11588
-
Renegade #11105 jó könyv volt, bár Hugot nem ért szerintem, az meg külön fekete pont, hogy bár egy az egyben az ST-t parodizálta, de azt nem, hogy nem merte leírni, hanem még ki is mondatta az egyik szereplővel, hogy nem ST paródia. -
Nagydög #11104 Ja, ugy konnyu!
De eppen ez a feneseg az egeszben. Ha akarnak egy csilli-villi ragogumi sci-fi sorozatot csinalni, akkor hajra. De miert kell ehhez regi, bevallt "mitologiakat" szetbarmolni?
Erdekes, ahogy a BSG ennek az ellenkezojet csinalta. Ott az eredeti egy habkonnyu delutani sorozat volt, es abbol csinaltak egy onmagat gyomorbajosan komolyan vevo dramat. Mondjuk en ott szalltam ki, hogy senki sem tudja, ki a cylon. Meg a cylonok sem tudjak mindig, ki a cylon, de cseszd meg, a csajnak vilagit a gerince szex kozben. Onnan az osszes draman csak vihogni tudtam, de azt akkor is elismerem, hogy jogosan kult sorozat.
-
DantesHUN #11103 Nekem tetszett. És nem érdekel, hogy de hát klingonok így meg úgy meg a kinézetük meg a nyelvük...leszarom. Magasról. Soha nem voltam Star Trek rajongó. Nem fogott meg soha, nem ismerem a mitológiát. Ebből következően leszarom, leültem, és megnéztem, egy könnyedebb ,akciós, látványos űrhajós sorozatot. -
Nagydög #11102 Redshirts -
#11101 Jaja... De azóta is a legnagyobb treki szitok, hogy legyél piros pizsamás Kirk mellett, vagy valami hasonló... (Gyk; Mind meghalt, a többi meg megsebesült...)
#11099; Na jó, azért szerintem benne van a pakliban, hogy hogy azért a filmek látványvilága visszaköszön, tehát azt már kivonja belőle az ember szeme.
Szerintem meg még nem lehet megmondani, mennyire lesz ST a sorozat. Igazság szerint, mindig ezen ment a déta. És a végére elfogadtuk, hogy Pickard nem Kirk, Sisko nem Pickard, Janeway pedig nem Sisko, Egész más sorozatpk, azonos kánonból. Szerintem, semmivel sem másabb a helyzet, mint bármelyik új ST sorozatnál. -
Renegade #11100 na ja :) -
Nagydög #11099 "Szerintem neked semmi nem lett volna jó."
Vegre, elokerultel! Azt hittem, mar mindorokke egyedul maradok a ketsegekkel, hogy mit szeretnek, mit nem, es mi is lenne jo nekem.
"Én az új filmektől vagyok rosszul, ennyi. Ez sokkal inkább star trek."
Whaaaaat? Ez centire annyira Star Trek, mint az uj filmek. Ha nagyon hunyorogva, tavolrol, sotetben nezed, akkor emlekeztet ra. Lehetne inkabb: Wanna Be Cool Space Adventures With Lens Flares
-
#11098 Kirk legalább mindig vitt egy marék piros pizsamást magával... :) -
#11097 Eléggé furcsa is lenne, ha lemenne egy random csapat, a "főszereplők" meg a hídról drukkolnának... -
#11096 ez mindent st-ben így volt...ezen kár vitázni...nem jóska a lieutenant a főszereplő -
#11095 ez egy marhaság..egy v egyben rátámadni hősies...10 csillagflotta hajóval a seggedben gyávaság /ugye ha egy klingon hajó maradt volna ott/. A klingonok se támadtak meg egy hajót...a flottának mentek neki, mert így becsületes. Nem sokat tudsz a klingonokról. -
#11094 Ez is egy vélemény, szerintem nincs igazad, habár nem tudok objektíven állni a start trekhez. Szerintem neked semmi nem lett volna jó. Én az új filmektől vagyok rosszul, ennyi. Ez sokkal inkább star trek. -
#11093 szerintem hatalmas volt a debütáló két rész.....igazi DS9 feeling, mikor megérkezett a csillagflotta, csak így tovább, külön örülök, hogy férfi kapitány lesz -
Nagydög #11092 En sem tartom magam rajongonak, pedig meg a TOS-bol is lattam par reszt.
Engem azert zavar a farao-gotikus klingon dizajn, mert sut belole, hogy csak potcselekves.
Annyira erdektelen volt az egesz, hogy masfel resz utan meg beletekergettem, aztan kinyomtam a francba.
