11590
-
Cat #5453 "tömeggyilkos kapitány, túszok, a szokásos"
"fárasztás orrba-szájjba"
-
Nohát, pedig EZ nem volt filmen. Sok kettős rész volt, de ez nincs köztük.
Lássuk csak:
Caretaker 1-2
Ekkor érkeznek, Ocampák, gondviselő kazonok miegymás, ez nem lehet.
Basics 1-2
Ekkor csapnak vissaz a kazonok és végre megszabadulunk a Cardassiai árulónőnktől.
Future's End 1-2
Időutazás a múltba, a földre, 29. századi technika, időhurok stb.
Scorpion 1-2
Törékeny szövetség a Borg-gal, 8472-es faj, folyadékűr, 7/9-ed befigyel.
Year of Hell 1-2
Krenimek, kronotontorpedók, játék a téridővel, vissza az elejére vég.
The Killing Game 1-2
Hirogen akciókommandó, nácis holodekkelés, büszke ellenállás.
Dark frontier 1-2
Janeway vs Borg queen
Equinox 1-2
Újabb fed. hajó, újabb tér és faj, tömeggyilkos kapitány, túszok, a szokásos.
Unimatrix 1-2
További borg bénázás az unimatrixban, könnyes elválás szegény 7-esnek.
Flesh and Blood 1-2
Hirogenek bajban, lázadó hologramok, a Doktornak színt kell vallania, fárasztás orrba-szájjba.
Workforce 1-2
Quarra bolygó, Tuvok má megint drone injekciózva, szokásos beszivárgás.
Endgame 1-2
Boldog happyending...
Ezek közül melyik dupla részre tippelnél?!!! -
de volt egy rész, emlékszem, tök ugyanaz volt mint a filmben, csak az abaj hogy nem láthattan, mert akkor ballagtam általánosba:D -
Az az Incident at Arbuk és csak könyvben jelent meg, állítólag a The Cloud (s1ep6) után játszódik valamikor. Szal. filmben ne keresd! -
köszi! másik nem ismerős? -
Season 1 Episode 16 Learning Curve
Ebben képez Tuvok Maquis-kat! -
hát, de nah....hátha valaki ismeri... amugy azokat olvasgatom, de keveset írnak le a részekről, és nem tudni igy h arról szól,
a klánháborús rész meg melyik lehet?:S -
nemtod kb melyik rész lehetett? esetleg melyik évad? -
Abban Tuvok képzi ki a Maquis-kat, hogy Starfleetesedjenek. -
Cat #5444 és mi a kérdés?
(a weben rajta van minden epizod ismertetése) -
[i]A Klánháború megszokott kezdéssel nyit: a Voyager vészjelzéseket fog egy ikercsillag, az Arbuk rendszer közeléből. A helyszínre érkezve egy sodródó űrhajót, egy félig szétlőtt űrállomást, valamint egy fegyvernek látszó csövet találnak. A hajó utasát a fedélzetre veszik, ám egy kómaszerű állapotban fekszik - a történet közepe felé természetesen felébred. Körülbelül innentől érdekes a cselekmény. -
tudnátok nekem segíteni?
van egy rész a Voyagerbe, amikor egy csapatot alakítanak ki és tréningeznek a hajón. mászkálnka a "jeffires" csövekben, stb.
van ott egy kék kinézetű lény is. aki ismeri az Elite Forcot, sztem tudni fogja miről van szó.
a másik epizód egy két részes, de ha jól tom, nem szezonzáró rész. könyv is jelent meg erről "klánháború" néven. -
Cat #5441 nyugi, itt mindenki látta minden széria összes részét :) -
NÉMETEN (Sat1) MEGY AZ UCCSÓ ÉVAD HÉTVÉGENKÉNT!!! -
És a via3-munk használhatatlanul szar :( -
Q! :) -
Hehe, T'Pol-ra rájött a Pon farr :) -
Monoton #5436 én meg tvnetwork ról -
Nemtom én HDD-ró élek... -
Más fibernetesnél is szar a viasat3? -
ez jó rész :) -
Spoiler
Ha nincs a First Contact a filmek között, most nem kerülnek ebbe a helyzetbe :) Van rá utalás rendesen :D -
Az TOS-ben meg rájönnek, hogy a Romulánok a Vulkániakal azonos faj (majdnem).
Persze ezt már tudják korábban is... LOL.
(A DS9-ben amikor a föld múltjában van az a gettó harc, akkor a partin ott a romulán nagykövet pl.) -
Cat #5430 ha jól emlékszem a 2ik szériában. És tényleg jó rész. -
Az jó rész, egyik kedvenc :) -
hol hol hol? :) -
SPOILER
Megtalálták az első Borg-ot az Enterprise-ban :)
Yó rész lesz, remélem -
hehe, az Enterprise-ban a hajó "motorházának" a falán a borg idegközpont paneljei figyelnek :D -
_Vegeta_ #5425 Azon ne "vitazzunk" h melyik a jobb szinmuvesz, mert egyetertunk h ok kivallo szineszek.
