11588
-
#6659 port.hu szerint a 17. résszel kezdik a voy-t ezek nem teljesen tiszták :( -
NKristof #6658 A törökök nem arabok. -
#6657 minél nagyobb a burokrácia annál több a kurrupció, ez jellemzi legjobban az olyan anarchikus demokráciákat mint am nálunk is van, és ezt a vízfej csak tovább fokozza..... -
_Vegeta_ #6656 Enis valami ilyesmire gondoltam. ^^
-
Cat #6655 Az állam elsődleges, legmagasabb prioritásu feladata saját állampolgárai életének megóvása. Ennek érdekében kvázi bármilyen eszközt bevethet - ezt kétlem hogy bárki is elvitathatná akármelyik országról is legyen szó.
Akkor kvázi háborús helyzet volt, és be is indultak az ellensúlyok: a médiasztárok, hollywoodi hirességek, milliárdosok (pl. soros györgy) dollártizmilliókat költöttek bush elleni kampányokra, botrány volt az Oscar gálán, a liberális újságok vezércikkek tucatjaiban foglalkoztak a szabadságjogok korlátozásának kérdésével, stb. -
#6654 Nem-e ezeket hívták annakidelyén magyarországon kiskirályoknak ??? -
#6653 A diktatúra egyik fő vonása, hogy elnyomja, elüldözi vagy börtönbe zárja az ellene ágálókat
Kéretik felidézni mi is volt 9/11 utáni hónapokban, amikor valaki ki merte ejteni a száján, hogy azza esetleg nemme nemazzavót amit it nekünk beadnak zagyvaságot
A felsorolásból hiányzik a kicsinálja, merthogy BÁRKIT ki lehet csinálni (ujjlenyomat adatbázisban, bárhova odahamisítható ugyebár ....) -
Cat #6652 azért az ottani szenátoroknak/kormányzóknak jóval több a hatalmuk, mint nálunk a polgármestereknek. Az állam kormányzója dönt el olyan fontos és nagy horderejű kérdéseket, mint pl. adózás, büntetőjog vagy hogy házasodhatnak-e a melegek.
Márpedig ez egy nagyon is valós demokrácia fontos ismérve, több hatalmi góc van, nem pedig egy központ. -
#6651 Mellesleg pedig Clinton konkrétan népszerűbb volt 2000-ben az akkori két elnökjelöltnél, mind W. Bush-nál, mind Al Gore-nál, még poénkodtak is vele, hogy ha valahogy megváltoztatnák az alkotmányt, simán nyerne egy harmadik terminust is. Egyébként nem teljesen értem a párhuzamot. A diktatúra egyik fő vonása, hogy elnyomja, elüldözi vagy börtönbe zárja az ellene ágálókat (Kína, Fehérorszország, stb.), amerikában azért ez nem így van, szinte minden elnökre rászáltak, aki csak hatalmon volt. Persze az sem egy tökéletes rendszer, de működik, mert az amerikai emberek (legalábbis a döntő többségük) jól élnek. -
#6650 Tényleg 2 ciklust volt. Na ezt elfelejtettem :) -
#6649 Ha jól emlékszem amerikában elnök csak 2 cikluson át lehet vki, szóval clinton semiképp sem lehetett volna már elnök, az ő lejáratása inkább a demokraták ellen irányult. -
#6648 Talán nézzük meg akkor a szabadság hazáját amcsit, hogy ott mekkora demokrácia is van?
4 évente dönthetnek, hogy éppen ki legyen az uralkodójuk, nomeg szenátort és képviselőt választanak.
DE ha egyes érdekköröknek nem tetszik a nép választottja akkor vagy:
- lelövetik (JFK)
- politikailag kicsinálják (összes demokrata jelölt)
- emberileg eltiporják (Clinton)
- elcsalják a szavazást (dél USA utolsó 2 szavazás)
Bármit is tett az orális irodában Clinton pölö én akkor is rá szavaztam volna, mert talán az elmúlt 30-40 év legokosabb elnöke volt, viszont tönkretették egy lejáratókampánnyal, így újra nem indulhatott (többet költöttek a Clinton kivizsgálásra mint a 9/11 kivizsgálására !!!)
Szóval az sem demokrácia, valójában az is egy diktatúra diktátorokkal, demokráciának álcázva
-
#6647 Ja, ezt szépen be is mutatják a SW könyvbéli folytatásai.
Mellesleg Darth Vader és sokat emlegetett módszerei bizony képesek lennének manapság is bárkiből kihozni a 140%-os teljesítményt -
#6646 Sacc per kábé erről van szó. A szegény, nélkülözésben élő emberek elöbb-utóbb ígyis-úgyis fellázadnak, vagy legalábbis lázonganak, függetlenül attól, hogy demokrácia avagy diktatórikus rendszer van. Ha a nép jól él, nincs gondja, akkor a nagy része tesz arra, hogy a vezetők demokratikusak avagy diktatórikusak, és hogy mennyire korruptak adott esetben. -
#6645 Jaja, én sem akartam EU tag lenni, de már vagyok, mivel ez van. -
#6644 hát ne is jöjjenek, csináljanak maguknak arab uniót..... -
Cat #6643 kb. mint törökország, ahol a katonaság a "jó", ő tartja vissza az iszlámot. Nem is fűlik hozzá a foga senkinek, hogy bejöjjenek az EU-ba... -
Cat #6642 katonai szervezetben _semmiről_ nem lehet szavazni, parancsnoki lánc van. -
Cat #6641 de nem példa!
