11588
-
#5899 áááá, csak egyszer kellene, hogy elordítsa magát a főszereplő, hogy pajzsot fel, és máris átvágta az idővonalat (talán a TOS-ban került egy az Ent-re, mintha Spock-nak is köze lett volna hozzá ... nemtom, vagy 10 éve láttam utoljára :)), vagy első tisztnek hívná a helyettesét (TNG-ben lett bevezetve), .... szóval sokmindent el tudna rontani -
#5898 időrendi ugrások miatt azért még vannak lehetőségek ahol nem zavarna be :) -
#5897 lehet, de a trekki mögött ott van az összes leadott rész ismerete (a teljes történelem!), szóval nem írna olyat ami kilóg belőle (míg a soselátottTrekket író kb a 2. mondatával már elszúrná az egészet) -
#5896 lehet egy nem trekki több új dolgot merne bele vinni amitől jobb lehet, vagy rosszabb, ős rajongó meg pont a nagy imádat miatt szúrná el, ekkora sorozatnál nem egyszerű a helyzet. -
#5895 Sőt Rick Berman 90 óta a ST franchise tulajdonosa (Gene Roddenberry halála óta).
Akkor hozta Brannon Braga-t is, aki előzőleg videoklippeket csinált (nagy dicső múlt )
Írtak egy nagycsomó részt a TNG-be, Voy-ba, Ent-be (némelyik jó, némelyik rossz), a DS9-ba csak 4-et. Az Ent-re viszont már teljesen kifogyott a kreativitásuk. 4. szériára azt hitték, hogy felfutott a sorozat, most megint írogathatnak ... bele is halt az Ent.
Csendben jegyzem meg, hogy ők (főleg Berman) írta az összes sorozat első és utolsó részét (neki köszönhetjük az Ent nagyonelrontott befelyező részét is, hát, ez sztem mindent elmond)
Ugyanebből kiindulva valószínűleg ő fogja írni az új sorozat első dupla részét is. Ő adta a sztorit a Nemezishez is, Insurrectionhoz is, First Contacthoz is (ez volt sztem az utolsó nagy dobása, a többi mellé), Generationshoz is (és Braga írta, gyenge is lett) -
#5894 Agree. Ez már csak a pénzcsinálásról szól nekik -
_Vegeta_ #5893 De ok ketten a tng stabjaba is bennevoltak nem? -
#5892 A Nemesis c. rémségről nem is szólva... -
#5891 Ne felejts, Ent-nél is megtették. Rick Berman és Brannon Braga -ra bízták a sorozatot (2x is !). Tudod, nem a trekkieknek készítik, hanem a pénztárcájuknak. -
_Vegeta_ #5890 Szerintem odakint van akkora kultusza a trekknek hogy nem "osszedobunk valamit azt jo" szeru kepzodmeny lesz, de ahogy mondtad majd kiderul. Lehet nem is csinaljak meg. :) -
#5889 Na majd meglátjuk, hogy ki lesz és meddig bírja szusszal. Mindenesetre előre rettegek az olyan félremagyarázásoktól, mint amilyenek a Star Wars előzményekben voltak (Apád "nagy" pilóta volt mikor megismertem, meg édesanyád ... és hogy nézett ki ... ). Szóval elsősorban attól tartok, hogy nem egy trekkie fogja írni (valaki pízé összedob valami szart, mindegy az a nagyérdeműnek), aztán csak leshetünk, hogy dehát ez nem történhetett így, mert ütközik a TOS-sal, vagy TNG-vel (vagy Ent-el mostmár)
Na majd meglátjuk. -
_Vegeta_ #5888 #5885: Hat, nem ertunk egyet. :)
#5886: Ái, akkor nagyon elfelejthettem egy-ket ent reszt. :)
#5887:
En ugy emlexem JMS aztmondta, hogy szeretett volna egy scifit ami felér a star trekkel es ezert kezdett el gondolkodni a b5on. Viszot maga a sztori az megvolt neki nagyvonalakban. Ami pedig a leadast illeti en pont hogy azt olvastam, hogy jms csak 4! szezonosra tervezte az egeszet. Az 5szezon utolso reszet meg is csinaltak mar a 4. szezon utolso elott resze utan. De a tvsek nagy nyomasara jms ugydontott csinal meg egy szezon (ami gyatrara is sikerult gondolj bele :)).