-
#11091 "Nem rajongó", de TNG, DS9, VOY és ENT végignézése után... :)
Egyébként ő csak olyan dolgokon nem akadt fent, mint mondjuk a "Abrams-Klingon" kinézet vagy a modern egyenruhák. Az utóbbiban teljesen egyet is értek. Viszont az utolsó bekezdés a lényeg, mert ott azért bőven vannak kritikus pontok is.
Rakja mellé a The Expanse-t, és utána mondja azt, hogy a DISC a modern Sci-fi, amire a Treknek szüksége volt... -
Renegade #11090 Sixx elég jól összefoglalta nem rajongó szemszögből: kritika -
Renegade #11089 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
okkal kapott életfogytiglant, szép listát soroltak fel ellene, amivel egyet is értett, gondolom majd jön a deux ex machina és minden bűne elenyészik, esetleg kap egy bokaperecet meg pár részen át nagyon sajnáltatja magát, na jó remélem ez utóbbi nem fog bekövetkezni, mert egy elég energikus és öntörvényű ember benyomását keltette
-
#11088 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért nem... Szerintem. Mikor nekiment a kapitánynak, azt hiszem a fény kigyulladt, de nem tudhatta, hogy akkor jönnek is a hajók. Amúgy pedig igaza volt. Ha idejekorán, mikor javasolja szétlövik a határon belül a klingon hajót, pont semmi nem lett volna. Miért lett volna mártír? Más, hogy a támadás után, miután 23 ház elfogadta az lesz belőle. De előtte egy sima vallási fanatikus, ha úgy tetszik sima őrült volt a klingon kapitány. -
Renegade #11087 egyetértek -
#11086 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem ez az egész lázadásosdi rész nem tetszett. hogy rátámad a saját kapitányára ... eh. ráadásul semmi értelme nem lett volna,
ha elkezdik lőni a klingon hajót: a többi hajó már rég úton volt addigra és ráadásul erősebb is volt az a hajó a saját bevallásuk szerint it is.
ha mégis szét tudják lőni, akkor azzal csak azt érik el, ami végülis a film vége volt: mártírt csinálnak a klingon kapitányból. az egész vulkáni ötlet teljesen értelmetlen volt. -
#11085 ez az egész incidens valahol meg volt már említve? -
Renegade #11084 na szerintem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
nyilván nagyon szép, és odatették magukat a színészek. természetesen egy trükkös csel pont megoldható volt a végjátékban, volt itt minden fanservicenek,de ami miatt ízig vérig ST: ahelyett, hogy egy tengerészosztag szállna át az ellenséges hajóra, na ki megy át, na ki, a főni, meg az első tiszt. mindegy, a színészi játék meg a lelkesedésem elég lesz az évadra.
-
#11083 (talán el is hangzik valahol a Voyagerben, hogy első női kapitány, (aztán erre rácáfolnak az NX-02 kapitányával, az ENT-ben)
Az ST IV.: The Voyage Home epizódban rögtön egy fekete nő a USS Yorktown kapitánya. A TNG-ben pedig az USS Enterprise-C kapitánya is nő. -
#11082 TOS? Kérlek, egyenesen FORRADALMI volt. Nem elég, hogy NÉGER, de még NŐ is volt egy FŐTISZT, a hídon? Jó, Ő volt a telefonos kisasszony, de akkor is. Ez, abban az időben a píszí csúcsa volt, bár akkor talán még a fogalom sem létezett.
Píszíben ST erős volt mindig. Elég megnézni a kapitányokat. Előbb egy női kapitány, (talán el is hangzik valahol a Voyagerben, hogy első női kapitány, (aztán erre rácáfolnak az NX-02 kapitányával, az ENT-ben) Aztán az első színes-bőrű majdnem kapitány... Az első a sorban aki csak parancsnok volt. Gondolom, az hogy kapitány legyen még sok volt akkoriban is, aztán csak vették a bátorságot, akkoriban jelent meg a píszí fogalma is... A logikai történeti bakugrások meg sajnos már-már hagyományosak. Minden új sorozat már az első néhány részben valami lényeges történést változtatott meg az univerzumban. A klingonok kinézete már csak hab a tortán. -
Renegade #11081 ST és a logika? :)
részről-részre cáfolták magukat, az időutazást többször fedezték fel mint ahány bolygó van a naprendszerben :D
a DS9 maxolta ki az önellentmondások tengerét, ott sokszor két mondatrész között sem volt logikai kapcsolat :)
szóval, ha fuck logic, akkor ebből a szempontból méltó a folytatás.
