11588
  • sz4bolcs
    Hát figyelj.. nem irigylem én senkitöl.
  • Punker
    ezt a nagy filmet is hányszor leadták már és már 2x is sz@r volt :(
  • _Vegeta_
    Nem is baj ez. Nem kell annyira foldhozragadtan elni, egy kis idealista felfogas nem árt. :)
  • [NST]Cifu
    Igen, a filozófiáról, amely erősen idealista.
    Erről nekem a "Mikor lesz Magyarországon jó világ" vicc jut szembe... ;)
  • _Vegeta_
    Az egesz star trek errol a filozofiarol szol vazzegh!
    Nemfigyelsz nemfigyelsz. :)
  • Cat #6614
    egyébként ez itt sincs igazán megmagyarázva. Pl. miért nem marad mindenki hónapokon át a Raiszán, és megy vissza dolgozni az enterprisera? Mindegyik elmondja hogy milyen jó, milyen jó csajok vannak, süt a nap stb. (üdülőbolygó), mégis visszamegy egy aprócska fémteknőbe, ahol parancsolgatnak nekik, stresszes melójuk van, és néha még az életük is veszélybe kerül. Szóval hülye az aki visszamenne pár nap/hét után. (Igen, egy év után valószínűleg meg lehet unni, de hogy nem egy gyors szabadság után, az biztos.)
  • 2XP
    Hát igen, nagyon szép dolog ez az egyenlőség, csak ahhoz, hogy létrejöjjön, nemcsak a gazdagoknak kellene lemondaniuk a vagyonukról, hanem bizony nekünk is -- az átlagnak -- jóval lejjebb kellene adnunk az igényeinket. És gondolom ezt az itt lévők egyike sem tenné meg.
  • akyyy
    a mostnai rész nagy szarvolt fúúj!!!
  • sz4bolcs
    Nekiem bőven elég lenne Bush beszédéből a "csatt és vége"...
    A logika és iq nem minden. Ismerek nagyon logikus embert, hihetetlen nagy koponya, és egy kis irodában űcsörög, mert semmi kreativitása nincs. Csak épp úgy átlátja a dolgokat, mint senki más... de semmi alkotókedv/alkotómunka.

A másik meg, hogy itt mindenki olyan jól tudja, hogy mi a helyes, mi a jó, mi kell, csak épp nem veszi észre a bazinagy kilógó egoját.

Kern:
    "Itt mindneki okos, hát ki érti ezt? A hülyeség mégis Dunát rekeszt."
  • _Vegeta_
    "az egész Temporal Cold War erről szólt ... majd a Zindi szál is"
    Igen errol, de ez nem a foderacio kialakulasa hanem a kialakulasanak a megakadalyozasa, kulonbseg!

"Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják,"
    Sorozatrol es nem filmrol van szo. Stop. :)

"ilyen utópisztikus világ sose lesz"
    Nemis arrol szol hogy lesz-e vagy sem, ez egy fantazia egy fantazmagoria szep gondolatokkal egy eletszemlelet amit ki lehet tuzni eletcelnak. Semmi tobb. Nemertem minek kell tulbonyolitani az egeszet. :)
  • Punker
    most ide jönnének a hegyesfülűek tuti vh törne ki az új cuccokért :(

szerintem átvertek minket és az 5. évad uccsó részét a 4. évad végén adták le.
  • mrzed001

Nemtom mit is néztél, de momentán az egész Temporal Cold War erről szólt ... majd a Zindi szál is (mivel az a TCW egy leágazása), azaz hogy megakadályozzák a föderáció létrejöttét úgy, hogy a legkevesebbet módosítják a többi faj fejlődését

Azzal meg hogy hirtelen semmi gond, csak mondjuk ebben nem volt semmi méltóság (mintha Bush látogatásából az lenne bemutatva ahogy rohan sz-rni és amikor a gellért hegyen elkezdené a beszédét akkor CSATT és vége)

