11588
  • Punker
    Janeway-t utálom a legjobban mind közül be kéne tiltani ha még menne a forgatás....., aztán TNG-ből az egyes és a tanácsadó párosa a dokinővel és kedvenc kölykével na őket is kivágnám a légzsilipen aztán bezúznám azt a széria hibás robotot mindenki más maradhat más szereplő nem irritált :)
  • Sir Quno Jedi
    Nos igen. De ebbe mindég beletörik a foragtókönyvírók bicskája, mikor egy legyőzhetetlen, félelmetes ellenséget kell legyőznie mégiscsak a hőseinknek és ha már, akkor bugylibicskával...
  • [NST]Cifu
    Szigorúan szvsz, de a Borg-os sztorit a végére nagyon elbakták... :\

Valamelyik SevTrek punchline nézett ki így (ST: First Contact paródia)

Picard: Hogy-hogy csak egyetlen borg kockát küldtetek a Föld ellen?
    Borg királynő: A többit lefoglalja a Voyager...
  • Sir Quno Jedi
    Ez pedig a "Szanaszéjjel asszimilállak, vaze!" kép:
  • Sir Quno Jedi
    A "leglogikusabbak" alant láthatóak sorban.
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
    Jah, meg a Doki is baromi logikusan tudott érvelni, még Tuvok is beszopta olykor! :DDD Hiába, egy méretes kompjúterrel/adatbázissal a háta mögött könnyen okoskodik az ember(hologram).
  • mrzed001
    Ami nekem hiányzott, hogy volt két szuperinteligens szuperlogikus lény (Seven, Tuvok), és szinte soha nem volt komoly vitájuk egymással (egymás meggyőzése, érvek ütköztetése, vagy legalább valami Elnök Emberei szerű pörgős gondolatváltás), pedig hát igencsak kizárt, hogy valakinek mindig igaza legyen
    Szóval talán ők voltak a ST leglassabb/legvontatottabb "zsenijei"
  • mrzed001
    Gyün :))
  • mrzed001
    A nemezis egy sz-r. Sztem totál elüt a ST univerzumtól mindentéren, szóval nem tekinteném éppen etalonnak.
    Egy biztos, TNG-ben soha nem használtak a romulánok telepatikus képességet semmilyen körülmények között sem, még akkor sem amikor Picard-ot próbálták megtörni, szóval egyértelmű, hogy NINCS a romulánoknak telepatikus képessége
  • Sir Quno Jedi
    Cahkotay-t tényleg elnyomták és Tuvok-ot is.

Igen, kicsit sok Janeway-ből és Seven-ből. De Seven még elmegy, a sok Borg-os szorival + mellbőség eladható. Janeway pedig a kapitány, így rajta keresztül láthatunk bele, minő komoly döntéseket is kell hoznia egy... Khmm.
  • [NST]Cifu
    Őszíntén megvalva az egész VOY-ban a Doki tetszett legjobban. Nem mintha Chakotay, Tuvok vagy Kim rossz lett volna, csak mintha a forgatókönyvírók/rendezők csak kevés lehetőséget adtak nekik a kibontakozásra. Robert Beltram mondta 1x valahol az 5./6. évad környékén, hogy a Voyagert át lehetne nevezni Janeway és Seven kalandjaira... ebben pedig van valami.

Amúgy lehet velem van a baj, de VOY-ban is az egyik kedvenc részem a "sötét" verió (Living Witness). Ki tudja miért és hogyan, de mindig ezekben a részekben sikerül brillirozni a színészeknek... :D
  • Sir Quno Jedi
    Gőne-e!
  • hzsolt
    "2) a romulánoknak is lettek volna telepatikus képességeik (pedig hát nem tudtommal)"
    És a Nemezisben Praetor Shinzon jobb keze? Vagy a Remus lakók egy más faj?
  • mrzed001
    Most hogy mondod, a B-ről szedhető TOS első széria akit érdekel (valami 28 rész, első dupla) angol + sub

Amúgy igen, a 2/3-ától a Voy egész jó lett (bár elég nagyszámú a töltelék rész), de az elején lévő gyenguszságot nehezen tudom megbocsájtani nekik
  • Sir Quno Jedi
    Hmmm. Azt kell mondjam, hogy a Voyager úgy a 5 szériától messze magasan veri az Enterprise-ot (úgy globalice). Annyival jobb minőségű minden tekintetben, hogy zongorázni lehetne. Pedig az Ent. sem rossz.