olajállam, nem normál gazdaság, ráadásul irtó pici (nem kell építeni autópályákat, kis méretekben más a közigazgatás, az egészségügy, egyszóval minden.) -
#6640 A Csillagflotta végülis katonai szerveződés, még ha nagyon hangzatos irányelvekkel is nyomatják a propagandát. (lásd. Maquis) Az van amit a vezetés mond és kuss! Abszolúte mint a fasiszták, csak ezek széplelkek, akik jófasiszták és fáin rendet raknak! :D -
#6639 Nem diktatúráról beszélünk, hanem inkább központosított (esetleg alkotmányos) monarchiáról. Kell egy erős, határozott vezetés, nem ez a megszavazzuk/nem szavazzuk tötymörgés. Vannak helyzetek mikor NEM lehet szavazni, erre Kirk többször is felhívta a tisztjei figyelmét! :DDD -
#6638 de pozitív példa. -
Cat #6637 1. nem ér, mert miniállam, akkora mint Budapest :)
2. olajból van a pénz, és ebből építenek egy gazdaságot, ami majd egyszer létrejön.
szóval maximálisan kivételnek számít. -
#6636 lásd dubai ahol fenn tartható, amúgy elöttem az inka és a többi ős kultúra a példa az jobb volt mint a mostani lehetőségek. -
#6635 hopp mit találtam:
-
Cat #6634 az elmult 50 év meg azt, hogy a diktatura életképtelen...
Mondjatok egy olyan országot, ahol nincs demokrácia, mégis szívesen élnétek. (most a kirakat-miniállamok, mint vatikán, monaco meg luxemburg nem játszanak... ezekben a Föld népességének 0.00001%-a se lakik.) Ellenben ott van több tucat ahol már megbukott, és tucatnyi, ahol diktatura van, de olyan szarul élnek hogy ihaj (é-korea, fehéroroszország stb.)
Ellenpéldát max. az arabokat tudnám felhozni, de az ugye speciális helyzet (bahrein, emírségek stb. -> olajból van pénz, nem fenntartható a gazdaság), speciális néppel és vallással. No meg persze az áldásokat ezeknél is csak egy nagyon szűk réteg élvezi.
Viszont iszonyat szegény VALÓS demokráciát hirtelen nem tudok mondani egyet se. -
#6633 az elmúlt pár ezer év bebizonyította hogy a demokrácia életképtelen dolog szal..... -
#6632 Na mondjuk én is. A Birodalom a REND, a felkelők meg csak punyi kis lázongók, aztán ha győznek, akkor jöhet a jó kis széthúzás, meg bomlasztás, meg különválás, meg belvillongás... Gratula, democsokrácia! -
#6631 már kiskoromban is mindig b@szogattak mert a Birodalomnak drukkoltam :) -
#6630 Jaja, alternatívban lehet, hogy Pikár még fel is bújtja az embereket! VAGY vissza sem megy, mert a Borg-ot is lenyomtuk! -
#6629 A lakosságnak csupán töredéke csillagflotta tag. EZ a DS9-ben is gondot jelentett már, hogy 1xűen nem tudtak elég utánpótlást nyomni legénységből és tisztekből, így hiába a hadihajó termelési kapacitásuk, csak éppen ember nincs aki harcoljon vele. Arról nem beszélve, hogy azt a kevés jelentkezőt is iszonyú mód megszűrik és rosztálják az kadémián. Még a végzősöknél is 4 emberből egy megy hajóra, a többi vissza a padba plussz egy évre, ha bírja. (Crusher fia is így szívott majdnem)
Ugye ezek a flottások alapvetően szuperemberek, mind genetikailag, mind képességeiket és tehetségüket tekintve. A pszichológiai priofiljukra is vigyáznak, akárcsak kezdetben az űrhajósainknak.
Az embereknek van egy elenyésző része, aki megérti, hogy miért kell a rideg űrben szolgálnia a Szövetséget ahelyett, hogy békében rohadna egy üdülőbolygón igyenélőként. Úgy érzik ezek az emberek, hogy ők többre hivatottak, bennük él a kötelességtudat és a kalandvágy. Kutatni akarnak és megismerni az ismeretlent és erre felteszik az egész életüket! Lemondanak a pénzről, vagyonról, boldogságról, békéről és helyette az embert próbáló szolgálatot választják egy nagyobb jóért. Ma is vannak ilyen emberek, csak nem adnak nekik lehetőséget a kibontakozásra és nem kapnak semmiféle támogatást, vagy elismerést... (kutatók, orvosok, mérnökök, katonák) -
_Vegeta_ #6628 Csakhogy alternativ univerzumba pikár is masfajta ember. :D
Cifu: Sajnos, mindenkinek egy ilyen gány resz jon be.. ilyen a vilag. :D -
Cat #6627 de pont ezért nem rohanhatott be kohren fegyverekkel, hisz ott állt a hátuk mögött ryker és picard :) -
#6626 Azt hiszem újabb embert üdvözölhetünk az 'In the mirror, darkly' rajongótáborban. ;) -
#6625 a vége mindent üt -
#6624 sötét? inkább életképes :) -
#6623 Csatlakoz te is a sötét oldalhoz, barátom... -
#6622 nézem a tükör részt, legjobb kezdés minden trek közül + poén hogy délelött volt a rendes kapcsolta felvételes film :) -
#6621 "Nem vagyok és nem leszek,
Nincs semmim és nem is lesz."
Rémül ettõl az éretlen,
S tûnik félelme a bölcsnek. -
#6620 ez 2XP-nek ment.