Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.
Emlékeim szerint a TNG-ben (de aztán különösen a DS9-ban) azért oda-odamondogattak ennek a feltételezett "übervilágnak", rávilágítva, hogy sok téren hibás szemlélet, és hibás megoldásokat nyújthat bizonyos problémákra.
Spoiler:
Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettõl a pillanattól fogva megszûnne az a háborúellenes visszatartóerõ amire céloztál, tehát nem családanyák/családfõk/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek?
Szerintem az adott helyzetben ez a visszatartó erõ nem játszik. Az egész Földet akarják elpusztítani, és vele együtt megtörni az emberiség gerincét. Az eféle gondolkodásmód valóban jogos mondjuk egy "általános" háborúban, de itt totális háborúról van szó, ahol a másik fél végérvényes kipusztítása a cél (mindkét oldalról! Elvileg ugye a Xindi pont azért hajt az emberekre, mert azok a jövõben elpusztítja majd õket!). Ilyen helyzetben a morális kérdések fentartása jótékony lehet ugyan bizonyos szempontból (lelkibéke), de az igazi kérdés az, hogy ki marad a háború végén talpon.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.
Spoiler
Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy elõnyösebb a klónkatona...
Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettõl a pillanattól fogva megszûnne az a háborúellenes visszatartóerõ amire céloztál, tehát nem családanyák/családfõk/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek? SQJ sztem tudna mondani 1-2 jó könyvet ilyesmi témában 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Ennek tiszteletére egy rég nem látott méretû Convention-t hoztak össze, ott volt majd mindenki, aki számít (és el tudott szabadulni), gondolom méregdrága belépõkkel, de akkor is elmentem volna, ha tudok 😊)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Spoiler
Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy elõnyösebb a klónkatona...
Persze az ilyen amcsi féle háborúkban használható lenne (eldönt, odamegy, szétcsap, lelép), egyébként használhatatlan. Ha hirtelen kialakuló helyzetet kell orvosolni, akkor nincs idõ, ha hosszan elhúzódó konfliktusról van szó, ott meg többet érnek a sokatmegélt veteránok.
Persze húsdarálóba küldhetõk, de ettõl a megoldástól még én a jóval gyengébb morális érzékem is borzonkodik (pedig én nem egy Picard féle kitenyésztett übermens vagyok 😊)
Az a szar, hogy errõl a Convention-rõl sajna sehol semmi warez anyagot nem találok (régiekrõl is alig), pedig nagyon nagyon megnézném 😊)
A klónozás terén vannak ökölszabályok, elvégre is az Enterprise a Föld biztonságáért harcol, következésképpen kutyakötelessége minden rendelkezésére álló eszközt bevetni a cél érdekében (ezen a részen én jónak tartom Archer hozzáállását). A klónkatonáknál említettem, hogy amikor elõre lehet tudni, hogy harc lesz. Mondjuk 6-7 nappal elötte elkezdik a sorozatgyártást, a rendelkezésre álló idõ alatt szépen felnõnek a gyerkõcök és kiképzik õket - aztán mehetnek a húsdarálóba. Etikai és morális téren talán támadható, de mennyivel etikusabb az, hogy a legénységbõl már jópáran odavesztek (ha jól belegondolok, akkor kb. a fél legénységnek már halotnak kellene lennie 😊). Gyakorlatilag a morális problémák mellett nincs más hátránya ennek a limitált idõtartamú klónseregnek.
Trip klónozása se nem egyszerû, se nem olcsó, se nem etikus mulatság volt.
Létrehozni valakit azért, hogy egy minimális ideig éljen, hát, morálisan is problémás (megölni ezt a személyt is, szóval ez a rész komolyan boncolgatja a mostanság leginkább megkérdõjelezhetõ klónozásos kísérleteket).
Ráadásul csak lassan lett az eredeti mása, szóval "instant" ûrgyalogságnak nem igazán használható (nem volt elég még a klónok háborújából 😊)
A gond az az egésszel, hogy a saját ötletei és elképzelései szerinti teljesen új sorozatot akar (megreformálná a Star Trek-et, ami mellesleg rá is fér), és nem biztos, hogy ebbe belemennek a liszenszek tulajdonosai.
