Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ja, nekem sem ez a csúcspont !4

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

#4802: "az igazi fan-ek jobban kedvelik, mint pl: Riker-t." - Ezt mibol gondolod???
"..Pláne az elõzõ ZSENIÁLIS First Contact után.." - A fc utan még volt az insurrection azutan jott a nemesis. 😊

Egyebkent se az enti se a nemesis nem a startrek csucspontja. Es asszem ebbe megallapodhatunk.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Sir Quno Jedi
So Now We ALL Know!
(Jimmy Akin)

. . . Or at least all of us who want to know.

Here's the explanation for why Klingons in the 23rd century were human-appearing, while those before and after are forehead-ridgers.

The episode of Star Trek: Enterprise that establishes the on-screen explanation should have aired in everyone's town by now, but lest anyone not want to know, I'll put the spoilers in white-on-white, so you have to select the text (by swiping it or hitting Ctrl-A) to see it.

Here goes:

In the late 20th century, a group of scientists created a "master race" of genetically altered humans, among them Kahn Noonien Singh. This led to the Eugenics Wars on Earth in the 1990s.
In the 22nd century, scientific genius Arik Soong (played by Brent Spiner) incubated and birthed a number of embryos from this time. These embryos, because of their augmented DNA, were known as "augments." They had the increased intelligence and aggression of the key players in the Eugenics Wars.
When Arik Soong unleashed several augments in the 22nd century, the Klingons perceived it as a threat.
Subseuquently, when several augmented embryos fell into their hands, they exploited their DNA to create Klingon augments to compete with human augments.
One Klingon augment had a virus that combined with the human augment DNA.
This virus spread to other Klingons, making them not only have augmented abilities but also to appear more human.
By the 23rd century (the time of Star Trek: The Original Series), this virus had spread throughout the Klingon race.
By the 24th century (the time of Star Trek: The Next Generation), this virus had been cured, making Klingons of that era profoundly uncomfortable in discussing why their appearance had temporarily temporarily lurched human-ward a over hundred years before.
So there!

That explains:

Why the difference existed.
Why characters in Enterprise's time had the forehead-ridge appearance.
Why characters in the TOS period had the human-looking appearance.
Why characters from the beginning of the movies onward were back to the forehead-ridge appearance.
Why characters introduced as human-looking in TOS were forehead-ridgers later on.
Why it seemed to affect the whole race.
Why Klingons were embarrassed to talk about all this with outsiders, and:
Why the human-lookers were so . . . human . . . looking.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tuvok
Nana, eluralkodott rajtad a birkaszellem ! Attól, hogy valakinek igazat adhatsz még nem lettél okosabb, és még mindig nem tudsz rólam többet, mint eddig .
A hasonlóságról annyit, hogy én nem viszek kicsinyes (sõt semmilyen) érzelmeket egy ilyen alantas vitába, hogy a Trek és az ent (nem létezõ) kapcsolatát firtassam, nincs bennem személyeskedési vágy, vagy ilyesmi, hogy már a másik nevét firtassam, mert nincsenek jobb érveim, vagy bármi ilyesmi ... ez már megint átment értelmes emberek eszmecseréjébõl hülyeségek dobálózásába .
De ha meg tudod a jövõben állni (sqj-vel ellentétben), hogy ne kezdj vitában személyeskedni, akkor bármikor vitatkozom errõl veled, mert jó ezen a témán csámcsodgni, pláne tudva a végét, hogy úgysem fogjuk sosem meggyõzni egymást . Rajtad áll .

mrzed001
Igazad van SQJ, egy ilyen primitív áltrekivel nem érdemes vitatkozni.
Tuvok, ha hogy oda ne oldalazzak. Ez azt se tudja ki volt Tuvok, vagy mi?
De legalábbis olyan messze áll a személyiségétõl egy kimért logikus vulkáni elme, mint Bush a szenttéavatástól <#eplus2>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sir Quno Jedi
1. This series plays long before Star Trek TNG, so how come Starfleet has forgotten all about the Borg. In the TNG series the Borg are discovered and Starfleet has no information about them. Surely someone should have mentioned something about them in the Starfleet archives.