PC tekintetében azért elégé előremutató. A TOS is csak utólag tűnik űber szexistának, akkoriban ez állítólag elég nőpárti volt. -
Micsu #11080 én közepesnek értékelném az indítást
klingonok kinézetével nem volt bajom, eddig bohócnak tűntek, mostmár legalább félelmetesek vmilyen szinten meg nagyon is jó hogy nem angolul beszélnek a fordítóval
lens flareből elég lenne kb a negyede is, meg úgy összességében a fényekből is
maradok az évad végéig szerintem ha legalább ezt a szintet tartani tudják
kiv vagyok az story alapkoncepcióból mit tudnak kihozni mert eddig semmi extra -
Nagydög #11079 Az egy teljesen vallalhato sci-fi ticsung-ticsung film volt, csak felhasznaltak egy csomo nevet, meg latvany elemet a Star Trekbol. Aztan meg Abrams elhelyezte rajta a kezjegyet: "Fuck logic", es mindenki boldog volt.
Mondjuk ami nagyon gaz, megy a nyavogas, hogy milyen szar mar az uj Discovery. A PC meg az SJW-k tonkretettek. Egy ST sorozatot! Azert nagyon hulye emberek vannak a vilagban. -
#11078 Kövezzetek meg, de az első Star Trek reboot nekem tetszett. A folyományai már kevésbé, de az első tényleg frissnek hatott, a castingon tényleg megtalálták az új és fiatal Kirkot, Spockot és Doktort, a látványvilág rendben volt, és a történet sem volt rossz.
Igen, aztán amit műveltek vele a második és harmadik részben, az már egészen más kategória... -
Nagydög #11077 Rovid velemeny az uj Discoveryrol: borzalom.
Az Abrams fele amokfutas egyenes folytatasa. (A faszit semmilyen franchisehoz sem szabadna kozelengedni.) Ugy tunik, egyszerubb ugyes grafikusokat es CGI gurukat talalni, mint epkezlab irokat.
Valahogy ugy kepzelem el, hogy az alkotok egyutt leultek, es vegigneztek a teljes ST termest TOS-tol Enterpriseig, aztan osszevetettek a jegyzeteiket, de kiderult, hogy csak egy mondatot sikerult feljegyezni: eleg szar a CGI. Azt kijavitottak, es kesz is volt az uj Star Trek film, aztan most a sorozat is. Es arra gyanakszom, az Ebredo ero is ugyanigy keszult.
-
Renegade #11076 meglátjuk, úgy is elmondjuk majd itt a benyomásainkat :) -
#11075 Érdekes azért beleolvasgatni a user review-okba, néha érdekes dolgokat írnak. Sajnos én nem nagyon hiszek már a kritikusoknak, annyi hulladékot ajnároztak már, hogy nincs bizodalmam feléjük... -
Renegade #11074 szerintem is relevánsabb a paradicsom,
viszont itt egy klassz cikk tőlük:
10 reasons...
amúgy a 86% az rohadj jó, az audience scoret meg simán lehet, hogy pár "csak a TNG!" típusú megszállott húzta le.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.09.25. 16:31:41 -
#11073 A felhasználók pedig 50%-ra (48 negatív és 50 pozitív, plusz 14 mixed, mikor ezt írom). A RottenTomatoes-on 57%-ra. -
Micsu #11072 kritikák elég jóra értékelték az első évadot
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2017.09.25. 15:45:26 -
gunji #11071 Nézegetem a #11052-ben linkelt STD előzetest, s egyelőre nem nagyon látom benne a beígért eredeti idővonalat: a hajóhíd átlátszó plexitáblái, a kilátóernyő feliratai, a warp-in effektek, a klingonokról nem is beszélve, mind-mind az Abrams-féle Kelvin-idővonalból származik, szvsz. Nem látszik, hogyan lesz ebből tíz év múlva TOS. Remélem kapunk valami magyarázatot erre, mert különben hamar kaszát kap nálam (úgy is van elég ST más formában meg néznivaló, amivel le vagyok maradva).
Belekezdtem az Orville-be is és az első részben... spoiler ->
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a legelején az ágyban a kék lény az nem Jeffrey Combs? :) -
#11070 Közelről nyilván más, mint amit mi általában látunk belőle, de akkor is nagyon jól néz ki korához képest. :) -
Renegade #11069 én a tükörben szoktam látni leharcoltabb negyvenest :D -
#11068 Hát azért 55-60 évesnek nem nézném a közeli képek alapján. :)
Oké, 86-nak se... -
#11067 Shatner 86, de ránézésre nem mondanám többnek 55-60-nál, és állítólag a fülzúgásán kívül semmi baja. :) Találkozókra, tv-interjúkra jár, és folyamatosan dolgozik, általában narrátorként, de néha színészként is beugrik, több sorozatban is játszik még idén is. -
#11066 Az utolsó mondat a lényeg. Nana Visitor esetében rákeresbe döbbentem rá, hogy már 60 éves.
Hát banyek, ja, ha belegondolok mikor ment a DS9...