Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
amúgy ilyen háború témában B5 árny bulija a legütõsebb talán, bár DS-9 is ott van mellette a dobogón erõsen 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
szeretem azt a könyvet 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Archer nem modernebb, éppen, hogy maradi, olyan, mint mi.
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.

Emlékeim szerint a TNG-ben (de aztán különösen a DS9-ban) azért oda-odamondogattak ennek a feltételezett "übervilágnak", rávilágítva, hogy sok téren hibás szemlélet, és hibás megoldásokat nyújthat bizonyos problémákra.

Spoiler:

Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettõl a pillanattól fogva megszûnne az a háborúellenes visszatartóerõ amire céloztál, tehát nem családanyák/családfõk/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek?

Szerintem az adott helyzetben ez a visszatartó erõ nem játszik. Az egész Földet akarják elpusztítani, és vele együtt megtörni az emberiség gerincét. Az eféle gondolkodásmód valóban jogos mondjuk egy "általános" háborúban, de itt totális háborúról van szó, ahol a másik fél végérvényes kipusztítása a cél (mindkét oldalról! Elvileg ugye a Xindi pont azért hajt az emberekre, mert azok a jövõben elpusztítja majd õket!). Ilyen helyzetben a morális kérdések fentartása jótékony lehet ugyan bizonyos szempontból (lelkibéke), de az igazi kérdés az, hogy ki marad a háború végén talpon.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sir Quno Jedi
Tudnék, ha akarnék, de máris ajánlottál egyet, mivel a címe Végtelen háború ! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Archer nem modernebb, éppen, hogy maradi, olyan, mint mi.
Picard már egy überlény (nekünk), sokkal fejlettebb morális és etikai kódexel.

Spoiler

Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy elõnyösebb a klónkatona...

Elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot.
Ettõl a pillanattól fogva megszûnne az a háborúellenes visszatartóerõ amire céloztál, tehát nem családanyák/családfõk/gyermekek halnának meg a háborúkban, hanem csak "gépek".
Ugyan mi tartaná onnan vissza a feleket, hogy végeláthatatlan értelmetlen háborúkba kezdjenek? SQJ sztem tudna mondani 1-2 jó könyvet ilyesmi témában 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
James "Scotty" Doohan utolsó fellépése volt. (Ezt követõen pár hónapra rá meghalt szegény, szóval tényleg az utolsó fellépése lett)
Ennek tiszteletére egy rég nem látott méretû Convention-t hoztak össze, ott volt majd mindenki, aki számít (és el tudott szabadulni), gondolom méregdrága belépõkkel, de akkor is elmentem volna, ha tudok 😊)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Picard egy idealista álmot képvisel. Ezért nehezen egyeztethetõ össze a jelenléte pl. a Borg-al szembeni háborúban (szvsz). Archer e tekintettben "modernebb", rugalmasabb.

Spoiler

Mennyivel etikusabb a húsdarálóba olyan embereket küldeni, amelyeknek családja van szerinted? Ezen a téren especiel éppen, hogy elõnyösebb a klónkatona...

[NST]Cifu
Mitõl volt "utolsó nagy"?

mrzed001
Spoiler

Persze az ilyen amcsi féle háborúkban használható lenne (eldönt, odamegy, szétcsap, lelép), egyébként használhatatlan. Ha hirtelen kialakuló helyzetet kell orvosolni, akkor nincs idõ, ha hosszan elhúzódó konfliktusról van szó, ott meg többet érnek a sokatmegélt veteránok.
Persze húsdarálóba küldhetõk, de ettõl a megoldástól még én a jóval gyengébb morális érzékem is borzonkodik (pedig én nem egy Picard féle kitenyésztett übermens vagyok 😊)

mrzed001
Az özvegy még él, ha jól emlékszem, talán még most az utolsó nagy Convention-ön is ott volt: Beem Me Up Scotty - For the last time (de szívesen lettem volna én is ott 😊)).
Az a szar, hogy errõl a Convention-rõl sajna sehol semmi warez anyagot nem találok (régiekrõl is alig), pedig nagyon nagyon megnézném 😊)

[NST]Cifu
Spoiler!

A klónozás terén vannak ökölszabályok, elvégre is az Enterprise a Föld biztonságáért harcol, következésképpen kutyakötelessége minden rendelkezésére álló eszközt bevetni a cél érdekében (ezen a részen én jónak tartom Archer hozzáállását). A klónkatonáknál említettem, hogy amikor elõre lehet tudni, hogy harc lesz. Mondjuk 6-7 nappal elötte elkezdik a sorozatgyártást, a rendelkezésre álló idõ alatt szépen felnõnek a gyerkõcök és kiképzik õket - aztán mehetnek a húsdarálóba. Etikai és morális téren talán támadható, de mennyivel etikusabb az, hogy a legénységbõl már jópáran odavesztek (ha jól belegondolok, akkor kb. a fél legénységnek már halotnak kellene lennie 😊). Gyakorlatilag a morális problémák mellett nincs más hátránya ennek a limitált idõtartamú klónseregnek.