Tuvok
Ezt pont egy 'jedi'mondja 😄DDDDDDDDDDDDDDD
Örülök, hogy nem Trek-neved van 😉

Tuvok
Akkor olvass vissza drágaságom, hogy kitõl is hangott el több valótlan . De nehogy válaszolj, mert nevetni fogok, ahogy még ezt is megrögzöttem ellenem próbálod felmutatni 😊)

Tuvok
1. De . Egy adagot . Konzervatív megrögzött Trekkie, akit nem érdekel a gyenge ent-féle koholmány 😊
2. Hát az sem volt valami pontos ...

Sir Quno Jedi
Nyugi, õ messze van a Trekitõl. Állítom, hogy én, aki nem vagyok egy masszív rajongó, többet áldoztam a Star Trek-re mint õ, mégsem Tuvok a nick nevem... 😄

Tuvok
1. Példa: a borg feltûnése, ferengik feltûnése ... Most te jössz .
2. Engem meg a letöltési statisztika még mindig nem érdekel, mert nem fedi a valóságot . Nem attól lesz egy sorozatnak nagyobb tábora, hogy le lehet tölteni . Aki letölti, az valszeg látta is a TV-ben (USA-ról beszélek), ha meg már látta, vagy letölti, vagy nem . Túl bizonytalan ez ahhoz, hogy valós statisztikai alapként szolgáljon .
2. Akkor nézz csak utána, hogy mikor megvette a v3 a sorozat részeit, hány rész is volt készen . Aztán jött a szinkronizálás, mûsorra tûzés folyamata, de én nem a vetítés kezdetérõl beszélek . Azt sem tartanám kizártank, hogy a v3 az addig elkészült összes részt megvette (bár valószínûtlen, de ezt mi nem tudhatjuk egészen pontosan /te sem, ne is erõlködj rajta/) . Hívd aminek akarod ...
4. Fogd fel, hogy tényleg nem az én elképzelésem szerint forog a Föld ! Még csak nem is az a pár millió csalódott rajongó elképzelése szerint sem, akik érdeklõdési hiánya miatt elbukott a sorozat ... Na vajon miért maradt el ? Na ? Naa ??

Sir Quno Jedi
Sztem. ne vitatkozz Tuvok-kal, mert reménytelen ! Nem látta az Ent. végig, mégis nyilatkozik róla. DE a legfõbb probléma, hogy a tényadatok sem gyõzik meg semmirõl, ezért értelmetlen a vita vele. Én már átestem ezen Tuvokkal...

RelakS
Az egyik tng részben megmagyarázták, nem?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
Õõõ... Worf annyit mondott, hogy ez egy szégyenteljes korszak, és inkább nem beszélne róla.

Mondjuk az is igaz, hogy a nagy Kálesz (vagy ki) is rendelkezett taréjjal, pedig az õsklingon

mrzed001
1) tényleg nem láttad az Enterprise-ot <#conf> Miféle treki az ilyen ???
2) TNG-ben már erre is megadták a választ

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Tuvok
Zefram Cochrane ,)
Trials and Tribble-ations rész volt, abban mondta Worf, hogy "errõl õk nem szeretnek beszélni" .

mrzed001
1) példából ért a magyar, nem vádaskodásból
2) én utánaolvastam, plusz letöltési statisztika 😊 Egyébként ÉPPEN ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY ROSSZ IDÕPONTBAN A LEGJOBB SOROZATOT SE NÉZIK. Érted ???
3) addigi 40 ??? Talán adták már akkor a 4. sorozatot is :p Szóval NEM IS LÁTTAD a teljes Enterprise sorozatot ???? Minek is hívják ezt <#eplus2>
4) fogd fel, hogy nem a te elképzeléseid szerint forog a föld. Azért mert neked tetszett, még a többi sokmilliónak nem. Ez van, buta szar rész volt. Temetõbe vele 😊 Ja, amúgy a nagy külföldi Tv csatik az összes Star Trek film vetítése után tartottak vetítéseket az elõzõ mozifilmekbõl (feltüzelendõ a nézõket). Hát, valamiért itt már az is elmaradt :p

