Combs-t, aki szintén igen emlékezetesett alakított a DS9-ban is (Weyoun és Brunt megszemélyesítője). Szóval nem tudom miért szólod le a DS9-t, mert a szereplőgárdája minden dicséretett megérdemel...
  • Sir Quno Jedi
    Én már egybefolyónak tekintem az ST univerzumot és filmjeit, így színészeket és sztorilájnokat tekintek nyerőnek, igazából nem tehetek különbséget a sorozatok között. De ha már, akkor azért a TOS az etalon, mert egyrészt az az ORIGINAL ST, másrészt a három főszereplőt 1xűen nem lehet űbereleni. Amilyen röhejesnek hat a ténykedésük, annyira hatásos és mindig újra feltámad az emberben a nosztalgia!

Munka előtt ma hajnalban is megnéztem két VOY részt teszem azt, így már túlélem ezt a napot is...