Pedig ha egy pillanatra is belegondolok, hogy a Star Trek pozitív jövõképe & Babylon 5 realitása+mitológiája+emberközpontúsága keveredésébõl mi minden jöhetne ki, akkor bizony fixen maximális szélességûre áll a szám <#wink>#wink>
Akkor itt is átmennék láthatattlanba, mert úgy tünik nem csak nekem új még a 3. évad - magyarul SPOILER!
Egyébként a 3. évadban is vannak logikai bukfencek, nem is kevés, ilyen például a klón-Trip esete (ha eddig is ott figyelt ez a klón mizéria, akkor miért nem használták?! Különösen hasznos lenne, ha nagy harc várható, gyorsan leklónozzák a ûr-gyalogosokat, és máris egy egész hadsereg fog az Enterprise-on állomásozni) és különösen gyenge részek is, mint a "North Star" (Wesco-csizma hangulat) és az utána következõ "mai idõbe" került rész, amikor a reptilianok visszamennek az idõbe, Archerék meg utánuk.
De egyébként a jobb Voyager-részek szintjére feltornázták azért a sorozatot, ami becsülendõ, ha az elsõ két évadot is figyelmbe vesszük...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nekem a 4. utolsó 4-5 része (a legutolsó nem, az sz.r) már az ötödik, mert annyira más lett, annyira Many Coto-s, hogy teljesen kilóg a 4-bõl 😊)
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
De aze a crusade nem volt annyira gáz. A legend of the rangers az mar igen. Jáj.
Hetekben enis elkezdem csekkolni az entit aztan meglassuk mi sul ki belole, elvegre mindenki szerint ez a legjobb szezon.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Érdekes ez a 3. évad, de úgytünik JMS csak az alaptörténetet alkotta, mert több résznél is hiányzik a felsorolásból. Mondjuk maga az egész engem erõsen emlékeztet a B5:Crusader-re, csak éppen egy (pardon, sok) klasszissal jobb kiadásban. Eddig (3x08 "Twilight") elég jó az egész összkép, de azért messze van a BSG színvonaltól...
Végülis mi is volt a szlogenjük (hol is olvastam? öregszem 😊) : a világegyetem végtelen, ezért végtelen számú kaland várhat hõseinkre
Hát nemtom, biztos meg tudták volna oldani.
De valahogy akkorsem volt kóser a nemezis. Talán a story, talán a szereplõk, nem tudom, de valahogy nem fogott meg.
www..KALOZOK.com
www..KALOZOK.com
Q megmutatta Picardnak a jövõt (persze változhatott is ez miatt), de ott Picard és Data is éltek (tehát nem lehetett olyan helyzet, hogy Data, vagy Picard hal meg választás)
Zavaró volt a megismételhetetlen (de azért lemásolt) Data is (szóval elég sok minden Data körül)
Szóval maga a story volt szerintem bugos
Bugyuta alapeset, a klónozásos dolog erõltetett, az egész Romulán kapcsolat gyenge lábakon áll, és mégcsak fordulatosnak sem mondanám az egészet.
Gyenge a CGI/model munka is, egyfelõl eléggé fantáziátlanok az új feltûnõ hajók, másfelõl az egész kidolgozottságuk nem túl meggyõzõ. Már a sorozatokban láttunk jobban kivitelezettet mindkettõre (desing és kidolgozottság).
Harmadrészt a szereplõk sem állnak a helyzet magaslatán.
Legalábbis én így látom. 😊
www..KALOZOK.com
Másodlagos (na, ha már az elsõ nem jött össze): csapj egy jó kis partit a fedélzeten <#pias>#pias>
Harmadlagos (ha már a második sem sikerült) ??
pl. ha kisgyereket vagy kiskutyát fenyeget veszély akkor bármit áthághatnak
Egyébként az Ent-nél a 3x01-nél járok.