Tuvok
1. A taréj dolgot azért fedi kicsit homály, mert ez egy olyan dolog, amire sosem tudtak megfelelõ magyarázatot adni, betegség, genetika, stb, ezer féle verzió van 😊)
2. Ent vs. Star Trek, szimplán ennyirõl van szó . Nem illik a képbe, annyira más, annyira nem Trek, hogy (szerencsére) belátták, nincs értelme erõltetni azt, amit a nagytöbbség nem fogad el, nem olyan, amit megszoktak, nem a távoli utopisztikus jövõkép, hanem egy viszonylag realisztikusnak beállított híd a valóság, a jövõbeli lehetõségek, és a Trek által létrehozott Utópia közt . Már lassan arra is lesz magyarázat, hogy az idegen fajok 98%-a miért ugyan olyan, mint az ember ... nem, ez nem a Trek 😊

mrzed001
Zefran Cochran volt az "ûrutazás atyja", a "kapcsolatfelvevõ", a "béke és jólét elhozója", róla is csak 2 részben van említés (1 TNG, és a First Contact). A föderáció egyik összehozója ehhez képest nudli (fõleg, hogy ott már a politikusok aratták ugye le a babérokat elég szépen)
Meg aztán itt is visszafelé íródott a story. A star wars 4-6-ban sincs említés Duku grófról, vagy Amidala-ról 😊
No igen, a klingonok. A külsejüket gondolom nem akarták lerontani a 60-as évek gyenge színvonalára, ezért kifejtették a dokit elrabló részben, hogy mi is történt velül (ezt egyébként Worf is rebesgette valahol talán DS9 múltas TOS-os részében).

Tuvok
1. Ütközik ? Na akkor az ent-rõl már ne is beszéljünk ... 😄DDDDDDDD
2. Sokat. Hogy hányan látták az USA-ban sztem "foggalmad sincs" neked sem (mondjuk engem nem is érdekel), meg arról sem, hogy ott mikor is ment ... (fogadunk, hogy nem éjfélkor ?)
3. Azért nem adta a viasat 30 résznél tovább, mert annyit vett meg az addigi kb. 40-bõl ... "foggalmad sincs" hogy engem mennyire nem érdekel, hogy mi az a btefnet, a sorozatok letöltése sem érdekelt sosem, mégis láttam mindet . "Foggalmad sincs", hogy mennyit láttam az ent-bõl, de még mindig lehet, hogy többet, mint a legtöbb olyan rajongó, akinek sikertelenül próbálták azt mutatni, hogy az ent-nek köze van ahhoz az érához, amit Gene mester megteremtett . Nincs, megkapta jutalmát, megbukott . Pont .
4. Kezdettõl fogva az volt, kár volt felhoznod, ha "foggalmas sincs" róla .

RelakS
Az Enterprise-szal több gondom is van mondjuk, ebbõl 2:
1: klingon taréj. Hogyisvanez?
2: Az összes sorozatban van utalás Kirk-re. Viszont ez a szerencsétlen Archer (?) is letesz szerintem egy-két dolgot az asztalra, mégsincs késõbb említés róla. Elvesztek az adatok, vagy mi?

mrzed001
1) Mi lett volna. Semmi. A fan-ek csak olyan mellékes dologként tekintenek rá, sokhelyen ütközik a fõ TNG-s story szállal. Voyager dettó, holopajzs <#vigyor2>. Akkor a késõbbi részekben miért nincs az összes hajón ?
2) Az Elnök Emberei egy nagyon jó példa volt. Na, hány részét láttad már? Arról meg, hogy hányan nézik USA-ban foggalmad sincs 😊 Mindenesetre nagyon jó példa arra, hogy a legjobb sorozatnak is lehet minimális a (TV!)nézõ tábora.
3) Mirõl beszélsz? Viasat? <#conf> Mikor adtak neked 4-10 évnél fiatalabb részt ????? Hát én nem fogok 4-10 évet várni a kedvenc sorozatom részeire, és más sem. Letöltjük. És (valószínûleg foggalmad sincs mi is volt a btefnet.net) premierrészekrõl volt szó, magyarán elsõ vetítések. Mozikban is az egyik legmeghatározóbb az elsõ vetítési napi forgalom (mert utána már csak lecseng, ez a csúcs). Lehet, hogy te talán még az Enterprise 2x01-et várod a Viasaton? Vagy már te is letöltötted? Hát, hogy a premierrõl lemaradtál, az tuti, de mond, hogy nem egy fél éve láttad 😊 Foggalmad sincs, mekkora volt a kereslete a premier napján ?
4) ez már parttalan

