Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Mert Trek topik, vagymi
Bár lehet nyitni kéne az ent-nek másik topikot, hogy ne ezt fertõzzük vele ...

RelakS
?

Az melyik volt?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sir Quno Jedi
Olvasd má el amit belinkeltem a Borg-ról vazeg és ne szajkózd ugyanazt !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tuvok
Csakhogy azok a mások megbuktattak egy sorozatot, ami érdemtelen volt a Star Trek nevét viselni magán, vagy tévedek ? Az ent talán nem is bukot meg ?!

RelakS
Nekem meg pont azt juttatta eszembe, hogy a régi mozik ehhez képest milyen kis "naivak" voltak.

mrzed001
Te még mindíg nem érted
Visszafelé írják a történetet, persze hogy nem lehetett ott <#lama>
Csillagok háborújában sem beszélt senki Duku grófról (Tényleg, azt láttad?)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sir Quno Jedi
Talán mert a TNG-t évekkel elõbb befejezték, mintahogy az ENT-ot kitalálták !4 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tuvok
Szerintem nem õk nírták ki az ST-t, ez már csak a következménye, az okokat kéne keresni, talán vhol ott, hogy miért is nem Trek-et adtak a Trek fan-eknek ...

Sir Quno Jedi
Hééé !
Boomer feka hangszórófrizurás nigga volt, most meg félázsiai csajszi.
Starbuck szõke szépfiú, most meg szõke csajszi (amúgy nagyon hasonló kvalitásokkal)

Abszolút kedvencem Adama admirális meg Roslin elnökasszony, mindketten parádésan jól játszanak, igaz a szerepük is fain !

Tuvok
Akkor csak egy apró kérdés: ha az ent-ben már találkoztak velük, akkor hogyhogy a TNG 'Q Who' részében (mikor Q a kocka elé repíti az Enterprise) azt hangoztatják, hogy nem ismerték a fajt, most találkoztak velük elõször ?
De ha nem túl fárasztó, leírhatnád a ferengis részt is, mert azt sem láttam, és kíváncsi vagyok hogyan magyarázták ki, hogy szintén a TNG-ben volt velük az elsõ kapcsolat .
És még annyi érdekelne, hogy szintén az egyik TNG részben, mikor az összes korábbi Enterprise-t mutatják a HMS Enterprise-tõl kezdve, akkor ott az NX-01 miért nem szerepel annak ellenére, hogy amekkora szerepet töltött be a történelemben az ent állítása szerint .

mrzed001
Nálam jobb volt, mint a 2,6,7 ha csak a régiket nézzük 😊)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sir Quno Jedi
A First Contact nagyon jó volt, majdnem felvillantotta elõttem a régi mozik hangulatát (persze csak majdnem) !

ja, és ha szerinted az felvágás, hogy látta az ent összes részét, akkor nem értem mi a francot keresel itt <#confused>

tudod a beszélgetésnek az a nagy hibája, hogy te másokra hivatkozol, mi meg magunk látjuk, magunk tudunk véleményt nyilvánítani
akkor lesz ennek az egész irogatásnak értelme, ha nem amcsi fanok véleményét szajkozod...

mrzed001
Jaja, de azért durva, hogy az erõviszonyokat is felcserélték:
Boomer a erõs feka -> gyengusz fehér csaj
Starbuck a gyengusz "Szépfiú" -> Kigyúrt fehér csaj
Szóval furi volt, de miután megszoktam, már teccet is 😊

Sir Quno Jedi
Na, õk mondhatnának, az más kérdés, hogy a két és fél évtizedes sf elõmûveltséget ott is megkövetelem, ha már nekem megvan ! Persze õk is csak addig nyafognak, míg kinyírják vele a ST-t és utána majd áttérnek a szupermodell leszekre, haha...

a borgos rész az entben pont hogy kurvajó volt, és nagyon passzolt a történetvonalba
a jövõre annyi kihatása van, hogy kiszámolták hogy 150 év mulva jönnek vissza, ami meg is történt
(nem tudták hogy mik azok, nem derült ki róluk semmi)

mrzed001
Nem, a kapcsolatfelvételkor, amikor leszáll a vulkáni ûrhajó ?
Nekem most is a fülembe cseng 😊
tááá, tá tá tá tá tá tááááá
neten inkább nem dudolászok 😊