A Doki/Seven/Tuvok/Neelix/Janeway/Chakotay/Harry/Paris/B'ellana/Kes/Naomi csapatot nehéz megütni. Persze ők is messze vannak a TOS gárdától, de még Picard-éktól is, de abszolúte összerázódott kis csapat lesz a végére. Persze számtalan hiba és következetlenség van ebben is, mint minden ST-ben, de mégis baromira szórakoztató. Főleg, mikor már Barclay és Troy is becsatlakozik a földi oldalról.

A Doki pedig az abszolút ász! Annyira parádés színész, hogy az már fáj néha...
  • mrzed001
    [spoiler]
    Ahogy már említettem, egyszerűen a készítők nem értik a Roddembery által kitalált vulkáni fajt.
    Az Ent-ben tényleg fura, hogy az egyébként teljesen logikusan gondolkodó vulkáni faj mit miért tesz, miért titkolózik, és miért fogja vissza ilyen inlogikusan az emberi faj fejlődését.
    Valahogy ebből olyan gőg jött le nekem, hogy: "mi vagyunk a zsenik, ti meg kis pondrók maradjatok csak meg a kapánál és kaszánál", meg egy adag féltékenység.
    Ez persze teljesen ellentétes minden vulkáni eszmével.

Továbbá, volt ugyebár amiről mindig is regélnek, hogy a vulkániak valaha egy nagyon érzelmes és szenvedélyes faj volt (háborúkkal, meg minden), majd a logikának hála megtalálták az igaz utat és lenyugodtak.
    Meg ugyebár ezt követően vált ketté a faj az érzelmet elnyomó vulkániakra, és az érzelmes kevésbé logikus romulánokra. A logikán alapuló vulkániak fejlesztették az agyukat, így alakult ki náluk a telepátia.
    Ami az Ent-ben zavart, hogy úgy próbálták beállítani, mintha
    1) akkoriban zajlott volna le az elválás, és nem többszáz éve
    2) a romulánoknak is lettek volna telepatikus képességeik (pedig hát nem tudtommal)
    3) akkoriban zajlott volna le a logikásodosás (pedig több ezer éve volt), illetve mintha elvesztőben lettek volna a logikájuknak, ami megintcsak lehetetlen, hiszen akkor felszínre törtek volna az amúgy is nehezen féken tartható übererős érzelmeik (és esetleg inkább lenyomják a nyafizó földet, minthogy istápolják)
  • Cat #6080
    [spoiler]"Logikatlanok es hulyek es ugy alitottak oket be mint az emberek rosszakaroja. Legalabbis en igy vettem ki az entbol."

Na ez a mondat megérne egy hosszabb vitát is. Igen, így van, de miért van így? Az emberek minden kutatásnál szeretnek gyorsan haladni, türelmetlenek, és a vulkániak ugy gondolták, hogy védik őket ha a társadalmi változásokhoz lassítják le a technológiai fejlődést. Másrészt a vulkániak több száz évig élnek, nekik más a gyors-lassu fogalma - ebbe belegondolva az emberek biztosan lassunak gondolják azt, amit a vulkániak elhamarkodottnak vélnek.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Saavik valoban hiba. Lehet félelf ;), nem emlexem.

A filmben nem tesznek erről említést. A Star Trek oldalak non-canon infok alapján félig romulánnak nevezik, ám ezt egyes Trekkik vitatják.

Logikatlanok es hulyek es ugy alitottak oket be mint az emberek rosszakaroja. Legalabbis en igy vettem ki az entbol.