Tuvok
Az durva volt, azóta is nagy vágyam, hogy 5.1-es rendszeren nézzem (hallgassam) meg az ütközést 😊) Brace for impact !

RelakS
nekem a Nemesis-bõl két dolog tetszett:
1: az Enterprise frontális arambolja 😊
2: szegény trekker hogy téphette a haját, mikor meglátta, hogy rendes filmet is készítenek nemesis-sel, mikor õ már elõzõleg írt ilyen novellát 😄

Tuvok
1. Akkor képzeld el mi lett volna, ha a DS9-t abbahagyják a Dominion háború kibontakozásakor ? Azt nem egyszerû 'mail-szerver lehalaszsása' ...
2. Szerintem neked meg fogalmas sem lehet, hogy én mit láttam magyarul, ezért kezdesz személyeskedni . Mellesleg azt tudod, hogy az Elnök embereit az USA-ban mikor is kezdik ? Mert valahogy van egy érzésem, hogy nem éjfélkor, hanem fõmûsoridõben, mert ott nem csak 2-3 kereskedelmi csatorna van, hanem 50-60 (vagy több), és az USA kicsit nagyobb ország a miénkél . Az, hogy itt megnézik 500ezren, az ott elég nevetséges adatnak tûnne .
3. Pontosan azért nem tükrözik a letöltések száma, mert ahová kitüzték rendes mûsoridõben (értsd nem viasat), ott senkinek nincs szüksége letölteni a sorozatot, az USA letöltési száma azért tûnhet magasnak, mert az USA 400milliós ország, és minden 2.-3. ember néz Trek-et, míg magyarország 10milliós, és jó, ha minden 10ezredik ember . Hogy hányan töltik le, az csak azt mutatja, hogy hányaknak nem (feltétlenül) elérhetõ a sorozat, és ez még mindig csak a töredéke annak, amilyen népszerûséget vártak a sorozattól . De megbukott .
4. Ellenkezõleg .

mrzed001
1) nem "pár" nézõ kérte a folytatását, hanem a TV társaság mail szerverét lehalasztó mennyiségû nézõ kérte a folytatást
2) Szerintem TE még egy elnök emberei részt sem láttál magyarul (ha tudod egyáltalán, hogy mi is az). Vagy ha igen, akkor egyike vagy azon õrülteknek (mint én) akik megnézik a 23:15-00:30-as kezdés ellenére. Szóval nem egy nézett sorozat. Ja, hogy amcsiba az egyik legnézettebb, és iszonyat mennyiségû díjat kapott elsõosztályú sorozat 😊) Na ennyit számít az idõpont
3) Sokkal jobban tükrözi. Miért? Tudsz te idehaza Sci-fi channel-t, vagy UPN-t fogni? Hát NEM. A fél világot kirekesztik ezzel, akik ezért fogják, és letöltik. Szerintem a legpontosabb nézettségi statisztika ez, és ez lesz a digitális televíziózás jövõje (nálam már a múltja is persze)
4) A látogatottsági negatív rekordokat megdöntötte, asszem 1 hét után le is vették a mozik mûsorukról