Szerintem rosszul allsz hozza az egeszhez. Valamikor JMS is "noname" iro volt. :) Nem szabad a fiatalokat leirni. (En is azvonek :))
Lehet pont egy új JMS kapja meg a feladatot. Varjuk ki milesz es utanna nyafogjunk ;). -
#5887 Én azt olvastam, hogy egy nyári zuhanyozgatás közben ötlött fel benne az B5 alapötlete :)
Amikor belekezdett a B5-be eleve 5 szériásra tervezte (pedig a Begining után csak 3-ra kapott ígéretet meg pízt). A 4-re úgy kunyizta össze a pénzt, a 5-re meg átvette egy másik csati (ha jól emlékszem), de ott már annyira elege lett a kunyizásból, hogy úgy döntött a tervezett 5 széria meglett, kiírta magából a legjavát, legyen vége.
Szóval igencsak előre gondolkodott. Hogy mennyire azt te is nagyon jól tudod, bizony az első szériában is van utalás a 3-4 szériára, meg visszafelé is a 4-5 szériában is van utalás az 1-2 szériákra. Na, ehhez kell a zseni, aki ilyen szinten előre és visszafelé is tud gondolkodni. (úgy mellesleg amennyi képregényt + rajzfilmet készített előtte/utána, szóval ez az ember egy überkreatív)
Most akkor ezek ismeretében gondold végig az alapállítást. Tehát egy ilyen kaliberű ember volt képes összedobni egy B5-öt, akkor szerinted egy Vérpistike, egy kis kezdő, vagy egy noname író mit lenne képes kihozni a Star Trek világából ?
Max 1 széria tele hibákkal, aztán kifújt és elszállt a kreativitása. -
#5886 Az egyik ENT részben szó volt róla, nem is tudom minek kapcsán. A 2. évdban volt. Talán annál a résznél amikor találnak egy időutazó hajót az ürben és a sulibanok, meg mindenki akarja. -
#5885 Nekem a Trekben éppen az nem tetszett sokszor, hogy egy részben ment le minden, és a ~45 perc nem elég egy normális cselekmény rendes felvezetéséhez, majd átvezetés a végkifejletbe. Sok TNG részen éreztem azt, hogy kicsit kapkodós az egész, sokkal jobban is meglehetett volna csinálni bővebb játékidővel. -
_Vegeta_ #5884 Ööö
Elegge offtopik a mostani temahoz kepest..
Szoval a startrek.com-on nezelodtem es Zefram Cochrane bioját is megneztem, ahol ezt irjak rola:
Years later, at the age of 87 after relocating to Alpha Centauri, Cochrane mysteriously disappeared with his ship in 2117.
