11588
  • Punker
    hát ez lesz az első és utolsó hogy használom ezt a sz@rt, bakker isdn-nes időkben is gyorsabban töltöttem kemény 2k-val jön az első évad......
  • mrzed001
    Annak manapság már nagyon ideje :))

És ha szétnézel még magyar verzsönt is találsz (illetve ha jól tévedek Ent-ből készített valaki Dual Audio-sat + ENG és HUN Sub-bal és borítóval, én pölö azt gyűjtögetem)
  • Punker
    és feliratokat hol találok?
  • Punker
    azt mondod kénytelen leszek torrente-t telepíteni?
  • Cat #5775
    BSG kábeles adón megy, speciális célközönségnek. Országos adón meghalna, vagy teljesen más kellene hogy legyen az irányvonal.
  • mrzed001
    Erről valahogy a B5 jut eszembe ... meg a Baywatch.
    Tudtad, hogy amcsiban a Baywatch 1. széria totális bukás volt, és a németeknek hála forgathatták le a 2. szériát és lett világhírű?
    Lehet, hogy az amcsik még a Baywatch-hoz is túl buták

Mindenesetre a B5 is nagyobb siker volt németeknél, mint az amcsiknál, szóval jó scifi-t sztem ma csak úgy lehet csinálni, ha nem csak az amcsikra alapozva készítik (csoda a BSG sikere, bár a végére már eléggé leLight-olták, hogy még a farmer Joe is megértse). Populizmus a minőség felett hejjjjj :((
  • Cat #5773
    http://thepiratebay.org/search.php?q=star+trek+enterprise&video=on
  • Cat #5772
    ez az aminél aztmondom hogy mindegy. A szinkron kiváló (kivétel persze a voyager rosszemlékü hetes szériáját - amit hál' istennek ki is javítottak)
  • _Vegeta_
    nyálwarez ez nagyon nagy. :)
  • _Vegeta_
    Sajnos erre van igeny. Mondom ezt en aki xaktakat nezett meg mediumot nez. hehe :D
    Szoval nem ezt adjak hanem ezt kell adniuk, mert sorra buknak a sorik meg, de a nyomozosok meg megmaradnak pedig 1-2 mien gagyi. :D
    Anyamekis mindig CSI-t neznek a viasaton pedig nem nagy tvnezok. :D
  • mrzed001
    Torrent az van, az ftp meg kihalóban (max fizetős (ny)álwarez)
  • Punker
    ja és még mindig Ent részekkel teli ftp-t keresek :)
  • Punker
    nézem a filmmúzeumon :)
  • mrzed001
    Mondjuk inkább úgy, hogy csak ezt kapják, me'evvan
  • Sir Quno Jedi
    Öregek vagytok vaze! Nézzétek a ZOrion zűrhajót! Vagy az Alfa Holdbázist! :DDD
  • _Vegeta_
    Mostanaban az embereknek lost kell meg Csi, sott mindegy micsoda csak nyomozzanak benne. :D
  • mrzed001
    Máshogy gondolkodtak az emberek 20 éve? Nos, mondhatnám, hogy érdekes kérdés, mert az, node éppen a scifi rajongókról beszélünk, akik bizony egy kissé a jövőben élnek és gondolkodnak (és tették azt 20 éve is), ebből aztán levonhatjuk azt a következtetést, hogy: nemtom :))

Igen, másképp gondolkodtak egyesek, mások nem.
    Mások voltak az értékrendek inkább, nos, az rengetegett változott.
    Okosnak, előrelátónak lenni ma már nem erény, hanem bűn (seghülyepicsának lenni meg érdem). Nos ez megváltozott, az tuti (bár nem a scifi rajongóknak, merthogy nagyáltalánosságban a szellemileg fejlettebb egyének alkotják)