Tuvok
Szerintem meg te vagy eltájolva .
1. Azért, mert nem volt ilyenre szükség, az a pár nézõ, aki kérte a folytatást, messze elenyészõ szám ahhoz képest, akik az eddigi (igazi) Trek szériákat nézték .
2. Nem volt értelme fõmûsoridõbe rakni azt, aminek nincs nézettsége . Ez már a TV stúdiók üzletpolitikája, ami elég egyértelmû .
3. Nézd meg akkor, hogy az eddigi sorozatokat hányan töltötték le, még látatlanban és néhányszor nagyobb számot tippelnék . Amúgy meg a netes letöltés KÖZEL sem tükrözi a rajongók, és nézõk valódi számát .
4. Én nem a saját véleményemre alapozok mikor azt mondom, hogy a Nemesis volt az eddigi egyik (2. ?) legnépszerûbb Trek film, hanem a díjakra, amiket kiérdemelt, a rekordokra, amiket megdöntött, stb, tehát attól, hogy neked nem tetszett, még mindig az egyik legnépszerûbb Trek-filmek egyike marad .

mrzed001
Te valahogy nagyon el vagy tájolva. De tényleg nagyon-nagyon-nagyon
1) soha még annyi folytatást kérõ email-fax nem érkezett, mint az Enterprise folytatásáért (saveenterprise.org)
2) Folyton szarakodtak, hogy mikor is adják, aztán szépen kicsúszott fõmûsoridõbõl (meg ütközött pl SG1 és Atlantissal )
3) még volt a btefnet.net, addig ott nagyon szépen követni lehetett, hogy egy részt-sorozatot hányan töltenek éppen, illetve hányan töltötték le eddig. Hát hogy is mondjam, 1,5szerese volt a legjobb SG1 részeknek is (egyszerre 50-60000, azaz hatvanezer letöltõ, 12000 seeder és 45000 már befejezett letöltés pl a zindis részeknél ~ 100.000 letöltés)
4) A Nemezis volt a Star Trek filmek eddigi legnagyobb ubkása, a története semmi, az emberi tényezõk nullák, a gyerekes data-tõl sírni tudtam volna és még sorolhatnám, mert szörnyû volt. Nem csoda, ha ezt már nem merték folytatni. A legszarabb részek ranglistáját vezeti, és rögtön az Ressurection (ûrlázadás) követi

Tuvok
De amit az Ent-ben mûvelt, az mindent alul múlt, vagy nagyon jó színész, vagy nagyon nem illik hozzá ez a stílus, meg kell elégednie az elõzõ sorozatai rajongóival, mert a Trek fan-ek tökéletesen kinyilvánították a véleményüket róla, meg az egész Ent parádéról azzal, hogy már kezdettõl fogva nézettségi problémákkal küzködött a sorozat . Hogy Riker-t mennyire szeretik, az meg a szombati kulisszás filmbõl jól kiderült ...
A Nemesis meg az eddigi leglátványosabb film volt, kiváló háttértörténettel, ha jól emlékszem a második legnépszerûbb film eddig, nem is véletlen .
Az Ent jövõképe meg eddig remekül alakul, nézettség hiányából 5-ös, csalódott rajongókból 5-ös, szerencsére be is szüntették .

Sir Quno Jedi
Many Coto mennyen csinájjon SzTártreket, meg mindent !

mrzed001
Hát, szerintem nagyon kifordítva látod a világot. Scott Bakula (Quantum Leap -Vissza a múltba-) sorozattal már a TNG elõtt kivívta a sci-fisek tiszteletét. Érdekes mód az eltelt 10-20 év nem látszik meg rajta 😊
Ami a Star Trek convention-öket illeti, ott a helye, az igazi fan-ek jobban kedvelik, mint pl: Riker-t.
A Nemezis pedig egy totál szar nagy bukás volt. Pláne az elõzõ ZSENIÁLIS First Contact után (ami sikerébõl indult az Enterprise)
Szóval egy Enterprise filmnek lenne jövõje és sikere, sõt, szerintem ha tényleg hozzáértõ kezébe adják a sztorit (Pls Many Coto 😊) ), akkor kb olyan minõségût és színvonalút várhatunk, amilyen az elsõ 5 mozifilm volt

Sir Quno Jedi
A Nemesis S.Z.A.R. volt.

