11588
-
#6419 sugározzanak párat aggtelekre és pusztuljon magyarország
#6415 muszáJ... -
#6418 #6406 ? -
#6417 Ha valamit csinálni akarsz, mert nincs más teendőd, azt úgy hívják, hogy szórakozás. Az emberek 99%-a ha nem kellene dolgozni 0 szintidővel belevetné magát a szórakozás felüdítő és mély mocsarába, a többi 1% meg szimplán őrült, vagy elmebeteg :P -
_Vegeta_ #6416 Valoban. Teljesen igazad van. Szerintem epp ebben van a varazsa az egesznek.
Nem gondoltam volna ezt tartod negativumnak. :)
St-ben inkabb az ideologia ami durva, a technologia szinte "csak hogy legyen" van ott mivel scifi. En pl ezert nem tartom negativumnak a sok technologiai blablat. :)
mrzed:
"(ma pölö ugyan ki akarna dolgozni, ha nem lenne muszály??)"
Kicsit rosszul kozelited meg a problemat. Az ember termeszetebol adodoan "csinalni akar valamit" nincs olyan (még ilyen idealis korulmenyek kozott se), hogy csak lézengek, nemcsinalok semmit. Az ember megőrül a semmittevesbe, hiddel tapasztaltam. :) A csillagflotta pedig a legjobb karrieri lehetoseget biztositja, akar admiralis is lehet barkibol. Arrol nem is beszelve mivel "idealis korulmenyek" kozott vagyunk, mindenki azzal foglalkozhat amivel akar. Pl Cickó apja, aki imad fozni es jol is csinalja.
Persze az egesz csak fantazia, egy ilyen tarsadalomban mint a mienk nem lesz ilyen soha. :)
Es most visszaterve:
"Hááát. Talan star trekbe nem a realitast kellene nezni."
ugyanide jutunk. Mese az egesz, de nagyon szep mese, talan meg jora is tanitja az embereket. -
#6415 Hááát. Talan star trekbe nem a realitast kellene nezni.
Valamilyen szinten pedig a realitás talaján kell maradni. Hatalmas nagy dolog, és szinte elképzelni sem tudjuk sztem, hogy milyen is lenne egy társadalom pénz nélkül. Vagy azt, hogy az emberek jelleme oly szintre nemesedik, hogy nem visszaél, hanem él ezzel a lehetőséggel (ma pölö ugyan ki akarna dolgozni, ha nem lenne muszály?? Egyes megnemnevezett népcsoportokban ma közel 90%-os a csakdolgoznineköjjön morális hozzáállás)
Szóval azt feltételezni, hogy 3-4 évszázad alatt ki fogjuk nőlni ezt sztem über irreális. Az viszont, hogy megatrösztök jönnek addigra létre, akik bármit megtehetnek, az emberek immorálisak, részrehajlóak pénz és hataloméhesek, nos ez már manapság is így van
-
#6414 Borg??? 2/23-ban Borg? mi a francnak tették bele?
Hát, sztem kellett. Végülis majd egy Ent-nyi Borg volt a First Contact-ban földközelben. Sőt még sztem lightosra is csinálták, mert én pár földalatti búvóhelyre sugároztam volna egy kisebb csapatot belőlük + felszerelést -
#6413 CP2020 nem az számít mi a jó, hanem a döntéshozónak mi éri meg..... -
Cat #6412 egyetértek.
De már most is szembekerülünk az elsődleges irányelvvel, nem véletlenül van már most olyan tudományág, hogy bioetika. Van a lombikbébi, és ott van 4 darab embrió. Abbol ki kell választani az orvosnak egyet, max. kettőt, amik leginkább életképesek, és csak azokat ültetik be az anya méhébe. Mivan ha a másik akit lehúznak a klotyón, Einstein2 lett volna? Istenek vagyunk mi hogy eldönthetjük ki él, ki hal meg? (Az elsődleges irányelv éppen ezért a gyávaság irányelve is kicsit, hisz korántsem biztos, hogy a nem-cselekvés valóban igazságos, és jogszerű megoldás. Persze manapság ugyanezt a nem-cselekvést látjuk mondjuk az afrikai konfliktusoknál: ha nincs ott semmi, had öljék egymást, kit érdekel).