Sir Quno Jedi
Röhögni fogsz, pl. anyámnak jobban bejött így StarBuck (pedig fordítva gondolnánk), mint az eredetiben ! 😄DD Én is megszoktam, fura volt, de a csaj tényleg egy "pain in the ass", egész jól játszik ahogy belejön. Boomer a másik, az is jól sikerült, mert így jobban bele tudták keverni a fõsztorit a közvetlen életükbe, hiszen vajon mit is akarnak a Cylon-ok ezzel az új exodussal...

Nameg manapság koedukáltabb haderõt képzelnek a jövõre vetítve, mint anno, ahol minden pilóta jóképû nyálgép pasas volt ! 😄DD

Tuvok
Értem a különbséget, te felvágsz, mert láttad, én meg ráfogom a sok hibájára, amiért megbukott . Tudod mit, kérdezd meg errõl azokat az amcsi fan-eket, akik az egész sorozatot látták, mégis utálják az egészet, amiért lapossá tette a Trek érát, hátha õk majd mondanak neked jobb okosságokat ...

RelakS
Nem emléxem a zenéjére 😄

A kapcsolatfelvégelbõl egy dolog maradt meg kristálytisztán:

Angol:
dumál a borg kockáról egy hang, nyom valami koordinátát - borg zavarás - We are the Borg! stb

Magyar
dumál a borg kockáról egy hang, nyom valami koordinátát - borg zavarás - az elõbbi hang még gyorsan befejezi a koordinátát - Mi vagyunk a Borg! stb

Sir Quno Jedi
Nem dugom a fejem a homokba, ha valamiben hiba van, igyexem megemlíteni, de pont az általad felhozottak nem azok. Mindenesetre én akár felhozhatnám õket, mert láttam, de te nem, mert nem tudod mirõl beszélsz ! A Borg-os rész egész tûrhetõ (sõt itt-ott már ötletes) átkötés volt a TNG-hez és teljesen reális. Ha csak hallottam volna róla, akkor én is húznám a számat, de láttam is ! Érted, ez a különbség ?!

Tuvok
Vicc az ent, ugye ? Én nem ezt a szót használnám . De mind1 is ...

Tuvok
Ne legyél már azon nevetséges személyek közt, akik képtelenek belátni, hogy a sorozat megbukott, és erre a magyarázat egyszerûen annyi, hogy nem tudták lekötni a Trek fan-eket, akik TREK-re vágytak, mert egyszerûen túl gyenge lett az egész . A személyeskedések meg betudom annak, hogy savanyú neked a szõlõ, ennyi .

mrzed001
Pedig a Galactica-ban sokkal durvádd csúsztatások voltak, hirtelen két fõszereplõ nõvé vált, ráadásul az egyik ellenséggé (Cylon)

mrzed001
TE JÓÓÓ ISTEN. Ezt ugye komolyan mondtad, mert viccnek túl durva.
Hülyének érzem magam, hogy egy lámával vitatkozok.
Mester, igazad volt <#worship>

Sir Quno Jedi
A Battlestar Galactica-val szemben is voltak fenntartásaim (fõleg hogy felújítás és azok jajj), de összességében végülis kiválóan szórakoztam, megvolt a mély belsõ tartalom, elgondolkoztatott és már alig vártam a folytatást (inkább 100BG rész, mint egy StarWars ep1 !!!). Ez az Enterprise-nál néha nem jött össze, de az "overall performance" ahogy ma divatos, az mégis igen jónak mondható.

Tuvok
Eleve kár volt a borg-ot (életmentõ reklámfogás ?) belekeverni az ent-be, a jövõ zenéje lenne, azt épp nem láttam (szerencsére ?), de ez elveszik az itt hangoztatott hibák között, remélem nem felejtetted el, hogy míg ment a sorozat, te voltál (többek közt) aki itt kritizált jópár következetlenséget !
Hogy mennyit láttam, azt még én sem tudom, eleve nem sorban láttam, amiket láttam, azt sem rendszeresen, de jópár rész volt, azaz nem 5-6-10 ...

