11590
-
Nem is tudom, de a Suveregn osztályon kívül melyik volt áramvonalas? (+Voy)
Még talán az se igazán. A koncepció egyébként totál primitív, kell 2 gondola (az persze áramvonalas), kell egy lakóegység, ami legyen pölö UFÓ alakú, mert az überscifi (a USS Pasztör esetén azért elég furi alakúra sikeredett, inkább téglatest volt, de hát az nem is harcra volt szánva), kell egy központi gépház (max ezzel lehet szórakozni, hogy áramvolnalas legyen), szóval nemtom az Ent D pölö miért lenne áramvonalasra csinálva?
Persze a kis profil az 1:1 szemtől szemben csatákban jön be, de az esetek nagytöbbségében azért ilyen is volt (szembe egymással, komm ... anyád-tied ... csimmbummm). Szóval elég ritka volt a NAGY csata (illetve DS9-ban azon röhögtem, hogy 1 lövésesek lettek a nagy Galaxy osztályú hajók .... ja-persze :P)
-
Azaz tér-idő kontinuum. -
Ja, nem szubtér volt még az anno, hanem hipertér, vagy a téridő szövevénye, vagy ki emlékszik már rá... -
Azok már hol vannak szerinted... -
ez az automata szerelő központ nem volt gyenge, kár hogy nem derült ki kik csinálták. -
_Vegeta_ #6256 Ott is csak 1hajonal. :)) -
Cat #6255 és az angolban is azonos kifejezést használtak, vagy csak a magyar szinkronban? -
Az, hogy kicsi a profilja szemből, még nem jelenti automatikusan azt, hogy áramvonalasra is kell csinálni. Ráadásul az ST-ben látható űrharcok a sok manőverezgetéssel és rövid távú harcal egyáltalán nem a kis frontális profilnak kedveznek, az inkább a nagy távolságú harcnál előnyösebb. -
Azzza fickó nem nő volt véletlenül ? -
illetve volt még, na miben is: Babylon 5
-
Mert így szemből nehezebb eltalálni, illetve ha az elejét szét is szedik, max a csillagbár meg pár haszontalan dolog pusztul el (híd is nem véletlenül a tányért közepén van) -
Cat #6250 van egy olyan sejtésem, hogy abban a novellában nem is szerepelt a szubtér szó - star treken kivül máshol nem létezik, se a Warp skála. -
lol -
Volt egy jó novella anno, amiben kipróbáltak egy vadiúj hajót, amin már hiperhajtómű volt. El is ugrottak a naprendszerből, hallelujja, odaértek, hallelujja! Aztán mikor jöttek hazafelé, jött szembe velük egy szupernóva...Na az volt a neprendszer, már legalábbis amivé vált azután, hogy széttépték az ugráskor a szubteret... :DDD Kint vagy az űrben egy hipermodern hajóval, de bárhová is ugrassz, ahonnan ugrassz, az a csillagrendszer elpusztul, az otthonod a Föld pedig már csak egy ionizált gázfelhő... -
_Vegeta_ #6247 Jah, jo. :) -
A Ditl.org-on nézd meg az Intrepid-osztályt. Itt írnak ilyesmit. -
Valóban, ezt benéztem ;). "árkád" játékok elmeromboló hatása ez :) -
Cat #6244 A szubtér rongálásával csak egy TNG rész foglalkozik, amikor a fickó berobbantja a hajtóművét, hogy bebizonyítsa a dolgot, nem? -
Nem canon infok szerint valóban így van, én ennyit tudok. -
Őt is meghagyjuk a fedélzeten... hmmm...
-
_Vegeta_ #6241 Az elozo kerdesem meg mindig fennall. :) -
Modulszerű felépítésű az ISS Alfa űrállomás is, mégsem áramvonalas. :) -
Cat #6239 mert ugyanugy épülnek, ahogy a mai luxusoceánjárók: modulokból. -
Cat #6238 viszont a BSGben sokkal jobban és látványosabban van megoldva a tehetetlenség kérdése: mennek a hajók adott irányba, közben a manőverezőhajtőművekkel úgy és arra pörögnek amerre akarnak. Ezt asszem eddig semelyik másik scifiben nem láttam (hiányoltam is - van egy ősrégi pc játék, asteroids, abban 2Dben ugyanez van). -
Cat #6237 24nél az a jó taktika, hogy nem a végén hagyod abba, hanem kb. a felénél - a végén lehetetlen nem berakni a következő részt. -
Az USS Voyager kivétel, mivel azt elvileg úgy tervezték, hogy a légkörbe is le tudjon ereszkedni, sőt emlékeim szerint többször szállt is le bolygóra a sorozatban. Viszont minek áramvonalas kialakítás a Galaxy-osztálnyak vagy a Sovergein-osztálynak? -
_Vegeta_ #6235 nincs valami olyasmi, hogy a voyager azert olyan alaku, mert igy nem "rongalja" a szubteret? -
Így van, nagyobb hajóra nagyobb hajtóművek/erőforrások/pajzsok/fegyverek férnek fel. Ilyen 1xű. -
Ja, kellenek a combos hajók, hogy tudják mozgatni azt a baszom nagy űrbatárt. Mert álló célpontnak amúgy jó lenne... -
A Trekben kevés igazán eltalált technikai vonatkozás van (szerintem), de kivételesen a Borg kocka telitalálat. Egyfelől tökéletes utalás arra, hogy az űrben tökmind1, hogy milyen alakú az űrhajó, mivel nincs légellenállás (míg ugye a Csillagflotta hajói olyan áramvonalasak, mintha a CAGI-ban ügyködtek volna rajta a mérnökök), másfelől a méret mellékes a mozgékonyság és a sebesség szempontjából. -
végre egy jó ötlet :) -
Szerinted egy borg kocka nem jól menőverezhető, vagy nem fürge...köhhh... :D -
Különben tudod mit?! Sisko hülye űrbázisához hozzáheggesztenénk az ikertestvérét (az előző verzió ugye) fejjel lefelé. Hozzáheggesztünk egy flotillányi sovereign-t, meg galaxy-t, pakolunk rá minden fegyverosztályból ami ráfér, kiterjesszük a multifázispajzsokat és a warpfield-et az egész hóbelevancra, kivágjuk a francba a civileket a "C" teherzsilipen és irány a totális galaktikus dominancia!!! :D -
Jujj, az a szám nagyon durva. A klingonok ottani "harci indulója" még most is a fejemben motoszkál. :)
Az meg a slusszpoén volt, amikor évekkel később megtudtam, hogy az valójában egy Doctor Alban szám (valamelyik groove machine) vokális része volt felgyorsítva és megbolondítva. :) -
Újkori gálya 
Ki (nem) látta a StarShip Edelweiss klippet? Tisztára mint ott a klingonok :D -
Photonic Cannon? :)
Tinker, Tenor, Doctor, Spy? :))) -
Ha már kedvenc hajó, akkor Akira-osztály, vagy esetleg Nova-osztály részemről. -
Cserébe biztosítja mindazt a kényelmet, amit egy ókori deregje tudott nyújtani. :) -
és ha a voyról megnéznék a páncélt, és azt is rátennék?
-