Tuvok
Nem is mondtam, hogy nem jó, csak az öreg Gene mester forog a sírjában, hogy ilyesmihez adták a nevét . Zsákutca volt, de túlléptünk rajta, ha összehoznak egy legalább olyan jó 11 . filmet, mint a Nemesis volt, akkor talán a rajongók is visszatérnek, de addig Scott Bakula-nak nem sok 'convention'-ra kell elmennie .,,

mrzed001
Az Enterprise egy totál jól megcsinált átvezetõ a "jelenlegi" közel semmi ûrkutatásból a tényleges Star Trek féle ûrkutatásba. A tisztek még nem a TNG féle elõre tenyésztett morálisan és emberileg tökéletes kvalitásokkal rendelkezõ übermensek, csak tehetséges emberek
Már maga a fõcím klipp is olyan, hogy a hátam borsódzik tõle. A múlt, a jelen és a jövõ 😊)
Ebbe kötögess, ne a vasbetonba 😊

Tuvok
Ezzel nincs vitatkozni .
Az Ent-nek meg legfeljebb annyi köze van az ST-hez, hogy a készítõk ugyan azok, de hát Chris Carter a Milleniumot is csinálta az Xakták mellett, szal van ilyen .
Na ezzel már lehet .

mrzed001
Akár vitatkozhatnék is veled, de nem teszem. Bár én inkább a jó kategóriába sorolnám az igencsak gyenge globális sztoriszál miatt. Az Enterprise jobb volt 😊)
Viszont amivel nem lehet vitatkozni, az az, hogy a játékok a Voyager-rõl piszok hangulatosra sikeredtek (eddig 3-3-szor nyomtam végig) 😊)
Jöhetne az Enterprise-ból is egy 😊

Tuvok
"a DS9 és a Voyager igazi remekmû"

<#eljen>

Oke. Meglatjuk majd. 😊

a voyager garantáltan fog meglepetéseket okozni
a TNG épp hogy belepislantott a borgba, a voy viszont szezonokon át foglalkozik vele (illetve ott van hetes...) az entnél meg a xindivonalon fogsz hátast dobni
irigyellek hogy mennyi jo van még elõtted 😊

Na sikerult vegre befejezni a tngt.

A feliratokon mar kiadtam magambol h mennyire letablozott ez az egesz tng, regen amikor csak reszeket lattam ossze-vissza rendszertelenul nem gondoltam volt h ennyire jo, nagyot tevedtem.
Nade még van hatra szamomra egy majdnem teljes voyager, 2szezonnyi enti es ugyanennyi tos is. Bar ehhez foghato elmenyt nem fog nyujtani abban biztos vagyok, de ha feleennyi tartalom is van bennuk mint a tngbe akkor leveszem a kalapom es elvezni fogom ez biztos.

Tng forever!

<#taps> kimaradt ez <#bee1><#ravasz1>

Hat akinek a voyager remekmu.

Guest
Ahh...
Punker
viasaton a TNG-t 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Guest
Mit és hol?
Punker
tényleg újra kezdték 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Guest
13 fokozat tudtommal tényleg van, lévén egy idõ után átszámozták a Warp skálát, mert a 9,99x 9,999x stb. fokozatok kezdtek hülyén hangzani, meg szegény kományosnak ne a kilencesek számolására kelljen koncentrálnia 😊
Massive Attack
Hehe...én még nem láttam a ST ilyen korai részeit...😊

Troi kb. 5 * terpeszt...ezzel is magára vonva a pásztázó tekintet...vagy a bugyi vagy a segge van kint az elsõ részben...😊

És ez a egyes milyen mokásan néz ki igy fiatalon...😊
Worfról nem is beszélve...az egész nagyon erõltetett mûvi..
Jokat lehet kuncogni..😊

pedig én imádom a ST universumut...szerintem a DS9 és a Voyager igazi remekmû..:-)

Tuvok
Már fájnak a szemeim Picard fénylõ kopasz fejétõl ...

Laalee
neee veszli kráser viszavág D:

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me