Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Hogy féltek-e hozzányúlni? Hát tudja fene, van benne valami, mivel nagyon konzervatívra sikerült az elsõ két évad. Úgytünik késõn ébredtek, hogy talán haladni kellene a korral...

Vegeta: Nem kell szurkolni - aligha fogsz csalódni. 😉
(csak ha p2p rendszerrõl szeded, kerüld az .mpg verziókat. A ~700MB-os .avi lennének a legjobbak, csak sajnos alig van forrás hozzájuk. 😞)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Na en ma kezdek hozza! Szurkoljatok h teccen. :]

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

szerintem az elején féltek hozzányulni az alkotok, mert azért ez nagy felelõsség
a végén meg már minden mind1 alapon csinálhatták a dolgokat, ott lett jó...

mrzed001
Mondtam 😊
Az öreg Many Coto kihozta belõle a maximumot
És még ott az utolsó két rész (legutolsót csak bottal és hegesztõ szemüvegben ajánlom piszkálni -az nem az és nem olyan és ... -), szóval az utolsó két Ent. rész, erõs Many Coto-s enyhén Odyssey 5-os kisugárzása van (az egyik kedvenc színészét is áthozta ide)
Szóval igen, ha a JMS-Coto páros kezében maradt volna az Ent, akkor nem lett volna miért leállítani

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Most vagyok túl a "In a Mirror, Darkly" pároson, hát kérem szépen, le a kalappal! Brilliáns!
A fõcímtõl kezdve mindent kifordítottak, és ezerszer jobban csináltak meg benne. Valahogy a "sötét" Trek epizódokba mindig beletrafálnak. 😊

Az egész 3. éa az eddigi 4. évad alapján azt kell mondjam, hogy kár, hogy leállították az Enterprise sorozatot. Az elsõ évad esetén kegyetlenül negatív volt a véleményem, annyira, hogy nem is érdekelt igazából a folytatás. Utólag azt kell mondjam, hogy ugyan az elsõ két évad tényleg gyengére sikerült, de amit a utána csináltak, az miatt nem kell szégyenkezniük a készítõknek. Especiel az "In a Mirror, Darkly" lazán hozza (legalábbis nálam) a BSG szinvonalát. Na én valami ilyesmit vártam eredetileg is az ENT-tõl. Kevesebb "klasszikus" Trek-féle idealizmust, és sokkal mozgalmasabb történetett. Ehhh... mit ki lehetett volna hozni még a sorozatból... Igazán kér érte... 😞

a gravitációt nyilván azért nem szeretik basztatni, mert elég nehéz hitelesen megoldani (pl. berendezési tárgyakat is lebegtetni kéne)

Semmi sem tokeletes, foleg az enti nem. 😄

[NST]Cifu
Hmmm... feltünt egy apró hiányosság: Ugyan szó szerint romhalmazzá lõtték az Enterprise-t, mégis volt gravitáció mindenütt.... Anno rémlik olyan VOY rész, ahol Tuvok az egyik szintet ellenõrizve jelentette, hogy megszünt az energia és a gravitáció is, és ennek bizonyítékaként elkezdett lebegi a padló felett....

Hátha még látnád a 720as reszeket! Azok aztan nagyon szupik. 😊
Ha nyiregyi lennel tudnek segiteni. 😊

mrzed001
hát igen, itt érzõdött végre Many Coto zsenialitása (meg állítólag JMS is besegített neki)
A 4. vége amit tisztán Many Coto csinált, no az még extra jó lesz
(az utolsót kivéve, azt nem õ csinálta, és attól hányni tudnék)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Dunno, nekem valahogy már herótom van az idõutazgatástól, pláne attól, hogy lassan minden második részben feltünik - a "Zero Hour" vége alapján a negyedik évad is jól kezdõdik majd. 😞

De az tény, hogy ez a 3. évad rendesen össze lett rakva. Így hirtelen a Trek-en belül csak a TNG Borg-csatás és a DS9 Dominion-háborús cselekményszálához tudom hasonlítani. Mondani sem kell, az a két másik kedvencem a sorozatban. 😊

Kár, hogy nem hasonlókon kezdtek el gondolkodni a készítõk. Egy vicc, hogy mennyi lehetõség lett volna az Enterprise-ban még, és hogy mennyire nem aknázták ki... 😞

mrzed001
Mondtam, hogy a 3. tetszeni fog. Nekem éppen a temporális dolgok jöttek be a legjobban 😊
És az, hogy a jövõbe viszi fontos .... de majd meglátod 😊)

"Van valakinek ötlete merre találhatóak ilyen verziók"
Mininova, piratebay, ha ott nem akkor ötletem sincs

[NST]Cifu
Na, megvolt a harmadik évad. A véleményem határozottan pozitív. Ha ilyennek csinálták volna meg az elsõ két évadot is, szerintem semmi szégyenkeznivalója nem lett volna a készítõknek.