A téma meg azért van hogy körbejárjuk, nem azért hogy a ketrecébe rekedjünk :P
  • mrzed001
    Ha értesz angolul (nomeg nyelvleckének sem rossz, mert totál érthetően beszélnek) akkor szimplán angol, ha nem akkor magyar verzsönt javaslom.
    A felirat szép és jó, de valahogy eltereli az ember figyelmét a látottakról ...
    Amúgy a ST-nek elég normális lett a szinkronja (kivéve volt amikor Janeway hangja valami vén unott szuka lett, nos az még most is kísért rémálmaimban :))
    A filmek (1-6) szinkronja meg totál jó lett ha jól emlékszem, azt még a régi profi időkben készült
  • _Vegeta_
    Ez megin egy erdekes kerdes. Szerintem a szineszek lealacsonyitasa ha nem eredeti hangsavval nezed, mivel egy szinesznek a hangjat is a szerephez kell alakitania. Ettol fuggetlenul vannak jol sikerult szinkronok. Lenyeg a lenyeg, valassz te amelyik szimpatikusabb. En a feliratra voksolnek. :)

#5759: Szerintem probaltuk objektiven megitelni a dolgot. Teny hogy van olyan akinek nem tetszik a startrek de azzal komoly gondok vannak :D viccet felreteve, ha a scifi mint stilus tetszik szereted a rejtelyeket a megoldasokat, es vonz valamennyire az űr melysege akkor a startrek neked valo falat. :)
  • _Vegeta_
    En viszont pontosan arra akartam ramutatni hogy anno mashogy gondolkodtak az emberek mint manapsag. Szoval csatt vissza. ;)

Ez mar OFF
    A masik meg hogy az egesz ugy kezdodott hogy: "Stargateben, Bsgben, starwarsban otthon vagyok,..."
    Tehat egy szinvonalon emliti a starwarsot a bsgvel stargatettel es teszi ezt a startrekkel is. Tehat ujra csatt bekk. ;)

#5757: A lenyeg nem az hogy mar akkoris elavult volt a technikai megvalositas, hanem az emberek voltak akkor még masok. Ertemm? :)

Huha kicsit eltertunk a tematol :)
  • PayaVP
    Egyébkétn közbe ötlött fel bennem, h mégis milyen reakciót vártam volna, ha megkérdem egy Star Trek fórumon h érdemes e belekezdeni a Star Trekbe...
  • PayaVP
    Még egy kérdés: Szinkron vagy Felirat?

Feliratost ugye eccerűbb volna beszerezni, viszont a Voyager már meg van fullra szinkronnal havertól...
  • mrzed001
    Akkor azért már jócskán túl a Star Wars 4-6-on, nomeg a BSG TOS-on (mert még az is űberelte), szóval ugyanúgy gagyinak látszott a grafika és látványvilág, mint mai szemmel.
    A lényeg a mondanivaló volt.
  • Zsolo007
    Csendbe jegyezném meg, hogy zsenge 11-12 éves koromba kezdtem el nézni a Star Trek TOS
    Csak azt ne felejtesd el, hogy akkoriban az ember másképp ítélte meg a látványvilágot :)
  • mrzed001
    Sztem félreolvastad a levelét, sorrendiség miatt példálózott Star Wars-sal, szóval tartsd a körmöd ...

/ csatt

:p
  • mrzed001
    Csendbe jegyezném meg, hogy zsenge 11-12 éves koromba kezdtem el nézni a Star Trek TOS-t (talán 4-5-ször leadták az egészet a Sat1-en, mielőtt eljött volna a TNG kora :)), szóval éppenhogy fiatal voltam
    Egy dolgot nem ajánlok senkinek, az pedig pontosan amit írsz, hogy ugráljon a sorozatok között. Miértis? Talán mert a sorozatokon belül nincs linearitás, de a sorozatok között viszont van, szóval mondjuk felét sem értené, mert nem látta az előzményeket
  • _Vegeta_
    Ne probald a starwarst a startrekhez hasonlitani. ;) Ez olyan mintha mondjuk a gyuruk ura filmet hasonlitanad a donnie darkohoz. Ket kulon kategoria. + raadasul a starwars még film is. Tehat starwars szintu "alacsony" szinvonalat ne varj egyik sorozattol sem. :)
  • _Vegeta_
    Azert azt bele kellene szamolnod, hogy mas a gondolkodasmodotok. Te joval idosebb vagy, nyilvan te mas szemmel nezed az egeszet mint o most. Tehat en aztmondom, hogy ha nemjon be neki par resz alapjan a tos nyugodtan mennyen tovabb a tngre, ha azse probalja ki a ds9-t. Egyik sorozatot ugyis megszereti tuti. :) Utanna meg még potolhatja. En igygondolom. :)
  • mrzed001
    Igen, ez kb az amit javasoltunk.
    Mondjuk a TOS után ajánlanám az első film ismételt megnézését, ugyanis akkor fogsz egy nagycsomó dolgot megérteni belőle (meg a hangulatot és légkört is)