[NST]Cifu
Igen, nagyon ideje volt, hogy a TPTB odébb álljon, de kérdés, hogy a Paramount és a Rodenberry-özvegy (él még? mintha õ is részese lenne a Trek franchise-nak. 😊) hogy látja. Én mondjuk azt várnám az új sorozattól, hogy végre elszakad egy kicsit az ember-központúságtól...

mrzed001
És akkor a spoiler részre:

Trip klónozása se nem egyszerû, se nem olcsó, se nem etikus mulatság volt.
Létrehozni valakit azért, hogy egy minimális ideig éljen, hát, morálisan is problémás (megölni ezt a személyt is, szóval ez a rész komolyan boncolgatja a mostanság leginkább megkérdõjelezhetõ klónozásos kísérleteket).
Ráadásul csak lassan lett az eredeti mása, szóval "instant" ûrgyalogságnak nem igazán használható (nem volt elég még a klónok háborújából 😊)

mrzed001
Már meg nem tudánm mondani, hogy hol olvastam, de max 2-3 hónappal ezelõtt lehetett.
A gond az az egésszel, hogy a saját ötletei és elképzelései szerinti teljesen új sorozatot akar (megreformálná a Star Trek-et, ami mellesleg rá is fér), és nem biztos, hogy ebbe belemennek a liszenszek tulajdonosai.
Pedig ha egy pillanatra is belegondolok, hogy a Star Trek pozitív jövõképe & Babylon 5 realitása+mitológiája+emberközpontúsága keveredésébõl mi minden jöhetne ki, akkor bizony fixen maximális szélességûre áll a szám <#wink>

[NST]Cifu
Nocsak, egy új Trek-sorozat? Ez mennyire reális és mikor nyilatkozott errõl?

Akkor itt is átmennék láthatattlanba, mert úgy tünik nem csak nekem új még a 3. évad - magyarul SPOILER!

Egyébként a 3. évadban is vannak logikai bukfencek, nem is kevés, ilyen például a klón-Trip esete (ha eddig is ott figyelt ez a klón mizéria, akkor miért nem használták?! Különösen hasznos lenne, ha nagy harc várható, gyorsan leklónozzák a ûr-gyalogosokat, és máris egy egész hadsereg fog az Enterprise-on állomásozni) és különösen gyenge részek is, mint a "North Star" (Wesco-csizma hangulat) és az utána következõ "mai idõbe" került rész, amikor a reptilianok visszamennek az idõbe, Archerék meg utánuk.
De egyébként a jobb Voyager-részek szintjére feltornázták azért a sorozatot, ami becsülendõ, ha az elsõ két évadot is figyelmbe vesszük...

Sir Quno Jedi
5 pont !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Le bizony 😊)
Nekem a 4. utolsó 4-5 része (a legutolsó nem, az sz.r) már az ötödik, mert annyira más lett, annyira Many Coto-s, hogy teljesen kilóg a 4-bõl 😊)

Laalee
wow lemaradtam egy teljes évadrol amit le sem forgattak? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
szerintem nem, nekem egyáltalán nem tetszett a 3. evad ugy összességben. persze voltak jo részek

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

mrzed001
Biza, a 3. szezon és 4. eleje talán a legjobb (no meg az ötödik vége utolsó rész kivételével, amit végre már teljesen Many Coto csinált)

mrzed001
Persze, hogy nincs BSG színvonalú. JMS-t csak érintõleg engedték hozzányúlni (csoda, hogy 3 ilyen erõs fõszálat hagytak neki beleszövetni), nem tehetett azt vele, amit csak akar (meg persze Many Coto sem). JMS errõl egy interjúban is beszélt, sõt, hozzátette, hogy van egy ötlete, egy a mostanitól teljesen eltérõ Star Trek sorozatra, ami szerinte igencsak tetszene a rajongóknak (de még egyezkednie kell a Paramountal -? ha nem tévedek-, hogy engedélyezze, ami vagy összejön, vagy nem)

Valoban ahhoz hasonlit, sott mint mondtad az alaptortenet ugyanolyan felepitesu.
De aze a crusade nem volt annyira gáz. A legend of the rangers az mar igen. Jáj.
Hetekben enis elkezdem csekkolni az entit aztan meglassuk mi sul ki belole, elvegre mindenki szerint ez a legjobb szezon.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

[NST]Cifu
Ha egyszer ahhoz hasonlít... A Föld végsõ veszélyben, ezért az egyetlen erre a célra alkalmas hajó elindul, hogy a távoli világokban keresse meg a veszély forrását. Ez mindkettõhöz klappol. De csak az alaptörténet.

Megin crusade-t szidod. Ejjnye.

[NST]Cifu
Ent helyzetjelentés: megállapítom, hogy T'Pol-nak 1x volt normális kinézete eddig, az is persze alternatív világ volt ("Twilight"). 😊))

Érdekes ez a 3. évad, de úgytünik JMS csak az alaptörténetet alkotta, mert több résznél is hiányzik a felsorolásból. Mondjuk maga az egész engem erõsen emlékeztet a B5:Crusader-re, csak éppen egy (pardon, sok) klasszissal jobb kiadásban. Eddig (3x08 "Twilight") elég jó az egész összkép, de azért messze van a BSG színvonaltól...