Mondjuk személy szerint rühellem a temporális baromságokat, dehát ilyenek az eddigi sorozatokban is voltak, szóval ezért kár szapulni az ENT-et. A 'Zero Hour'-béli Archer jövõbe ráncigálós dolgot bátran kihagyhatták volna, annyira szánalmas és erõltetett volt.

Szóval tényleg nagyon eltalálták ezt a 3. évadot, na!

Viszont most találtam egy ilye Ent 4x01 Q, 700 megás xvid HDTV. Sajnos kevés a forrás, és alig pár mega jött még csak le belõle, de a preview alapján az állam leeset a 960x528-as felbontástól. Van valakinek ötlete merre találhatóak ilyen verziók, mert akkor a 3. évadot leszedném újra ilyenbe, illetve a 4.-et alapból ilyenekkel kezdeném. Sajnos ed2k-n csak 15-30 forrás van hozzájuk, és egy hét alatt 30 mega gyütt le a 4x01-esbõl... <#rinya>

Nagyon menõ. 😄

PLaci
<#taps><#taps><#taps>

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

[NST]Cifu
A Trek hatása a való életre: az A-10A/B "Warthog" gépek felújításakor A-10C szintre (amelyben digitális fedélzeti elektronikát és célzókonténert kapnak) a program neve "Borg-Hawg" lett, és ez a jelvénye:

4400 3.reszeben talan?! is o szerepel. 😊

ja igen azt én is láttam és furcsa volt h más a hangja 😊
el is felejtettem mondani, most szombaton stargate részben a pentagon álltal a csillagkapu projekt felülvizsgálatára küldött hivatalnok a voyageres doktor volt 😊

Jo de a tos az naon regi, akkor egesz mas volt az elvaras a szineszektol, a voyt meg még nem lattam vegig. 😊

Jah: A thresholdba szerepel Data. 😉

[NST]Cifu
A Trek nem csak a TNG-bõl és a DS9-ból áll. 😉

Mint az "ent" atlag szineszi gargajanak?
A ds9ben es a tngbe is bizvast allithatom h csodallastos kepessegu szineszeket sikerult szerzodtetniuk. 😊

Enterprise-at kicsit olyan stargate-esnek erzem szineszi teljesitmenyben. SG1 SGAban se azok a shakespeare-i szineszek jaccanak.
Bar a John Billingsley es connor trinneer jateka szerintem jobb a tobbiekenel, igaz nem vagyok ennek a szakertoje.

[NST]Cifu
Dunno, az elsõ évadban nekem sem igazán. A második/harmadik évadra megszoktam, ill. szvsz nem rosszabb a szinészi játéka, mint a "trek" átlag szinészi gárdájának.

Nekem (eddig) sok reszben nem tetszett a jateka. (lehet velem van a baj)

[NST]Cifu
A szomorú az, hogy szvsz nem Blalock-on múlik, mert nem olyan rossz szinész, magában a játéka adja a vulkáni kõarcot - az, hogy mit kell eljátszania viszont nem rajta múlik. A forgatókönyvírók és rendezõk tehetnek arról, hogy a karakter olyan, amilyen...

De hát lehet ennek az az oka, hogy nem kedveli Locutust? 😊

[NST]Cifu
Láttunk azért jópár Vulkáni nõt is, pl. Lt. Saavik, Lt. Valeris, Sakonna. Ezek közül mondjuk Valeris és Sakonna volt az, amelyik adta a kõkemény logikára, érzelmektõl mentes Vulkánit, azt, amelyet elvárhatunk.
T'Pol teljesen más, még Saavik-nál is érzelmesebb alak (Saavik ugye sírt Spock temetésén, majd késõbb a kis Spockot majdhogynem anyaként kezelte). Amennyire ki lehet venni, szvsz a nõnemû vulkániaknak nem kellene érzelmesebbnek lenniük, mint a férfiaknak (emlékezzünk csak a Vulkáni fõpapnõre az ST I.-ben és IV.-ben).

Abszolut egyetertek veled.
Laccik h csak egy szep modell lány a szinesz. 😄

azt is vegyük bele, hogy vulkáni cimén fõként férfiakat látunk (spock, tuvok, a nagykövet stb.), szóval kevés az összehasonlítási alap. Logikus, hogy T'Pol érzelmesebb mint õk.

[NST]Cifu
Melyik rész volt az?

Egyébként tennék egy megállapítást: T'Pol a legkevésbé vulkáni vulkáni az egész ST-ben. Hozzá képest még az ST.II.:Khán Haragjában fentünt Saavik (Kristie Alley) is a hideg logika és az érzelemmentes gondolkodásmód mintaképe...