Ja, remény. Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják, Shatner is megmondta hogy ez az utolsó ST film, mégis képesek voltak szépen befelyezni. Ez egyszerűen csak bunkóság volt most, semmi más (vagy már ennyire elhülyült a nagy páros)

sz4bolcs: hogyan alakulhat ki egy ilyen utopisztikus világ
    Hát, sztem a 3. világháborút követően ha idetévednének a vulkániak simán ... vagy elég lenne csak ha idejönnének is (már ha nem löveti le Bush :P).
    A logika, bizony az előretörhetne. Az a baj most is, hogy a logikus emberek le vannak szarva, azokból ugyan nem lesz cégvezető (valakinek dolgozni is kell). Viszont ha egy manager odaállna egy vulkáni elé az kb 5 mp-en belül elhajtaná a halál faszára a hülye agyament szövegével együtt
    M: - Akard jobban és akkor működni fog az a kódrészlet
    V: - HEEEEE egyes transzporter, sugároza az előttem lévő űrszemetet a napba ... köszönöm.

Egyszóval mivel egyre csökken az átlag IQ a földön, ezért azt elképzelhetetlennek tartom, hogy magától az ándorító gyarló kapzsi gazdagréteg lemondana kíváltságairól, a szegény meg túl hülye ahhoz hogy kiharcolja, így magától ilyen utópisztikus világ sose lesz ....
  • sz4bolcs
    Hát ja.. Zefran Kokren találkozik a vulkániakkal, ők adják az emberiségnek a písz jelet, mi meg nekik a rock zenét, és eltűnik a Főldről minden betegség, összefognak az emberek, a továbbiakban már csak a nagy közös cél lebeg a szemük előtt, hogy magukat tökéletesítsék, és közösen egy nagy máglyán égetik el a papírpénzeket. :D Valami hasonló jó lesz?
  • _Vegeta_
    mrzed: A foderacio megalalkulasat semmi sem keszitette elo az entben, max a vulcaniak egyre nagyobb bizakodasa az emberekben es a barati viszony kialakulasa a "kekboruekkel". :D Amugy egy egyszeru, fedezzuk fel a vilagot sorozat (kivetel a 3.szezon ami a folytatasos reszeken kivul semmit se tudott felmutatni, hulyeseg volt igy csinalni) ezert gondolom hogy faj neked az hogy egy ilyen nagy esemenyt ilyen hirtelen hoztak be. Nyilvan meg kellett csinalni, mert az embereknek nem szabad hamis remenyeket adni, hogy talan folytatjak. Nyilvan lehetett volna jobban is, de akkor elo kellett vonla kesziteni. (Ezt mondtak is a dvd extrak valamelyikeben) Ahhoz kepest otletes, ennyi.

sz4bolcs: Ahh, ngem nem asszimilalhat senki. :D
  • sz4bolcs
    Ja gondolom téged az zavar, hogy a szerzők sem tudják, hogy hogyan alakulhat ki egy ilyen utopisztikus világ? :D
  • sz4bolcs
    "Mindenki maskepp gondolkodik," ..na majd hogyha a bekerülsz a kollektivába :D
  • mrzed001
    Ha a terra prime lett volna az utolsó rész arra azt mondanám hogy ok. Nem az zavar, hogy vége, hanem ahogy vége (na jó, az is).
    A föderáció megalakulásáról szólt az egész Ent ha nem vetted volna észre, és akkor a lényeget így le--arni a végén, nos ez nagyon gyengusz.
    És mint már említettem a föderáció megalakulása egy hatalmas és dicső esemény.
    Egyetlen esemény van ami majdnem ennyire fontos, az pedig a klingonokkal kötött Kitomeri szerződés a ST6-ban (ha jól emlékszem). Na ott érződött, hogy itt valami nagy és jó kezdődik el ... itt meg szépen lekapcsolta Riker a holodecket és kisétált Troy-al. Húúúúú de dicső .
  • _Vegeta_
    Marhasag. Nyilvan utolso resz nyilvan ez faj, nyilvan boven elo kellett volna vezetni a foderacio megalakulasat es nem ez tortent ez faj, de ezert nem kell lehuzni az utolso reszt. Nyilvan meg lehetett volna csinalni maskepp. És? Mit valtoztat ez a lenyegen, vege es kesz. :)
  • mrzed001
    [spoiler]
    és ha belegondolsz, hogy egy TOTÁL lényegtelen TNG-s részre utalnak vissza ... nos ez annnyira lehangoló volt, de annyira (nem behozták a TNG-seket, az Ent-ekeset vitték kvázi a TNG-be ... totál marhaság, össze nem hasonlítható a Scotty-s vagy a Spock-os részekkel).
    Trip "öngyilkossága" meg annyira hülyeség volt, meg az egész rész tartalmilag is ... aztán végre lett volna egy felemelő pillanat, a beszéld "and these are the voyages ..."
    Ezt lehetett volna egy kis ST mozifilmbeli (pölö 5-ből) zenei aláfestéssel átmegy a beszéd 3-4 fontos mondat után a zenébe .... szóval ezt én mint egy buta fan 1000x jobban meg tudtam volna csinálni úgy, hogy méltósága lett volna a ceremóniának (ja, és persze az előre megjósolt/bemutatott helyen, amikor Archer a jövőben jár ...)