A sztori eleve hadilabon allt. Szereplokkel semmi gond nem volt, ahogy a latvannyal sem.

mrzed001
Ja, gondolom ez lett volna a nemezis II (amolyan Spock keresése szerû).
Végülis mi is volt a szlogenjük (hol is olvastam? öregszem 😊) : a világegyetem végtelen, ezért végtelen számú kaland várhat hõseinkre
Hát nemtom, biztos meg tudták volna oldani.
De valahogy akkorsem volt kóser a nemezis. Talán a story, talán a szereplõk, nem tudom, de valahogy nem fogott meg.

finaltrekker
Szerintem is fantáziátlanok a Nemezis-ben és az Enterprise-ban az idegen hajók, de hála az óriási kötségvetésnek sokkal kitolgozottabbak, mint a régi jó öreg romulán csatamadarak.

www..KALOZOK.com

finaltrekker
Az igaz, hogy a TNG-ben, a jövõben láthattuk Data-t, de nem tudtuk, hogy az B4 e, akiben mondjuk felébredtek a régi ''Data emlékek'' és végül teljesen olyan lett e mint Data.

www..KALOZOK.com

mrzed001
De eléggé kezdõ csapat csinálta hozzá a Crack-et 😊)

Sir Quno Jedi
Data-WAREZ !

Sir Quno Jedi
Data-t simán lehet másolni, csak egy megbütyizett transzporter kell hozzá ! 😄DD

mrzed001
Engem a Data-s részek és a döntései zavartak a legjobban
Q megmutatta Picardnak a jövõt (persze változhatott is ez miatt), de ott Picard és Data is éltek (tehát nem lehetett olyan helyzet, hogy Data, vagy Picard hal meg választás)
Zavaró volt a megismételhetetlen (de azért lemásolt) Data is (szóval elég sok minden Data körül)
Szóval maga a story volt szerintem bugos

[NST]Cifu
"Trektelen" történet (de ez már az Insurrection-ra is igaz), mivel semmilyen téren nem követi a trek hagyományokat.
Bugyuta alapeset, a klónozásos dolog erõltetett, az egész Romulán kapcsolat gyenge lábakon áll, és mégcsak fordulatosnak sem mondanám az egészet.
Gyenge a CGI/model munka is, egyfelõl eléggé fantáziátlanok az új feltûnõ hajók, másfelõl az egész kidolgozottságuk nem túl meggyõzõ. Már a sorozatokban láttunk jobban kivitelezettet mindkettõre (desing és kidolgozottság).
Harmadrészt a szereplõk sem állnak a helyzet magaslatán.

Legalábbis én így látom. 😊

finaltrekker
Azt megértem, hogy az ûrlázadás sokmindenkinek nem tetszik, de mi baj van a Nemesis-szel? Szerintem elég jó lett. Kb. nyolcszór láttam végig😊

www..KALOZOK.com

mrzed001
PSI pajzs? Agyafúrt egy kütyü 😊

Sir Quno Jedi
Data-ra nem hat Uri Geller, mer csak !

mrzed001
Úgy Uri Geller módra ? (vagy kis naív vagyok 😊))

Sir Quno Jedi
Akkor kanalazzuk meg Data-t !

mrzed001
Elsõdleges: ne avatkozz be
Másodlagos (na, ha már az elsõ nem jött össze): csapj egy jó kis partit a fedélzeten <#pias>
Harmadlagos (ha már a második sem sikerült) ??

azok a kivételek 😄
pl. ha kisgyereket vagy kiskutyát fenyeget veszély akkor bármit áthághatnak

Sir Quno Jedi
Csakis olyasmi lehet, ami gyökeresen ellentmond az elsõnek ! A flottát ismerve !

mrzed001
De mi lehet a másodlagos irányelv? <#alien2>

Sir Quno Jedi
Ütünk, vágunk ! Elsõdleges irányelv !

látom mindenki betárazott kövekbõl, hátha lehúzza <#gonosz1>

mrzed001
3x01, akkor még most jön a java 😊) Nézegesd serényen, aztán jöhetnek ide a vélemények 😊

Sir Quno Jedi
A 3. jó szezon, tartsd nyitva a szemed és figyelj, MC nem hagy lélegzetvételnyi szünetet sem !

[NST]Cifu
Mindenkinek az izlése alapján tetszenek a filmek, nekem a "régi" gárda filmjeibõl a IV.-es (The Voyage Home) nem jött be, a csúcs pedig a VI.-os (The Undiscovered Country). A TNG nyitása (Generations) sem volt túl magas színvonalú, sõt, a többi se, egyedül a First Contact nem verte le a lécet.

Egyébként az Ent-nél a 3x01-nél járok.

Sir Quno Jedi
A Végsõ határ nagyon fáin kis film, csak megfelelõ hozzáállással kell nézni ! 😄

mrzed001
Sztem a Generations - Insurrection - Nemezis hármas egy jól látható zuhanó ívet produkál színvonalban.