RelakS
Tegnapi részben ha 4 áramkörbõl Archer 2-õt hatástalanított, akkor miért 3 van még hátra? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

mrzed001
Közel se ez az, amit én tisztelet alatt értek.
Nézd meg újra a kapcsolatfelvétel elejét ha nem emlékeznél rá, na ott látszik igazán, hogy mennyire tiszteli, és mennyire fél tõle 😊

picard kurvára nem tiszteli a borgot (max. egészséges tartás van benne a tûzerejétõl), taszítja, undorítónak tartja, semmilyen szinten nem tud azonosulni velük és a módszereikkel

nem azért nem pusztította el egyszer amikor alkalma lett volna rá mert tiszteli, hanem mert nem tartja magát istennek, hogy õ döntsön egy faj sorsáról

Aham

mrzed001
Sztem igen.
Fél is tõle rendesen (Kapcsolatfelvételben ezt elég jól be is mutatták)

[NST]Cifu
Úgy érted, hogy például Picard is tiszteli a Borg-ot?

mrzed001
Példálózok
Akinek magasabb az egoja, IQja, és morálisan a többiek felett áll, azt észreveszik, sõt, az még a tisztességtelen ellenfelek is észreveszik és tisztelik (vagy épp félik, ezt a kettõt nehéz elválasztani)

[NST]Cifu
Te most kóstolgatsz? <#fejvakaras>

mrzed001
Mié, nem esett még meg veled, hogy valakit IQ-ból lenyomtál 😊)
Vagy ha az nem ment, akkor egóból ... KISFIAM .... hmmm .... 😊)

[NST]Cifu
Nem lennék benne teljesen biztos. Ha egy magas erkölcsi szinten álló egyénrõl lenne szó, azt mondom igazad van... De pont te feltételezel ilyesmit? 😊)

mrzed001
Az biztos, viszont a versenytársad, na az tisztelni fog 😛

ez kurvára nem igaz, ha mert hiába csinálsz bármit is tisztességesen, ha sikeres vagy benne, mindenképpen lesznek ellenségeid (nem csak irigyek, hanem pusztán rosszindulatuak is vannak)

mrzed001
Sztem ebben a közel sem idili világban is igaz, hogy ha tiszteletreméltóan, ésszel és jóakarattal cselekszel, akkor legalábbis ellenségeket nem szerzel

(persze ez se teljesen igaz, ott van az irigyek nem kis serege, de azért én szeretném ezt hinni)

[NST]Cifu
Ez egy idealizált világban eljátszható, a kérdés az, hogy a világegyetem mennyire méltányolja ezt a fajta hozáállást, avagy adott esetben a féktelen, minden áron való gyõzni akarást részesíti elõnyben, amely bármi áron túl akar élni. Az ST világában is felmerül ez a kérdés (UAP<->Borg)....

Érdekes kérdés e téren például a Vulkániak hozzáállása, akik vérengzõ fenevadakból lettek "logikus" lények...

mrzed001
Csakhogy akkor miért a primitív létformák vezetik ezt az elég sok csúcsegyeddel rendelkezõ bolygót?

Sir Quno Jedi
A faj fejlettsége csak csúcsegyedivel mérhetõ ezen szempontból, mivel mindig lesznek primitív létformák (like Bush).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Akkori fejlettségét (!), most nem sok esélye lenne Bush-nak (hála neki nekünk sem )

Sir Quno Jedi
Mit ér a gyõzelem, ha eljátszod a becsületed...

AMúgy ez politika is. Ha 1x szavahihetetlennek, agresszívnek, becstelennek bizonyulnak és olyan eszközökhöz nyúlnak amit szövetségeseink megvetnek, vagy tiltanak, akkor villámgyorsan egyedül hagyhatnak minket és vége...

Archer pont azért küzdött, hogy egyenrangú félként kezeljenek minket, folyamatosan bizonyítani akart és bizonyította is a fajunk valódi fejlettségét !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Emlékeim szerint a TNG-ben (de aztán különösen a DS9-ban) azért oda-odamondogattak ennek a feltételezett "übervilágnak", rávilágítva, hogy sok téren hibás szemlélet, és hibás megoldásokat nyújthat bizonyos problémákra.
Viszont elég sok helyen bemutatta Picard, hogy bizony ezekért az elvekért meghalni, sõt a hajóját feláldozni is képes. Ráadásul úgy, hogy morálisan csak az az egy elképzelhetõ út létezik (legjobb példa rá talán a Generations, ami elég gyenge film lett, ezt azért jól bemutatta)

Ez már talán nem spoiler, hanem elemzés

Az egész földet el akarják pusztítani, igen. És hogy mindennel ami van ellen kell szegülni, az is igaz. De nefelejtsd el, ha megnyerik a háborút, utána szembe kell nézniük azzal, hogy mit is tettek. Éppen ezért felsõbbrendû Picard (és már Archer is valamennyire), mert olyan döntéseket hoz, amelyek sem morálisan, sem etikailag, sem a becsület oldaláról nem kifogásolhatók
Mi kézzel lábbal hadakoznánk, õk inkább meghalnak az elveikért

mrzed001
Hát igen, továbbra is a Babylon 5 a király 😊)