Megtudja valaki nekem mondani melyik reszben volt ez ha volt egyaltalan? Kis parhuzamot velek felfedezni a b5ttel. :)
Es kik vittek el a dr urat? :D -
_Vegeta_ #5883 #5882: Az elso ket mondatod teccik. :))
En csak az interjúúk miatt gondolom ezt. Mert JMS aszonta neki ez a tortenet kis kora ota a fejeben van es ki akarta adni magabol. :)
Egyebkent teljesen igazad van, csak azzal nem szamolsz, hogy 1 sorozat vagy megy vagy megbukik. Tehat az irok se nagyon "mernek" elore gondolkodni. Inkabb elovesznek egy 5letet es azt "fejlesztgetik" ha sikeres a sorozat. Felhoztad a 4400. Ugyan ez a szitu, nem is remeltek h sikeres lesz. Az lett jott a masodik szezon es nemigazan tudjak az elso szezon szinvonalat hozni, miert hat ezert. :)
#5881: Orulok hogy valamiben valaki egyetert velem. ;) -
#5882 Ja, jókat elvitatkozunk :P És ha hallgatnál az észérvekre már rég meg is győztelek volna :PP
Mint ST fan meríthetnél Spock bölcsességéből :)
Mellesleg tényleg az idei (na jó, 2003: BSG, The 4400-al kezdődően) év nagy pozitívuma, hogy globális storyline-os sorozatokat kezdenek el sorozatban gyártani
3) JMS nem sokat agyalt? Gondolom nem vagy fejlesztő, mert fejlesztőként át tudom érezni, hogy mekkora feladat is egy ilyen méretű folyamatháló kezelése (1 hét pihenés után majd egy napig tart mire újra felmappeled a memóriádba, hogy hogy is áll, mik mihez kapcsolódnak és mivel mi a következő lépés). Szóval kvázi mintha minden szál egy változó lenne, minden esemény egy function ami bolygatja a változók értékét. És itt van a nagy különbség, különálló részeknél kb minden rész egy programnak felel meg, míg globális storyline esetén 1 (vagy az összes!) széria egy program.
Nemtom mennyire világos, sorry de fejlesztő fejlesztési hasonlatokkal dobálózik :)
-
#5881 2) Ha igy lenne, ma mar szinte csak CSI menne az osszes adon. :D Ez a globalis sztorivonal ugyanolyan dolog, hogy ma mar csak 3dimenzioju jatekok keszulnek. Fejlodes? Ugyanmar, szimplan nem merik vallalni az eredeti otletetek.
Ebben nagyon igazad van! -
_Vegeta_ #5880 #5869: Nemsokat ront az osszkepen ha elore tudod, hogy fognak mozizni. De igazadvan bocsi. :)
#5876:"Látom logikailag nem vagy a toppon, de azért érdekelne, hogy ismét elolvasva te is látod-e az általad leírtakban a logikai bukfenceket?"
Sorry ugyanezt latom nallad. :)
1)"mert igényesebbek lettek "
Persze vegulis nezopont kerdese mi az igenyesseg. :D
2) Ha igy lenne, ma mar szinte csak CSI menne az osszes adon. :D Ez a globalis sztorivonal ugyanolyan dolog, hogy ma mar csak 3dimenzioju jatekok keszulnek. Fejlodes? Ugyanmar, szimplan nem merik vallalni az eredeti otletetek.
3) Tevedes. Vegyunk JMS peldajat. O nemsokat agyalt. A fejeben volt a sztori, azert lett olyan zsenialis.
4) :) Lasd 1-3
#5877: Ez nallunk mrzeddel orok vita marad, szerintem esteket el tudnank vitazni a temarol. :))
#5878: Hát igy. :D -
#5879 Há billentyűzettel -
#5878 Meg ott van az a feeling, hogy: "és így kezdődött minden". -
#5877 [of]hogy tudsz te ennyit írni -
#5876 #5856 CIFU: nem is tettem a felsorolásba bele a Crusade-et :)
#5857 _Vegeta_: a tenyeket meg keptelen vagyok elfogadni Veled ia meggyűlne Spock baja vazzeeee :P
valoban nem koveti a divatos, csinaljunk 1db osszefuggo sztorit, mert azt mindenki csipazza es nekunk is 90%-al kevesebbet kell agyalunk rajta. Kevesebb munka, tobb penz. Hulye aki nem ilyet csinal ugye?
Látom logikailag nem vagy a toppon, de azért érdekelne, hogy ismét elolvasva te is látod-e az általad leírtakban a logikai bukfenceket?