Sir Quno Jedi
Jól teszed, ezzel el fogod érni, hogy Barátok Közt-et és VV3-at nyomjanak a csatornák fõmûsoridõben, mert a mocskos scifiket úgysem nézi a kutya sem (amúgy is egy évek óta kihalóban lévõ rétegmûfaj).

mrzed001
"kispályás pancsolás a part mentén kézenfogva"
Nemhiába a mester aztán tud fogalmazni 😊)
Ezt én se mondhattam volna szebben 😊

mrzed001
Ugye, én is. Teljesen feledhetõ volt. A Nemezis dettó. A kapcsolatfelvételnek viszont még a zenéjére is emlékszem. Be is szereztem 😊)

Sir Quno Jedi
Ja végére én is megkedveltem, fura volt, de Bakula mocskos jó színész és feltalálta magát. Eleve tök más helyzetbõl indult, mint Picard, így hitelesnek volt mondható az elsõ szériabeli kissé nyeretlen viselkedése. Hiszen éppen akkro tanult bele egy olyan szerepbe, amibe az emberiségbõl még soha senkinek nem kellett addig. AZ egész full lutrinak indult, kispályás pancsolás a part mentén kézenfogva, aztán hirtelen belelökték õket a mélyvízbe.

mrzed001
Tuvok, egyre jobban ásod be magad a hazugságok és féligazságok mocsarába. Mond inkább ki nyíltan, hogy hallottál már olyanról, aki látta már a teljes sorozatot és nem tetszett neki. Te meg egyszerûen birka módjára elfogadtad a véleményét. Ha ráhibáztan, akkor inkább nem nevesíteném a viselkedésedet, mert egy életre kitolt az opi

Tuvok
A védõszentrõl már késõ beszélni, legfeljebb egy dúsgazdag sci-fi kedvelõ személyében, aki hajlandó fizetni azért, hogy ebbõl még legyen valami .
Mellesleg engem nem a sorozat üzleti, meg pénzügyi háttere érdekel (persze visszatükrözõdik a látottakon), hanem hogy színvonalas és jó sorozatot lássak, és szerintem a fan-ek többsége így van ezzel, vagy nem ? . Hogy mit láttam ez ent-ben, tökmind1, nem miattam bukott meg szerintem, legfeljebb a hozzám hasonlóan vélekedõk keze is benne volt a dologban, mikor tiltakozásképp nem ültek a TV elé, mikor ment a sorozat . Mert nem erre vágytak annyi Trek után . De ami nem megy, azt kár erõltetni, legalább ezt belátták .

RelakS
Basszus, az ûrlázadásra alig emléxem :S

Sir Quno Jedi
A közel se láttál mindet, AZ mit jelent szerinted ?!! AZT, hogy nem láttad mindet ÉS ezért kérdezel hülyeségeket, pl. a Borgról ugyebár... 😄DD

mrzed001
Az elején, én sem tartottam Bakulát jó választásnak az Enterprise kapitányának. Megszokhattuk Pickar fölényes kinevelt flottatiszti viselkedését, és Archer inkább olyan normális volt. Aztán késõbb pont ez volt, ami felemelte a sorozatot, amikor már a forgatókönyvírók is ráéreztek, és elkezdték ezt hangsúlyozni: nem tökéletes, nem hibátlan, csak egy jószándékú ember (mint mi is)
A közepétõl már nagyon élvezetes kezdett lenni a sorozat

Tuvok
Ne állítsál már olyat, hogy csak annyit láttam, mikor ezt nem tudhatod pontosan, nem szeretem mikor rólam állítanak olyat, amit nem tudnak megalapozni . Régen ez volt a helyzet, de van nekem 2 olyan ismerõsöm is, aki rendszeresen töltögette az ent-eket, és én is megnéztem õket . Nem mindet láttam, közel se, de azért elõször inkább kérdezz, mielõtt nekem jössz vmi valótlan dologgal .

