Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mit is írtam?
A valóságban nem terjed a hang a világûrben
Vagyis közvetitõ közeg hiányában a hang nem igazán terjed sehova. Egy ûrhajó belsejében lehet hallani azt, ami a hajóval történik (a hajtómû mûködése által keltett zaj, a hajótest pattogása, recsegése, ha mondjuk éles manõvert hajt végre, vagy a szakadó fém szikolya, ha a hajó például kettéválik egy becsapódástól), de ezt a hajó belsejében lévõ légkör, illetve a hajó szerkezete továbbítja. Ha a hajótól 10 méterre Lenny Kravitz gitározik egy 1kW-os hangfal társaságában, azzal az erõvel akár egy léggitárbajnokság résztvevõje is lehetne, ugyanúgy nem fogsz semmit hallani, hiszen nincs légkör, vagy bármi, ami eljutassa a hangot hozzád, a hajó belsejébe.
Ez nem "hiradóban meg a discovery-n láttam" dolog, hanem egyszerû fizikai tény. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A valóságban nem terjed a hang a világûrben. Pont. A Sci-fi sorozatok, filmek és játékok miatt van olyan feelinged egy "csendes" ûrjelentnél, mintha hiányozna valami. Mert úgy véled, hogy ott kellene valaminek lennie, ami mégsincs jelen. Az ok-okozat fordított tehát szerintem. 😊
Továbbra is tartom, hogy csak a készítõgárdán múlik, hogy a hang nélküli világûr zavaró, vagy éppen nagyon is eltalált. Nekem például nagyon tetszett az a jelent, amikor Jayne a Serenity zsilipjébõl lõtt a puskájával, de nem lehetett semmit hallani. Így lenne természetes ugyanis. 😊
Jesse James, Billy a kölyök, Wyatt Earp és társai az 1870-'80-as években élték virágkorukat éppenséggel. Ami történetesen a polgárháború után volt az én számításaim szerint. 😛
A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet
Szerintem meg nem, ha egyensúlyozzák vagy ezzel vagy azzal (alant említett dolgok). 😄
CSak hogy enyém legyen az utolsó szó 😊)). (úgysem így lesz)
Az összevissza forgolódó vadász fülkéjébõl nézve annyira nem érdekes egy csata (pölö Homeworld-ben nézhetted akár egy pilóta szemszögébõl is, de nagyon uncsi volt)
A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Én a bridge commanderben is azt élveztem amikor kívülrõl csodálhattam a hajókat 😊
Az biztos, hogy a "mai" scifikrrõl levéve a hangot eléggé "élvezhetetlenné" válnak. A Fireflyban tulajdonképp nem sokat számított a dolog, mert nem volt csata.
Egyébként szerintem bizonyos szinten felfokozza az ember érdeklõdését ha nincsenek hangok, sokkal feszültebben figyel, megfelelõ kamerakezeléssel szerintem simán el lehetne érni hang nélkül is azt amit hanggal.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
De próbáld ki egyébként bármely játékban, hogy lekapcs hang, egyszerûen nem lesz meg a feelingje, mert hiányolja az agyad a hozzá tartozó hanghatást, így nem vált ki érzelmi reakciót (egyszerû példa: két játékautó ütközése némán semmi, de ha hallod törni az alkatrészeket, akkor megvan a feeling)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A polgárháború meg 1861-1865-ig volt, szóval enyhén elkerülték egymást 😛
A hangok tényleg nagyon hatásos effektek, és fontosak a "larger than life" életérzéshez, de szerintem ez a készítõktõl függ, ha elég kreatívak, ebbõl is lehet iszonyú hatásos képsorokat csinálni (pl. : 2010: amikor a Leonovról átszállnak a Discovery-re, és csak Curnow lihegését hallani a szkafanderben). Ha már itt tartunk, a sorozatokban, filmekben látható hangok alapból nem felelnek meg a légköri hang terjedésének sem, hiszen a robbanások hangját a robbanás pillanatában halljuk, még akkor is, amikor több száz méterre, vagy éppen több kilométerre van a kamera tõle (emlékeztetõleg: a hang terjedési sebessége 300m/s).
Mellesleg még csak hangulatilag sincs közel a western a polgárháborúhoz, szóval teljesen összevethetetlen egy kvázi westernhõssel (Han Solo a pisztolyforgató kalandor)
De ugye egy külsõ felvételnél ez nem lenne hatásos.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egyébként nekem semmi bajom sincs azzal, ha ûrscifiben hallom a lövéseket, vagy ahogy elhúz, vagy ahogy felrobban ...