1) a divatos a Star Trek féle egy rész, egy story (végén lezár és happyend). Mostanság változott, hogy már a globális storyline-t várják el a nézők (mert igényesebbek lettek :P)
2) TV társaságok sokkal kevésbé csipázzák, merthogy azt sorfolytonosan kell leadniuk és nem szórakozhatnak a részek kevergetésével (vagy otthagyja őket a néző)
3) 90%-al TÖBBET kell a globális storyline-os sorozatokon agyalniuk az íróknak, ráadásul ismerniük kell az előzményeket is. Míg egy ST-t el lehet készíteni úgy, hogy 1 szériát 8-10 író ír (ami éppen eszükbe jut), addig a storyline-osat éppen hogy össze kell fognia valakinek, illetve az ő irányításával kell írni a részeket (vagy ő írja, mint JMS majd a teljes B5-öt, NEM IS VOLT BENNE INKONZISZTENCIA !!!!)
4) több munka, több szál, több kreativitás, és kevesebb pénz, mert a TV társaságok nem szeretik ezt a műfajt -
#5875 dvdrip-et szedem http://thepiratebay.org/search.php?q=star+trek+enterprise&video=on -
#5874 tényleg amúgy honnan töltöd? -
#5873 helyes! nálunk nincs AXN, igy nem tudtma régebben nézni , de lelett töltve szp minűségűben a második évad is, és hamarosan jön a harmadik évad...szvsz elviselem a tvrippet torrentről, max majd újraírhatókra pazarlom:D még ki nem jön a dvd-s változat. arányjavításra jól jön. -
#5872 de csak összevissza, szal láthattam összesen talán 20 részt, most neki ülök rendesen szépen sorban :) -
#5871 te még nem láttál eddig ENT-et? -
#5870 [spoiler]a feketemacskás rész bela lugosival -
#5869 bakker én most nézném ha nem gyök2vel csorogna le, szal plz ne lődd le a poénokat. -
_Vegeta_ #5868 Tulsagosan is mberi lett az ent. Filmnezes az enterpriseon. Bah. :D [spoiler]Viszont az jo hogy archer nagy vizipolo rajongo biztos ismeri is a magyarokat. :D -
#5867 + itt még emberi azt ent külseje, jó nem annyira mint egy B5-ös rombolóé, de trek-ben ennél csak a DS9-os defiant jobb :) -
#5866 na szal így töltögetve sikerült 3. nekifutásra megnéznem egyben az ENT első dupla részét, és szerintem jó kezdés :) -
_Vegeta_ #5865 Pontosan igyvan, viszont szeritnem ezek nem negativ hanem pozitiv tulajdonsagok.
"A stargateben minden fehér és fekete,..." Ezzel az utolso resszel viszont nem tudok egyeterteni. A stargate nagyonis csavaros. Az pedig hogy ki a rossz es ki a jo csak nezopont kerdese.
#5864: Nemtom 1sorozatrol beszelunk? A mitologia nem tunt el belole. Arthur kiraly, menyorszag, pokol.. hol tunt el? :) Persze nem a kigyok a legfobb ellensegek mostmar, azert 9evad a kigyokbol szerintem tok eleg. Raadasul meg maradtak is. Rogton ittvan Baal a Foldon. :) -
#5864 Jah a mitológia engem is megfogott de ennek már vége, kis kígyófejűek már nincsenek. És én ezért vagyok kiakadva rá, kitaláltak egy új ellenfelet csak hogy kaszálhassanak még... -
Cat #5863 haverommal dumáltunk a Battlestar galactica és a stargateről, és aztmondta hogy neki előbbi azért nem jön be, mert lehuzós, mig a stargateben mindig kinyirják a gonoszt, és olyan felszabadult érzéssel áll fel utána, hogy "ez is megvolt". Szóval szerintem az emberek nem azért néznek 9 szezonon át csillagkaput, mert annyira ütős lenne benne bármi, hanem a szórakoztató sorozat mintapéldája. Vannak benne hősők, akikről tudod hogy soha nem halnak meg (nem kell halálra izgulnod magad), minden részben van lövöldözés, egy kis rejtély, mindenféle fura bigyók, és a szereplőknek van egyedi stílusa (pl. richard dean anderson flegma modora, vagy a nagydarab néger szótlansága és humortalansága).