Szóval a scifikben megfogalmazott kérdések már régóta nem fantasztikumok, hanem ez a rögvalóság. -
#6411 De pont ez a "meseszerűség" a Star Trek lényege :) -
#6410 hát most mit mondjak, én mindig CP2020-ból indulok ki mert szerintem az a következő lépés a jövőben, ergó TNG és Voy karakterei már túlságosan meseszerűek :) -
_Vegeta_ #6409 Hááát. Talan star trekbe nem a realitast kellene nezni. Persze ez csak sajat nezopont. :) -
Cat #6408 igy hirtelen passz, de rá fogsz jönni a következő rész elején egyből, mert azok nagyon összefüggenek. -
#6407 nem mondanám hogy az Ent a leggyengébb, hozzám a DS9 után az áll legközelebb, persze csak a B5 után ezekben a legreálisabb az emberi karakterek viselkedése :) -
#6406 Ent 3 évad csak 24 részes vagy 2 hiányzik abból amit találtam? :( -
_Vegeta_ #6405 Jojjon a top5 megin? Bah :D
Elso 2 evad alapjan szerintem jol sikerult a voy. Pozitiv csalodas. Legjobb persze a tng leggyengebb az enti, de az elso es utolso kozottis lehelletnyi a kulonbseg. :) -
#6404 nekem
Voy: 10/10
DS9: 0/10 :? -
Monoton #6403 nekem:
DS9: 10/10
Voy: 10/11 -
#6402 DS9: 10/10
Voy: 10/4 -
Monoton #6401 számomra ez merész kijelentés!
sztem egyik legjobb !!!
a másik a díípszpésznájnn!! :DDDDD -
#6400 az a leggyengébb Trek a számomra. -
_Vegeta_ #6399 Mi bajod a voyagerrel? Oo -
#6398 + a 2/26-os rész olyan tetű lassan jön le hogy mire haza érek a meccsről se lesz kész :( -
#6397 amúgy ez jellemző minden előzmény filmre/könyvre mindig azt hiszik kellenek az ismert dolgok és az utalások hogy mi lesz majd. -
#6396 jó rész volt de értelmetlen, nem tudták volna legyőzni őket szerintem..... -
#6395 [spoiler] nem egy borg kocka, csak egy ellopott szálítóhajó lesz benne. mellesleg kurvajó a csattanó a végén.( azért lehetett volna pár áldozat a földieken kívül:( ) -
#6394 értelmetlen semmi esélyük. -
#6393 kurvajórész -
#6392 Borg??? 2/23-ban Borg? mi a francnak tették bele? -
#6391 nem mind nézi, meg csak én vagoyk iylen "föggő" :D -
#6390 Mondjuk egyet már sikerült legalább 24 fanná tenni :D -
#6389 Jó neked, hogy a haverjaid néznek star treket :) Engem kiröhögnek, ha bármilyen scifi-t említek :D -
#6388 tán kétszer ha ugy fordult elő:D -
#6387 Köhh és ha nem úgy jött ki a duplázás?! -
#6386 haveri kör mondta is hogy jól adja a viasat, mert ha dupla rész van nem kell napokat várni h mi fog történni:) -
#6385 kettesével adta a viasat is (kiv a 7 évad normálisan; hétköznapokon) -
#6384 Én kettesével nézem őket. Így tovább tart. -
#6383 voy-t? na az kínzás kategória bazze :) -
_Vegeta_ #6382 En tegnap 10 voy-t neztem. Atlag 6-7resz/nap nekem is megvan. :D -
#6381 időmtől függően nézem :) -
#6380 nézheted te is szombat estéként vagy ismétlésenként:) de ha ügyes vagy, már aznap le lehet tölteni B.ről és olynakor sok a seeder, szal nem 5 kb/s-el fog jönni:D