11588
-
#6259 Ja, nem szubtér volt még az anno, hanem hipertér, vagy a téridő szövevénye, vagy ki emlékszik már rá... -
#6258 Azok már hol vannak szerinted... -
#6257 ez az automata szerelő központ nem volt gyenge, kár hogy nem derült ki kik csinálták. -
_Vegeta_ #6256 Ott is csak 1hajonal. :)) -
Cat #6255 és az angolban is azonos kifejezést használtak, vagy csak a magyar szinkronban? -
#6254 Az, hogy kicsi a profilja szemből, még nem jelenti automatikusan azt, hogy áramvonalasra is kell csinálni. Ráadásul az ST-ben látható űrharcok a sok manőverezgetéssel és rövid távú harcal egyáltalán nem a kis frontális profilnak kedveznek, az inkább a nagy távolságú harcnál előnyösebb. -
#6253 Azzza fickó nem nő volt véletlenül ? -
#6252 illetve volt még, na miben is: Babylon 5 -
#6251 Mert így szemből nehezebb eltalálni, illetve ha az elejét szét is szedik, max a csillagbár meg pár haszontalan dolog pusztul el (híd is nem véletlenül a tányért közepén van) -
Cat #6250 van egy olyan sejtésem, hogy abban a novellában nem is szerepelt a szubtér szó - star treken kivül máshol nem létezik, se a Warp skála. -
#6249 lol -
#6248 Volt egy jó novella anno, amiben kipróbáltak egy vadiúj hajót, amin már hiperhajtómű volt. El is ugrottak a naprendszerből, hallelujja, odaértek, hallelujja! Aztán mikor jöttek hazafelé, jött szembe velük egy szupernóva...Na az volt a neprendszer, már legalábbis amivé vált azután, hogy széttépték az ugráskor a szubteret... :DDD Kint vagy az űrben egy hipermodern hajóval, de bárhová is ugrassz, ahonnan ugrassz, az a csillagrendszer elpusztul, az otthonod a Föld pedig már csak egy ionizált gázfelhő... -
_Vegeta_ #6247 Jah, jo. :) -
#6246 A Ditl.org-on nézd meg az Intrepid-osztályt. Itt írnak ilyesmit. -
#6245 Valóban, ezt benéztem ;). "árkád" játékok elmeromboló hatása ez :) -
Cat #6244 A szubtér rongálásával csak egy TNG rész foglalkozik, amikor a fickó berobbantja a hajtóművét, hogy bebizonyítsa a dolgot, nem? -
#6243 Nem canon infok szerint valóban így van, én ennyit tudok. -
#6242 Őt is meghagyjuk a fedélzeten... hmmm...
-
_Vegeta_ #6241 Az elozo kerdesem meg mindig fennall. :) -
#6240 Modulszerű felépítésű az ISS Alfa űrállomás is, mégsem áramvonalas. :) -
Cat #6239 mert ugyanugy épülnek, ahogy a mai luxusoceánjárók: modulokból. -
Cat #6238 viszont a BSGben sokkal jobban és látványosabban van megoldva a tehetetlenség kérdése: mennek a hajók adott irányba, közben a manőverezőhajtőművekkel úgy és arra pörögnek amerre akarnak. Ezt asszem eddig semelyik másik scifiben nem láttam (hiányoltam is - van egy ősrégi pc játék, asteroids, abban 2Dben ugyanez van). -
Cat #6237 24nél az a jó taktika, hogy nem a végén hagyod abba, hanem kb. a felénél - a végén lehetetlen nem berakni a következő részt. -
#6236 Az USS Voyager kivétel, mivel azt elvileg úgy tervezték, hogy a légkörbe is le tudjon ereszkedni, sőt emlékeim szerint többször szállt is le bolygóra a sorozatban. Viszont minek áramvonalas kialakítás a Galaxy-osztálnyak vagy a Sovergein-osztálynak? -
_Vegeta_ #6235 nincs valami olyasmi, hogy a voyager azert olyan alaku, mert igy nem "rongalja" a szubteret? -
#6234 Így van, nagyobb hajóra nagyobb hajtóművek/erőforrások/pajzsok/fegyverek férnek fel. Ilyen 1xű. -
#6233 Ja, kellenek a combos hajók, hogy tudják mozgatni azt a baszom nagy űrbatárt. Mert álló célpontnak amúgy jó lenne... -
#6232 A Trekben kevés igazán eltalált technikai vonatkozás van (szerintem), de kivételesen a Borg kocka telitalálat. Egyfelől tökéletes utalás arra, hogy az űrben tökmind1, hogy milyen alakú az űrhajó, mivel nincs légellenállás (míg ugye a Csillagflotta hajói olyan áramvonalasak, mintha a CAGI-ban ügyködtek volna rajta a mérnökök), másfelől a méret mellékes a mozgékonyság és a sebesség szempontjából. -
#6231 végre egy jó ötlet :) -
#6230 Szerinted egy borg kocka nem jól menőverezhető, vagy nem fürge...köhhh... :D -
#6229 Különben tudod mit?! Sisko hülye űrbázisához hozzáheggesztenénk az ikertestvérét (az előző verzió ugye) fejjel lefelé. Hozzáheggesztünk egy flotillányi sovereign-t, meg galaxy-t, pakolunk rá minden fegyverosztályból ami ráfér, kiterjesszük a multifázispajzsokat és a warpfield-et az egész hóbelevancra, kivágjuk a francba a civileket a "C" teherzsilipen és irány a totális galaktikus dominancia!!! :D -
#6228 Jujj, az a szám nagyon durva. A klingonok ottani "harci indulója" még most is a fejemben motoszkál. :)
Az meg a slusszpoén volt, amikor évekkel később megtudtam, hogy az valójában egy Doctor Alban szám (valamelyik groove machine) vokális része volt felgyorsítva és megbolondítva. :) -
#6227 Újkori gálya
Ki (nem) látta a StarShip Edelweiss klippet? Tisztára mint ott a klingonok :D -
#6226 Photonic Cannon? :)
Tinker, Tenor, Doctor, Spy? :))) -
#6225 Ha már kedvenc hajó, akkor Akira-osztály, vagy esetleg Nova-osztály részemről. -
#6224 Cserébe biztosítja mindazt a kényelmet, amit egy ókori deregje tudott nyújtani. :) -
#6223 és ha a voyról megnéznék a páncélt, és azt is rátennék? -
#6222 -
#6221 Én meg leszerelném a defikről a cuccost, oszt jól rápakolnám a sovereign-emre!
Lenne fent álcázó, dupla multifázisos pajzs, meg ami kell. Ja és átterveznénk a hajót, hogy három warp drive/core legyen 1x-re rajta! Csak a biztonság okáért.
ÉS lenne rajta PHOTONIC CANNON! LOÁL! -
#6220 Micsoda?!!? Így leszólni a Definatot. Ha választanom kéne defi és galaxi közt akkor defit választanám :). Sőt talán még sovereign helyett is. Kicsi, gyors, jól manőverezhető, és ereje is van ;).