Szóval annyira sántít ez a rész, hogy pfájj. Berman & Braga utolsó nagy szemete amivel könnyen megeshet hogy végleg leírták a ST-t.
  • Cat #6600
    Rykeren volt vagy 3 kiló vakolat, ez tény :)

nekem se volt sose szimpi, de voltak azért vele jó részek.
  • Punker
    hát nem tom a TNG-s egyes öregen és pocakosan full lehangoló volt, a psziho csajt meg sose szerettem.
  • Cat #6598
    nekem is tetszett a these are voyages, jó ötlet volt behozni két régi főszereplőt. A többi szériában is csináltak ilyet (scotty, spock, a doktor), szóval szerintem egyáltalán nem lóg ki.
  • _Vegeta_
    Semmi elmenyrontot nem mondtam, nem spoilerezek.
  • akyyy
    spoilert lécci:C másik még a harmadik évadnál tart és tvbe nézi....
  • _Vegeta_
    Inkabb nezem azt az idiotat ahogy egy holofedelzeten "nezi vegig" a federacio alapitasat, minthogy azt olvassam az utcso elotti resz utan, hogy "xyz ev mulva". :P Szerintem minosegi resz lett, figyelembeveve mennyi idejuk volt ra. (Legalabb egy evadot kellett volna szanni a federacio alapitasanak/elokeszitesenek.) Sajat velemeny. :)
  • mrzed001
    Egségedre :P
  • _Vegeta_
    Jaaaj kezdjuk ujra? Mindenki maskepp gondolkodik, ha nekem a terra prime vacak es a these are the.. otletes akkor nekem az. Neked meg forditva. Kész. :)
  • mrzed001
    Valami nagyon torzult benned ... ízlésficam
  • _Vegeta_
    A terra prime. :) Az utcso inkabb idiota mint gagyi, eleg otletesen megoldottak.
  • akyyy
    :DDD
  • Cat #6589
    http://www.sg.hu/cikkek/45468/matt_damon_lesz_kirk_kapitany
  • Monoton
    nemmmmm
  • Monoton
    LOL :DDDDDDD
  • mrzed001
    Mámint melyik :P
  • _Vegeta_
    Az nagyon gagyi volt. :))
  • Petko
  • akyyy
    ezek magyarok is?
  • Monoton
    Star.Trek.Fan.Collective.Borg.Disc1.NTSC.DVDR-MiND
    Star.Trek.Fan.Collective.Borg.Disc2.NTSC.DVDR-MiND
    Star.Trek.Fan.Collective.Borg.Disc3.NTSC.DVDR-MiND
    Star.Trek.Fan.Collective.Borg.Disc4.NTSC.DVDR-MiND

ajánlom ezeket!
  • Punker
    az se volt olyan nagy durranás.
  • mrzed001
    Hát, a legeslegutolsó (These are the voyages) mondtam, hogy egy nagy rakás sz-------.
    És előtt lévő kettő Terra Prime-os hogy tetszett? Na az is nagyon Manny Coto-s volt :))