En pedigg Scott Bakularol es Trinnerrol beszeltem, azt a szerepet egyszeruen rajukirtak. :) -
A szerepet jól alakítani egy jó színész tudja, ha nem eleve rászabták/ráírták azt.
Mellesleg Patrick Stewart kiválló színész (egyik kedvencem), de eltörpül William Shatner (vagy Leonard Nimoy) mellett (másik két kedvenc).
Ez legjobban talán a Generations-ből látszott, egyszerűen lejátszotta (leiskolázta).
-
_Vegeta_ #5423 Némileg igazad van, de a kerdes az h valaki a szerepet alakitja jol vagy tenyleg jo szinesz. Scott Bakula jol adta a kapitanyt es Connor is nagyon jol mukodott Tripkent, de ezek a szineszek nem nagy szineszek, nem erhetnek fel Pl Patrickhoz.
-
Az is igaz, hogy az ST végig folyamtatos háborúkról és határvillongásokról szól, amiben a felek nem kímélik a lakosságot sem. Ilyen szempontból itt-ott már egész reális volt a DS9.
Uncsi, hogy folyton hatalmas flottákról és hihetetlen erejű szuperfegyverekről hallunk, míg mutatnak két árva hajót meg egy kompot amint fézerekkel pityu-pityukáznak. Így olcsóbb a CG ez világos, de néha kicsit feldobhatnák a dolgot. A mágányos kórborlós-felderítős kornak a DS9-cel végeszakadt. Jól belakott kvadránsok vannak, töméntelen warp utáni kultúrával fertőzött bolygóval és csinos kis flottákkal. Már nem lehet újra eladni változatlan formában egy újabb TOS-t, ami a maga idejében abszolúte ütős volt. Ezt megpróbálták a Voyager esetében, de néha már annyira kínosan erőltetett volt, hogy MÉGISCSAK tovább kell kóborolniuk (szegények)... -
Sorrendezgetés: gondolj vissza, melyek azok az ütős/csatás/tanulságos/... részek, amelyekre több év múlva is emlékszel (azonnal beugranak).
Nos ezeket szerintem nem árt összeszedni (pláne, hogy sok volt az tartalommentes/uncsi/lényegtelen rész) -
Én mindig azon mosolyogtam, hogy egy hajó találkozik/csatázik egy hajóval
Mert a veszélyes határvidékre a flotta büszkeségét a zászlóshajót ugyebár egyedül kell kiküldeni, hátha egy 4-5 hajóból álló csapásmérő osztag szétszedi
Vagy csak nekem jutnak eszembe olyanok, mint a német tengeralattjárók farkasfalkái? -
Cat #5419 én nem - ST egy régimódi sci-fi, és gondolom olvastál is ebből az időből regényeket. Ebben az időben az a vonulat volt már elterjedt, hogy "meg tudjuk tenni, igen, de megtegyük?" Szóval már rég nem az izgatta az irók fantáziáját, hogy mit, hogyan, hanem hogy miért? A babilon ilyen tekintetben már ujhullámos, látszik hogy a '90-es évek terméke. -
Egyetértek, sorrend az nincs és szubjektív is, de valahogy a készítők tudtára kell hozni, hogy mi az ami tetszik anépnek és mi az ami nem. -
Cat #5417 hogy őszinte legyek én marhára csodálkozok, hogy ti cirka 3-400 részt sorrendbe mernétek/tudnátok állítani. A TOSt végignéztem kb. egyszer, a TNG-t kétszer-háromszor, Voyagert 2x, ENTet egyszer, minden szombat vasárnap amikor felébredek megnézem az aktuális részt, mégse merném még hosszas gondolkodás után se állítani hogy hip-hop sorrendbe tudnám rakni őket. Igen, ki tudnék emelni fejből tucatnyi részt, de honnan tudnám hogy egy két évvel ezelőtt látott másik epizod nem lenne jobb xynál? Szóval sztm ez a sorrendezgetés hülyeség. -
Igen, mindég hiányoltam az ST-ből a nagy űrhaddelhaddokat ! -
A szereplőgárdája igen, nem is azt szóltam le, hanem a sztorit (az, hogy Shatner jobb, mint a teljes DS9 csapat igaz úgy is, hogy jobb mint a teljes Voyager csapat, vagy Ent/TNG csapat)
A DS9-al nem a szereplők voltak a gond, hanem a sztori (tényleg ebben volt talán a legtöbb "jó" színész mennyiségileg, csak nem tudták/hagyták nekik rendesen adni magukat minőségileg).
A Far Beyond the Stars volt sztem minden idők legrosszabb Star Trek része, ott majdnem abbahagytam a DS9 nézését (2. legrosszabb Ent utolsó).
Ami pozitívum volt DS9-ban, hogy volt 2-3 nagy űrcsata, bár közel sem annyira kidolgozott, mint a B5-ben (pedig nagyságrendekkel több pénzük volt rá) -
Nekem tetszett a DS9 nagyon is, egész az uccsó szezonig, mert azzal elkúrtak mindent... Kicsit sem voltam ideges.