Logikátlanok lennének? Én nem mondanám, sok téren érthetőek, logikusak a motivációik. No persze akadnak kivételek, de nem több, mint a többi Trek-sorozatban.

Nem gondolod hogy ilyen viselkedes nem illik a vulcaniakra? :)

Tükör T'Pol: felhasználva a csábítást elérhet olyan poziciót, amelyel segíthet a népén. Ez már magában is logikus, bár kétségkívűl meglepő lépés. A másik lehetséges magyarázat az, hogy az ISS Enterprise is küzdött a Xindikkel, és a tükör T'Pol agya is megsérül ezalatt attól a sugárzástól, mint a "nem-tükör" T'Polnak.
    T'Pau: ő egy Syrrannite, tehát úgy véli, hogy a Vulkániak többsége letért a Surak által előrevetített útról, és hogy ezzel aláássák a Vulkáni kultúrát. Az, hogy keményen hisznek a logikában még nem jelenti azt, hogy robotok. Van véleményük, vannak nézeteik. Ezek pedig eltérőek lehetnek másoktól.
  • _Vegeta_
    Bar nem spoiler, de azert...
    [spoiler]
    Saavik valoban hiba. Lehet félelf ;), nem emlexem. Az entben viszont oriasi bakloves az egesz. Ugye emlitettem mar, hogy az ottani vulkaniak nemis annyira vulcaniak sajnos. Logikatlanok es hulyek es ugy alitottak oket be mint az emberek rosszakaroja. Legalabbis en igy vettem ki az entbol.

"mivel a csábítást bevetve halad előre a ranglétrán"
    "T'Pau pedig lázadó"
    Nem gondolod hogy ilyen viselkedes nem illik a vulcaniakra? :)
  • [NST]Cifu
    [Spoiler]Gyakorlatilag arra tértem volna ki, hogy mikor volt T'Polnak "hosszú elfhaja".

Az első esetben ugye akkor van hosszú haja, amikor Archert ápolja, de ekkor más sérült az agya, így érzelmekre hajlamos.
    A második eset az tüköruniverzum, itt nem tudni pontosan miért hordja így a haját, talán azért, mivel a csábítást bevetve halad előre a ranglétrán (magyarul a tradicionális frizura helyett inkább a kinézetett vállasztotta)? Ő a legmagasabb beosztású nem-ember akit látunk abban a két epizódban!

T'Pau pedig lázadó, talán a hajviseletével is ezt akarja kifejezni.
    Tehát nem mondanám, hogy az ENT e téren hibázik. Akkor már sokkal kérdésebb Saavik frizurája az ST II. és III. mozifilmben, amit azonban még Rodenberry készített!
  • _Vegeta_
    Jah. Fura rész. :D
  • Punker
    19. részt nézem ferengik kipakolják a full hajót :)
  • akyyy
    vki betehetné az ent themedalát, köszi -.-
  • Cat #6073
    http://www.imdb.com/title/tt0244365/
  • Punker
    hány éve nem jött már ki semmi?
  • _Vegeta_
    Jó. És? Nem ertem mit akarsz ezzel. :)
  • [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    T'Pol-nak kétszer van hosszú haja, mindkettő 'alternatív' világban...
  • _Vegeta_
    A vulcaniak haja olyan mint a gondolkodasmodjuk. Az entben lathatjuk a peldajat mit nem szabad muvelni egy mar kitalalt kulturaval. T'Pau és a lazadasa ugyanugy nem vulicani mint Blalock hosszú elfhaja. :D

Mrzednek csak annyit en szerintem egyszeruen azert olyan "bili"-hajuak a vulcaniak, mert erzelemmentes haj kell nekik. Persze jol modod logikatlan a hosszu haj, mivel nagyon zavaro, - ezt sajat kezbol tudom - de az igazi ok szerintem az amit emlitettem. Azert egy ember mien sok erzest ki tud fejezni a hajaval, nem gondoljatok?