A stargateben minden fehér és fekete, vannak jók és rosszak, tudod kit lehet szeretni, kit kell utálni, nem vegyes a kép. Egyértelmű, letisztult - rágógumi. Szóval az a sorozat, amit én is szoktam nézni néha, de nagyon nem esek kétségbe ha nem látok egy részt... Szerintem ez a többségnél is így műküdik. -
_Vegeta_ #5862 #5859 Punker: Bocsi, termeszetesen nem minden rad vonatkozik. ;)
#5860: OFF Akkor megsem vagy szűz italfogyaszto. Ennyi nekem eleg. Azert a tarsasagi elethez szorosan kapcsolodik az italfogyasztas. Arrol nem is beszelve mennyire egeszseges. (1kupica palesz, vagy 1 pohar vorosborrol nem nagy mennyisegrol beszelunk) :)
"Bukás, mert még az elvakult B5 rajongók jó részének sem tetszett...." Igen, ezen mar tucatszor vegigmentunk. Nekem bejott, szerintem hozta a b5 szinvonalat, rengeteg humor, aranyos és szimpatikus fohosok.
"...hogy szappanoperának titulálod például a DS9-t..."
Olvass a sorok kozott cifu kollega. A ds9-nak sott a crusade-nek sem volt osszefuggo torenete. Persze persze keresik a gyogymodot. Ez osszefuggo sztori? Ugyanmar. Ez csak egy vilag amibe belehelyeztek az egeszet. 1bbkent a crusade-n vilagosan latszik, hogy JMSnek 1sztorija volt amit el akart meselni, (ahogy mondta is) a B5 es megegyszer nem tud ilyen jol eltalat sztorit megirni (ezt a mondatot mrzednek szanom.) Itt még megjegyzem, hogy ertsd. A stargatenek sincs osszefuggo sztorija.
Mit is nevezunk osszefuggo sztorinak?
A reszek nem cserelgethetok, egymas utan nezve osszefuggo filmszeru tortenet kerekedik ki.
#5861: Neharagudj, de most nincs kedvem ebbe a temaba belebonyolodni, eleg nekem cifu es mrzed ellen vedekeznem. :D Azert annyit mondanek hogy a stargate - amit en hosszu ideig leneztem - nem a sztoritol utos. Inkabb olyan b5 szeru "hudef@szan kitalalt ez" dolog. (Pl a mitologiai alakok.) Es ez a szinvonal egyaltalan nem romlik. Te a sztorit szapulod, hogy az igazandibol nem valtozik, csak kozhelyek kozhelyek hatan. Ebben igazad van, de a sorozat nagyszerusege nem ebben rejlik. Ellenben a babylon5nel ahol igen. -
#5861 Ez tetszik! Mármint az elvakult elutasítás, nembaj, ne vedd a lelkedre :) -
#5860 #5855: Azt ne mond nekem, hogy sosem volt szeszesital a szajuregedben. Ugyanmár.
Lassan egy éve, hogy utoljára ilyen előfordult, és kb. ilyen rendszerességel sikerül rávenni engem ilyen cselekedetre.
#5856: Bukas mert nezettsegmiatt megbukott!? (Sajos) valoban nem koveti a divatos, csinaljunk 1db osszefuggo sztorit, mert azt mindenki csipazza es nekunk is 90%-al kevesebbet kell agyalunk rajta. Kevesebb munka, tobb penz. Hulye aki nem ilyet csinal ugye?
Kezdtek olyanok lenni, mintha a scifiknek is szappanopera stilusban kellene nyomulniuk. Ehh. Rohognom kell. :D
Bukás, mert még az elvakult B5 rajongók jó részének sem tetszett. Nekem sem. Gyenge sztori, gyenge kivitelezés. Bukás, ahogy a Crusade utáni B5 próbálkozások is (The Legend of the Rangers).
Azon pedig nekem kell röhögnöm, hogy szappanoperának titulálod például a DS9-t, aminek összefüggő sztorija volt. Sőt. Elvileg a Crusade-nek is összefüggő sztorija volt, hiszen keresik a gyógymódot. Csak éppen se füle se farka módjára...