Abbahagyni meg nem igazán kell. Van (nemegy) unalmas semmitmondó rész mindegyik sorozatban, ha nagyon unod tekerj bele/át. Ez nem olyan mint a B5, ahol a legunalmasabb semmitmondó részt is meg kellett nézni, mert vagy egy iszonyat jellemváltozás/fejlődés, vagy egy nagyonkomoly szálra való fontos hivatkozás el volt rejtve. Bizony már a TOS is úgy készült, hogy a részeket nyugodtan csereberélheted/kihagyhatod, észre sem veszed (nincs összefüggő Storyline).
    Ettől leginkább az Ent ami eltér (merthogy ott már van, az már egy story, nem sok kicsi), meg már a Voy és DS9-ban is pedzegetik a témát
  • Cat #5750
    "ugy döntöttem ha valahol már unalmassá válna legfeljebb abbahagyom..."
    Na pont ezért nem akartam hogy szart kezdj el - több száz rész készült, biztos lesz tucatnyi olyan, ami nem fog bejönni.

Nem old, hanem ORIGINAL
  • Zsolo007
    A TOS régi sorozat az 1. film előtt játszódik tudtommal....
  • Sir Quno Jedi
    Ha abbahagyod szemünk elé ne kerüljél többet! Teee, te p'tahk! :DDD
  • PayaVP
    Huhh Srácok... ekkora lelkesedésre nem számítottam... azért kicsit pontosabb címeket kérhetek, mert a Starwars filmeket se könnyű megérteni sorrendileg, ha süket hozzá az ember... amugy ez alapján ugy döntöttem, h

1. Film
    TOS (The Old Serie?)
    2.-6. Film
    TNG (The New Generation) !:D
    DS9 (Deep Space Nine) :D
    7. Film
    VOY (Voyager)
    8.-10. Film
    ENT (Enterprise)

ugy döntöttem ha valahol már unalmassá válna legfeljebb abbahagyom...
  • ihobpgf
    de a 10 és 11 órai már a q-s duplarész volt! vasárnaponként 4 részt adnak le...
  • Sir Quno Jedi
    TNG, DS9, Voy abszolúte átfedés van időrendben! Mind a TNG egy időben van a DS9-cel (WORF miegymás), mind a VOY (az elején járnak is ott), sőt a VOY-t kereső Barcley (6.-széria) már nem dolgozik az Enterpridse-on, de Picard és Troy még igen!
  • mrzed001
    Tán mert átfedés van a TNG és a DS9 között időben ?
    Az viszont igaz, a TNG-ben is már megalkották a Maki-t.
  • Cat #5743
    Nem igaz. Vasárnap volt a TNG utolsó előtti része (a dupla előtti), melyben Roo zászlós csatlakozik a lázadó makikhoz.
  • mrzed001
    Hiszen a DS9 előtt még csak nem is "léteztek", szóval csakis így kerülhetnek Maki (majmok) a Voyagerre :))
  • [NST]Cifu
    Nem. A DS9 közepén-végén kezdődik kronologiai értelemben a Voy. Ha jól rémlik, még volt valami közös rész is.
  • Cat #5740
    DS9ért én se rajongok...