Sir Quno Jedi
Jah tényleg, kedvencem volt ! 😄DD

Sir Quno Jedi
Õõõõõ, jól van elmagyarázom, de csak 1x fogom:

Az Enterprise "csúfos bukása" a laikus részvényesek szemében a Star Trek bukása, ergó nem jó biznisz, ergó max. várhatunk a "B" osztályos újjáélesztésre (sem) ! Vannak akiknek ez CSAKIS üzlet, õket csak a számok gyõzik meg, néha az sem !

Az ember nem szarik az asztalra, ahonnan eszik, mert ha már a "trekik" is így nyilatkoznak egy ST sorozatról, akkor valóban vége egy korszaknak...

Ha van valóban van védõszentje a Treknek, akkor csoda történik, ha nem, abba belegondolni is rossz.

azért azon tényleg elgondolkodhatnál, hogy ugy nyilatkozol az enterpriserol, hogy csak a viasaton nézett részeket láttad
(egyébként mint korábban irtam, én se tartom jó szinésznek archert, nagyon erõltetett)

Tuvok
Az indiánt ki ne hagyd, szerintem akkor szidtalak a legtöbbet, legalább volt kire fogni, ha esett az esõ mikor horgászni mentem volna .

Sir Quno Jedi
Voltam EUrobocop, meg Judge Dredd, meg Fat Man, meg PS2 konzolbuznyák, meg Mr. Szöszi, meg LOÁL maszter... a teljesség igénye nélkül ! 😄DD Csak hogy teljes legyen a kép.

Tuvok
Na de ki beszél itt Trek-rõl ?? Az entrõl megy a vita szerintem
Most a Trek fan-ek 3/4-dét hülyézted le, vagy le tudod tagadni azt a tényt, hogy nézettség hiánya = fan-ek hiánya ? Vagy miért is bukott meg ? Nem volt értelme vetíteni / túl sok negatív kritikát kapott / elfordultak tõle a rajongók ? Vagy van rá jobb magyarázatod ?

mrzed001
Õrzöm a titkot Mesterem 😊 Mert velünk van a ..... swartz 😊)

Tuvok
Tudod, én sem állítottam magamról soha . Már eleve nevetséges lenne belegondolni is abba, hogy valaki egy fikcióba képzelje magát . És eleve nevetséges összekötni a valósággal . Mondjuk a hegyes fülem néha magyarázatra szorul <#wow3>
Erre most majdnem mondtam valamit 😊) De csak szólok, volt õ már érzelem nélküli robot, meg esõhozó indián, most épp valami rendszer éllovasa, remélem azért sikerül hozzá alkalmazkodnod ... 😊)

Sir Quno Jedi
Hé, ne add ki a titkos infókat a barbároknak Darth Zed fiam ! 😄DD

mrzed001
Sorry, Nemesis-ben igazad van. Én már az insurrection-t sem számoltam, elég szánalmas volt.
Riker: Olvastam valahol, de itt eléggé tiltva van a net, így aztán nem tudok linkelni

Ki szerint mi a ST csúcsa ? (csúcs rész, film, storyline)

Sir Quno Jedi
"...szerencsére be is szüntették " -> Nos aki "trekiként" ezt állítja egy Star Trek sorozatról, úgy hogy nem is látta végig, az vagy nincs tudatában, hogy ez mit okoz a Trek univerzum ügyének, vagy (elnézést, de nem szeretném ha elveszne a lényeg, ezért nem fogok finomkodni) szimplán csak egy "korláltolt hülye". HA ez személyeskedés, akkor én kérek elnézést bíró úr !

mrzed001
Tudod, én sose állítottam magamról, hogy érzelemmentes vulkáni vagyok. Sõt, egyszerûen eldobom az agyam, amikor áltrekik soselátott sorozat soselátott részeirõl és eredetivel való összefüggéshiányáról fröcsögnek.
SQJ a mester, és csak a padavanja vagyok <#worship>