A klingonok viszont elegge igenytelenek ezert a hosszu haj es raadasul eleg ronda hullamos hajuk van. Worf pedig emberek kozott nevelkedett ezert az igenyesseg. :)

Jut eszembe. Most jarok a ds9 3x22nel és nem is olyan reg ket nagyon jó resz volt.
    3x18 - Distant Voices
    Amiben bashir haldoklik es a sajat tudatat probalja "megjavitani"

3x19 - Through The Looking Glass
    Hogy miert is iszonyatos baromsag az entes tukor univerzumos resz. :)
  • mrzed001
    Egy szóval sem mondtam, hogy a ST készítők képesek lettek volna ténylegesen megformálni egy vulkáni-t (spock-on kívül). Sőt, igyekeztek minél inkább emberivé tenni a vulkániakat. Említhetném az első filmet, nos, ott spock miután megérkezik tökéletesen bemutatja, hogy milyen is a vérvulkáni (se egy felesleges szó, se egy felesleges mozdulat, csak a munkájának él, no érzelem, mert az is csak felesleges időpazarlás ...)
  • hzsolt
    Hát szerintem Saavik frizurája se volt a tökély a 2. Genesis-es részben.
  • mrzed001
    A bilifrizura mint az egyik logikus választás szerepel.
    Sztem inkább azt soroltam fel, hogy mi az amit NEM hordhatnak
  • [NST]Cifu
    Kissé átestél a paci túloldalára. Mitől "logisch" az, hogy csak "bilifrizurát" hordanak? :)
  • mrzed001
    Tradíció .... (holodeck-en viszont nem emlékszem, hogy bármikor is kibontott hajjal küzdött volna)
    OK, rossz példa volt, de a vulkániak egy "kissé" okosabbak
    Ha egy pillanatig utánagondol bárki, rögtön rájön, hogy mennyire unlogisch a hosszú haj: harcnál hátrány, szerelésnél megörjít (és balesetveszélyes: urban legend volt a sulinkban az esztergapad kontra hosszú hajú srác -> skalpolás szintúgy, mint az esztergapad kontra kigombolt ujjú munkaruha -> balkéz felcsavarás), belelóghat az ételbe (fúúúúúj), sok törődést igényel, gyúlékony, a vulkán ráadásul meleg bolygó, szóval tovább fűti az egyébként is forró fejet ....
  • [NST]Cifu
    Láttam:

Mellesleg szinte az összes klingon kibontott hosszú hajjal rendelkezik...
  • hzsolt
    "láttad Worf-ot bármikor lobogó hajjal? Max lófarok. Miértis? Mert ha éppen egy támadás/védés közben megy a szemébe a haja, amitől 2-3 mp-ig nem lát, akkor halott."
    Ez szerintem tévedés. Majd az összes Klingon kibontva hordja a haját. Worf talán azért hordja befonva, mert "kulturáltabb" a megjelenése.
  • mrzed001
    Nos, ez egy tipikus példa arra, amit egy vulkáni nő sohasem hordana.
    Miértis?
    A vulkániakat leginkább úgy lehet elképzelni, mint egy végletekig optimalizált operációs rendszer (vagy egy saolin harcos). Semmi felesleges mozdulat (pölö beletúrás a hajba, és szemből kisimítás), semmi olyan, ami ronthatja a teljesítményüket.
    Ez egyébként az értelmesebb klingonoknál is látszik, pölö láttad Worf-ot bármikor lobogó hajjal? Max lófarok. Miértis? Mert ha éppen egy támadás/védés közben megy a szemébe a haja, amitől 2-3 mp-ig nem lát, akkor halott.
  • [NST]Cifu
    Pont ez az. Az ápolt félhosszú haj miért illogikus (pl. Androméda és Romy az Androméda sorozatból?). Szépérzékük, esztétikai érzékük van, erre példák az űrhajóik vagy az épületeik kinézete például (egyszerűek, funkcionálisak, de ugyanakkor kétségkívűl esztétikusak is). A tépett hajra is volt már példa egyéként, T'Pau az ENT-ben:

[center]