Végülis ezek azok a dolgok amiket csak képpel egyszerûen nem lehet megfelelõen bemutatni. Egy néma lövésnek/robbanásnak nincs érzelmi hatása, de ha van egy kis sivítás, vagy tütü-tütü, majd egy BUMMMMMmmm, akkor már érzed, hogy ott mekkora energiák szabadultak fel, és hogy ott éppen valaki(k) meghalt(ak).
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
#5668: Az egy egesz mas kategoria. 😉
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az, hogy egy kicsit Western hangulat is van benne nem akkora vész, sõt, inkább illik is az adott világképbe.
#5663: Ensem ejtettem nezetlenul, az nem lett volna fer. 😊 3-4. reszig birtam. A gépészcsajt birtam bar a nevere mar nem emlexem.
(Ja, ha nem láttátok, FELTÉTLEN nézzétek meg, csak 13 rész, és atomjó western scifi!)
REAL MADRID
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
#5653: B*****, még jo hogy odairtam valamit zarojelbe. <#smile>#smile>
Ez vonatkozik #5654-re is.
Na megegyszer erthetobben, mert a fogalmazassal mindig is gondba voltam.
Tehat.. inditottak a 4400at ami nem igazan nevezheto scifinek, de mégis ugy kezdtek hogy az. A 4400 sikeren felbuzdulva csinaltak tavaly +3scifit hatha azok is ilyen sikeresek lesznek (tujduk ugye hogy nem lettek), ezek voltak a surface, invasion es threshold. Amit en mar anno mikor kezdodtek mondtam, h annyi kozuk van a scifihez, mint a lodarazskiralynonek a klonozashoz, de hivatalosan scifiként indultak. Ennyi.
#5654: OFF Na enis pontosan ezen az allasponton vagyok. Az invasionon marhara meglatszik hogy a lostot probalja utanozni. Ugyanolyan vontatott, lassu meg minden csak annyi h a lostot mar rég elkurtak a sztorival az invasion meg kezdi kinoni magat egy ertelmes cuccnak. 😊
Kar hogy nemsok helyen van AXN.
http://www.sfportal.hu/content/view/1376/386/
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Pedig stagnál. Az hogy perpill nincs startrek nem jelenti azt h scifihiany van. Szeretnek uj st-et - még entet is 😊) -, de attol h nincs azert van még scifi. Sose ment 1evben 5-6scifi. Minden evben megy 3-4azt kesz. Most van sg-1, atlantis, bsg, ?4400, ?invasion, ?surface volt ?threshold, hol itt a hiany keremszepen még tul is teljesitettunk. 😉
(A "?"-ek azt akarjak jelezni, hogy ezek nem teljes erteku scifik, de mégis annak titulaljak oket. 😊)
öööö megfogtal. 😊 Sajna nemnagyon nezek akciot kiveve verekedoset. Lehet hogy igazad van es nemely reteg akcio tenyleg beszunt. Pl a vándámm-fele filmek. 😊
#5646: Hat nemtudom, jomagam nem sorolom az alien ill terminator filmeket az akcio kategoriaba ha kormanyzo ur is szerepel mondjuk teszemazt benne. 😊 Inkabb scifihez veszem én. Az ong bak es a tom yum goong is eleg gagyi sztori igazad van, de kerem.. a verekedes a lenyeg, ami k****** üt. Minden akciofilmnek szar a sztorija, mert ezeknek nem ez a lenyege. Es ne gyere a matrix-al mert az is egy keverekfilm inkabb scifi cyberpunk mintsem akcio. 😊
Na lehet kopkodni Ngem. <#vigyor3>#vigyor3>
REAL MADRID
REAL MADRID
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Nem tom melyik Star Treket nézted, de valahogy sem a DS9 parancsnoki gárdája, se a Voy se az Ent se a TOS hídján nem huszonéves tinik futkostak (max 1 / sorozat)
A scifi nem stagnál, az azt jelentené hogy elért egy szintet és azt tartja (na jó, azt is jelenti, hogy lecsúszott egy szintre és azt tartja). A vegetál sztem jobb szó sajnos (néha igenritkán 1-1 az éhezõknek).
Sorold azt a sok jó akciófilmet (meg úgy mindet ami 9/11 után készült). És ne Tom Cruse-os húúúúdekeményvagyok féle mûmájerkodást 😛
#5641: A szájfáj mindig is retegmufaj volt ahogy a fantasy is. En nem latok semmien lefele huzo tendenciat, szerintem stagnal a scifi manapsag. 😉
Sok akcijófilm keszul manapsag is, mondjuk ittvan rogton legujabb Tony film a Tom Yum Goong. mondjuk peldaul 😊